Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
AlicjaRogos wrote:A jaki lek teraz przyjmujesz ?🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych
❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
🔜18/11🩸
🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności -
Dziewczyny a jak myślicie - teraz standardowo lameta od 5-9 dc, a potem wizyta u ginekologa. Niestety jestem w delegacji i będę mogła się u niego pojawić w 13 dc (w sumie nie wiem czy to już nie będzie 14 dc, bo bardzo słaba ta 🐒 i nie wiem co liczyć jako pierwszy dzień, czy na początku tylko plamienie było …) - CZY TO nie będzie już za późno np. na ovitrelle? Czy przy np. 3 pęcherzykach po lametta zastrzyk jest konieczny czy są szanse, że pękną same?AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu 🍀👌🏻 -
WWiktoriAA92 wrote:Dziewczyny a jak myślicie - teraz standardowo lameta od 5-9 dc, a potem wizyta u ginekologa. Niestety jestem w delegacji i będę mogła się u niego pojawić w 13 dc (w sumie nie wiem czy to już nie będzie 14 dc, bo bardzo słaba ta 🐒 i nie wiem co liczyć jako pierwszy dzień, czy na początku tylko plamienie było …) - CZY TO nie będzie już za późno np. na ovitrelle? Czy przy np. 3 pęcherzykach po lametta zastrzyk jest konieczny czy są szanse, że pękną same?
-
Niktważny wrote:Dziś mam monitoring, jest to już 4 cykl starań z lekami,już powoli brakuje mi sił do inseminacji jeszcze za wcześnie, ale mam wrażenie że nie uda mi się zajść naturalnie (👱♀️ 32l 👦🏻35l
12.2022 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 badanie HSG (oba jajowody drożne)
11.2023 histeroskopia (usunięcie polipa)
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest) -
Ja mam niedrożny jeden jajowód i drożność bolała mnie bardzo. Nie chce straszyć, po prostu nie będę słodzić że zawsze może być bezboleśnie
Co do 1 dnia cyklu liczy sie dzień krwawienia, plamienie to nie 1 dzień cyklu.
Ja Aromka nie przyjmowałam, byłam 2 cykle kiedyś na Letrozolu ale średnio na mnie działał, dlatego później przeszłam na zastrzyki.
Przy 3 pecherzykach to myślę że wrecz konieczny byłby zastrzyk Ovitrelle tak mi sie wydaje. Nie daj Boże zrobia ci sie torbiele 😱03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Mq1991 wrote:Czemu za wcześnie? Ile cykli naturalnych Twój lekarz zalecił? Mój po 3 już skierował na IUI🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych
❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
🔜18/11🩸
🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności -
U mnie chyba bardzo szybko organizm wraca do normy. Myślałam że ten cykl bedzie inny przez poronienie, a tu niespodzianka.
Od ponad roku mam tak że zawsze w 4 dzień cyklu mam przestój okresu. Zanika na dzień a później 5-6-7 dzień mam już taką końcówkę. No i wyobraźcie sobie że tym razem jest to samo 🤗 Czyli organizm sie nie rozregulował (czego sie obawiałam).
W tym miesiącu będziemy próbować naturalnie a kolejny cykl transfer.
Może historia się powtórzy i w cyklu w którym nastąpiło poronienie może uda się naturalnie tak jak 9 lat temu..
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
Hej, potrzebuje porady.
Dziś beta 0,55. W tym laboratorium jak nic nie było na rzeczy miałam wynik <0,5, nigdy dokładny. Oczywiście myśli przeróżne. Chce iść powtórzyć betę żeby mieć pewność że to nie przypadkiem wyłapany start bety, a nie resztka zastrzyku.
Jestem 14 dpz. Iść jutro czy w czwartek? Jak pójdę jutro to już powinien być widoczny wzrost lub spadek prawda?👩 26 l. ➡️ IO, AMH 2,77 mg/ml
💊Letrox 75, Siofor 500 XR
🧑 34 l. 👌🏻 -
Natka_xx wrote:Hej, potrzebuje porady.
Dziś beta 0,55. W tym laboratorium jak nic nie było na rzeczy miałam wynik <0,5, nigdy dokładny. Oczywiście myśli przeróżne. Chce iść powtórzyć betę żeby mieć pewność że to nie przypadkiem wyłapany start bety, a nie resztka zastrzyku.
Jestem 14 dpz. Iść jutro czy w czwartek? Jak pójdę jutro to już powinien być widoczny wzrost lub spadek prawda?
Spróbuj w czwartek jeszcze raz. 14 dni po zastrzyku to może być okolo 12 dni po owulacji. Może jeszcze beta nie ruszyła, a może nie ruszy. Można wróżyć. Jeśli chcesz być spokojniejsza i pewna to czwartek najwcześniej powtórz bete.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
Natka_xx wrote:Hej, potrzebuje porady.
Jestem 14 dpz. Iść jutro czy w czwartek? Jak pójdę jutro to już powinien być widoczny wzrost lub spadek prawda?👱♀️ 32l 👦🏻35l
12.2022 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 badanie HSG (oba jajowody drożne)
11.2023 histeroskopia (usunięcie polipa)
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest) -
moooonaa wrote:Ale piękne pęcherzyki!
Mnie strasznie boli ten jajnik w którym miałam owulację… a jak kichnęłam dzisiaj to strasznie mnie zakuło.. któraś z Was tak miała?
Mam to samo teraz... od owulacji boli mnie codziennie. Do tego od wczoraj doszły skurcze w podbrzuszu, dzisiaj się nasiliły. Nie wiem co o nich myśleć, mogą oznaczać że jest dobrze lub nie 🙄👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
cysterka95 wrote:Mam to samo teraz... od owulacji boli mnie codziennie. Do tego od wczoraj doszły skurcze w podbrzuszu, dzisiaj się nasiliły. Nie wiem co o nich myśleć, mogą oznaczać że jest dobrze lub nie 🙄
Ale w sumie to zagnieżdżenie by było już być i może to dlatego! -
moooonaa wrote:Ale w sumie to zagnieżdżenie by było już być i może to dlatego!
Nie chcę sobie robić za dużej nadziei ale na to liczę 🥹 te kłucia i bóle jajników ponoć czasem są wczesnym objawem👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
cysterka95 wrote:Nie chcę sobie robić za dużej nadziei ale na to liczę 🥹 te kłucia i bóle jajników ponoć czasem są wczesnym objawem
Ale dodam że ja po transferze też miałam takie kłucia jajników kilka dni po 😉 no i to chyba było to. Szkoda że na chwilę, ale czułam się wyjątkowo inaczej wtedy niż zawsze.cysterka95 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
Ja od 3 cyklów po stymulacji mam bóle jajników, podbrzusza i obolałe piersi.. niestety od 3 cyklów o niczym to nie świadczyło —> zatem nie ma zasady, może być cudowna nowina lub wielka klapa. Totalna karuzela emocjiAMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu 🍀👌🏻 -
WWiktoriAA92 wrote:Ja od 3 cyklów po stymulacji mam bóle jajników, podbrzusza i obolałe piersi.. niestety od 3 cyklów o niczym to nie świadczyło —> zatem nie ma zasady, może być cudowna nowina lub wielka klapa. Totalna karuzela emocji
Niestety ja też co cykl mam takie objawy i jak dotąd nigdy nie oznaczały ciąży 😕
Także ciężko coś stwierdzić po objawach bo to może być wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 11:44