Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Karenka wrote:U nas dzisiaj Emilka skończyla roczek ♥️💯🥳💪
Narodziny jej w 2023 roku były dla mas cudem i spełnieniem marzeń. Mamy ją to mamy wszystko ♥️
Jednak muszę stwierdzić, że ten rok śmignąl mi masakrycznie szybko i tylko po córci widzę ile rzeczy się wydarzyło w moim życiu. Jednak macierzyństwo to nie jest bajka i instagramowe mamuśki 🤷♀️ i bardzo ale to bardzo mocno odcisnąl sie na mnie ten rok. Tak emocjonalnie, psychicznie, fizycznie nie wykończyl mnie nikt i nic jak ten ostatni rok. Czuję sie zaniedbana zawodowo, niedoceniana jako matka i żona, zaniedbana fizycznie, bo nie mam czasu na fryzjera, paznokcie czy na spokojne zakupy dla siebie. Wyglądam jakbym miala z 60 lat. Nic mi sie nie chce i mam w d... sprzątanie dopóki rzeczywiście już nie obrastam w syf. Ciężko coś ogarniać jeśli mąż nie bierze w tym udziału i tylko mówi, że on bazuje na tym co ja mowie, robie czy mu czytam. Do zrzygania mu o czymś przypominam, ale juz nawet nie proponuje by sam coś ogarnął w domu czy np poczytał o RD/BLW, by móc gotować dla małej. A umie gotować i nawet chce mu sie, ale czesto zapomina, że powinniśmy gotować tak by mała tez mogła jeść. Więc nawet juz mu nie wspominam by ogarnąl temat jedzenia dla małej, ale sama muszę kombinowac co i jak zjesc ehhhh nie bede tu pisać złego postu, ale nie do końca ktokolwiek mnie rozumie, bo wszyscy znajomi mają juz w miarę odchowane dzieciaki.
Mam tylko nadzieję, że wystarczy mi sił i chęci by wstawać rano i zapitalać do pracy a po drodze podrzucać małą do żłobka.
Małej uśmiech jest dla mnie motywacją by działać. Zobaczymy na ile tego wystarczy ♥️🤞🙈
Dużo uśmiechu i zdrowia Emilce i Tobie 😘
My rozumiemy, pamiętaj ♥️Karenka lubi tę wiadomość
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
dallia wrote:Oh co to byl za dzien 🥰 moje góry 😍 pierwsze wyjście bez małej w chuscie chociaż w schronisku byl taki mały bobo z rodzicami więc w zime tez się da!
https://zapodaj.net/plik-KYujWhk0Lv
https://zapodaj.net/plik-cvhnaA649o
https://zapodaj.net/plik-gthGt4X03P
Zazdro😘
U nas dzień dramy, szukamy lekarza w Karkonoszach bo chyba poszło nam na uszy, więc cud miód, ale śnieg pada chociaż w górach i przez okno można pooglądać..🤣kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
KateM wrote:Zazdro😘
U nas dzień dramy, szukamy lekarza w Karkonoszach bo chyba poszło nam na uszy, więc cud miód, ale śnieg pada chociaż w górach i przez okno można pooglądać..🤣
Oh nie oby nie uszka 😌 trzymam kciuki żeby jednak nic takiego
Karkonosze kocham miłością ogromną ale jednak rzadko jeździmy bo inne góry bliżej więc moj Beskid Żywiecki i Slaski juz każdy kamień na szlakach ale jadę kiedy mogę
Karenka sto lat sto lat dla malej Emi 🥰🥰🥰 niech rośnie jak na drożdżach i niech zawsze będzie uśmiechnięta 😍
Patrycja narty to moje się kurza chyba od 4 lat mąż nie jezdzi a ostatnie lata same zawirowania więc jeszcze trochę się pokurza w garażu 🤣 a wy jeździcie? Chcecie uczyć dzieciaki od małego?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:52
-
Karenka wrote:U nas dzisiaj Emilka skończyla roczek ♥️💯🥳💪
Narodziny jej w 2023 roku były dla mas cudem i spełnieniem marzeń. Mamy ją to mamy wszystko ♥️
Jednak muszę stwierdzić, że ten rok śmignąl mi masakrycznie szybko i tylko po córci widzę ile rzeczy się wydarzyło w moim życiu. Jednak macierzyństwo to nie jest bajka i instagramowe mamuśki 🤷♀️ i bardzo ale to bardzo mocno odcisnąl sie na mnie ten rok. Tak emocjonalnie, psychicznie, fizycznie nie wykończyl mnie nikt i nic jak ten ostatni rok. Czuję sie zaniedbana zawodowo, niedoceniana jako matka i żona, zaniedbana fizycznie, bo nie mam czasu na fryzjera, paznokcie czy na spokojne zakupy dla siebie. Wyglądam jakbym miala z 60 lat. Nic mi sie nie chce i mam w d... sprzątanie dopóki rzeczywiście już nie obrastam w syf. Ciężko coś ogarniać jeśli mąż nie bierze w tym udziału i tylko mówi, że on bazuje na tym co ja mowie, robie czy mu czytam. Do zrzygania mu o czymś przypominam, ale juz nawet nie proponuje by sam coś ogarnął w domu czy np poczytał o RD/BLW, by móc gotować dla małej. A umie gotować i nawet chce mu sie, ale czesto zapomina, że powinniśmy gotować tak by mała tez mogła jeść. Więc nawet juz mu nie wspominam by ogarnąl temat jedzenia dla małej, ale sama muszę kombinowac co i jak zjesc ehhhh nie bede tu pisać złego postu, ale nie do końca ktokolwiek mnie rozumie, bo wszyscy znajomi mają juz w miarę odchowane dzieciaki.
Mam tylko nadzieję, że wystarczy mi sił i chęci by wstawać rano i zapitalać do pracy a po drodze podrzucać małą do żłobka.
Małej uśmiech jest dla mnie motywacją by działać. Zobaczymy na ile tego wystarczy ♥️🤞🙈
Rozumiem co przeżywasz , ale bądź dla siebie wyrozumiała . Robisz wszystko co trzeba. Ile razy ja usłyszałam , że jak to nie ogarniam., coś jest nie zrobione. Odpowiadam jest nie zrobione bo ja je daje rady. Mam na głowie córeczki, pracę i przeprowadziliśmy się do domu to i od diabła metrów do sprzątania ...
Co do jedzenia Irenka je wszytsko to co my. Poszłam na łatwiznę , zamawiam obiady 2 i z tego jemy wszyscy bo porcje są duże. Wiadomo nie daje Irence smażonego , ale zupę, ziemniaki i warzywa jak najbardziej . Może w ten sposób sobie ulatw życieKarenka, KateM lubią tę wiadomość
-