udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:Można też przetransportować do PL i oddać do adopcji; chociaż gdzieś mi się rzuciło w oczy, że przy zarodkach z AK nie jest to tskie proste. Tak czy siak na żadną opcję nie jestem gotowa. Na razie będziemy więc opłacać przrchowywanie.
-
monester wrote:Nie da się właśnie moim zdaniem tego tak zrobić prosto bo w cz jest duża anonimowość. A u nas trzeba podać dane. Poza tym no to kilka tysięcy kosztuje nawet gdyby było możliwe.
Znajoma przenosiła swoje zarodki z CZ do PL, płaciła 2000zł. Transport organizowała klinika z PL.monester lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Nowa na forum wrote:U mnie też ciągle zdołowanie, smutek i płacz przeplatane z radością, że jest synek. Mąż niestety nie pomaga, a wręcz potrafi jeszcze dowalić..no cóż, powszechnie wiadomo, że jak coś w związku nie gra, to pojawienie się dziecka nie poprawia sytuacji 😟
Siostro ❤️ Mam dokładnie tak samo i w kontekście męża i w kontekście emocji.
Byliśmy z synkiem kilka dni na Mazurach u moich rodziców. Druga para rąk do pomocy to było zbawienie! Szczególnie przy moim „hajnidzie”. Całą powrotną drogę do domu prowadziłam auto i płakałam, że znów będę ze wszystkim sama. Dziś jest 15, a ja dopiero zjadłam śniadanie, pod prysznicem jeszcze mnie nie widziano. W tym żalu wczoraj byłam już wręcz przekonana, że składam pozew o rozwód. Dziś wstał nowy dzień, popatrzyłam na to moje gaworzące dziecko, na jego szczerbaty uśmiech i po raz kolejny wzięłam się w garść, dla niego.
Dużo siły Kochana ❤️Saimi, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
gosinka wrote:Siostro ❤️ Mam dokładnie tak samo i w kontekście męża i w kontekście emocji.
Byliśmy z synkiem kilka dni na Mazurach u moich rodziców. Druga para rąk do pomocy to było zbawienie! Szczególnie przy moim „hajnidzie”. Całą powrotną drogę do domu prowadziłam auto i płakałam, że znów będę ze wszystkim sama. Dziś jest 15, a ja dopiero zjadłam śniadanie, pod prysznicem jeszcze mnie nie widziano. W tym żalu wczoraj byłam już wręcz przekonana, że składam pozew o rozwód. Dziś wstał nowy dzień, popatrzyłam na to moje gaworzące dziecko, na jego szczerbaty uśmiech i po raz kolejny wzięłam się w garść, dla niego.
Dużo siły Kochana ❤️
Dzisiaj to ja jedynie po śniadaniu jestem bo synek nie daje nic na obiad przygotowac a tata właśnie w pracy, na spacerze pospał z 20 minut, także czas po powrocie do domu zleciał nie wiem kiedy a my leżymy w sypialni z synkiem by zasnął w swoim kokonie 🙈gosinka lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
WiosnyFanka wrote:Witajcie w klubie Dziewczyny!
U mnie też ostatnio jakiś dziwny czas. Po pierwsze w zeszłym tygodniu poryczałam się, bo stwierdziłam że chciałabym już wrócić do pracy. Po drugie wróciła miesiączka - no takiej to jeszcze nigdy nie miałam (generalnie dramat). Po trzecie - zaczęłam myśleć o naszych pozostałych zarodkach (prawidłowe po PGT-A), po które z różnych względów nie wrócimy. Źle mi ostatnimi dniami i tyle.[/url]
-
gosinka wrote:Siostro ❤️ Mam dokładnie tak samo i w kontekście męża i w kontekście emocji.
Dużo siły Kochana ❤️
Gosinka, może masz możliwość by częściej na te Mazury wyskoczyć? Rodzice na pewno byliby szczęśliwi mając Brzdąca na wyciągnięcie ręki, a Ty mogłabyś złapać oddech...
Przytulam wirtualnie! Podziwiam każdą mamę, która sama ogarnia codzienną rzeczywistość z małym dzieckiem. Czapki z głów!gosinka, KateM, monester, Kasiek789, Mimi09, Nowa na forum, Monita lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Hope_89 wrote:Ja dla odmiany dostałam 4 dni krwawienia ale bez bólu. Boje się co dalej będzie, nie mogę pozwolić endometriozie się rozszalec
Właśnie też się boje o endometrioze. Okres jeszcze nie wrócił ale wiadomo że będzie raczej prędzej niż później. Poza ciążą stosowałam dietę przeciwzapalną i chyba czas na nią wrócić. Żegnajcie lody i wypieki z piekarni 🥲🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
WiosnyFanka wrote:Znajoma przenosiła swoje zarodki z CZ do PL, płaciła 2000zł. Transport organizowała klinika z PL.
Nawet nie wiedziałam że tak można. Też mam jeszcze 2 w Czechach. Ale my będziemy w przyszłym roku chcieli transferować. Wiem, że w Polsce teraz jest dofinansowanie ale zostaniemy już tam. Partner mój stwierdził że on chce do Naszego lekarza 🙈 -
Dużo siły Kochana ❤️
Ja ostatnio w środę jak się dowiedziałam że jest środa a nie piątek ( od momentu kiedy wstałam byłam pewna że to piątek) byłam załamana 🙈🤦🏼♀️ też często jem śniadanie w porze obiadowej, myje się jak wraca Partner 🙈 problem w tym że on wraca często ok 17 a mała już o 19 śpi 🤦🏼♀️
Pamiętajcie Mama to supermoc ❤️ damy radę dziewczyny 💚 Dzieciaki rosną, zaraz zaczną przesypiać noce, same będą jeść, będą się same bawić. Będziemy za tym tęsknić ❤️ nooooo jeżeli do tego czasu nie oszalejemy 🤣🤣🤣Kasiek789, gosinka, WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Gosinka, Nowa, przykro mi.
Ja na początku byłam wrakiem człowieka, teraz jestem już tylko wykończona 😉 a mąż się bardzo angażuje.
I wiem, że człowiek na rzęsach stanie dla tych naszych stworków, no ale jesteśmy tylko ludźmi ..
Kurna, co z tymi chłopami czasem jest nie tak???gosinka, WiosnyFanka, Nowa na forum, izabelka90 lubią tę wiadomość
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Eh, mi też w głowie ciągle siedzi nasz czekający zarodek. Jeszcze pół roku temu byłam pewna, że po niego wrócimy. Głównie właśnie po to, żeby Miłosz miał siostrzyczkę. Bo mi on w zupełności wystarczy 🙂
Jednak moje zdrowie i hajnidowatość Miłosza nieco trochę miesza.
Ostatnio byłam u neurologa i lekarka oczywiście nie wypowiadała się w tym temacie, ale po minie widziałam, że kolejna ciąża to nie jest najlepszy pomysł po zatorze płuc. Zwłaszcza biorąc pod uwagę mój wiek.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Dużo siły Kochana ❤️
Tak sobie pomyślałam, że może nie od razu takie radykalne kroki, ale powinnaś go chociaż nastraszyć, że to koniec i się wyprowadzacie do rodziców na stałe? Pojedziesz na tydzień czy dwa i może to mu da do myślenia? Nie znam go, nie wiem też jak było wcześniej. Zmienił się po porodzie? Bo jeżeli zawsze taki był to pewnie będzie ciężko o to żeby się zmienił. Ewentualnie mogłabyś go zaciągnąć na terapię, ale to też musi chciećWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2024, 16:51
gosinka lubi tę wiadomość
-
Przykro czyta się Wasze historie.. ale jesteście bardzo silne w tej samotności na początku pięknej , wyczekanej drogi. Jesteście bohaterkami 🥺♥️
Ja się złoszczę na tego mojego, ale widzę jak przeżywa, jak dba.. jak się stara. Co prawda życie dopiero nam się wywróci, ale wierzę, że będzie przy mnie wtedy kiedy on będzie mógł, i wtedy kiedy będę potrzebować.
Nie dosyć, że ta droga tak wykończyła to teraz jeszcze musicie walczyć o „normalność” na którą cholera jasna zasługujecie 😞🥺
Nowa na forum, gosinka, izabelka90 lubią tę wiadomość
-
Hope_89 wrote:Dziewczyny co dla takich maluszków do nebulizacji?
Chyba mamy małe przeziębienie, czy odrazu muszę się udać do pediatry? Nic jeszcze się takiego nie wydarzyło
A kaszle? Ja bym szła żeby sprawdzić czy osłuchowo ok
A do nebulizacji sól fizjologicznaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2024, 17:03
-
nick nieaktualnymonester wrote:Gosinka ♥️ a jak młody zniósł podróż ? Naprawdę będziesz mieć niedługo chociaż ten kwadrans dla siebie, przeczekaj jeczze.
Co do pomocy męża… na mojego absolutnie nie mogę narzekać, bo przy małej chętnie robi wszystko, no może oprócz mycia tyłka po żelaznej kupie (mamy które dają żelazo chyba wiedzą o co chodzi). Ale z drugiej strony czasem doprowadza mnie do szału porównywaniem mnie i naszego dziecka do innych.gosinka lubi tę wiadomość
-
Ja tu w sumie tak dzisiaj przypadkiem trochę podczytuje. U mnie też była różnie z pomocą męża. On jakby nie ogarnia trochę albo czasami myśli że jak pracuje to już nic nie musi. Musze co jakiś czas przypominać że mi ciężko. Od mamy mam ogrom pomocy. Proście o pomoc jeśli macie możliwość. Psychicznie jest duzo łatwiej ale fizycznie dużo trudniej się robi. Moja mała odkąd siada i czworakuje wszędzie się pcha. Dodatkowo rd przygotowanie posiłków i sprzątanie jestem wykończona fizycznie i padam 🤯 każda z nas jest najlepsza mama dla swojego dziecka i każda z nas zasługuje na czas dla siebie i odpoczynek ♥️
Nowa na forum, gosinka lubią tę wiadomość
-
Monester, pytałam dr o Sideral. 2krople na kg profilaktycznie. Leczniczo jest inne dawkowanie. My się dowiemy jutro ile będzie Igi brał bo będzie wynik morfologii.
monester lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰