Trójmiasto kliniki
-
Hej wszystkim! 👋
Szukam dobrej kliniki w Trójmieście ☺️. Wiem, że są przynajmniej cztery:
1. Klinika Bocian Gdańsk
2. Invicta Gdańsk i Gdynia
3. InviMed Gdynia
4. Gameta Gdynia
Jeśli macie jakieś rady, opinie albo historie, którymi możecie się podzielić, będziemy bardzo wdzięczni! 🙏💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 13.01 Diagnoza endometriozy -
My korzystaliśmy z kliniki bocian. Co prawda nasza lekarka już tam nie pracuje (w razie czego mogę na priv polecić), ale byliśmy zadowoleni z całego personelu. Nie podchodziliśmy do IVF, bo udało się po drożności i stymulacji, więc nie mamy jakichś rozbudowanych doświadczeń.
Julia24 lubi tę wiadomość
-
Nam w gamecie i invimedzie w trojmiescie nie dawali szans na zarodki mąż bardzo wysoka fragmentacja DNA powyzej 70% skupiliśmy się żeby znaleźć dobrego androloga i klinikę z dobrymi embriologami i labolatorium wybraliśmy Warszawę i novum więc trojmaisto z którego pochodzimy nas zraziło a obecnie zaczynamy 18 tydzien .Wszystko zależy od tego jaki macie problem i czego oczekujecie od kliniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 19:48
Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
Dziękuję dziewczyny 🤗. Wątek o Gamecie jest bardzo rozbudowany, a brak wątków o innych 3miejskich klinikach i zastanawiam się właśnie, czy ta Gameta jest taka super, czy o co chodzi 🫣☺️💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
Hej,
Odradzam invicte, mam bardzo złe wspomnienia, mają bałagan, leczylam sie w Gdyni, ale zabiegi robią w Gdańsku. Lekarz wypisał mi receptę na lek, na który jestem uczulona po punkcji, po narkozie, dobrze że byłam na tyle przytomna że mu od razu to powiedziałam. Nie czytają ankiet pacjenta. Nie masz kontaktu bezpośrednio z lekarzem, tylko infolinia, jak coś się dzieje lub masz wątpliwości to musisz czekać aż lekarz pojawi się w pracy, a pracują np 3 dni w tygodniu. Zbyt dużo nerwów kosztowało mnie leczenie tam, mimo że lekarka miała duza wiedzę, to było za mało. Wlewy z Intralipidu są duzo droższe niż w innych klinikach.
Byliśmy też chwilę w Gamecie, profesor ma ogromna wiedze. Ale Pani anestezjolog namówiła mnie na akupunkturę i dwie godziny później dostałam goraczki, skończyło się ZUMem i pobytem w szpitalu.
Teraz leczę się w Invimedzie w Gdyni, jest ogromna różnica, masz koordynatora, możesz zadzwonić albo napisać maila, personel jest bardzo miły i empatyczny, do lekarza też mogę dzwonić bezpośrednio lub pisać smsy. Jak nie ma ma mojego lekarza to mam kontakt z innym w razie wątpliwości.
Myślę, że każda z nas ma inną historie leczenia i inne przyczyny niepłodności, ale chciałam podzielić się swoją i przestrzec nowych pacjentów.
Teraz w ramach NFZ są duże możliwości warto próbować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada, 09:13
👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
trombofilia wrodzona
10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
06.2023 - II FET beta 0 😞
10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
01.2024 -3 FET beta 0 😞
AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
02.11.2024 FET
Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
28dpt ❤️ -
Jeszcze dodam, ze do stymulacji do punkcji w Invicta wypisali mi leki ktore byly najbliżej dostepne w Bydgoszczy, wizyte mialam pozno i o okolo godz 19 Pani z rejestracji w Gdansku powiedziała mi ze w takim razie musze tam pojechac kupic leki. Wizyty byl prywatne i nikogo nie obchodzilo ze pracuje i wydam dodatkowe pieniadze na paliwo i zmarnuje dzien na podroz. Dopiero położna z Gdyni mi pomogła i lekarz zmienił receptę na lek, który mogłam kupic w Gdyni ale też był problem z dostępem w hurtowniach. Duzo nerwów mnie to kosztowało. Myślę, że niektórzy nie uwierzą w moje historie, ale albo mialam strasznego pecha albo tak traktują pacjentow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada, 09:22
👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
trombofilia wrodzona
10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
06.2023 - II FET beta 0 😞
10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
01.2024 -3 FET beta 0 😞
AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
02.11.2024 FET
Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
28dpt ❤️ -
Myślę, że każdy będzie polecał tam gdzie mu się udało. Czasami warto umowic się do dwóch lekarzy z różnych klinik i zobaczyć czy będzie Wam odpowiadał. My umówiliśmy się na wizytę do Invimedu i Gamety. Po tych wizytach stwierdziliśmy, że wybieramy Invimed, jakoś bardziej przypadła nam pani dr. U mnie dodatkowo problem immunologiczny, a z tego co wiem to w Gamecie tak średnio podchodzą do immunologii, natomiast w Invimedzie od razu dr powiedziała, że najlepiej gdybyśmy umówili się do immunologa i to była właściwą decyzja. Na chwilę obecną jesteśmy po hodowli i jesteśmy zadowoleni z wyników, zobaczymy co będzie dalej.
On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer
BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞 -
Dziękuję 🤗. Ciężki to wybór.
Klinika Bocian jest chyba najmłodsza. Na google ma najlepsze opinie, ale nimi nie zawsze dobrze się kierować 🫣. Potem Invicta też bardzo dobre, a Gameta i Invimed słabo na google, ale też mało opinii, a wątek tutaj bardzo rozbudowany 🤷.💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
My leczyliśmy się w Bocianie. Plusem było dla mnie to, że nie jest to wielka klinika, przez co atmosfera jest przyjemniejsza. Mieliśmy bezpośredni kontakt z lekarzem. Wszelkie pytania, prośby o recepty, itp. wysyłałam SMS-em i czekałam na telefon od lekarza. Nie było to liczone jako dodatkowo płatne porady telefoniczne.
Nie wiem jak to wygląda teraz, gdy w życie wszedł rządowy program.Julia24 lubi tę wiadomość
👩🏼 ‘93
wodniak - usunięcie jajowodu prawego
lewy jajowód niedrożny
🧔🏻♂️ ‘94
nasienie dobrej jakości
02.2024 - IVF, pobrano 11 komórek (4 niedojrzałe), zapłodniono 6 komórek mamy 3 mrozaki ❄️ 4.1.2 ❄️ 3.1.1 ❄️ 4.1.1 (z 6 doby)
04.04.2024 - FET blastocysty (4.1.2) na cyklu sztucznym
11 dpt - beta 1 058 😍
15 dpt - beta 5 627
18 dpt - widoczny GS oraz YS
28 dpt - mamy serducho ❤️
7+5 - CRL: 1.27 cm, 8+3 - CRL: 1.89 cm i krwiak, 10+4 - CRL: 3.89 cm, 12+6 - CRL: 6.78 cm, 14+5 - 111 g, 18+4 - 256 g, 22+5 - 563 g, 26+5 - 1022 g, 30+5 - 1906 g, 32+5 - 2417 g, 35+3 - 2972 g, 37+5 - 3605 g
Nifty - niskie ryzyka, baby girl 🎀
09.12.2024 (38+2) Nasz Skarb jest już z nami ❤️ 3250 g i 57 cm (CC) -
Julia24 wrote:Dziękuję 🤗. Ciężki to wybór.
Klinika Bocian jest chyba najmłodsza. Na google ma najlepsze opinie, ale nimi nie zawsze dobrze się kierować 🫣. Potem Invicta też bardzo dobre, a Gameta i Invimed słabo na google, ale też mało opinii, a wątek tutaj bardzo rozbudowany 🤷.
Julia, nam Gametę polecił mój gin. Cieszę się, bo trafiliśmy na konkretnego lekarza. Wszystko dokładnie tłumaczy, odpowiada na pytania, jest empatyczny (to na duży plus), a przy tym konkretnie powiedział z czym trzeba zrobić ,, porządek " zanim zaczniemy IVF.Julia24 lubi tę wiadomość
Starania od 2020
Diagnoza: wodniak jajowodu
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
obustronne usunięcie jajowodów 😢
10.2024 -> IVF
26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2 -
Ja leczę się w bocianie, wcześniej gameta przez 2 lata. Co odstraszyło mnie od gamety to: naciągnięcie nas na biopsję jąder gdy mąż ma wadę genetyczna i był 1% szans na plemniki (ale lekarz podszedł nas emocjonalnie i się zgodziliśmy), po pierwszym nieudanym ivf lekarz chciał zrobić drugie dokładnie tak samo, lekarz był oschły i często chamski - o tym możesz poczytać na wątku gamety. Jest tam wiele cytatów z wizyt. A no i lekarz zignorował moje objawy gdy miałam ureaplasme. W bocianie zrobili mi wymaz i wyszło właśnie to. No i gameta jest słaba organizacyjnie, ja ponad godzinę dojeżdżam, dwie godziny przed wizytą trzeba być. Potem powrót to czasem cały dzień urlop bezpłatny. I tak samo przed punkcja osobnego dnia jest wizyta u anestezjologa. I często nie w dzień kiedy masz monitoring stymulacji.
W bocianie jest inaczej. Chodzę do pani doktor N. W końcu nie stresuję się wizytami. Przy tym słucha pacjenta, wyjaśnia, podpowiada co dalej. Wprost powiedziała mi że proponuje jeszcze jedna stymulację potem raczej az. Organizacyjnie też jest lepiej bo niecałą godzinę przed wizyta wystarczy być. I wizyta u anestezjologa jest w dzień punkcji. Jedyne czego mi brakuje to nie mam numeru doktor ale nie był mi ani razu potrzebny więc to też dramatu nie ma .
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wiadomości 🤗🤗. Zdecydowaliśmy się zacząć od Bociana, a jak nam nie przypadnie to przeniesiemy się do Gamety.
Może niedługo sama będę mogła tu wrócić i opisać swoje doświadczenia z trójmiejskimi klinikami.Woczekiwaniu, KasiaWitaminka lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
Hej! Bardzo dobry wybór
Ja miałam styczność z Gametą, Invictą i Bocianem w Gdańsku i zdecydowanie polecam klinikę Bocian!
O niebo lepsza od poprzednich ❤️ W Bocianie są super lekarze, zarówno Pani Joanna jak i Maria cudowne obie i empatyczne, atmosfera przyjemna, panie położne, które są na recepcji jednocześnie pobierają krew, ładne jest wnętrze, wszystko nowe. Wyniki krwi są po 40min - do godziny. Bardzo jestem zadowolona. Jedyny minus, że czasem nie ma gdzie zaparkować i parking jest płatny.
W Gamecie tylko mój mąż badał nasienie, ale wrażenie samej kliniki takie nijakie, dosyć chłodna atmosfera, dużo ludzi.
Invicty zdecydowanie nie polecam, bylismy tam na wizycie kwalifikacyjnej i lekarka oschła, próbowała nas naciągnąć na mnustwo dodatkowo płatnych badań przed kwalifakcja! Wnętrze nie przyjemne, wizyta mocno opźniona, brzydkie toalety, wyszłam zniesmaczona. I jeszcze tam jest jakis opiekun klienta, który podczas wizyty zmienił się nam 2 razy, 2 recepcje, łącznie musieliśmy przejsc przez 5 osob. Kazali tydzien przed wizyta wszystkie badania zeskanowac, historie choroby, opisać w którym dniu cyklu były robione i wrzucic im w system chronologicznie, po czym okazalo sie ze te opisy które robiłam im się nie pokazują, maskara. Napewno więcej tam nie wróce i nie polacam.
Natomiast o Bocianie złego słowa nie mogę powiedzieć. Wszystko od samego początku przebiegło sprawnie, nic nie musiałam skanować. Na żadne dodatkowe koszty nas nie naciągali. Lekarze, recepcja super ❤️Julia24 lubi tę wiadomość
👩🏻 (37)
Amh - 0,58
hipoglikemia reaktywna
naturalna owulacja ✅
Tsh - 1.61 ✅
LH:FSH - 0,5 Fsh - 11, wit D - 36,7
👨🏻 (40)
nasienie - morfologia 4%
🍇 🥑 start diety płodnościowej maj 2024r
💊 Folian, Nac, Koenzym Q10, laktoferyna, jod, tran, wit D+K, magnez, dhea, mleczko pszczele
kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
07.11. Punkcja 🥚🥚🥚🥚 > jedno zapłodnione
12.11 transfer 1 świeżej blastocytki 🐣
19.11 7dpt → beta <2,3 😪
Decyzja o KD -
Julia24 wrote:Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wiadomości 🤗🤗. Zdecydowaliśmy się zacząć od Bociana, a jak nam nie przypadnie to przeniesiemy się do Gamety.
Może niedługo sama będę mogła tu wrócić i opisać swoje doświadczenia z trójmiejskimi klinikami.
Hej Julia, a powiedz czym kierowaliście się przy wyborze? I czemu padło na Bociana? Dopytuje tak, bo sama robiłam rozeznania na wątku Gamety, a na początku stycznia mamy pierwszą wizytę. -
My chodzimy do Invicty do Gdyni do doktor Sowińskiej. Pani doktor nie naciąga na miliony badań i procedur. I bardzo fajny kontakt. Dla mnie osobiście jedynym minusem jest taka mała intymność w rejestracji. Tam jest normalne laboratorium i ostatnio tak było, że siedzą trzy starsze panie w kolejce do laboratorium a Pani z recepcji głośno do mnie mówi- jeszcze czekamy na nasienie męża do inseminacji 🤪 także myślę że powinni pomyśleć o osobnej recepcji dla par z kliniki. A osobna do laboratorium
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia, 10:53
Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
1 IUI 10/24 ❌️
2 IUI 11/24❌️
3 IUI 12/24⌛️🫶🙏 -