X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Trójmiasto kliniki
Odpowiedz

Trójmiasto kliniki

Oceń ten wątek:
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:
    Dzięki za odp.Krysiu! Ja jak na razie nie mam zastrzeżeń do obecnej kliniki,ale jeśli nie będzie środków dorzuconych,to nie zamierzam czekać do stycznia.Lekarz mówi,że pesel mnie nie goni,ale ja uważam,że w moim wieku każde pol roku,to już duzo(we wrześniu kończę 36lat).Tymbardziej,że staram się o pierwsze...poza tym starania łącznie już 2.5 roku i zaczyna się to odbijać na psychice i związku....

Ja urodziłam młodego jak miałam 37... teraz mam 40...
    W sumie to starania odbijają się ogólnie na życiu od 5 lat... w moim wypadku z każdą strącona ciąża tylko bardziej...

Rozumiem względy finansowe i niechęć czekania...mam nadzieję że kliniki dostaną kasę i będzie normalnie 😑

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
    13.05 =>🫧18
    17.05 => PGTa => 5 doba❄️4.1.1✅️; ❄️4.1.1✅️;❄️4.2.2❌️; ❄️4.2.2✅️; ❄️3.2.2❌️; ❄️3.1.2❌️
    18.05 => 6 doba❄️4.2.2✅️; ❄️4.2.2❌️

06.25 - FET 🙏🙏❓️❔️❓️

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Alexis93 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:
    Witajcie! Zaglada tu ktoś z Invimed Gdynia?Obecnie jestem pacjentka Gamety Gdynia, w trakcie 1.procedury ivf.Na ten moment został mi jeden zarodek,jeśli nic nie stanie na przeszkodzie,to transfer w lipcu.Bedzie to mój 2.transfer,po pierwszym beta ujemna.Syt.w mojej dotychczas.klinkce wyglasa tak,że miesiac temu skończyły im się środki na ivf i teraz tylko transferują zamrożone zarodki,nie ma kasy na kolejne procedury.Zlozyli wniosek do MZ,ale na razie nie mają odp. Lekarz powiedział,że może być tak,że w tym roku już nie dostaną funduszy i trzeba będzie poczekać do stycznia na nowa kasę.Dlatego tez zastanawiam się czy,jeżeli nadal Invimed będzie miał środki,nie przenieść się do niego.Stad kilka pytań,będę bardzo zobowiązana,jeśli któraś z Was poświęci swój czas i odpowie:
    1.Widzialam,że mają tam koordynatorow(gameta tego nie ma)- czy kontakt jest sprawny?Czy mimo to,jest też bezpośredni kontakt z lekarzem via sms?
    2.Czy punkcje,transfery odbywają się też w niedziele,święta,jeśli zajdzie potrzeba?
    3.Laboratorium-ile wcześniej trzeba przyjechac na pobranie,by wynik był na wizyte?
    4.Lekarze- jesteście zadowolone,polecacie kogoś?
    5.Dr Jarosz-czy pancjentow Invimed przyjmuje stacjonarnie czy tylko teleporady?A jeśli stacjonarnie to czy terminy sa b.odlegle?
    6.Czy jest mozliwosc badania pgt zarodkow
    7.Czy oferują opcje adopcji oocytow,ew.AZ?
    I ogolnie jakie są Wasze odczucia?

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie inf, a wszystkim staraczkom oraz pacjentkom w dwupaku życzę szczęśliwej drogi do malucha!🙃😉
    Hej Nusia, ja również jestem w zawieszeniu bo jestem pacjentką doktora S i jestem na tzw liście rezerwowej. Mieliśmy już być po punkcji gdyby nie fakt że nagle skończyły się środki mimo że mnie zapewniano że w czerwcu te środki jeszcze będą. Gdybym wiedziała to bym nie podeszła do 3 IUI…. W każdym razie pierwotnie przyjęłam taktykę że raz w tygodniu dzwoniłam do kliniki żeby się dowiedzieć czy środki już są, za każdym razem słyszałam to samo „czekamy na odpowiedź od MZ”. Koniec końców mieli chyba dość moich telefonów i sam lekarz do mnie napisał że o mnie pamięta i że będą dzwonić jak tylko się czegoś dowiedzą i że wystąpili o kolejną transzę.. sama rozważałam przejście do invimedu ale szla bym na ślepo nie znając tam nikogo. Jednak Dr S jets moim lekarzem od wielu lat, zna moją historię leczenia, poronienie itp i wolałabym zostać w gamecie. Narazie nie dopuszczam do swojej głowy opcji że w tym roku już środków nie będzie bo chce w tym roku już mieć i punkcje i transfer. Mnie niby pesel aż tak nie goni chociaż no te starania już trwają tak długo no i jest to walka o pierwsze dziecko. Także naprawdę Ciebie rozumiem i trzymam kciuki żeby te środki wróciły! 🫶

Nusia89 lubi tę wiadomość

♀️32 l.
    *AMH 11.10 (brak diagnozy PCOS)
    *jajowody drożne
    *Euthryox (50) , dostinex (1/4 tygodniowo), sertragen (50) , suplementy

♂️ 31 l.
    - wszystko cacy :)

*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
    *Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌

Czekamy na środki z MZ, żeby startować z IVF 🍀
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis, dzięki,że się odniosłaś. Wiadomo,każda z nas jest w innej sytuacji i podejmie inna decyzję,choć cel jest ten sam. W sob.mam wizytę przed ostatnim transferem,jeśli czegoś sievdowiem,dam Wam znać.

Alexis93 lubi tę wiadomość

Starania na luzie- 2023
    Starania konkretne-styczen 2024
    ♀️Ona:35
    PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
    Amh:3.3(09'2024)
    Jajowody drozne
    Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
    4.cykl na clo+ovitrelle

♂️:36
    Seminogram✅
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Cześć,

A rozważałaś Bociana? Czy tylko Gdynia wchodzi w grę?Ja jestem bardzo zadowolona z Bociana, a to nasza druga klinika (pierwsza to była Invicta). Też mamy trochę lat starań za sobą, więc w zupełności Cię rozumiem, że każde pół roku jest już na wagę złota... mam 37 lat, więc jeszcze bardziej to odczuwam.
    W Bocianie biorą pod uwagę immunologię, co też jest ważne. Nas doktor wysłał od razu do immunologa jak tylko przyszliśmy do Bociana, wcześniej nie bylismy badani w tym kierunku. A wychodzi na to, że być może był to brakujący element układanki.
    Hej! Mieszkam 15km od Gdyni,więc jeśli kliniki są porównywalne,to preferowałabym Gdynię(Tak,wiem,że niektóre z Wa dojeżdżają po 200km).Ale kto wie,może skusze się na Bociana,slyszlaam sporo dobrych opinii.Powiedz mi proszę,ile przed wizyta trzeba być wcześniej na pobranie krwi?

I ofc gratuluję naturalsa!😻👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 14:25

Starania na luzie- 2023
    Starania konkretne-styczen 2024
    ♀️Ona:35
    PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
    Amh:3.3(09'2024)
    Jajowody drozne
    Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
    4.cykl na clo+ovitrelle

♂️:36
    Seminogram✅
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:
    Hej! Mieszkam 15km od Gdyni,więc jeśli kliniki są porównywalne,to preferowałabym Gdynię(Tak,wiem,że niektóre z Wa dojeżdżają po 200km).Ale kto wie,może skusze się na Bociana,slyszlaam sporo dobrych opinii.Powiedz mi proszę,ile przed wizyta trzeba być wcześniej na pobranie krwi?

I ofc gratuluję naturalsa!😻👍

Nie musisz się tłumaczyć dojazdami, też jak rozważaliśmy zmianę kliniki to preferowałam Gdańsk, chociaż do Gdyni tylko trochę dalej mamy 😉 To też jest ważne, bo pobieranie krwi, wizyty trwają - a nie zawsze z pracy można się urwać na dłużej.

Co do pobierania krwi jak jeszcze chodziłam to było 1h przed, ale teraz Dziewczyny pisały, ze nawet 1,5h wcześniej zapraszają. Ja już tego nie testowałam, bo jak zauważyłaś, przygotowania do transferu nie ruszyły 🤭 i oby wszystko dobrze dalej szło 🤞🍀

Nusia89 lubi tę wiadomość

Kariotypy ok; AMH 4,8 (IX 2024)
    - cross- match X 39% --> XII 61% --> 01.25: Equoral 50 + encorton--> V 45,5%
    - allo-MLR 38% X --> V 55,6% , komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 🤞
    encorton, acard, clexane, cyclogest

IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
    IVF 5 10.2024 - 1 PGT-A ok, 1 niebadany
    - transfer VIII 04.03 ❄️ 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔cleaxane
    - transfer IX 05.04 ❄️ 5.2.3 💔encorton, accofil, clexane
    IVF 4 05.2024 - 1 zarodek 5.2.3 PGT-A 👍
    - transfer VII w lipcu❄️ Accofil - 🍀 - poronienie 6t 💔
    IVF 3 03.2023 - 3 ❄️, dwa PGT-A 👍
    - transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- 🍀 09.2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - 03.2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔
    IVF 2: 06.2022 - 1 ❄️ 5.2.2 - PGT-A 👎
    IVF 1: 08.2021 - 4 ❄️bez PGT-A
    - 4 x ET 08.2021- 03.2022 ❌, raz cb
    - 02.2022 - receptywność endometrium ok
    IUI 05.2021 - 💔
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ