X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • moooonaa Ekspertka

Wysłany: 2 października, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tydzień i testowanko

• AlicjaRogos Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    To podobnie jak u mnie kiedy miałaś zastrzyk?

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: 2 października, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25.09

Wysłany: 2 października, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    25.09
    Ja 27.09 także jeszcze trochę pozostaje czekać od dzisiaj u mnie dodatkowo wjechała luteina dopochwowo

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: 2 października, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Ja 27.09 także jeszcze trochę pozostaje czekać od dzisiaj u mnie dodatkowo wjechała luteina dopochwowo

Ja właśnie w żadnym cyklu nie miałam nic włączane już po zastrzyku i się zastanawiam czy to okej, często czytam że dziewczyny biorą po owulacji duphaston albo luteinę albo heparynę

• Cytrynka 🍋 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    U mnie zastrzyk 29.09 😊od jutra duphaston, cyclogest i acard :) od pozytywnego testu heparyna, ale na to nie liczę - nadziei brak 🤣

✔️Zespół antyfosfolipidowy
    ✔️MTHFR_1298A>C HOMO
    ✔️PAI-1 HETERO
    🥰Kariotypy prawidłowe
    🥰Badanie nasienia prawidłowe

09.2020 - 👧CÓRECZKA - nasza Zosia 🥰pierwszy cykl starań, ciąża bezproblemowa

Starania o rodzeństwo od 12.2021 😊:
    06.2022 💔 poronienie zatrzymane, 6tc
    02.2023 💔 terminacja 18tc, zagrożenie mojego życia, synek z wadami letalnymi
    Potem przerwa, starania od 05.2024
    10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
    12.10 ⏸️
    14.10 beta 67 ❤️, prog 36.70ng/ml
    16.10 beta 240 🎉🥳 przyrost 240% 😱, prog 28.18ng/ml
    18.10 beta 660 przyrost 175% 🥰, prog 36.51ng/ml

Leki: duphaston, cyclogest, acard (od owulacji), clexane (od pozytywnego testu)

preg.png

Wysłany: 2 października, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Ja właśnie w żadnym cyklu nie miałam nic włączane już po zastrzyku i się zastanawiam czy to okej, często czytam że dziewczyny biorą po owulacji duphaston albo luteinę albo heparynę
    Ja w tym cyklu a to drugi on niedzieli mam włączony acard od dzisiaj dodatkowo luteina dwa razy dziennie i od pozytywnego testu clexane ale to dlatego że w badaniach po poronieniu wyszły mi mutacje

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: 2 października, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Ja w tym cyklu a to drugi on niedzieli mam włączony acard od dzisiaj dodatkowo luteina dwa razy dziennie i od pozytywnego testu clexane ale to dlatego że w badaniach po poronieniu wyszły mi mutacje

Ja nie miałam poronień ale robiłam badanie na te mutacje i też jakieś mam, dlatego muszę brać metylowana formę witaminy B

Acard biorę od czerwca, aczkolwiek ktoś mi mówił że on blokuje owulację dlatego odstawiłam na koniec sierpnia i w końcu teraz miałam owulację

Wysłany: 2 października, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Ja nie miałam poronień ale robiłam badanie na te mutacje i też jakieś mam, dlatego muszę brać metylowana formę witaminy B

Acard biorę od czerwca, aczkolwiek ktoś mi mówił że on blokuje owulację dlatego odstawiłam na koniec sierpnia i w końcu teraz miałam owulację
    No właśnie zależy co tam wyjdzie w tych mutacjach to chyba wtedy dopasowują leki a acard dopiero przyjmuje pierwszy raz teraz i zawsze już po zastrzyku kilka dni

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: 2 października, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    No właśnie zależy co tam wyjdzie w tych mutacjach to chyba wtedy dopasowują leki a acard dopiero przyjmuje pierwszy raz teraz i zawsze już po zastrzyku kilka dni

Kiedy planujesz testować? Sprawdzasz ile zastrzyk się utrzymuje w organizmie?

Wysłany: 2 października, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Kiedy planujesz testować? Sprawdzasz ile zastrzyk się utrzymuje w organizmie?
    Najlepiej to już 😂 nie sprawdzałam ile więc pierwszy test może jakiś w weekend zrobię w pierwszym cyklu też jakoś około 10 dnia sprawdzałam i zastrzyku już nie bylo

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: 2 października, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    Najlepiej to już 😂 nie sprawdzałam ile więc pierwszy test może jakiś w weekend zrobię w pierwszym cyklu też jakoś około 10 dnia sprawdzałam i zastrzyku już nie bylo

Te czekanie jest straszne…

Wysłany: 2 października, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Te czekanie jest straszne…
    No najgorsze jeszcze w pierwszym cyklu na nic się nie nastawiałam jakoś a teraz tak jakby nadzieję mam większe

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: 2 października, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    No najgorsze jeszcze w pierwszym cyklu na nic się nie nastawiałam jakoś a teraz tak jakby nadzieję mam większe

Ja po dwóch ostatnich cyklach bez nadzieji bo nie było owulacji to teraz po informację że pęcherzyk pękł jakoś od razu sobie wkręciłam, że się udało

• Niktważny Ekspertka

Wysłany: 2 października, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:

Jakie to są konkretnie badania ?

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
    ❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
    🔜18/11🩸
    🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 2 października, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:

Mi właśnie też wyszły mutacje i teraz biorę acard a jak zajdę w ciążę heparynę

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓

Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki
  • moooonaa Ekspertka

Wysłany: 2 października, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niktważny wrote:
    Jakie to są konkretnie badania ?

Test na trombofilie wrodzona

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: 2 października, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi 93 wrote:
    Mi właśnie też wyszły mutacje i teraz biorę acard a jak zajdę w ciążę heparynę

To to samo co ja, tylko jak pisałam wyżej uważaj z tym acardem bo mi prawdopodobnie blokował owulację. Bezpieczniej brać dopiero po owulacji

• Niktważny Ekspertka

Wysłany: 2 października, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Test na trombofilie wrodzona
    Kurcze nie miałam takiego badania ani nikt mi nie zlecał, przyjaciółka mi o tym mówiła ostatnio żebym sobie zrobiła może rzeczywiście warto 🫣 a ile takie badanie kosztuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 19:22

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
    ❌W trakcie powtórkowych badań hormonalnych
    🔜18/11🩸
    🔜5/12 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
  • Migotka96 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:

Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test, 8 dzień po zastrzyku j jasna kreska wiec pewnie pozostałości po orvitelli. Następny test planuje zrobić 14 dni po zastrzyku czyli 8.10. Bardzo liczę na ten cykl mimo ze nie odczuwam tak jak wy żadnego bólu w jajnikach itp. ;( a wy kiedy testujecie? Tez 8.10?

Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

Stymulacja
    Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston

1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny ❌
    2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna❌
    3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert, pęcherzyk pękł
    4cs rozpoczęty 10.11 lametta
    20.11 monitoring
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ