X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarloo wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy to możliwe ale zastrzyk miałam robiony 2.11 o 20.00. Miałam testować dopiero w piątek ale po tym co napisała Pinkii stwierdziłam, że nie wytrzymam. Wczoraj wracając z pracy o 22 podjechałam do apteki i kupiłam 2 testy. Jeden zrobiłam od razu po przyjeździe. Wyszedł bardzo blady ale i tak byłam w szoku, ze coś zobaczyłam. Pomyślałam, że może to jednak pozostałości po zastrzyku i obiecałam sobie, że wytrzymam z kolejnym testem do piątku jak kazał lekarz.
    Taaa jasne 😅
    Jak tylko wstałam postanowiłam zrobić drugi test. No tu już nie mam wątpliwości, druga kreska jest wyraźna jak siemasz.
    Myślicie, że to może być już prawdziwy wynik? A nie jeszcze fałszywie dodatni po Ovitrelle? Na betę pojde jutro z samego rana.
    Musisz być dobrej mysli. Będę trzymać kciuki i koniecznie daj znać jak beta. Trzymam mocno kciuki. 😉 ja jutro idę jeszcze na betę sprawdzić czy rośnie. Okres mam mieć w czwartek, test pozytywny wczorajszy i dzisiejszy, beta 13,1. Tylko lekkie plamienia dalej mam. Lekarz kazał brać duphaston w razie w. To czekanie mnie wykończy 😉

Kiki25 lubi tę wiadomość

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarloo koniecznie idź na betę 😃😃😃 cudownie kochane ze wam się udało!

Pinkiii, Szarloo lubią tę wiadomość

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarloo wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy to możliwe ale zastrzyk miałam robiony 2.11 o 20.00. Miałam testować dopiero w piątek ale po tym co napisała Pinkii stwierdziłam, że nie wytrzymam. Wczoraj wracając z pracy o 22 podjechałam do apteki i kupiłam 2 testy. Jeden zrobiłam od razu po przyjeździe. Wyszedł bardzo blady ale i tak byłam w szoku, ze coś zobaczyłam. Pomyślałam, że może to jednak pozostałości po zastrzyku i obiecałam sobie, że wytrzymam z kolejnym testem do piątku jak kazał lekarz.
    Taaa jasne 😅
    Jak tylko wstałam postanowiłam zrobić drugi test. No tu już nie mam wątpliwości, druga kreska jest wyraźna jak siemasz.
    Myślicie, że to może być już prawdziwy wynik? A nie jeszcze fałszywie dodatni po Ovitrelle? Na betę pojde jutro z samego rana.

Gratuluje! 👏 W tą stronę raczej testy nie kłamią ;)

• GorzkoGorzko Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety_ wrote:
    Gratuluje! 👏 W tą stronę raczej testy nie kłamią ;)
    Oj kłamią ;-)

Ja w lipcu 11d po ovitrelle mialam kompletnie bialy test.
    Tak z kolei wyglądał mój test 11d po ovitrelle w sierpniu:

https://zapodaj.net/485fef491d421.jpg.html

Oczywiście wszystkim Wam życzę, żeby to były same prawdziwe pozytywy, ale z tymi testami po zastrzykach to trzeba uważać i cierpliwie czekać do testowania w wyznaczonym przez lekarza terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 17:41

cA3pp2.png

👱‍♀️ '88, AMH 6,88 (10.2021)
    antytpo ⬆️ euthyrox 💊
    MTHFR hetero, PAI hetero, KIR Bx (brak 4 DS)

OviKlinika od '02.2021:
    SonoHSG ✅
    2x cykl stymulowany ❌
    07.07.21 - 1IUI ❌
    05.08.21 - 2IUI ❌

ICSI - protokół krótki - FET na cyklu sztucznym:
    02.11.21 - punkcja: 1x ❄ 3BB
    20.11.21 - histeroskopia ✅
    23.12.21 - usg: endo 11mm (11dc)
    30.12.21 - FET - embryoglue, AH (18dc)
    bhcg: 8dpt: 70, 11dpt: 252, 13dpt: 565, 18dpt: 3741

25.01.22 (26dpt) - usg: CRL 6,8mm i ❤ (GA 6+4)
    03.03.22 - prenatalne + pappa - niskie ryzyka
    31.03.22 - usg: będzie chłopak ♂️ (GA 16+0)
    21.09.22 - 👶 4300g, 61cm
  • Szarloo Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GorzkoGorzko wrote:
    Oj kłamią ;-)

Oczywiście wszystkim Wam życzę, żeby to były same prawdziwe pozytywy, ale z tymi testami po zastrzykach to trzeba uważać i cierpliwie czekać do testowania w wyznaczonym przez lekarza terminie.

No właśnie czytałam tu na forum, ze ovitrelle różnie sie utrzymuje w organizmie, chociaz producent w ulotce pisze ze do 10 dni a u mnie minelo 14.
    Dam znać jak będę mieć wynik bety.

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GorzkoGorzko wrote:
    Oj kłamią ;-)

GorzkoGorzko nie zazdroszczę takiej sytuacji. U Szarloo to już 13 dni po ovitrelle, a kreska mocniejsza niż poprzednia. Jestem dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 17:54

• GorzkoGorzko Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było.
    Czekam na dobre wiadomości :-)

cA3pp2.png

👱‍♀️ '88, AMH 6,88 (10.2021)
    antytpo ⬆️ euthyrox 💊
    MTHFR hetero, PAI hetero, KIR Bx (brak 4 DS)

OviKlinika od '02.2021:
    SonoHSG ✅
    2x cykl stymulowany ❌
    07.07.21 - 1IUI ❌
    05.08.21 - 2IUI ❌

ICSI - protokół krótki - FET na cyklu sztucznym:
    02.11.21 - punkcja: 1x ❄ 3BB
    20.11.21 - histeroskopia ✅
    23.12.21 - usg: endo 11mm (11dc)
    30.12.21 - FET - embryoglue, AH (18dc)
    bhcg: 8dpt: 70, 11dpt: 252, 13dpt: 565, 18dpt: 3741

25.01.22 (26dpt) - usg: CRL 6,8mm i ❤ (GA 6+4)
    03.03.22 - prenatalne + pappa - niskie ryzyka
    31.03.22 - usg: będzie chłopak ♂️ (GA 16+0)
    21.09.22 - 👶 4300g, 61cm
  • Szarloo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za farsa 🙈 poszlam rano na betę do najbliższej przychodni - kilka dni temu sie przeprowadziliśmy, więc nie wiedziałam zupełnie na jakich zasadach działają. Zapłaciłam, pielegniarka pobrała krew, więc pytam kiedy będą wyniki. A ona patrzy w kalendarz i mówi "No pewnie w piątek koło 14" 🤣🤣🤣 patrze na nią i chyba widzi wielkie WTF? na mojej twarzy, bo zaczyna tłumaczyć że to dlatego, że współpracują z nowym labem, krew pobierają tylko pon, śr, pt a kurier nie przyjezdza z wynikami w inne dni niż w te co przyjeżdża po próbki... koniec końców Pani dała mi kod kreskowy tych badań i numer do labu i powiedziała, żebym jednak probowala sama internetowo odebrac lub telefonicznie bo może mi się uda bo im jeszcze system w przychodni nie działa 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarloo wrote:
    Dziewczyny co za farsa 🙈 poszlam rano na betę do najbliższej przychodni - kilka dni temu sie przeprowadziliśmy, więc nie wiedziałam zupełnie na jakich zasadach działają. Zapłaciłam, pielegniarka pobrała krew, więc pytam kiedy będą wyniki. A ona patrzy w kalendarz i mówi "No pewnie w piątek koło 14" 🤣🤣🤣 patrze na nią i chyba widzi wielkie WTF? na mojej twarzy, bo zaczyna tłumaczyć że to dlatego, że współpracują z nowym labem, krew pobierają tylko pon, śr, pt a kurier nie przyjezdza z wynikami w inne dni niż w te co przyjeżdża po próbki... koniec końców Pani dała mi kod kreskowy tych badań i numer do labu i powiedziała, żebym jednak probowala sama internetowo odebrac lub telefonicznie bo może mi się uda bo im jeszcze system w przychodni nie działa 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Haha masakra. U mnie są wyniki tego samego dnia po 17😉 i też kod dają i internetowo można. Kurcze musisz czekać do piątku. 😉

• Szarloo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze wstyd mi się mężowi przyznać, bo on jest taki, że skoro lekarz kazał sprawdzić w piątek to powinnam czekać do piątku i kropka. No i teraz wyjdzie na jego 🙈🙈🙈

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierwsza beta poniedziałek 13,1 druga w środę 21, 6 co o tym sądzić 😉

Tweety_ lubi tę wiadomość

• Szarloo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Dziewczyny pierwsza beta poniedziałek 13,1 druga w środę 21, 6 co o tym sądzić 😉

Ja kompletnie nie wiem jakie są normy, więc niech mądrzejsze dziewczyny się wypowiedzą 🙊

Ale udało mi się zalogować na stronę z wynikami, badanie zarejestrowane więc siedzę jak na szpilkach 🤯🤯🤯

Pinkiii lubi tę wiadomość

• Mara20 Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii wrote:
    Rośnie! Czyli jesteś w ciąży 😍

• Szarloo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    97,28 🤯🤯🤯

• Mara20 Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje! Ale mamy owocny listopad! ❤ U mnie dziś 969, wzrost o 108% od poniedzialku.

Pinkiii, Szarloo lubią tę wiadomość

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarloo wrote:
    97,28 🤯🤯🤯
    Gratulacje😉

Szarloo lubi tę wiadomość

• Szarloo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem wam dziewczyny, ze jestem w niezłym szoku. To chyba był pierwszy cykl, który totalnie spisałam na straty. A tu proszę taka niespodzianka. Dziękuję Wam za wszystkie kciuki <3 <3 <3 Oby teraz w piątek beta ładnie urosła.

Pinkiii lubi tę wiadomość

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarloo wrote:
    No powiem wam dziewczyny, ze jestem w niezłym szoku. To chyba był pierwszy cykl, który totalnie spisałam na straty. A tu proszę taka niespodzianka. Dziękuję Wam za wszystkie kciuki <3 <3 <3 Oby teraz w piątek beta ładnie urosła.
    A tu niespodzianka 😉 mam pytanie kiedy miałaś mieć okres?

• Szarloo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle 26dniowe więc właściwie to dzisiaj powinnam mieć pierwszy dzień.

Tweety_ lubi tę wiadomość

• Tweety_ Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2021, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarloo wrote:
    Ja mam cykle 26dniowe więc właściwie to dzisiaj powinnam mieć pierwszy dzień.
    Miałaś jakieś objawy/symptomy sugerujące, że to ten cykl? :)

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ