Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V
Odpowiedz

Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V

Oceń ten wątek:
  • Mimiiiś Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mart_bart wrote:
    Dziewczyny, dopiero co ten wątek powstał, a tyle juz sie pozmieniało w naszych życiach :)
    Nie było mnie tu juz od 3 trymestru chyba, a dzis moja Lilka kończy 3 miesiące !!
    Poród był ciężki, SN, bez znieczulenia, za to z powikłaniem, ale jakoś przeżyłam :)
    Dziecko trafiło mi sie raczej spokojne, choc teraz wiem, ze wiele zalezy od czynników zewnętrznych, które z męzem staramy sie ogarniać, by nasze dziecko bylo szczesliwe i nieprzebodzcowane. Uregulowalismy ładnie drzemki dzienne (dowiedzialam sie, ze to one determinuja sen w nocy, sa niezbedne dla przetrawienia bodzców), dzieki czemu zasypianie wieczorne trwa do 10 min, zero bujania (to tez sie okazuje strzał w stope, bo uczymy dziecko ze bez bujania ciezko bedzie zasnąć, bo błędnik świruje). Jesli ktos jeszcze boryka sie z traumatycznym zasypianiem (u nas trwalo do 1.5 h na poczatku), to polecam wprowadzenie tzn rutyn i po jakims czasie efekty będą widoczne :) nie sztywny harmonogram godzinowy ! po prostu domowe zwyczaje, ktore pomoga wyregulowac sie Bobo :)
    Dziekuje Wam za wszystkie posty, wsparcie, mam nadzieje, ze bede miec nieco wiecej czasu by tu zaglądac :)
    Życze zdrowia !
    Oj tak czas ucieka strasznie, a nasze upragnione maleństwa tak szybko rosną🥹my też niedługo skończymy 2 miesiące niewiadomo kiedy zleciało.
    Co do drzemek w dzień a snu w nocy też to zauważyłam, że twierdzenie że jak w dzień nie śpi to będzie lepiej spać w nocy wcale się nie potwierdza. Im lepsze drzemki w dzień to u nas noc przespana nawet cała bez pobudek, zdarza się że prześpi ładnie 7h.

mart_bart lubi tę wiadomość

Starania od 2020r.
    W skrócie:
    ❌ Endometrioza zaawansowana
    2021r. Usunięta torbiel
    2024r. Powrót torbieli z zdwojoną siłą 🥺 lewy jajnik wygasa całkowicie.
    ❌ Kir Bx (brak 4 z 5)
    ❌ Czynnik V Leiden, PAI-1, MTHFR C677T, MTHFR A1298C hetero
    ❌ P/c antykardiolipinowe IgM wątpliwe

3x IUI ❌❌❌

Następnie:
    In vitro.
    I Procedura
    1. CB.
    2. Beta 0.
    3. CB.

II procedura
    10.2024

🌷4 FET 23.03.2025 - 5.1.1

6dpt - 30,90 mlU/ml
    8dpt - 81,20 mlU/ml
    11dpt - 297 mlU/ml
    15dpt - 1744 mlU/ml
    19dpt - GS 1,94cm

Potwierdzone ♥️

04.07.2025 210g dziewczynki 🩷🩷

23.07.2025 połówkowe - 360g 🥰

preg.png
  • Paula1991! Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taterniczka wrote:
    Nie ma szans, żebym nadrobiła forum, bo trochę się u nas działo. Kuba złapał ZUM i byliśmy prawie dwa tygodnie w szpitalu na leczeniu antybiotykiem. 😥 Teraz się tułamy od lekarza do lekarza na różne kontrole plus mamy fizjoterapię, więc nie wiem kiedy czas mi ucieka.
    A ja też z tych matek, co to analizują każde inne stęknięcie dziecka i się zastanawiają, czy to nie jakiś niepokojący objaw, zwłaszcza, że nas już trochę życie przytyrało. 🫣
    Ale mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i że dzidziory rosną zdrowo. 🥰

Taterniczka u nas podobnie niestety:( 4msc a już tyle u lekarza że szok. Najgorsze.co nas czeka to 4.02 test bera, najprawdopodobniej mamy niedosłuch. Ale podchodzę do tego tak że przecież tyle dzieciaków również ma i normalnie funkcjonuje. Inaczej chyba bym oszalała

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart_bart - a jakie np rytuały i sposoby na rutyny macie?

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
‹‹ 339 340 341 342 343
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ