X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Trójmiasto kliniki
Odpowiedz

Trójmiasto kliniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • MaDi Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkalopatka wrote:
    Hej, my zaczynamy przygodę z Invimedem w Gdyni. Stoję przed badaniem drożności i rozwazam, czy robic w invimedzie czy w Kartuzach na Nfz. Póki co mamy diagnoze nieplodnosci idiopatycznej i jestesmy po trzech latach staran coraz bardziej zalamani bezradnoscia. :(

Śmiało idź do Kartuz :) Byłam tam na oddziale w sierpniu, jest ok :) Jedynie warto wcześniej upewnić się, jakie dadzą znieczulenie, bo przy niedrożnych trochę może boleć, ale ja miałam bez znieczulenia właśnie 😬 No i co dodam.. to jest jakiś początek, ale w moim przypadku co innego pokazało HSG, a co innego laparoskopia 😅

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
  • patkalopatka Nowa

Wysłany: 5 stycznia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź, właśnie poczytałam o badaniu w Kartuzach i większość kobiet miała robione bez żadnego znieczulenia, co mnie trochę zniecheca. Poza tym wydaje mi sie, ze z opisu w Invimedzie robia to badanie inaczej niz w Kartuzach. Dlugo sie czeka na termin na NFZ?
    Trudne w tym wszystkim jest to, że to wszystko trwa, a zalecenia dają krok po kroku zamiast ileś badań na raz, a cykle mijają 🙄

• MaDi Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wtedy przekonana, że będzie znieczulenie 😅 Weszłam na pewniaka, a tu zonk 🫢 Dali tylko coś w kroplówce, ale to tak jakby nospę sobie wziąć ;) W trakcie zabiegu wytłumaczono mi, że na 5 minut usypiać nie ma sensu ( no pewnie dla nich, bo dla pacjentki z pewnością byłoby lepiej bez bólu 🫠 ). To jeśli w invi dają znieczulenie, to z tego względu pewnie lepiej, choć nie wiem jaki koszt 🤔 Ja miałam hsg w kolejnym cyklu, ponieważ mój gin pracuje tam i jak miałam pierwszy dc, to kontaktowałam się i od razu umawialiśmy badanie.
    Z czasem na te wszystkie badania to prawda, u nas z 3 lat zrobiło się 5 lat nim trafiliśmy do sedna 🤦‍♀️ A czy z genetyki coś ruszyliście z badaniami ?

Starania od 2020
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
  • pyati Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam porównanie między Invikta i bocianem.
    W invikcie czułam się jak na taśmie, w recepcji zero intymności, z lekarza też nie byłam specjalnie zadowolona, ale to było parę lat temu.
    Teraz leczymy się w bocianie i jestem mile zaskoczona organizacja, recepcja oddzwania co jest dużym plusem, chodzimy do szefa kliniki i wzbudza we mnie takie poczucie zaufania po prostu. W dodatku odpowiedź na maila dostałam w ciągu 15 minut, szok.

Julia24 lubi tę wiadomość

KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
    Cross match 25,0 %
    ANA 1:320
    SS-A silnie dodatnie
    APS
    Endometrioza

i może 🍟do tego?

Nasienie ✔
    AMH 4,92 ✔

IVF styczeń 2025
    Klinika Bocian

1 stymulacja- menopur 200, orgalutran
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkalopatka wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, właśnie poczytałam o badaniu w Kartuzach i większość kobiet miała robione bez żadnego znieczulenia, co mnie trochę zniecheca. Poza tym wydaje mi sie, ze z opisu w Invimedzie robia to badanie inaczej niz w Kartuzach. Dlugo sie czeka na termin na NFZ?
    Trudne w tym wszystkim jest to, że to wszystko trwa, a zalecenia dają krok po kroku zamiast ileś badań na raz, a cykle mijają 🙄

Ja miałam robione w klinice bez znieczulenia i na spokojnie. Lekarz kazał godzinę przed wziąć coś przeciwbólowego, ból trwa kilka minut i jest jak mocniejsza miesiączka. A trochę w kieszeni zostanie, ja 2 lata temu za drożność płaciłam 1100 zł, nie wiem ile teraz. Mi lekarz akurat odradzał dokupowanie znieczulenia.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
  • Domi0307 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Mają dobre opinię i wydaję mi się, że bardziej kameralne podejście od pozostałych.
    Idziemy pod koniec stycznia na pierwszą wizytę dopiero, więc opinii własnej jeszcze wystawić nie mogę ☺️. Wybraliśmy doktor Marie N. jako lekarza prowadzącego.

A Wy jaką klinikę ostatecznie wybraliście? ☺️✊

My wybraliśmy Gametę, jesteśmy już po pierwszej wizycie u dr Ś, na której zostaliśmy zakwalifikowani do programu i jak na razie jesteśmy zadowoleni. Kolejna wizyta już 20.01 😉

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 - 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna + Mercilon (start protokołu długiego)
    od 20.01.2025 - Gonapeptyl
  • tuonela Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkalopatka wrote:
    Uważam że czeka was masa wydatków związanych z diagnostyka więc co można robiłam na NFZ po drugie tam się dlugo na to nie czeka. A po trzecie leczenie niepłodności uczy cierpliwości i wymaga czasu bo nie jest tak że idziesz z marszu do kliniki i masz zabiegi może wystarczy podkręcić cykl albo sama inseminacja powodzenia

MaDi lubi tę wiadomość

Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
    08.12.2022 5 transfer
    6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
    30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
    06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy
  • patkalopatka Nowa

Wysłany: 6 stycznia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Ja byłam wtedy przekonana, że będzie znieczulenie 😅 Weszłam na pewniaka, a tu zonk 🫢 Dali tylko coś w kroplówce, ale to tak jakby nospę sobie wziąć ;) W trakcie zabiegu wytłumaczono mi, że na 5 minut usypiać nie ma sensu ( no pewnie dla nich, bo dla pacjentki z pewnością byłoby lepiej bez bólu 🫠 ). To jeśli w invi dają znieczulenie, to z tego względu pewnie lepiej, choć nie wiem jaki koszt 🤔 Ja miałam hsg w kolejnym cyklu, ponieważ mój gin pracuje tam i jak miałam pierwszy dc, to kontaktowałam się i od razu umawialiśmy badanie.
    Z czasem na te wszystkie badania to prawda, u nas z 3 lat zrobiło się 5 lat nim trafiliśmy do sedna 🤦‍♀️ A czy z genetyki coś ruszyliście z badaniami ?

Z genetyki i immunologii jeszcze nic. U mnie podejrzewano i leczono tarczyce, ale obecnie wyniki wzorowe bez leków, niedoczynnosc wykluczona. Mam stwierdzone PCOS niby ale nie ma pelnego obrazu klinicznego, czasem na usg przypominają policystyczne, czasem nie. Ostatni rok wyniki hormonalne idealne. Schudlam w rok 8kg, dalej mam lekka nadwage, wiec silka i dieta zostaja. Mąż wyniki ma w normie, robione i podstawowe i rozszeszone i morfologia i chyba wszystkie mozliwe nasienia. Lekko obnizona ruchliwosc, ale wedlug dr R nie tlumaczy 3 lat staran bez efektu. Wyniki hormonalne maz tez ma w normie. Lekkie zylaki stwierdzone, ale androlog i urolog twierdza, ze nie kwalifikuja sie do zabiegu i nie tlumacza niepowodzen. Dlatego teraz robię droznosc. Juz bym wolala zeby wyszlo, ze cos jest nie tak 😒

• MagdaLena88 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie drożności mnie nic nie bolało, jak zwykła cytologia. Ale to oczywiście zależy od tego czy jest drożność czy nie . U mnie pelna drożność. Ja robiłam prywatnie w Gdyni za 850 zł pianką. Zależało mi na czasie, by nie tracić cyklu,bo na NFZ często robią pod RTG i wtedy nie można się starać. A ja byłam przed inseminacja kolejną.

Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
    On 39 lat-wszystko ok
    Niepłodność idiopatyczna
    1 IUI 10/24 ❌️
    2 IUI 11/24❌️
    3 IUI 12/24❌️
    03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Badanie drożności mnie nic nie bolało, jak zwykła cytologia. Ale to oczywiście zależy od tego czy jest drożność czy nie . U mnie pelna drożność. Ja robiłam prywatnie w Gdyni za 850 zł pianką. Zależało mi na czasie, by nie tracić cyklu,bo na NFZ często robią pod RTG i wtedy nie można się starać. A ja byłam przed inseminacja kolejną.

O, a gdzie konkretnie robiłaś? 🤔

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25
  • umalina90 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Śmiało idź do Kartuz :) Byłam tam na oddziale w sierpniu, jest ok :) Jedynie warto wcześniej upewnić się, jakie dadzą znieczulenie, bo przy niedrożnych trochę może boleć, ale ja miałam bez znieczulenia właśnie 😬 No i co dodam.. to jest jakiś początek, ale w moim przypadku co innego pokazało HSG, a co innego laparoskopia 😅

Jakiego lekarza wybraliście w invimedzie?

Invimed Gdynia

Przygotowanie do IUI
  • MaDi Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umalina90 wrote:
    Jakiego lekarza wybraliście w invimedzie?

My zdecydowaliśmy się na Gametę :)

Starania od 2020
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
  • Thoruviel Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Nasza przygoda z in vitro zaczęła się 4 lata temu. Zaczynaliśmy w Invictą, byliśmy na początku zadowoleni, lekarz w porządku, Koordynatorka bardzo fajna. Ale potem przyszły zmiany opiekunów pacjenta, poza tym brak efektu i brak pomysłu na nas. Mieliśmy być łatwymi pacjentami, po 4 punkcjach, 7 transferach - nadal nie było wiadomo w czym jest problem. Dwa poronienia na koncie, reszta bez zagnieżdżenia. Coraz bardziej denerwowała nas otoczka, biurokracja, czekanie na recepcji (nawet jeśli wcześniej opłaciliśmy wszystko przez internet), brak bezpośredniego kontaktu z lekarzem. A mieliśmy trudne momenty z poronieniami. Po ostatnim poronieniu zdecydowaliśmy coś zmienić. Nowe spojrzenie.

Od września jesteśmy w Bocianie i jesteśmy na razie bardzo zadowoleni. Panie, które przyjmują na recepcji są również położnymi, nie ma niepotrzebnej biurokracji. Szybko idzie, wyniki sprawnie. Sam lekarz pierwsze co jak zobaczył naszą historię to zalecił konsultację immunologiczną. I rzeczywiście wyszło nam, że mam podwyższone parametry (cross-match), jestem teraz w trakcie leczenia immunosupresyjnego. Potem będzie transfer. Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że niekoniecznie (tylko) w tym może tkwić problem, ale przynajmniej jest kierunek działania. W Invicta już chyba nie mieli pomysłu na nas, może potrzebne było świeże spojrzenie, nie mam nic do zarzucenia lekarzowi z Invicty. Ale porównując, poleciłabym Bociana. Nawet takie "małe " rzeczy jak sala przedzabiegowa jest w milszych kolorach (zieleń, brąz, tapeta z lasem), łóżka bardziej wyglądają na "domowe"- niby mała rzecz, ale koloru Invicty są nietrafione (czerwień, pomarańczowy, żółte, gdzieś niebieski ), sala też jest dość surowa. W Bocianie jest "przytulniej", mała rzecz, ale też robi swoje jak kobieta jest zestresowana 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 20:36

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

Stymulacja nr 5 wrzesień 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, jeden nieprzebadany
    - cross- match 39%, po antybiotykoterapii 61%
    - allo-MLR 38%

Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
    - transfer lipiec ❄️ Accofil - implantacja 🍀
    - sierpień - poronienie 6t 💔

Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa prawidłowe genetycznie
    - transfer ❄️ 5.1.1 marzec z Accofil- prawidłowa implantacja 🍀
    - wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - brak implantacji

Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A

Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki
    - transfer - brak zagnieżdżenia
    - wrzesień ❄️ - brak zagnieżdżenia
    - listopad ❄️ - ciąża biochemiczna
    - luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
    - marzec 2022 ❄️- brak implantacji

inseminacja 05.2021 - brak rezultatu
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Hej,
    Nasza przygoda z in vitro zaczęła się 4 lata temu. Zaczynaliśmy w Invictą, byliśmy na początku zadowoleni, lekarz w porządku, Koordynatorka bardzo fajna. Ale potem przyszły zmiany opiekunów pacjenta, poza tym brak efektu i brak pomysłu na nas. Mieliśmy być łatwymi pacjentami, po 4 punkcjach, 7 transferach - nadal nie było wiadomo w czym jest problem. Dwa poronienia na koncie, reszta bez zagnieżdżenia. Coraz bardziej denerwowała nas otoczka, biurokracja, czekanie na recepcji (nawet jeśli wcześniej opłaciliśmy wszystko przez internet), brak bezpośredniego kontaktu z lekarzem. A mieliśmy trudne momenty z poronieniami. Po ostatnim poronieniu zdecydowaliśmy coś zmienić. Nowe spojrzenie.

Od września jesteśmy w Bocianie i jesteśmy na razie bardzo zadowoleni. Panie, które przyjmują na recepcji są również położnymi, nie ma niepotrzebnej biurokracji. Szybko idzie, wyniki sprawnie. Sam lekarz pierwsze co jak zobaczył naszą historię to zalecił konsultację immunologiczną. I rzeczywiście wyszło nam, że mam podwyższone parametry (cross-match), jestem teraz w trakcie leczenia immunosupresyjnego. Potem będzie transfer. Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że niekoniecznie (tylko) w tym może tkwić problem, ale przynajmniej jest kierunek działania. W Invicta już chyba nie mieli pomysłu na nas, może potrzebne było świeże spojrzenie, nie mam nic do zarzucenia lekarzowi z Invicty. Ale porównując, poleciłabym Bociana. Nawet takie "małe " rzeczy jak sala przedzabiegowa jest w milszych kolorach (zieleń, brąz, tapeta z lasem), łóżka bardziej wyglądają na "domowe"- niby mała rzecz, ale koloru Invicty są nietrafione (czerwień, pomarańczowy, żółte, gdzieś niebieski ), sala też jest dość surowa. W Bocianie jest "przytulniej", mała rzecz, ale też robi swoje jak kobieta jest zestresowana 😉

Dzięki za feedback! ☺️ Trzymam kciuki, żeby pomogli Wam w Bocianie! ✊🍀

Thoruviel lubi tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25
  • MagdaLena88 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    O, a gdzie konkretnie robiłaś? 🤔
    Ja robiłam u Pani doktor Sowińskiej w Gdyni ma swój gabinet i mega polecam. Nic nie boli. 850 zł kosztowało;)

Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
    On 39 lat-wszystko ok
    Niepłodność idiopatyczna
    1 IUI 10/24 ❌️
    2 IUI 11/24❌️
    3 IUI 12/24❌️
    03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ