Trójmiasto kliniki
-
WIADOMOŚĆ
-
Thoruviel wrote:Hej,
naszym lekarzem jest dr Arkadiusz, jesteśmy bardzo zadowoleni z niego. Nie udawał, że się zna na immunologii, po prostu na pierwszej wizycie zaproponował dwóch specjalistów, którzy mają doświadczenie. W lutym wracamy do niego po zakończeniu immunosupresji. Niestety nie wiem czy jest on specjalistą w sprawie endometriozy. Wiem jedynie, że jest bardzo konkretny i przedstawił nam plan działania - immunolog, badania, w międzyczasie punkcja, kontrola, po leczeniu immonologicznym - transfer. Podobało mi się, że też tłumaczy i nie naciąga na badania, które nie mają sensu. Chcieliśmy skorzystać z dodatkowych procedur przy pobieraniu komórek - wytłumaczył co warto zrobić a co nie w naszym przypadku. Czuję, że jesteśmy w bardzo dobrych rękach. Może warto z nim skonsultować? ew. może Panie położne na recepcji coś podpowiedzą? Też wiedzą co i jak i do kogo się udać w danym przypadku.
No właśnie jeśli zostanę w Bocianie (czego generalnie bym chciała- chyba, że uda się znaleźć jakiegoś specjalistę od Endo/adeno) to wybiorę albo dr. A.A albo dr. V.P. ☺️
Dobra wiadomość, że uznaje immunologię I sam nawet kieruje. Cieszę się, że ułożył Wam konkretny plan i czujecie się zaopiekowania. Kiedy planujecie transfer? ✊🍀
Co do Pań z recepcji to niestety twierdzą, że "wszyscy lekarze specjalizują się w Endo/adeno" 🙄.💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 06/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Ten komentarz Pań z recepcji niestety może przyniesc efekt odwrotny. Sama bym pomyślała, aha... czyli nie mają lekarza, który w tym temacie siedzi.
Widziałam, że w Invikcie w profilach lekarzy jest informacja o leczonych chorobach.👱🏻♀️39👴🏻39
starania od marca 24
IV biochem
VIII biochem
XII biochem
w 2025 zaczynamy starania z pomocą medyczną
1cykl stymulowany + Dupek + Neoparin
suple, ruch, zdrowa micha, Euthyrox 50
amh 2,18 -
patkalopatka wrote:Hej, my zaczynamy przygodę z Invimedem w Gdyni. Stoję przed badaniem drożności i rozwazam, czy robic w invimedzie czy w Kartuzach na Nfz. Póki co mamy diagnoze nieplodnosci idiopatycznej i jestesmy po trzech latach staran coraz bardziej zalamani bezradnoscia.
Ja mam niepłodność idiopatyczną. Leczymy się również w Invimed Gdynia a hsg robiłam w Kartuzach i szczerze polecamstarania od listopad 2023r.
AMH 5,0
hsg ✅
witaminy ✅
hashimoto ✅
punkcja grudzień 2024
hiperstymulacja, transfer odroczony
22 jajeczka
6 zapłodnionych, 6 zamrożonych
transfer styczeń 2025r.
5-dniowa blastocysta
9dpt beta nie drgnęła -
Julia24 wrote:No właśnie jeśli zostanę w Bocianie (czego generalnie bym chciała- chyba, że uda się znaleźć jakiegoś specjalistę od Endo/adeno) to wybiorę albo dr. A.A albo dr. V.P. ☺️
Dobra wiadomość, że uznaje immunologię I sam nawet kieruje. Cieszę się, że ułożył Wam konkretny plan i czujecie się zaopiekowania. Kiedy planujecie transfer? ✊🍀
Co do Pań z recepcji to niestety twierdzą, że "wszyscy lekarze specjalizują się w Endo/adeno" 🙄.
U dr V.P byliśmy podczas nieobecności dr A.A, wydaje się być również konkretnym lekarzem. Rozważaliśmy na początku czy do niego czy do dr A. 😉 V.P. jest super delikatny w trakcie badań, dwa razy byłam u niego.
U nas transfer jakoś w lutym, za ok. 2-3 tygodnie idziemy do dr A na wizytę przygotowującą. Zobaczymy wtedy co rozdysponuje 😉
Ehhh... trzymam kciuki, żebyś znalazła specjalistę. Mi akurat Panie położne na recepcji podpowiedziały, że na FB jest tajna grupa do Docenta P. i wymiana terminami tam jest 😅 dlatego myślałam, że może coś i w temacie endo/adeno podpowiedzą.
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
Stymulacja nr 5 wrzesień 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, jeden nieprzebadany
- cross- match 39%, po antybiotykoterapii 61%
- allo-MLR 38%
Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
- transfer lipiec ❄️ Accofil - implantacja 🍀
- sierpień - poronienie 6t 💔
Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa prawidłowe genetycznie
- transfer ❄️ 5.1.1 marzec z Accofil- prawidłowa implantacja 🍀
- wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
- marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - brak implantacji
Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A
Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki
- transfer - brak zagnieżdżenia
- wrzesień ❄️ - brak zagnieżdżenia
- listopad ❄️ - ciąża biochemiczna
- luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
- marzec 2022 ❄️- brak implantacji
inseminacja 05.2021 - brak rezultatu -
Julia24 wrote:No właśnie jeśli zostanę w Bocianie (czego generalnie bym chciała- chyba, że uda się znaleźć jakiegoś specjalistę od Endo/adeno) to wybiorę albo dr. A.A albo dr. V.P. ☺️
Co do Pań z recepcji to niestety twierdzą, że "wszyscy lekarze specjalizują się w Endo/adeno" 🙄.
Ja też chodzę do doktora Arka. Ja się czuję u niego bezpiecznie. Mam problemy immunologiczne i z góry mi powiedział że się nie chce wypowiadać i mam iść do specjalisty, byliśmy już kiedyś u Paśnika i wiedziałam że jak wracać do immunologa to na pewno do niego a doktor AA powiedział że to konkretny lekarz. Ja czasami zadaje absurdalne pytania i na wszystkie odpowiada cierpliwie. Co do endometriozy to ja nie wiedziałam że ja mam, a przerobiłam kilku lekarzy, a doktor ją zauważył, przy czym nie komentował negatywnie tego że inni nic nie widzieli więc w sumie plus chyba że tak racjonalnie do wszystkiego podchodzi.Julia24 lubi tę wiadomość
KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
ANA 1:320
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
Nasienie fragmentacja ✔ HBA ❌
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
1 stymulacja- menopur 200, orgalutran
estradiol 1466 -> 3147-> 4688
27.01 punkcja
PICSI
pobrane 15 🥚 13 dojrzałych, 10 zapłodnionych, 9 zapłodniło się prawidłowo
finalnie ❄❄❄❄❄ -
Dobra, przekonałyście mnie 😁. Dam szansę dr. AA oraz jednej babeczce, która ma swój prywatny gabinet, ale z polecenia jednej dziewczyny z Endo i adeno. Dam Wam na pewno znać później!
Trzymam kciuki za Wasze transfery!!! ✊🍀 Napiszcie czasem jakiś mały update, jak Wam idzie! 🤗Thoruviel lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 06/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
pyati wrote:Ja też chodzę do doktora Arka. Ja się czuję u niego bezpiecznie. Mam problemy immunologiczne i z góry mi powiedział że się nie chce wypowiadać i mam iść do specjalisty, byliśmy już kiedyś u Paśnika i wiedziałam że jak wracać do immunologa to na pewno do niego a doktor AA powiedział że to konkretny lekarz. Ja czasami zadaje absurdalne pytania i na wszystkie odpowiada cierpliwie. Co do endometriozy to ja nie wiedziałam że ja mam, a przerobiłam kilku lekarzy, a doktor ją zauważył, przy czym nie komentował negatywnie tego że inni nic nie widzieli więc w sumie plus chyba że tak racjonalnie do wszystkiego podchodzi.
Cześć,
A miałaś może leczenie immunosupresyjne? Jestem teraz w trakcie (Equoral 50 mg + encorton), i kurczaki złapał mnie ból gardła, nie wiem czy mogę brać jakieś leki 🙈 Napisałam do Docenta, ale pewnie trochę potrwa zanim odpisze...Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- allo-MLR 38%
Thoruviel wrote:Cześć,
A miałaś może leczenie immunosupresyjne? Jestem teraz w trakcie (Equoral 50 mg + encorton), i kurczaki złapał mnie ból gardła, nie wiem czy mogę brać jakieś leki 🙈 Napisałam do Docenta, ale pewnie trochę potrwa zanim odpisze...
Najlepszym wyjściem będzie Prenalen gardło, mnie akurat pomogły, cała reszta z tej serii nie, ale akurat te na gardło takThoruviel lubi tę wiadomość
Starania od 2020
Diagnoza: wodniak jajowodu
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
obustronne usunięcie jajowodów 😢
10.2024 -> IVF
26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
Thoruviel wrote:Cześć,
A miałaś może leczenie immunosupresyjne? Jestem teraz w trakcie (Equoral 50 mg + encorton), i kurczaki złapał mnie ból gardła, nie wiem czy mogę brać jakieś leki 🙈 Napisałam do Docenta, ale pewnie trochę potrwa zanim odpisze...
No doktor długo odpisuje ale może zadzwoń na rejestrację i może pomogą cośWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 16:36
Cross match 25,0 %
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
estradiol 1466 -> 3147-> 4688
27.01 punkcja
PICSI
pobrane 15 🥚 13 dojrzałych, 10 zapłodnionych, 9 zapłodniło się prawidłowo
finalnie ❄❄❄❄❄ -
pyati wrote:Nie bo ja już próbowałam wcześniej z equoralem na naturalnych staraniach, teraz mam accofil i encorton ale od cyklu z transferem a jeszcze czeka mnie punkcja w poniedziałek
No doktor długo odpisuje ale może zadzwoń na rejestrację i może pomogą coś
Trzymam kciuki za punkcję, oby wszystko dobrze poszło I były zdrowe zarodki 🤞dobrze przechodzisz stymulację?
Odpisał mi, można brać leki na przeziębienie, atakuję zatem płukankami gardła i Octeangin. I wygrzewam się w łóżku. Oby przeszło szybko....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 19:38
pyati lubi tę wiadomość
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- allo-MLR 38%
Thoruviel wrote:Trzymam kciuki za punkcję, oby wszystko dobrze poszło I były zdrowe zarodki 🤞dobrze przechodzisz stymulację?
Odpisał mi, można brać leki na przeziębienie, atakuję zatem płukankami gardła i Octeniseptem. I wygrzewam się w łóżku. Oby przeszło szybko....
Wyjątkowo dobrze, nic mi nie jest. No wiadomo brzuch większy ale oprócz tego nie mam na co narzekać, poszlabym nawet na trening gdyby nie to że w klinice mi nie pozwolili już w tym ostatnim tygodniu.
A powiem szczerze że spodziewałam się że będę się fatalnie czuła bo mam migreny często i byłam naprawdę negatywnie nastawiona, a tu niespodzianka.Thoruviel lubi tę wiadomość
Cross match 25,0 %
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian