Udane IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCoberka33 wrote:Ja tez nie wiem z ktorego poszlo, wiem tyle ze mialam 2 wieksze i jeded mniejszy pecherzyk a czy wystarczajaco urósł tez nie wiem, ale wiem ze i tak kicha pewnie u mnie bo dostalam 2.6mln plemnikow tylko wiec bardzo malutko i ruch 50% tyle wiem...
Ale patrząc na to z jednej strony to do zapłodnienia potrzebny jest 1 plemnik więc mimo wszystko wydaje się 2,6mln wystarczajaco 🙂natalia_nyk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoberka33 wrote:To chyba lepiej nie wiedziec.... Bo zla zawiedziona bylam i w sumie dalej jestem, zla na meza rowniez ze jakos slabo mu wyszlo, ja czytalam ile dziewczyny w dawkach mialy srednio 30-40 mln wiec mnie to dobilo
Mój mimo dobrych wyników lekarz zlecil przed IUI branie witamin Androvit i witaminę D3. No i żeby orzeszki chrupać 🙂 ale nie wiem czy to coś dodatkowo pomogło 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 21:57
-
Coberka33 wrote:Ja tez nie wiem z ktorego poszlo, wiem tyle ze mialam 2 wieksze i jeded mniejszy pecherzyk a czy wystarczajaco urósł tez nie wiem, ale wiem ze i tak kicha pewnie u mnie bo dostalam 2.6mln plemnikow tylko wiec bardzo malutko i ruch 50% tyle wiem...
-
Coberka33 wrote:To chyba lepiej nie wiedziec.... Bo zla zawiedziona bylam i w sumie dalej jestem, zla na meza rowniez ze jakos slabo mu wyszlo, ja czytalam ile dziewczyny w dawkach mialy srednio 30-40 mln wiec mnie to dobilo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o suplementacje to mój mąż brał profertil, choline, inozytol, witaminę D, E i C. Podano mi 36 mln/ ml. Ruchu w natywnym miał 29%, reszta nieruchome. U nas problemem są przeciwciala przeciwplemnikowe w nasieniu, niedużo ale są więc tak naprawdę niewiadomo jak będzie. I to chyba jest najgorsze.
Dziewczyny, mialyscie lub macie jakieś plamienia od zabiegu?Ja miałam takie brazowe, teraz też nie do konca czysto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 10:23
-
nick nieaktualnyAga1510 wrote:Jeśli chodzi o suplementacje to mój mąż brał profertil, choline, inozytol, witaminę D, E i C. Podano mi 36 mln/ ml. Ruchu w natywnym miał 29%, reszta nieruchome. U nas problemem są przeciwciala przeciwplemnikowe w nasieniu, niedużo ale są więc tak naprawdę niewiadomo jak będzie. I to chyba jest najgorsze.
Dziewczyny, mialyscie lub macie jakieś plamienia od zabiegu?Ja miałam takie brazowe, teraz też nie do konca czysto. -
nick nieaktualnyZielone.Slońce wrote:Ja tylko w dniu zabiegu. A takie plamienia jakiś czas po IUI (np 7 dni po) mogą świadczyć o tym że zarodek się zagnieżdża także głowa do góry 🙂
-
Cześć dziewczyny, pozwolę sobie dołączyć do Was we wtorek będę miała inseminacje. Będzie to moja druga, pierwsza półtora roku temu, ale została moim zdaniem zrobiona niepotrzebnie, bo już było po owulacji...
Trzymam kciuki za nas wszystkie 👍
A co do poprawiania po IUI, to mi lekarz powiedział, że „poprawia” się dlatego, że podczas seksu macica pracuje, ma skurcze. I to ma pomagać w przedostaniu się plemników do jajeczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 19:42
agusia_246 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
nick nieaktualny
-
Ode mnie nie, więc tak jak pisze Zielone.Slonce napewno zależy od wymogów danej kliniki.
Butterfly23 lubi tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Hej dziewczyny, chyba zaczynam już wariować zastanawiam się coraz to bardziej nad podejściem do iui staramy się dość długo (wszystko opisane wstąpcie wraz z chorobami, mąż super wyniki) jestem po pierwszym podejściu z accofilem wczoraj 27 dc zrobiłam betę niestety ujemna trochę się załamałam... testy pink zakupione w różnych miejscach pokazują mi cień cienia cienia i teraz zgłupiałam nie wiem o co chodzi tak bym chciała żeby w końcu się udało 🥺Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
nick nieaktualnyNadzieja28 wrote:Hej dziewczyny, chyba zaczynam już wariować zastanawiam się coraz to bardziej nad podejściem do iui staramy się dość długo (wszystko opisane wstąpcie wraz z chorobami, mąż super wyniki) jestem po pierwszym podejściu z accofilem wczoraj 27 dc zrobiłam betę niestety ujemna trochę się załamałam... testy pink zakupione w różnych miejscach pokazują mi cień cienia cienia i teraz zgłupiałam nie wiem o co chodzi tak bym chciała żeby w końcu się udało 🥺
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZielone.Slońce wrote:Aga1510, co u Ciebie? Jak się czujesz?
Mnie nawet cycki nie bolą. Tydzień do 🐒jeszcze.
A jak u Ciebie? -
nick nieaktualnyAga1510 wrote:Właśnie nic, zero. Czasem mnie piknie po prawej stronie. Sluzu umiarkowanie. Za to padnieta jestem jak kawka, ale skladam to na karb pogody i duphastonu.
A jak u Ciebie?
https://zapodaj.net/45a1d68dff771.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 11:52