Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Cytrynka życzę Ci aby się udało! Bo od kiedy siedzę tu na wątku to nie było żadnej dziewczyny która po tej stymulacji napisała: UDAŁO SIĘ! 😭 więc życzę Ci abyś była pierwsza! U mnie zastrzyk długo się utrzymuje 12/13 dzień jeszcze było a potem znikało. Ale każda jest inna
Cytrynka 🍋, Martolina, Niktważny, Mała.mi 93, Migotka96 lubią tę wiadomość
AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań -
Mała.mi 93 wrote:Ja bym robiła jeszcze jutro i zobaczyła czy ciemnieje 😁a w poniedziałek poszłabym na betę. Trzymam kciuki 🤞🤞
Nie chce też się cieszyć, bo bardziej się boje poronienia itp. albo że dziecko będzie chore 💔 więc chyba nie będę się cieszyć póki nie urodzę..Mała.mi 93, Antonina3090 lubią tę wiadomość
✔️Zespół antyfosfolipidowy
✔️MTHFR_1298A>C HOMO
✔️PAI-1 HETERO
🥰Kariotypy prawidłowe
🥰Badanie nasienia prawidłowe
09.2020 - 👧CÓRECZKA - nasza Zosia 🥰pierwszy cykl starań, ciąża bezproblemowa
Starania o rodzeństwo od 12.2021 😊:
06.2022 💔 poronienie zatrzymane, 6tc
02.2023 💔 terminacja 18tc, zagrożenie mojego życia, synek z wadami letalnymi
Potem przerwa, starania od 05.2024
10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
12.10 ⏸️
14.10 beta 67 ❤️, prog 36.70ng/ml
16.10 beta 240 🎉🥳 przyrost 240% 😱, prog 28.18ng/ml
18.10 beta 660 przyrost 175% 🥰, prog 36.51ng/ml
Leki: duphaston, cyclogest, acard (od owulacji), clexane (od pozytywnego testu)
-
Cytrynka 🍋 wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź 🥰
Ode mnie aktualizacja. Dzisiaj 12 dni od zastrzyku, 10 dni od owulacji. Testy pozytywne. Znaczy takie bladziochy, no ale widać.
Ten jeden to nie jest zalany, tylko z rana i wysechł. Ten drugi sprzed godzinki (czyli prawie 13 dób od zastrzyku, bo zastrzyk miałam w niedzielę 29 września wieczorem) Nie wiem czy mogę się cieszyć, czy to może nadal zastrzyk 🥺
https://zapodaj.net/plik-9V5lGp9HHA🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych -
WWiktoriAA92 wrote:Cytrynka życzę Ci aby się udało! Bo od kiedy siedzę tu na wątku to nie było żadnej dziewczyny która po tej stymulacji napisała: UDAŁO SIĘ! 😭 więc życzę Ci abyś była pierwsza! U mnie zastrzyk długo się utrzymuje 12/13 dzień jeszcze było a potem znikało. Ale każda jest inna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 19:12
🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych -
Cytrynka 🍋 wrote:Dokładnie taki mam plan że jak jutro wyjdą pozytywy to w poniedziałek przed pracą na betę ❤️
Nie chce też się cieszyć, bo bardziej się boje poronienia itp. albo że dziecko będzie chore 💔 więc chyba nie będę się cieszyć póki nie urodzę..
Mocno trzymam kciuki 🤞🤞 daj znać jutro 🩵Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Cytrynka 🍋 wrote:Dokładnie taki mam plan że jak jutro wyjdą pozytywy to w poniedziałek przed pracą na betę ❤️
Nie chce też się cieszyć, bo bardziej się boje poronienia itp. albo że dziecko będzie chore 💔 więc chyba nie będę się cieszyć póki nie urodzę..
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ! ❤️ -
Cytrynka 🍋 wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź 🥰
Ode mnie aktualizacja. Dzisiaj 12 dni od zastrzyku, 10 dni od owulacji. Testy pozytywne. Znaczy takie bladziochy, no ale widać.
Ten jeden to nie jest zalany, tylko z rana i wysechł. Ten drugi sprzed godzinki (czyli prawie 13 dób od zastrzyku, bo zastrzyk miałam w niedzielę 29 września wieczorem) Nie wiem czy mogę się cieszyć, czy to może nadal zastrzyk 🥺
https://zapodaj.net/plik-9V5lGp9HHA
No niby bladzioch ale widoczny gołym okiem, doszukiwać się nie trzeba więc moim zdaniem dobry znak 😍 u mnie się długo zastrzyk utrzymywał teraz ale w 12 dpo jak wyszły na teście pozostałości to taki cień cienia że ledwo dostrzegalny, a tu widać wyraźnie 😁 czekamy na aktualizację 🍀🤞🏻Antonina3090 lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy
📆 plan grudzień:
▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Dziewczyny, jesteście kochane. Dziękuję Wam za tyle miłych słów.
To chyba się naprawdę dzieje ❤️ dziś z rana powtórzyłam testy. Jeden ten sam co wczoraj po południu (facelle paskowy) i zrobiłam jeszcze pinka.
Nie wiem tylko czy na tym facelle kreska ściemniała, może nieznacznie. 🥺
Ogólnie kreski dość blade. Jak myślicie, powinnam się martwić? Dziś wieczorem będzie 14 dni po zastrzyku i 12 dni po owulacji.
Strasznie się boje, bo w moich dwóch straconych ciążach beta praktycznie nie rosła.
W jednej miałam 24-26-27. Skończyła się poronieniem w 6 tygodniu. W kolejnej beta 11-26-38, synek z wadami letalnymi. I tak bardzo boje się powtórki 💔
https://zapodaj.net/plik-1MhkIKf7diWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 07:56
StaraczkaPoChlo, Mała.mi 93, Martolina, cysterka95, Pustynia, Migotka96, Justii94 lubią tę wiadomość
✔️MTHFR_1298A>C HOMO
✔️PAI-1 HETERO
🥰Kariotypy prawidłowe
10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
12.10 ⏸️
-
Cytrynka 🍋 wrote:Dziewczyny, jesteście kochane. Dziękuję Wam za tyle miłych słów.
To chyba się naprawdę dzieje ❤️ dziś z rana powtórzyłam testy. Jeden ten sam co wczoraj po południu (facelle paskowy) i zrobiłam jeszcze pinka.
Ogólnie kreski dość blade. Jak myślicie, powinnam się martwić? Dziś wieczorem będzie 14 dni po zastrzyku i 12 dni po owulacji.
Strasznie się boje, bo w moich dwóch straconych ciążach beta praktycznie nie rosła.
W jednej miałam 24-26-27. Skończyła się poronieniem w 6 tygodniu. W kolejnej beta 11-26-38, synek z wadami letalnymi. I tak bardzo boje się powtórki 💔
https://zapodaj.net/plik-1MhkIKf7di
Wygląda to obiecująco ☺️ oby tym razem było wszystko w porządku 🍀Cytrynka 🍋 lubi tę wiadomość
👩(28l.)
PCOS - AMH 10,4❌️ niedoczynność tarczycy
kariotyp ✅️
trombofilia ❌️
🧔(32l.)
niskie parametry nasienia❌️ hashimoto
kariotyp ✅️
Starania od 11.2023
Cykle stymulowane od 02.2024 (letrozol + Ovitrelle)
Decyzja o invitro 10.2024
1 procedura invitro 11.2024
Stymulacja Rekovelle+Menopur+ Orgalutran+Gonapeptyl Daily+Ovitrelle+Neoparin
Pobrano 26 komórek, dojrzałych 12, zapłodnionych 11, mamy 2 ❄️❄️ 5.2.2.
Czekamy na wyniki PGT-A
Transfer 12.2024 🤞 -
Cytrynka 🍋 wrote:Dziewczyny, jesteście kochane. Dziękuję Wam za tyle miłych słów.
Moim zdaniem ściemniały, nie jakoś drastycznie ale moim okiem są ciemniejsze. Ja bym zrobiła tak na betę i w środę znowu i zobaczyła czy super rośnie. Trzymam za Ciebie mocno kciuki 🤞🤞🤞Cytrynka 🍋 lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Mała.mi 93 wrote:Moim zdaniem ściemniały, nie jakoś drastycznie ale moim okiem są ciemniejsze. Ja bym zrobiła tak na betę i w środę znowu i zobaczyła czy super rośnie. Trzymam za Ciebie mocno kciuki 🤞🤞🤞
Dziewczyny a kiedy myślicie żeby iść na pierwszą wizytę? Bo mam 25 października, bo już się zapisałam na monitoring na kolejny cykl, ale to będzie 5+1 więc chyba za wcześnieMała.mi 93 lubi tę wiadomość
✔️MTHFR_1298A>C HOMO
✔️PAI-1 HETERO
🥰Kariotypy prawidłowe
12.10 ⏸️
-
Cytrynka 🍋 wrote:Tak właśnie planuję. Beta jutro i w środę 🤞jeeja, oby wszystko było ok 🥺❤️
Dziewczyny a kiedy myślicie żeby iść na pierwszą wizytę? Bo mam 25 października, bo już się zapisałam na monitoring na kolejny cykl, ale to będzie 5+1 więc chyba za wcześnie
Ja też mam taką nadzieję, żeby wszystko było dobrze 🤞🩷
Niestety nie byłam jeszcze tak daleko 😕 więc nie pomogę.Start starań: 12/2023
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
On:
Zdrowy💪
-
Wyglądają na lekko ciemniejsze 😍 z testami jest tak, że ich głównym zadaniem jest pokazać czy jesteś w ciąży a nie jak bardzo więc myślę że nie ma się co na zapas martwić tym, że kreski są blade. Tu na forum często dziewczyny wrzucają takie blade kreski a betę mają już 100 chociaż rozumiem, że z takimi doświadczeniami jest ciężko zachować spokój. Ale trzymamy mocno kciuki za betę 😁Niktważny lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
- morfologia 0% 😑
📆 plan grudzień:
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Dziewczyny czy Wy przed zastrzykiem badacie testem owulacje czy po zastrzyku? Zastanawiam się czy w mojej klinice ten zastrzyk nie jest w złym dniu zalecany. Zaczęłam badać owulacje (testy z rossmanna) i wychodzi mi, że owu mam 8 dni przed okresem czyli w ok. 20-22 dniu cyklu, a oni mi zastrzyk zalecali na podstawie usg w mniej więcej 12 dniu cyklu…
-
Wyglada to bardzo dobrze !
W 14 dniu po zastrzyku u mnie był cień cienia na teście, następnego dnia już biało
U Ciebie kreski są dosyć wyraźne
Koniecznie jutro beta i trzymam kciuki ✊🏼😍👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 8 cs
20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️ -
Flofliper wrote:Dziewczyny czy Wy przed zastrzykiem badacie testem owulacje czy po zastrzyku? Zastanawiam się czy w mojej klinice ten zastrzyk nie jest w złym dniu zalecany. Zaczęłam badać owulacje (testy z rossmanna) i wychodzi mi, że owu mam 8 dni przed okresem czyli w ok. 20-22 dniu cyklu, a oni mi zastrzyk zalecali na podstawie usg w mniej więcej 12 dniu cyklu…
Po zastrzyku testy owulacyjne mogą być i tak niemiarodajne. One poza LH reagują też na b-hcg która jest w zastrzyku i kreski wychodzą mocne. Ja osobiście owulaków w ogóle nie robię w cyklach stymulowanych.
A badałaś może progesteron? Bo 8 dni to krótko jak na fazę lutealną i może świadczyć właśnie o niskim progesteronie👫 29 & 29
- morfologia 0% 😑
📆 plan grudzień:
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Kreski wyglądają obiecująco! Na tym etapie to tylko przyrost bety powie. Nie ma co głowę zadręczać testami.
Jak się ogólnie czujesz? Miałaś jakieś objawy zwiastujące 🤰?
Mam nadzieję że przekłamiesz złą passę na tej grupie i teraz będzie już spływać jedynie lawina dobrych wieści 🙏🤞🏼
Ja testuję za tydzień, już się stresuję że nic z tego a przecież dopiero 6 dpo jestem 😅Martolina, Niktważny lubią tę wiadomość
-
Cytrynka 🍋 wrote:Tak właśnie planuję. Beta jutro i w środę 🤞jeeja, oby wszystko było ok 🥺❤️
Dziewczyny a kiedy myślicie żeby iść na pierwszą wizytę? Bo mam 25 października, bo już się zapisałam na monitoring na kolejny cykl, ale to będzie 5+1 więc chyba za wcześnieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 15:30
👱♀️ 33l👦🏻35l
12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
10.2023 Początek leczenia niepłodności
11.2023 ✅️ histeroskopia
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)
_________
02.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF ⏳️ -
Flofliper wrote:Dziewczyny czy Wy przed zastrzykiem badacie testem owulacje czy po zastrzyku? Zastanawiam się czy w mojej klinice ten zastrzyk nie jest w złym dniu zalecany. Zaczęłam badać owulacje (testy z rossmanna) i wychodzi mi, że owu mam 8 dni przed okresem czyli w ok. 20-22 dniu cyklu, a oni mi zastrzyk zalecali na podstawie usg w mniej więcej 12 dniu cyklu…
Nie ma sensu robienia testów owulacyjnych po zastrzyku bo wyniki są przekłamane - mi po zastrzyku wychodzą zawsze grube kreski. Moment podania zastrzyku lekarz powinien określić po co wielkości pęcherzyków i wyniku estradiolu. Mi naturalnie testy owulacyjne wychodziły ok 18DC a zastrzyk dostałam wcześniej bo 13DC.👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
Listopad
🩸 13.11
💉 11.12 (29 dc) pęcherzyk 23mm - pękł
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲