Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
oligi wrote:Ewus no moze masz racje a Ty kiedy testujesz? Ja po badaniu bety czekam na wyniki pewnie beda po 17-dam znac.
Marzena gdzie tak szybko wyniki robia hehe??
Beta przyrasta idealnie!! gratulacje i czekamy na serduszko!!
Oligi w szpitalu:) które ma laboratorium wyniki po 2 h - w internecie )4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Jak wam zazdrosCze ze tak szybko wynik ja dIs pojechalam do labolatorium i pani mi oznajmila ze na bete 2 dni sie czeka gdyby nie fakt ze juz oddalam krew wyszlabym z gabinetuLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Kasiak621 wrote:Jak wam zazdrosCze ze tak szybko wynik ja dIs pojechalam do labolatorium i pani mi oznajmila ze na bete 2 dni sie czeka gdyby nie fakt ze juz oddalam krew wyszlabym z gabinetu
Tak długo !!! ? Boże oszalalabym !4,5 roku starań
-
U mnie w diagnostyce zazwyczaj na bete czekamm do 18-19, niestety wszystkie probki wysylaja do wiekszego miasta na badanieLipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
Ewus85 wrote:Oligi koniecznie daj znać!
Ja będę testować dopiero w okolicy Trzech Kroli
Niestety mi sie nie udalo beta <0 wiec nastepnym razem moze
Zapale na pocieszenie papierosa i wypije w sylwestra Trzeba szukac superlatyw dziewczyny! Na te chwile jest mi zle ale za kilka dni jak dostane okres zaczne od nowa
Domi , Ewa i pozostale testujace wkrotce trzymam kciuki!!!oligi -
Oligi przykro mi ale to poprostu wiesz tak musi byc.. rodzilabys w sierpniu upal duchota wybierzemy sobie lepszy miesiac
Zawsze mówię ze kazda z nas musi wyczekac X czasu na dwie kreski i chociaz brakuje nam sił to każdy nieudany cykl przybliza nas do celu
Ps. Gdzie jest Domi? -
Ewus rodzilam corke w sierpniu hehe i myslalam ze drugioe tez zalapie sie na ten sam miesiac ale przynajmniej sie nie zdubluja urodziny haha
Domi nie wchodzi by wczesniej nie testowac !
Kochana Domi daj znac jak juz zrobisz test po spoznionej @ ! Czekamy na dobre wiesci! Kolejne!!!oligi -
Czesc dziewczyny! Mam pewne nurtujące pytanie czy mimo owulacji co miesiac ( potwierdzonej monitoringiem) ktoras brala CLO i zaszla w ciaze? Zastawiam sie po co mam brac CLO skoro i tak mam owulacje co miesiac ale nie wychodzi jakos... .
W czym ma mi w takim przypadku pomoc CLO? Pecherzyk rosnie idealnie endometrium rowniez wzorcowe i lekarz mowi ze sprobojemy CLO . Mozecie cos podpowiedziec ?
oligi -
Kochana Clo czy inne leki typu Letrozol wplywaja yez na owulacje a w zasadzie na ilosc jajeczek zdolnych do zaplodnienia, ja tez mam normalnie owulacje ale bez zadnych lekow mam po jednym najwyzej pecherzyku dojzalym przy stymulacji roznie 2,3 na jednym jajnikuLipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
Kasiak dzieki za info ale pamietam ze jak zaszlam w ciaze to byl jeden pecherzyk i wystarczylo i tak zaczelam soe zastanawiac czy sie nie wstrzelilismy z mezem czy cos jednak jest ze mna noe tak np droznosc ale skoro dwa lata temu snigalam juz w ciazy to czemu teraz mialabym miec problem?oligi
-
oligi wrote:Czesc dziewczyny! Mam pewne nurtujące pytanie czy mimo owulacji co miesiac ( potwierdzonej monitoringiem) ktoras brala CLO i zaszla w ciaze? Zastawiam sie po co mam brac CLO skoro i tak mam owulacje co miesiac ale nie wychodzi jakos... .
W czym ma mi w takim przypadku pomoc CLO? Pecherzyk rosnie idealnie endometrium rowniez wzorcowe i lekarz mowi ze sprobojemy CLO . Mozecie cos podpowiedziec ?
A nasienie męża ? Moje jak z tobą jest wszystko wporzadku to może wyniki się pogorszyły ?4,5 roku starań
-
Marzena , wiesz jak faceci podchodza do sprawy ... nie bedzie sie badal i nie chce go naciskac. Mam 29 lat i jedno 1,5 roczne dziecko wiec nie jest nam az tak spieszno - tzn mi jest ze wzgeldu na prace ale faktycznie damy sobie pol roku i zdecydujemy . Sprobuje diety o niskim IG i 2-3 razy aktywnosc fizyczna i jezeli po pol roku dalej noe nedzoemy w ciazy to zeobie droznosc i jemu wyniki nasienia po rozmowie z lekarzem .
Marzena782 lubi tę wiadomość
oligi -
oligi wrote:Czesc dziewczyny! Mam pewne nurtujące pytanie czy mimo owulacji co miesiac ( potwierdzonej monitoringiem) ktoras brala CLO i zaszla w ciaze? Zastawiam sie po co mam brac CLO skoro i tak mam owulacje co miesiac ale nie wychodzi jakos... .
Ja z clo zaszłam w trzecim cyklu. To jest lek na produkcje jajeczek. w pierwszym cyklu miałam 4 dominujące, zastrzyk ovitrelle na pękanie ale nie udało się. W drugim cyklu 2 jakeczka + zastrzyk- nie udało się a w trzecin 1 jajeczko + zastrzyk, estrofem chyba też dufaston i udało się.
Dodam że przed tymi trzema lekarz kazął mężowi obowiązkowo zrobić seminogram żeby od razu wiedzieć czy plemniki są zdrowe i ruchliwe.
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Ja jadę od pol roku na clo a ostatnio zmieniono mi na Lamette. Trzeci cykl z ovitrelle... i póki co dupa
Oligi masz rację ze po roku jak nie bedzie dwoch kreseczek to zrobcie badanie nasienia i droznosc.
Czasem jest tak ze facet ma jakas bakterie i ona blokuje. Dostaja lek i pyk dzialaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 19:49
Marzena782 lubi tę wiadomość
-
Lucy2323 wrote:Ja z clo zaszłam w trzecim cyklu. To jest lek na produkcje jajeczek. w pierwszym cyklu miałam 4 dominujące, zastrzyk ovitrelle na pękanie ale nie udało się. W drugim cyklu 2 jakeczka + zastrzyk- nie udało się a w trzecin 1 jajeczko + zastrzyk, estrofem chyba też dufaston i udało się.
Dodam że przed tymi trzema lekarz kazął mężowi obowiązkowo zrobić seminogram żeby od razu wiedzieć czy plemniki są zdrowe i ruchliwe.
Przepraszam ze pytam o to każda dziewczynę ale ja sie obawiam ze moze ja cos robie nie tak ze za rzadko, ze w zlym czasie co lekarz to inaczej mowi
Wczoraj slyszalam ze powinno sie wspolzyc co 2-3dni zeby nasienie bylo zregenerowane