X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Szarloo Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mierzeniem temp wytrzymałam tylko jeden cykl a i tak nie był miarodajny bo jestem śpiochem strasznym i nawet jak sie obudziłam rano na pomiar to zasypiałam spowrotem przed zrobieniem 😂😂
    Ja miałam finalnie robioną drożność przy okazji laparoskopii, więc byłam znieczulona ogólnie. Cieszę się bardzo bo ogólnie mam niski próg bólu i bardzo się bałam tego badania. Ale moja koleżanka, która miała robioną "na żywca" mowiła, że może przyjemne to nie ale nie jest też bardzo bolesne - porównała to do bolesnej miesiączki. Co ważne przygotuj sobie podpaskę na potem bo może wystąpić lekkie krawienie razem z resztkami kontrastu i np jej o tym nikt nie powiedział :/
    Ja po tym ovitrellu szczerze mówiąc nie spodziewam się cudu bo mam jeden jajowód niedrożny a drugi wątpliwy plis ogólnie endometrioza. Ale, że jestem świeżo po tej drożności to lekarz stwierdził, że chciałby żebyśmy spróbowali bo wcześniej stymulacji nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 15:59

• Manuu Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja : beta <<0,100. 😔

No cóż.. nie poddajemy się - teraz czas na bardziej radykalne metody.

• Szarloo Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manuu wrote:

Przykro mi 😔
    Ale dopóki są możliwości to trzeba mieć nadzieję i próbować <3

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manuu wrote:

Tak mi przykro 🥺

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manuu wrote:
    Miałam tylko te 'pozostałe' + cytologia.
    Dokładnie to są te same badania, bardziej chodziło mi o to ile mniej więcej trwa wykonanie tych badań i oczekiwanie na wyniki no i tak orientacyjnie kosztowo jak to wyglądało u Was
    Na cytologię i chlamydie czekałam ok 2 tyg. Krew w ok 2 dni.
    Cena zależy gdzie robisz. Ja poszłam do przychodni i zrobiłam prywatnie, to krew ok 250zl. W alab, diag, medicover itp prawie 500 zł.
    Wymazy zrobiłam za darmo bo namówiłam na skierowanie ginekologa. Prywatnie ok 400zl.
    Jak planujesz isc w in vitro to wymazy zacznij min 3 tyg przed początkiem cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 17:11

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarloo wrote:
    Cześć dziewczyny! Mam do Was pytanie, jako że pierwszy raz miałam robiony zastrzyk z Ovitrelle. Czy to normalne, że od czasu podania zastrzyku (zeszły wtorek), cały czas kłuje mnie jajnik (ten w którym był pęcherzyk). Niby nie jest to ostry ból, ale tak cały czas czuję, że mnie "kłuje w boku" 🤔
    To mój pierwszy cykl "ze wspomaganiem". Ale nie była to pełna stymulacja bo trafiliśmy do lekarza na chwilę przed owulacja, więc dostałam tylko ovitrelle i progesteron, który mam brać 2 tygodnie. 19 listopada mam zrobić test i wtedy będę wiedzieć co dalej...

Normalne, ovitrelle tez pomaga przez te 24-36h dojrzewać jajeczku.
    Ja np podczas samej owulacji tez czuje kłucie. Przy każdej stymulacji boli mnie podbrzusze jakby mi ktoś kamyczki w jajniki wrzucił.

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manuu wrote:

Manuu, przykro mi. Wiem jak się czujesz. Ja juz tez czasami tracę nadzieje, ale głowa do góry i walczymy dalej💪

• Manuu Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ❤

Muszę przemyśleć jak to teraz wszystko rozegrać żeby wyrobić się z badaniami przed następnym cyklem.

• Mara20 Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manuu wrote:

Przytulam Cię mocno, każda z nas jest w tym samym miejscu, ale po każdej burzy przychodzi słońce. Ja będę prosić o pocieszenie pod koniec tygodnia bo wtedy będę testować...

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 27 dzień, test negatywny

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarloo wrote:
    Cześć dziewczyny! Mam do Was pytanie, jako że pierwszy raz miałam robiony zastrzyk z Ovitrelle. Czy to normalne, że od czasu podania zastrzyku (zeszły wtorek), cały czas kłuje mnie jajnik (ten w którym był pęcherzyk). Niby nie jest to ostry ból, ale tak cały czas czuję, że mnie "kłuje w boku" 🤔
    To mój pierwszy cykl "ze wspomaganiem". Ale nie była to pełna stymulacja bo trafiliśmy do lekarza na chwilę przed owulacja, więc dostałam tylko ovitrelle i progesteron, który mam brać 2 tygodnie. 19 listopada mam zrobić test i wtedy będę wiedzieć co dalej...
    Ja miałam zastrzyk 3.11 i też od tego czasu mam ból jajników. Mam nadzieję, że to na pozytywny wynik😉 lekarz kazał zrobić betę 16. Trzymam za Cb i Sb kciuki😉

• Szarloo Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Ja miałam zastrzyk 3.11 i też od tego czasu mam ból jajników. Mam nadzieję, że to na pozytywny wynik😉 lekarz kazał zrobić betę 16. Trzymam za Cb i Sb kciuki😉

O już 16.11? Mi dopiero 19.11 kazał testować :/ też trzymam kciuki! 🙃

• Szarloo Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:

Przykro mi 😔 a tą drożność bedziesz robic równolegle ze stymulacja?

• Mara20 Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem 12 dni po zastrzyku ovitrelle jak myślicie, testować czy iść na betę przed weekendem? Wolałabym już wiedzieć co i jak, bo zacznę biegać jeśli znowu nie pyklo. Brzuch mam po tych lekach coraz większy.

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarloo wrote:
    O już 16.11? Mi dopiero 19.11 kazał testować :/ też trzymam kciuki! 🙃
    Zastrzyk miałam z samego rana. I mówił że 16 spokojnie można betę robić. W maju poroniłam... I w tym cyklu pierwszy raz brałam Lametta i później Ovitrelle. A po 4 dniach Duphaston. Lekarz mówił, że musi mnie pod stymulowac. Zobaczymy co z tego wyjdzie😉 musimy być dobrej mysli😉

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mara20 wrote:
    Hej, jestem 12 dni po zastrzyku ovitrelle jak myślicie, testować czy iść na betę przed weekendem? Wolałabym już wiedzieć co i jak, bo zacznę biegać jeśli znowu nie pyklo. Brzuch mam po tych lekach coraz większy.
    Mi lekarz mówił że w 14 dnu i można robic😉 U mnie tak samo brzuch jak balon.

Mara20 lubi tę wiadomość

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mara20 wrote:

Poczekaj jeszcze z 2-3 dni i zrób betę, będziesz miała pewność.
    Ja ostatnio zużyłam 5 testów i niepotrzebnie dołożyłam sobie stresu.

Mara20 lubi tę wiadomość

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:

Kiki naprawdę mi przykro. Nie trać pls nadzieji i nie zamartwiaj się, w końcu wszystkim nam się uda, tylko trzeba czasu i cierpliwości.
    Dobrze, że medycyna idzie do przodu i mamy więcej czasu. 20 lat każdy lekarz skreślił by mnie ze względu na wiek ;)

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak będę miała i stymulacje i drożność jednocześnie robioną, brzuch większy zdecydowanie niż był

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie,
    Czy udało Wam się zaobserwować lub podejrzewacie po objawach w jakim czasie +/- od podania ovitrelle doszło u Was do owu (pęknięcia jajeczka)?

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ