X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀
Odpowiedz

🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀

Oceń ten wątek:
  • lesna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    Nadzieja pięknie to opisałaś.
    Ja właśnie jestem w takim momencie. Momencie, w którym żałuję że jestem mamą. I nie mówię tego pod wpływem chwili, emocji. Po prostu NIE. NIE nadaję się do tego. Co dzień walczę, prę do przodu bo czym zawiniło to maleństwo.
    Ale gdybym mogła cofnąć czas...
    Ja Cię bardzo dobrze rozumiem i przytulam 🫂 Nikt kto nie mierzył się z takimi trudnościami nie jest w stanie tego zrozumieć. Ja po porodzie synka poczułam miłość, ale potem została ona stłumiona przez kolki, które trwały 3 miesiące, moje dziecko nie jadło, potem zaczęły iść zęby, nie spałam przez 1,5 roku, bo mój syn po regresie snu codziennie robił przerwę w spaniu od 1 do 4 w nocy. Całymi dniami nosiłam go na rękach, bo jeśli tylko go odkładałam to był ryk. Z drzemki zawsze budził się z płaczem, mówiliśmy z mężem, że życie go boli, prawie nigdy nie był zadowolony 😭 Ja nie miałam czasu zjeść, umyć się,
    a nawet zrobić siku. Mąż jak rano szedł do pracy to mówił, że on idzie odpocząć, a mnie czekał kolejny ciężki dzien. Nie jest prosto kochać tak trudne dziecko. Teraz mam córkę i ona jest łatwa do kochania, bo nie sprawia większych problemów, jest zawsze pogodna i uśmiechnięta. Miłość do synka w końcu przyszła, po pierwszych urodzinach zrobiło się łatwiej, potem przyszedł bunt dwulatka, teraz zaczyna trzylatka i na prawdę czasami bywa bardzo ciężko, ale juz nie wyobrażam sobie życia bez synka. Jest tak samo przekochany jak i trudny. Jego uśmiech nigdy nie wynagradzał mi ciężkich momentów, ale teraz słowa "kocham Cię mamo " wynagradzają wszystko 😍
    Dużo siły dla Ciebie, robisz kawał dobrej roboty i jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka ❤️

KateM, Calineczka90, aganieszkam, najra88, Kate@@, Sarenka lubią tę wiadomość

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • Calineczka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    Ja Cię bardzo dobrze rozumiem i przytulam 🫂 Nikt kto nie mierzył się z takimi trudnościami nie jest w stanie tego zrozumieć. Ja po porodzie synka poczułam miłość, ale potem została ona stłumiona przez kolki, które trwały 3 miesiące, moje dziecko nie jadło, potem zaczęły iść zęby, nie spałam przez 1,5 roku, bo mój syn po regresie snu codziennie robił przerwę w spaniu od 1 do 4 w nocy. Całymi dniami nosiłam go na rękach, bo jeśli tylko go odkładałam to był ryk. Z drzemki zawsze budził się z płaczem, mówiliśmy z mężem, że życie go boli, prawie nigdy nie był zadowolony 😭 Ja nie miałam czasu zjeść, umyć się,
    a nawet zrobić siku. Mąż jak rano szedł do pracy to mówił, że on idzie odpocząć, a mnie czekał kolejny ciężki dzien. Nie jest prosto kochać tak trudne dziecko. Teraz mam córkę i ona jest łatwa do kochania, bo nie sprawia większych problemów, jest zawsze pogodna i uśmiechnięta. Miłość do synka w końcu przyszła, po pierwszych urodzinach zrobiło się łatwiej, potem przyszedł bunt dwulatka, teraz zaczyna trzylatka i na prawdę czasami bywa bardzo ciężko, ale juz nie wyobrażam sobie życia bez synka. Jest tak samo przekochany jak i trudny. Jego uśmiech nigdy nie wynagradzał mi ciężkich momentów, ale teraz słowa "kocham Cię mamo " wynagradzają wszystko 😍
    Dużo siły dla Ciebie, robisz kawał dobrej roboty i jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka ❤️

Podziwiam, że masz tyle siły. U nas dopiero 4 miesiące a ja mam wrażenie, że jestem u kresu wytrzymałości i sił. Przechodzimy właśnie regres snu i jestem załamana.
    Jak sobie radziłaś z brakiem snu, zmęczeniem fizycznym? Jak opiekować się dzieckiem kiedy człowieka mdli i ma mroczki przed oczami ze zmęczenia?

preg.png
  • Midi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czytam ale pisze rzadko bo czas biegnie ogromnie szybko. A propos tych trudnych stron rodzicielstwa- jak Wasi partnerzy? U mnie mam wrazenie momentami, że jest wręcz zazdrość o maluszka 😒 wstawanie w nocy mnie zniechęca do romantycznych wieczorów, nie mam siły na amory bo mysle o dziecku i milionie drobnych spraw do ogarnięcia, ja poczułam miłość bardzo, ale zabiega o nią tez partner i starszy syn ( duuuzo starszy), a ja czuje się tym wyczerpana 🥺 takich akcji to się nie spodziewałam

age.png
  • lesna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    Podziwiam, że masz tyle siły. U nas dopiero 4 miesiące a ja mam wrażenie, że jestem u kresu wytrzymałości i sił. Przechodzimy właśnie regres snu i jestem załamana.
    Jak sobie radziłaś z brakiem snu, zmęczeniem fizycznym? Jak opiekować się dzieckiem kiedy człowieka mdli i ma mroczki przed oczami ze zmęczenia?
    Jedyna opcja to było spanie z dzieckiem. Przez pierwsze miesiące chciałam na drzemkach nadrobić wszystkie prace domowe, ale młody chciał spać tylko na mnie, więc się frustrowałam. Potem uznałam, że nie mam siły na to wszystko i jak kładłam młodego na drzemkę to sama też szłam spać. Czasami wieczorem tez kladłam się wcześniej, zwłaszcza jak wrociłam do pracy, a młody nadal imprezował w nocy 😅 Od ponad roku młody przesypia całe noce, chyba że coś mu dolega, więc uwierz mi, że to kiedyś minie. Ja co prawda nadal się nie wysypiam, bo córka mnie teraz budził, ale to inna historia. Ja miałam też pomoc męża, więc często on przejmował młodego po powrocie z pracy chociaż na chwilę żebym ja mogła nadrobić jedzenie, picie i toaletę i złapać oddech 🙈 Na samą myśl jak sobie przypomnę ten czas to aż mnie ciarki po plecach przechodzą 🥵 Mamę prosiłam o pomoc rzadko, bo ona tylko mnie dobijała, że powinnam być tylko uśmiechnięta i nie narzekać, bo mam zdrowe dziecko ,a jak juz pisałam nikt kto nie ma takiego dziecka nie zrozumie jak cieżko jest.
    My kobiety jesteśmy silne i zniesiemy wszystko i chociaż teraz myślisz, że nie dasz rady to zobaczysz że będzie dobrze. Jeśli czujesz, że nie masz siły to poproś o pomoc, ja chodziłam do psychologa i on mi wytłumaczył, że emocje które czuję są normalne. Może ktoś mógłby czasem zabrać dzidziusia na spacer, żebyś Ty mogła odespać? Partner zupełnie nie pomaga?

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • Musk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @najra88
    Podczytuję, ale teraz mamy tatę w domu i korzystamy ze wspólnego czasu :) czas ze smartfonem ograniczony do minimum. Teraz agentka śpi już drugą godzinę ( a drzemki zazwyczaj ma 30-40 min), więc nadrobiłam trochę forum :)
    Mała jest bardzo pogodnym dzieckiem , prawie nie płacze . Nie chce dźwigać głowy na boki - robimy ćwiczenia i w zeszłym tygodniu nawet dwa razy się obróciła sama na brzuch .
    Relacje w domu są różne , wydaje mi się że staram się za dwoje . Ale muszę oddać mężowi to , że tatą jest na medal . Rano zajmuje się Małą i przynosi przed drzemką , a ja sobie mogę spokojnie tą godzinkę dospać . W dzień też nie ma problemu, żeby ją przejął . Wydaje mi się, że tylko relacja między nami kuleje , ale nie mam siły wiecznie ja jej reanimować . Może jak wróci do domu następnym razem to będzie mniej obowiązków i jakoś się ułoży .
    A może na wakacjach . Zdecydowaliśmy się na wyjazd do Turcji we wrześniu. Moi rodzice jadą z nami także wsparcie w opiece będzie . Mam zamiar wypocząć za ostatnie czasy :)

Gwiazda wstała . Biorę się za życie . Postaram się zaglądać częściej . Jutro mąż wyjeżdża także rutyna wjedzie i może się uda być tu więcej .

najra88, aganieszkam lubią tę wiadomość

age.png
    Start 2020
    Prolaktyna 74
    IO- metformina 2000 (BMI w normie od 07.23)
    3 IUI bety <2.3
    Wrzesień 23 1.ICSI ( aktywacja, Fertile Chip)
    12 pobrano, 5 dojrzałych , 1 wczesna blastocysta
    ET , beta <2.3
    Suple do 2. proc q10, l-karnityna, Wit B, DHEA
    02.24 falstart , cytologia IIIB , HPV 73, zmiana 1cm usunięta w całości, w biopsji bez cech dysplazji. Po kontroli start 2. procedury
    13.05.24 PICSI (aktywacja, Fertile Chip)
    Pobrano 14, dojrzałych 11, 9 blastek 3 i 4.1.1
    ET 18.05 beta <2.3
    FET 17.06 3.1.1 AH, EG
    7dpt : beta 34, prog 16,2
    9dpt : beta 102, prog 15,1
    12dpt: beta 666, prog 25
    15dpt: beta 2566, prog 18
    18dpt GS 6,7mm YS 3mm
    24dpt . CRL 5mm, mamy ❤️
    8t1d 17 mm
    12t5d 68 mm-ryzyka niskie🩷?
    16t5d 200 g
    21t1d 420g 🩷
    24t6d 720g
    39+2 3130g 55 cm
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj byliśmy z małą na drugiej dawce szczepionki na rotawirusy i 6w1 i Pani doktor powiedziała, że słyszy szmery nad serduszkiem. Uspokoiła nas jednak, że w 90 % przypadków to jest normalne u niemowląt i nie oznacza żadnej wady serca, zwłaszcza że na badaniach prenatalnych wyniki zawsze były książkowo a mała też nie ma jakichś objawów, które mogłyby wskazywać, że coś może być nie tak z serduszkiem. Jednocześnie dała nam profilaktycznie skierowanie do kardiologa na badanie echa serca. Czy miała któraś z Was taką sytuację?

Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
    39+6 👶💓

age.png
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj byliśmy z małą na drugiej dawce szczepionki na rotawirusy i 6w1 i Pani doktor powiedziała, że słyszy szmery nad serduszkiem. Uspokoiła nas jednak, że w 90 % przypadków to jest normalne u niemowląt i nie oznacza żadnej wady serca, zwłaszcza że na badaniach prenatalnych wyniki zawsze były książkowo a mała też nie ma jakichś objawów, które mogłyby wskazywać, że coś może być nie tak z serduszkiem. Jednocześnie dała nam profilaktycznie skierowanie do kardiologa na badanie echa serca. Czy miała któraś z Was taką sytuację?

Kuzynka męża miała teraz identyczną sytuację ze swoją małą i jechała właśnie na Śląsk więc gdzieś w Twoje rejony badać serduszko u specjalisty. Wyszło zwężenie jakiejś tętniczki ale niegroźne, jedynie do kontroli raz na 6 mcy. Echo serca w ciąży i badania prenatalne wychodziły poprawnie, kardiolog wytłumaczył, ze to za mała zmiana by wyszła w życiu płodowym. Także zrób research gdzie się udać z takim maleństwem by było fachowo i pewnie będziecie kontrolować po prostu ☺️

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

👩🏻
    36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
    🧑🏻
    40 lat, problem z morfologią plemników; ruchliwość i ilość poniżej normy

2021 - rozpoczęcie starań
    2.2024 - punkcja (27 🥚 -> 8 ❄️)

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
    7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
    10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
    14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓

1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
    ~ it's a boy! ~
    2. prenatalne - 390g
    3. prenatalne - 1560g

🩵 23.05.25, CC, 3350g, 54cm 🩵

age.png
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate@@ wrote:
    Kuzynka męża miała teraz identyczną sytuację ze swoją małą i jechała właśnie na Śląsk więc gdzieś w Twoje rejony badać serduszko u specjalisty. Wyszło zwężenie jakiejś tętniczki ale niegroźne, jedynie do kontroli raz na 6 mcy. Echo serca w ciąży i badania prenatalne wychodziły poprawnie, kardiolog wytłumaczył, ze to za mała zmiana by wyszła w życiu płodowym. Także zrób research gdzie się udać z takim maleństwem by było fachowo i pewnie będziecie kontrolować po prostu ☺️

A nie orientujesz się gdzie dokładnie robiła te badania, bo szukam właśnie coś na NFZ 🧐

Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
    39+6 👶💓

age.png
‹‹ 758 759 760 761 762
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ