X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Bezsilna;( Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tamgdzielepiej wrote:
    Ajjj.. oby to była fasolka 😊 jeszcze mogło się nic nie zagnieździć wiec lepiej poczekaj. Oczywiście dawaj znać jak tam.

Zawsze przed @ bolały mnie strasznie piersi i tyle. A teraz samo podbrzusze boli a piersi są nabrzmiałe tylko no zobaczymy jak to bedzie jesteśmy z mężem dobrej myśli ;)
    Osobiście wolne Piwo niż wino ale winko też lubię się napić ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tamgdzielepiej wrote:
    A od kiedy Cię jajnik bolał? Bo mnie odrazu w sumie od podania zastrzyku.. jakoś kilka godzin po.

Też tak i mam wrazenie, ze do dzisiaj mnie boli 🙂

Wysłany: 8 marca 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ból w podbrzuszu jest delikatniejszy od czasu do czasu czuje ukucia w lewym jajniku i często w podbrzuszu aż mnie zginą.:) Piersi są nabrzmiałe ale wg nie bolą.na test jest zawczesnie raczej.
    Niby w niedzielę powinnam dostać @ i czego bym się nie napiła to mam dziwny posmak w buzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 17:08

• tamgdzielepiej Znajoma

Wysłany: 8 marca 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsilna;( wrote:
    Dziewczyny ból w podbrzuszu jest delikatniejszy od czasu do czasu czuje ukucia w lewym jajniku i często w podbrzuszu aż mnie zginą.:) Piersi są nabrzmiałe ale wg nie bolą.na test jest zawczesnie raczej.
    Niby w niedzielę powinnam dostać @ i czego bym się nie napiła to mam dziwny posmak w buzi

Będziesz testowała w sobotę albo niedziele? 😍

Wysłany: 8 marca 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tamgdzielepiej wrote:
    Będziesz testowała w sobotę albo niedziele? 😍

Będę testować ale troszkę się boje kolejnego rozczarowania.
    W życiu takich objawów dziwnych nie miałam z posmakiem w buzi.
    W poprzedniej (straconej) to jajka mi przeszkadzały i parówki ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już ból jajników przeszedł teraz wchodzi lekkie cmienie podbrzusza jak na okres więc jutro chyba zamiast kupić test na czwartek kupię poprostu podpaski😔

• tamgdzielepiej Znajoma

Wysłany: 9 marca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki86 wrote:
    Mnie już ból jajników przeszedł teraz wchodzi lekkie cmienie podbrzusza jak na okres więc jutro chyba zamiast kupić test na czwartek kupię poprostu podpaski😔

Mi tez ból przeszedł już wczoraj 😊 dzisiaj byłam na potwierdzeniu owulacji i od dzisiaj duphaston mam brac.
    Dajcie znać jak tam u was 😊

• Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic się nie dzieje. Na serio
    Nawet piersi prawie nie bolą pomimo duphastonu i wysokiego progesteronu. Hmmm. Nie wiem

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)

202410114956.png

Wysłany: 9 marca 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26.02 zastrzyk Ovitrelle
    01.03 test pozytywny
    05.03 test pozytywny
    7-8.03 test negatywny
    Dziś 9.03 mamy dwie kreski !!😍
    Nie wiem czy się już cieszyć czy wstrzymać?

PannaNikt86, Agole, Kori, k.p, Miphuhiz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj z mężem u doktorka i lekarz powiedział żeby nie badać testem z moczu tylko iść na betę w dniu planowanej miesiączki. Ja tez 26.02 zastrzyk Ovitrelle i test pozytywny dzisiaj bo nie wytrzymałam żeby nie sprawdzić. Zastanawiam się czy czekać do @ czy wybrac się wcześniej na betę. Bezsilna to twoj pierwszy zastrzyk ?

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia123 wrote:
    Byłam wczoraj z mężem u doktorka i lekarz powiedział żeby nie badać testem z moczu tylko iść na betę w dniu planowanej miesiączki. Ja tez 26.02 zastrzyk Ovitrelle i test pozytywny dzisiaj bo nie wytrzymałam żeby nie sprawdzić. Zastanawiam się czy czekać do @ czy wybrac się wcześniej na betę. Bezsilna to twoj pierwszy zastrzyk ?
    Iść na betę zawsze. Najlepiej 14 dni po zastrzyku bo są przypadki pozytywów w 12-13 dniu. Dlatego krew jest najważniejsza a nie mocz.
    Ja biorę zastrzyk zazwyczaj eutrig lub gonapeptyl i każą mi badać krew 14 dni po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 13:37

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
    📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
    📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wychodzi na sobotę Beta. Wiec jak w niedziele zgodnie z planem nie będzie @ to z poniedziałku zrobię betę bo w weekend u mnie w miejscowości nie da rady zrobić.
    Ja generalnie co dwa dni robiłam sobie z ciekawości test z moczu żeby zobaczyć ile sie utrzyma zastrzyk i nie było białego testu ani razu. Ale nie chce się podniecać za szybko bo znowu będzie płacz. Poczekam na betę.

Imbirowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 marca 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia123 wrote:

7stycznia.mialam pierwszy zastrzyk cykl nieudany później 19 stycznia miesiączka i dałam sobie spokój z tym cyklem
    24.02 wizyta udało się wychodowac dwa duże piękne pęcherzyki;))
    26.02 Zastrzyk i z mężem szaleliśmy aż do kolejnego weekendu 😊😊
    I ja już 3 dnia po zastrzyku miałam ledwo widoczna pozytywną kreskę więc wiem że u mnie 9dni już jest biel wizira w obu przypadkach ale dziś mnie pokusiło zrobić i mamy dwie ;)

Miphuhiz lubi tę wiadomość

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia123 wrote:
    To wychodzi na sobotę Beta. Wiec jak w niedziele zgodnie z planem nie będzie @ to z poniedziałku zrobię betę bo w weekend u mnie w miejscowości nie da rady zrobić.
    Ja generalnie co dwa dni robiłam sobie z ciekawości test z moczu żeby zobaczyć ile sie utrzyma zastrzyk i nie było białego testu ani razu. Ale nie chce się podniecać za szybko bo znowu będzie płacz. Poczekam na betę.
    To tym bardziej warto upewnić się betą. Ja nigdy testów nie robiłam od zastrzyku wiec nawet nie wiem ile u mnie się to utrzymuje. Dwa raz może zrobiłam test 10-12 dpo i było biało wiec chyba szybko mi spada ten poziom.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
    📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
    📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze te czekanie…
    Ja nie wiem jak wytrzymam do poniedziałku 🙈. Dobrze ze mamy weekend intensywny i poza domem to chociaż nie będę myśleć o tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam betę po 14 dniach. Jak wyszła pozytywna, to na pamiątkę zrobiłam test 😜

Lusia123 lubi tę wiadomość

• tamgdzielepiej Znajoma

Wysłany: 9 marca 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsilna;( wrote:
    26.02 zastrzyk Ovitrelle
    01.03 test pozytywny
    05.03 test pozytywny
    7-8.03 test negatywny
    Dziś 9.03 mamy dwie kreski !!😍
    Nie wiem czy się już cieszyć czy wstrzymać?

Jeżeli wcześniej miałam negatywne a teraz nagle pozytywne to ja już bym się cieszyła albo robiła już codziennie testy żeby widzieć czy ciemnieje. Czy któraś miała owulacje ale tez miała torbielke krwotoczna?

Wysłany: 9 marca 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tamgdzielepiej wrote:
    Jeżeli wcześniej miałam negatywne a teraz nagle pozytywne to ja już bym się cieszyła albo robiła już codziennie testy żeby widzieć czy ciemnieje. Czy któraś miała owulacje ale tez miała torbielke krwotoczna?

Jutro zrobię z rana tescik jeszcze ;) a potem i tak na betę jaaaade. Boje się powtórki z przed roku. Dlatego nie chciałabym się cieszyć za wczesnie

• tamgdzielepiej Znajoma

Wysłany: 9 marca 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsilna;( wrote:
    Jutro zrobię z rana tescik jeszcze ;) a potem i tak na betę jaaaade. Boje się powtórki z przed roku. Dlatego nie chciałabym się cieszyć za wczesnie

Trzymam za Ciebie kciuki!!! Oby tym razem się udało 😊 u mnie do testowania jeszcze z 8dni.. nie chce za szybko testować bo poprzedni zastrzyk niestety 11dni mi pokazywał pozytywny test.

• Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poprzedni zastrzyk pokazywał kreski 10dni po, a 11 już biel.
    Dzisiaj zrobiłam (2 zastrzyk 28.02) i mam biel i raczej tak zostanie. Nawet piersi mnie nie bolą, nic kompletnie nie czuje. Nawet okresowo się nie czuje, a progesteron niby miałam ładny.

Bezsilna. Gratuluję!!!!!

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)

202410114956.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ