X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Mamaraz Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    ale może już coś bardzo wczesnego wyjdzie? Dawaj znać i trzymam kciuki!
    Koło 15-16 będą wyniki, więc dam znać :)

Trottin lubi tę wiadomość

• Mamaraz Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny progesteron 46,20 po 8 dniach od owulacji.
    Dobry wynik?
    Obecnie przyjmuje Utrogestan 1x dopochwowo na noc.

Beta 10 dni po zastrzyku - 4,6 , ale wiem że niepotrzebnie ją robiłam. Pójdę w poniedziałek powtórzyć

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaraz wrote:
    Dobry wynik?

Beta 10 dni po zastrzyku - 4,6 , ale wiem że niepotrzebnie ją robiłam. Pójdę w poniedziałek powtórzyć

Ja niestety mam małe doświadczenie i wiedzę w temacie, ale wydaje mi się że progesteron bardzo ładny. Betę rzeczywiście trzeba by powtórzyć choć może być to też bardzo wczesna ciąża(?)-i oby tak było!

Ja dziś zauważyłam za to, że mam jedną pierś powiększoną i dość tkliwą-druga bez zmian 🤷🏻‍♀️ Możliwe, że to wciąż pozostałości po zastrzyku robią mi niespodzianki (dziś 9 dp zastrzyku).

age.png
  • Trottin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaraz wrote:
    Dobry wynik?

Progesteron super :)
    Daj znać w poniedziałek! Trzymam kciuki :)

• Mamaraz Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Progesteron super :)
    Daj znać w poniedziałek! Trzymam kciuki :)
    Nie wiem czy wytrzymam do poniedziałku😂😂😂
    Myślisz że jest sens iść w piątek?

• Trottin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaraz wrote:

Jak już nie możesz wytrzymać to zrób domowy test w piątek? 😁

• Mamaraz Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Jak już nie możesz wytrzymać to zrób domowy test w piątek? 😁
    Myślę że na taki test będzie za wcześnie :(

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaraz wrote:

Testujesz ze mną w poniedziałek? To będzie mój 14-sty dzień po zastrzyku, Twój chyba 15-sty?

Wyjechałam i nie zabrałam ze sobą sikacza także muszę się baaaardzo uzbroić w cierpliwość, bo mam mega daleko do jakiejkolwiek apteki🙈🤣

age.png
  • Mamaraz Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Testujesz ze mną w poniedziałek? To będzie mój 14-sty dzień po zastrzyku, Twój chyba 15-sty?

Wyjechałam i nie zabrałam ze sobą sikacza także muszę się baaaardzo uzbroić w cierpliwość, bo mam mega daleko do jakiejkolwiek apteki🙈🤣
    Ok, to czekam do poniedziałku i zrobimy to razem 😅

Oszczędzasz się już czy nornalnie wszystko?
    Bo ja chciałam skosić trawę, ale obawiam się żeby nie zaszkodzic ewentualnej ciąży 🤦🏼‍♀️ wiem, głupie..Ja jestem po poronieniu samoistnymw 8tc więc całą ciążę tak schizowalam....

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaraz wrote:
    Ok, to czekam do poniedziałku i zrobimy to razem 😅

Oszczędzasz się już czy nornalnie wszystko?
    Bo ja chciałam skosić trawę, ale obawiam się żeby nie zaszkodzic ewentualnej ciąży 🤦🏼‍♀️ wiem, głupie..Ja jestem po poronieniu samoistnymw 8tc więc całą ciążę tak schizowalam....

Wcale nie głupie. Głowa musi mieć duży luz- nawet jeśli myślisz, że powody są wyolbrzymione- masz je. Ja bym się z koszeniem trawnika wstrzymała z innego powodu- susza i upały :/ Także jakby co masz dodatkową wymówkę żeby nie kosić :)

Co do oszczędzania się- nie to nie jest ten etap i ja chyba tak nie będę miała jeśli ciąża będzie mi dana teraz. W pozostałych dwóch (ale były dawno!) też tak nie miałam, organizm dyktował mi co jeszcze jestem w stanie zrobić i starałam się funkcjonować normalnie. Ale każda ciąża jest inna jak i każda kobieta inaczej czuje się w tym stanie także liczę, że wszystko przed nami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 09:28

age.png
  • Mamaraz Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pocieszcie bo schizuje że przez to że nie uprawialismy sexu podczas owulacji( myślę że była wtedy co tak strasznie bolało) to nie uda się zajść.. Zastrzyk był w poniedziałek i sex był w pon wtorek dwa razy, środa nic, czwartek dwa razy piątek nic

• Wiki97 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaraz wrote:
    Dziewczyny pocieszcie bo schizuje że przez to że nie uprawialismy sexu podczas owulacji( myślę że była wtedy co tak strasznie bolało) to nie uda się zajść.. Zastrzyk był w poniedziałek i sex był w pon wtorek dwa razy, środa nic, czwartek dwa razy piątek nic

U mnie był zastrzyk w czwartek- gin kazała kochać się piątek-sobota-niedziela i po jednym zastrzyku się udało :)

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaraz wrote:

Sądzę, że wystarczająca ilość-plemniki żyją zwykle dłużej niż 24h :)

age.png
  • Mamaraz Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jesteście kochane ❤
    W takim razie miłego weekendu i do poniedziałku!

• Gusiia Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomoc!!!

Przede mną trzeci cykl z aromek, juz drugi raz mam dziwna sytuację z okresem - plamie jeden dzień później jest czysto i dopiero po 2/3 jest okres.

Co jest powodem plamienia ?

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiia wrote:
    Dziewczyny pomoc!!!

Przede mną trzeci cykl z aromek, juz drugi raz mam dziwna sytuację z okresem - plamie jeden dzień później jest czysto i dopiero po 2/3 jest okres.

Co jest powodem plamienia ?

A owulacja w poprzednim cyklu była?Ja miałam plamienie zamiast okresu raz,kiedy pęcherzyki mi nie pękły.

age.png
  • Gusiia Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    A owulacja w poprzednim cyklu była?Ja miałam plamienie zamiast okresu raz,kiedy pęcherzyki mi nie pękły.
    Tak owulacja była, były 2 pęcherzyki, które pękły

• Lifeburnsblack Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy ktoś testuje w najbliższym czasie?

• Trottin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lifeburnsblack wrote:
    Hej! Czy ktoś testuje w najbliższym czasie?

Ja w piątek!

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiia wrote:
    Tak owulacja była, były 2 pęcherzyki, które pękły

To oby był to dobry znak i żeby @ nie przyszła! Nic innego mi do głowy nie przychodzi😄

Ja jutro testuje 🙈! Mamaraz także jeśli nic się nie zmieniło :) Lekki stresik towarzyszy…

Trottin lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ