X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰
Odpowiedz

Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰

Oceń ten wątek:
  • KateM Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenka wrote:
    U nas dzisiaj Emilka skończyla roczek ♥️💯🥳💪
    Narodziny jej w 2023 roku były dla mas cudem i spełnieniem marzeń. Mamy ją to mamy wszystko ♥️

Jednak muszę stwierdzić, że ten rok śmignąl mi masakrycznie szybko i tylko po córci widzę ile rzeczy się wydarzyło w moim życiu. Jednak macierzyństwo to nie jest bajka i instagramowe mamuśki 🤷‍♀️ i bardzo ale to bardzo mocno odcisnąl sie na mnie ten rok. Tak emocjonalnie, psychicznie, fizycznie nie wykończyl mnie nikt i nic jak ten ostatni rok. Czuję sie zaniedbana zawodowo, niedoceniana jako matka i żona, zaniedbana fizycznie, bo nie mam czasu na fryzjera, paznokcie czy na spokojne zakupy dla siebie. Wyglądam jakbym miala z 60 lat. Nic mi sie nie chce i mam w d... sprzątanie dopóki rzeczywiście już nie obrastam w syf. Ciężko coś ogarniać jeśli mąż nie bierze w tym udziału i tylko mówi, że on bazuje na tym co ja mowie, robie czy mu czytam. Do zrzygania mu o czymś przypominam, ale juz nawet nie proponuje by sam coś ogarnął w domu czy np poczytał o RD/BLW, by móc gotować dla małej. A umie gotować i nawet chce mu sie, ale czesto zapomina, że powinniśmy gotować tak by mała tez mogła jeść. Więc nawet juz mu nie wspominam by ogarnąl temat jedzenia dla małej, ale sama muszę kombinowac co i jak zjesc ehhhh nie bede tu pisać złego postu, ale nie do końca ktokolwiek mnie rozumie, bo wszyscy znajomi mają juz w miarę odchowane dzieciaki.

Mam tylko nadzieję, że wystarczy mi sił i chęci by wstawać rano i zapitalać do pracy a po drodze podrzucać małą do żłobka.
    Małej uśmiech jest dla mnie motywacją by działać. Zobaczymy na ile tego wystarczy ♥️🤞🙈

Dużo uśmiechu i zdrowia Emilce i Tobie 😘
    My rozumiemy, pamiętaj ♥️

Karenka lubi tę wiadomość

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko sto lat ☺️🥳 rośnij zdrowo

Karenko dużo siły, mamy zawsze będą głównymi przewodnikami we wszelkich tematach związanych z ogarnianiem bąbli. Ale jak Cię coś meczy pogadaj z mężulem.

Dalia aż się chce tam być 🌄

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • KateM Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:
    Oh co to byl za dzien 🥰 moje góry 😍 pierwsze wyjście bez małej w chuscie chociaż w schronisku byl taki mały bobo z rodzicami więc w zime tez się da!

10676c866f88d.jpghttps://zapodaj.net/plik-KYujWhk0Lv

72e2f27a473be.jpghttps://zapodaj.net/plik-cvhnaA649o

273319d33c983.jpghttps://zapodaj.net/plik-gthGt4X03P

Zazdro😘

U nas dzień dramy, szukamy lekarza w Karkonoszach bo chyba poszło nam na uszy, więc cud miód, ale śnieg pada chociaż w górach i przez okno można pooglądać..🤣

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • dallia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Zazdro😘

U nas dzień dramy, szukamy lekarza w Karkonoszach bo chyba poszło nam na uszy, więc cud miód, ale śnieg pada chociaż w górach i przez okno można pooglądać..🤣

Oh nie oby nie uszka 😌 trzymam kciuki żeby jednak nic takiego

Karkonosze kocham miłością ogromną ale jednak rzadko jeździmy bo inne góry bliżej więc moj Beskid Żywiecki i Slaski juz każdy kamień na szlakach ale jadę kiedy mogę

Karenka sto lat sto lat dla malej Emi 🥰🥰🥰 niech rośnie jak na drożdżach i niech zawsze będzie uśmiechnięta 😍

Patrycja narty to moje się kurza chyba od 4 lat mąż nie jezdzi a ostatnie lata same zawirowania więc jeszcze trochę się pokurza w garażu 🤣 a wy jeździcie? Chcecie uczyć dzieciaki od małego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:52

age.png

weight.png

starania od marca 2020🙏
    leczenie w klinice - luty 2022

👩 29 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91 😔
    Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
    👦 34 wszystko ok

Druga procedura pierwszy transfer
    Zostaly 2 × 4.1.1❄❄
    2.05 - FET 🥰🙏 --> 17.01.2024 Buba 3430g 52 cm <3
  • AsiaiHelenka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenka wrote:
    U nas dzisiaj Emilka skończyla roczek ♥️💯🥳💪
    Narodziny jej w 2023 roku były dla mas cudem i spełnieniem marzeń. Mamy ją to mamy wszystko ♥️

Jednak muszę stwierdzić, że ten rok śmignąl mi masakrycznie szybko i tylko po córci widzę ile rzeczy się wydarzyło w moim życiu. Jednak macierzyństwo to nie jest bajka i instagramowe mamuśki 🤷‍♀️ i bardzo ale to bardzo mocno odcisnąl sie na mnie ten rok. Tak emocjonalnie, psychicznie, fizycznie nie wykończyl mnie nikt i nic jak ten ostatni rok. Czuję sie zaniedbana zawodowo, niedoceniana jako matka i żona, zaniedbana fizycznie, bo nie mam czasu na fryzjera, paznokcie czy na spokojne zakupy dla siebie. Wyglądam jakbym miala z 60 lat. Nic mi sie nie chce i mam w d... sprzątanie dopóki rzeczywiście już nie obrastam w syf. Ciężko coś ogarniać jeśli mąż nie bierze w tym udziału i tylko mówi, że on bazuje na tym co ja mowie, robie czy mu czytam. Do zrzygania mu o czymś przypominam, ale juz nawet nie proponuje by sam coś ogarnął w domu czy np poczytał o RD/BLW, by móc gotować dla małej. A umie gotować i nawet chce mu sie, ale czesto zapomina, że powinniśmy gotować tak by mała tez mogła jeść. Więc nawet juz mu nie wspominam by ogarnąl temat jedzenia dla małej, ale sama muszę kombinowac co i jak zjesc ehhhh nie bede tu pisać złego postu, ale nie do końca ktokolwiek mnie rozumie, bo wszyscy znajomi mają juz w miarę odchowane dzieciaki.

Mam tylko nadzieję, że wystarczy mi sił i chęci by wstawać rano i zapitalać do pracy a po drodze podrzucać małą do żłobka.
    Małej uśmiech jest dla mnie motywacją by działać. Zobaczymy na ile tego wystarczy ♥️🤞🙈
    Karenka wszystkiego najlepszego, rodzilysmy razem Ircia też wczoraj skończyła roczek. Rok pełen emocji, zmian, dużej siły dla mnie , żeby nie zwariować .
    Rozumiem co przeżywasz , ale bądź dla siebie wyrozumiała . Robisz wszystko co trzeba. Ile razy ja usłyszałam , że jak to nie ogarniam., coś jest nie zrobione. Odpowiadam jest nie zrobione bo ja je daje rady. Mam na głowie córeczki, pracę i przeprowadziliśmy się do domu to i od diabła metrów do sprzątania ...
    Co do jedzenia Irenka je wszytsko to co my. Poszłam na łatwiznę , zamawiam obiady 2 i z tego jemy wszyscy bo porcje są duże. Wiadomo nie daje Irence smażonego , ale zupę, ziemniaki i warzywa jak najbardziej . Może w ten sposób sobie ulatw życie

Karenka, KateM lubią tę wiadomość

1 podejście i Helenka 😀
    Później 5 nieudanych podejść w tym jedno poronienie
    Oczekiwanie na test ....
    7 dpt beta 26,9
    9 dpt 94,2
    13 dpt 343,3
    27 dpt ❤️
    age.png
    age.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Zazdro😘

Piękne widoki, ale współczuję uszu.

‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ