X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do pediatry. oczywiście przez telefon nie powiedzą czy nas przyjmie, tylko musimy przejechać całe miasto i wejść do gabinetu zapytać czy przyjmie. No cyrk...

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Jedziemy do pediatry. oczywiście przez telefon nie powiedzą czy nas przyjmie, tylko musimy przejechać całe miasto i wejść do gabinetu zapytać czy przyjmie. No cyrk...
    U nas to samo jak się numerka nie zabukuje rano 🥴 ale nie mam całego miasta do przejechania i póki co widziałam to zawsze dzieci były przyjęte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 12:57

Jenny93 lubi tę wiadomość

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Szarlotka90 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, Izabelka dzieci do lat wydaje mi się że 2 muszą być przyjęte w dniu zgłoszenia do lekarza pierwszego kontaktu.

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęli nas. Dostał żelazo. Powiedziała, że normalnie by mu nie dała bo to spadek fizjologiczny ale ze mamy sytuację jaką mamy to warto spróbować i wyeliminować jedną przyczynę. Nie mam już siły na nic. Tylko ryczę cały czas. Mąż ma akurat do jutra wolne więc jeszcze mogę ściągnąć. Nie ogarnę później sama kpi 😭😭😭

age.png
  • KateM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Przyjęli nas. Dostał żelazo. Powiedziała, że normalnie by mu nie dała bo to spadek fizjologiczny ale ze mamy sytuację jaką mamy to warto spróbować i wyeliminować jedną przyczynę. Nie mam już siły na nic. Tylko ryczę cały czas. Mąż ma akurat do jutra wolne więc jeszcze mogę ściągnąć. Nie ogarnę później sama kpi 😭😭😭
    Obserwuj teraz bo Żelazo nie każde jest spoko na brzuszek, może będzie trzeba kombinować i szukać dobrego u was.
    Mój miał niedokrwistość a mimo wszystko jadł za dwóch, niestety szczepienia lubią psuć, w tym Rota. U nas po drugiej dawce roty nastąpiło nasilenie problemów z mlekiem i odrzucenie mleka/butelki.
    Przetrwaj te dwa tygodnie, oby się unormowało. Bierz cdl, ale najważniejsze nie rób na siłę, nie zniechęcaj do piersi przystawiając bo musi zjeść, bo może odrzucić pierś przez złe skojarzenia. Nam synek w pewnym momencie jak dostawał pierś zaczynał się prężyć, krzyczeć, płakać. Mąż wychodził z pokoju, bo nie mógł patrzeć.
    Najważniejsze jak je z butli, super że się nawadnia.
    Masuj dziecko, by układ limfatyczny ruszył, szybciej minie poszczepienne spięcie. ♥️

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miał anemie a jadł i przybierał na potęgę. Tylko też w pewnym momencie jak widział pierś to dostawał ataku histerii - chociaż on z niej nie jadł za dużo, tylko była ulubionym uspakajaczem. Też myślę że to może kwestia szczepień. Spotkanie z cdl nie zaszkodzi na pewno. Może z piersi mu inaczej leci niż z butelki ? I mu się nie chce ? Może system sns?

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Obserwuj teraz bo Żelazo nie każde jest spoko na brzuszek, może będzie trzeba kombinować i szukać dobrego u was.
    Mój miał niedokrwistość a mimo wszystko jadł za dwóch, niestety szczepienia lubią psuć, w tym Rota. U nas po drugiej dawce roty nastąpiło nasilenie problemów z mlekiem i odrzucenie mleka/butelki.
    Przetrwaj te dwa tygodnie, oby się unormowało. Bierz cdl, ale najważniejsze nie rób na siłę, nie zniechęcaj do piersi przystawiając bo musi zjeść, bo może odrzucić pierś przez złe skojarzenia. Nam synek w pewnym momencie jak dostawał pierś zaczynał się prężyć, krzyczeć, płakać. Mąż wychodził z pokoju, bo nie mógł patrzeć.
    Najważniejsze jak je z butli, super że się nawadnia.
    Masuj dziecko, by układ limfatyczny ruszył, szybciej minie poszczepienne spięcie. ♥️

No właśnie on tak samo. Strasznie krzyczy, drapie mnie do krwi, odpycha. Rozdrapał mi pieprzyki które miałam w okolicy piersi. Tu nie ma złotego środka. Coś jeść musi. Zamówiłam jeszcze kubeczek i flow cup z Ardo. Umówiłam dla spokojnej głowy wizytę u neurologopedy chociaż no wcześniej ładnie ssał więc wątpię że tu jest problem. Co do żelaza to dostał ferrum lek w syropie. 3 ml dziennie. Jak będzie problem z zaparciami to zejść na 2 ml i za miesiąc kontrola morfologii i ferrytyny

age.png
  • pineapple89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Jak maleńka była i bez katarku to rano kroplilam po kropelce, kichnęła sobie i jak jakiś glut był, to wyskakiwał.
    Przy katarze to już używam wody morskiej.

W ogóle - udało nam się napić z kubeczka bez oblewania po raz pierwszy 😁

Brawo dla córki. Długo trwała nauka picia?
    My ponad miesiąc męczymy kubeczek Diody i czasem się uda wziąć łyk, a tak to leci po brodzie. Z łyżeczki też nie za bardzo nam idzie, a bboxa to już wogole nie ogarnia. Gryzie tą słomkę i chyba musimy ją skrócić bo w oryginale trzeba na końcówce lekko zacisnąć i zassać, a jak córka weźmie ją głębiej to tego nie zrobi, a z zassaniem to już w ogóle kosmos.

Siostra mi dzisiaj poradziła żeby tą słomkę wysmarować musem.

A wy jakie macie sposoby?

Musimy ją jakoś nauczyć bo 💩 się robią zbite🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 15:42

Kessa lubi tę wiadomość

♀️♂️ ur.'89
    Brak ciąży
    Starania naturalne od 2017r.
    Klinika in vitro od 2021r.
    Punkcja maj'21
    Transfer świeży maj'21 ❌
    Transfer ❄️ czerwiec'21❌
    Transfer ❄️ marzec'22❌
    Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔

Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
    Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
    Transfer❄️ wrzesień'22 ❌

Szczepienia limfocytami mąż+pullowane

Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
    Transfer ❄️ sierpień '23
    9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓

Homozygota PAI-1 4G/4G
    KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
    HLA-C mąż i ja grupa C2C2
    ♂️ Obniżone parametry nasienia

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineaple a ile zjada już ? Bo ja to ciągle jestem na musowej konsystencji i dopiero od niedawna jakos to idzie ale kupy mamy ok . Jak więcej zje to widać od razu ;) ale dalej z kategorii rzadszych

• Mi_Lusia Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytałyście o tej zagłodzonej trzylatce? We mnie aż gotuje się jak widzę takie historie. Moje dziecko mając pół roku waży ponad 8kg. Jestem taka zła na niesprawiedliwość tego świata… my tutaj główkujemy jak wcisnąć dziecku jak najwięcej zdrowych rzeczy do diety, a gdzieś tam są rodzice którzy robią dzieci bez problemu i mają wywalone na ich dalszy rozwój 🤬
    Przy okazji opowiem wam jedną historię z praktyki mojej mamy - kobieta (niepracująca urodziła 4 dziecko, trzeci raz założony szew ratunkowy i oczywiście za każdym razem dostawała zakaz kolejnych ciąż od ginekologów, no ale zasiłki takie fajne, bo robić nie trzeba, jeszcze gdyby tylko dzieci nie miały żadnych potrzeb, to ona by z 10 sobie zrobiła) urodziła w pandemii to 4 dziecko, wcześniak z 33 tc. Wiadomo jak to wtedy było- dziecko na neonatologii matka do domu. Miała codziennie donosić dziecku mleko (wiadomo jak ważne jest mleko mamy zwłaszcza dla malutkiego wcześniaczka). A że pani się nie chciało odciągać i robić sobie kłopotu, to zamiast to powiedzieć to ta głupia pinda 3 dni przywoziła…mleko krowie z kartonu. Dopiero tego 3 dnia była jakaś starszą pielęgniarka, której nie pasowały niemal hurtowe ilości, które ona przywoziła kilka dni po porodzie i konsystencja tego mleka. Ona po konfrontacji tylko głupio się zaśmiała, że no przecież nic się nie stało…

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Dziewczyny czytałyście o tej zagłodzonej trzylatce? We mnie aż gotuje się jak widzę takie historie. Moje dziecko mając pół roku waży ponad 8kg. Jestem taka zła na niesprawiedliwość tego świata… my tutaj główkujemy jak wcisnąć dziecku jak najwięcej zdrowych rzeczy do diety, a gdzieś tam są rodzice którzy robią dzieci bez problemu i mają wywalone na ich dalszy rozwój 🤬
    Przy okazji opowiem wam jedną historię z praktyki mojej mamy - kobieta (niepracująca urodziła 4 dziecko, trzeci raz założony szew ratunkowy i oczywiście za każdym razem dostawała zakaz kolejnych ciąż od ginekologów, no ale zasiłki takie fajne, bo robić nie trzeba, jeszcze gdyby tylko dzieci nie miały żadnych potrzeb, to ona by z 10 sobie zrobiła) urodziła w pandemii to 4 dziecko, wcześniak z 33 tc. Wiadomo jak to wtedy było- dziecko na neonatologii matka do domu. Miała codziennie donosić dziecku mleko (wiadomo jak ważne jest mleko mamy zwłaszcza dla malutkiego wcześniaczka). A że pani się nie chciało odciągać i robić sobie kłopotu, to zamiast to powiedzieć to ta głupia pinda 3 dni przywoziła…mleko krowie z kartonu. Dopiero tego 3 dnia była jakaś starszą pielęgniarka, której nie pasowały niemal hurtowe ilości, które ona przywoziła kilka dni po porodzie i konsystencja tego mleka. Ona po konfrontacji tylko głupio się zaśmiała, że no przecież nic się nie stało…
    Tak słyszeliśmy z mężem 😡😡🥲

A ta Twoja historia no brak komentarza, nie pojmuję jak tak można....

05/22 8+3 🎀
    dwie procedury ivf/imsi
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:

Przerażająca ta historia Milusia 🥲

O tej biednej dziewczyneczce z Zielonej Góry myślę bez przerwy, moja mała 3,5 miesiąca i około 6,7 kg ma teraz. Oby udało się biedulkę wyciągnąć z tego, a o rodzicach się nie wypowiem bo musiałabym bluzgać. Straszny ten świat 😪

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się zastanowiam tam nikt nie zatrybil że mleko dziwnie białe....no chyba że jeszcze barwnika dała...

05/22 8+3 🎀
    dwie procedury ivf/imsi
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mój też miał anemie a jadł i przybierał na potęgę. Tylko też w pewnym momencie jak widział pierś to dostawał ataku histerii - chociaż on z niej nie jadł za dużo, tylko była ulubionym uspakajaczem. Też myślę że to może kwestia szczepień. Spotkanie z cdl nie zaszkodzi na pewno. Może z piersi mu inaczej leci niż z butelki ? I mu się nie chce ? Może system sns?

No na pewno inaczej. Ja też dosyć późno miałam nawał bo dopiero w 5 tygodniu. Mogę mieć teraz stabilizację i przez to też mu wolniej leci. Myślałam o tym sns. Podpytam cdl w czwartek. Już naprawdę wszystkiego się łapię. A Twojemu synkowi później przeszło? Dalej szuka piersi jak chce się uspokoić? Mój synek zaczął też od wczoraj głużyć i od kilku dni się uśmiechać. No tak pechowo ale serio myślę, że tu mogło się zejść kilka czynników. Mam nadzieję że jeszcze nie wszystko stracone bo kpi na pewno nie dam rady jak będę sama w domu. A powiedz mi ile ml odciągasz w czasie jednej sesji? Jak długo odciągasz?

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    No na pewno inaczej. Ja też dosyć późno miałam nawał bo dopiero w 5 tygodniu. Mogę mieć teraz stabilizację i przez to też mu wolniej leci. Myślałam o tym sns. Podpytam cdl w czwartek. Już naprawdę wszystkiego się łapię. A Twojemu synkowi później przeszło? Dalej szuka piersi jak chce się uspokoić? Mój synek zaczął też od wczoraj głużyć i od kilku dni się uśmiechać. No tak pechowo ale serio myślę, że tu mogło się zejść kilka czynników. Mam nadzieję że jeszcze nie wszystko stracone bo kpi na pewno nie dam rady jak będę sama w domu. A powiedz mi ile ml odciągasz w czasie jednej sesji? Jak długo odciągasz?
    Nie, on ostatni raz jak miał 3 miesiące to jadł z piersi i to strasznie przy tym płakał. Teraz nawet się nie zbliża do niej. Ja teraz odciągam około 25 minut na sesję i mam ich 5- a na Twoim etapie mialam 8 sesji po 22 minuty jednocześnie z obu piersi. Ja rozkrecilam z ilości 600 ml na 1.2 litra i to dopiero jak dziecko miało 8 tygodni, ale potem nie było mi już potrzebne aż tyle więc redukowałam sesje po sesji. Ale muszę chyba rozkręcić coś na nowo, bo chociaż wystarcza mleka to mam spadki okresowo chorobowe no i wypadałoby coś pomrozic tez.
    Edit - ilości jednorazowe nie są ważne liczy się na dobę ile - ale teraz to od 120-300 po nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 20:07

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie, on ostatni raz jak miał 3 miesiące to jadł z piersi i to strasznie przy tym płakał. Teraz nawet się nie zbliża do niej. Ja teraz odciągam około 25 minut na sesję i mam ich 5- a na Twoim etapie mialam 8 sesji po 22 minuty jednocześnie z obu piersi. Ja rozkrecilam z ilości 600 ml na 1.2 litra i to dopiero jak dziecko miało 8 tygodni, ale potem nie było mi już potrzebne aż tyle więc redukowałam sesje po sesji. Ale muszę chyba rozkręcić coś na nowo, bo chociaż wystarcza mleka to mam spadki okresowo chorobowe no i wypadałoby coś pomrozic tez.
    Edit - ilości jednorazowe nie są ważne liczy się na dobę ile - ale teraz to od 120-300 po nocy.

Kurczę to dużo. Mi dzisiaj udało się ściągać 5 razy w tym dwa power pumping i mam 585 ml. Jeszcze raz zdążę odciągnąć. Mój synek wczoraj skończył 8 tygodni 🙈 może tego mleka za mało leciało i dlatego odrzucił. A czym rozkręciłaś do ponad litra? Ja piję od porodu dwa razy mleko z łyżką słodu i dwa bocianki. Może coś innego mogę jeszcze robić? Albo dłuższe sesje? Odciągam 20 minut. Mam podwójny laktator

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Kurczę to dużo. Mi dzisiaj udało się ściągać 5 razy w tym dwa power pumping i mam 585 ml. Jeszcze raz zdążę odciągnąć. Mój synek wczoraj skończył 8 tygodni 🙈 może tego mleka za mało leciało i dlatego odrzucił. A czym rozkręciłaś do ponad litra? Ja piję od porodu dwa razy mleko z łyżką słodu i dwa bocianki. Może coś innego mogę jeszcze robić? Albo dłuższe sesje? Odciągam 20 minut. Mam podwójny laktator
    Kozieradka, ostropest plamisty, słód i probiotyk dla mam karmiących i lecytyna. Zwiększalo się o 20 ml dziennie - sesje co 3 godziny ale jak po 20 minutach leciało to pompowałam dalej. To co ściągnęłs laktatorem nie jest żadną miarą ilości mleka jakie jest dostępne ! Ja musiałam powalczyć bo moje dziecko aż tyle jadło wówczas. Teraz je dużo mniej.

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Kozieradka, ostropest plamisty, słód i probiotyk dla mam karmiących i lecytyna. Zwiększalo się o 20 ml dziennie - sesje co 3 godziny ale jak po 20 minutach leciało to pompowałam dalej. To co ściągnęłs laktatorem nie jest żadną miarą ilości mleka jakie jest dostępne ! Ja musiałam powalczyć bo moje dziecko aż tyle jadło wówczas. Teraz je dużo mniej.

Kurczę ja nie zwróciłam uwagi, bo przybierał prawidłowo. Po 230 g tygodniowo. Może teraz potrzebuje więcej. A jaki probiotyk polecasz? Kozieradkę po prostu zaparzasz i pijesz czy jakaś w tabletkach?

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Kurczę ja nie zwróciłam uwagi, bo przybierał prawidłowo. Po 230 g tygodniowo. Może teraz potrzebuje więcej. A jaki probiotyk polecasz? Kozieradkę po prostu zaparzasz i pijesz czy jakaś w tabletkach?
    Wszystko w tabletkach. Probiotyk brałam lactinova mama. No nie mogłaś wiedzieć ile zjada skoro jadł z piersi. Powalcz z cdl, może coś zaproponuje.

Jenny93 lubi tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester a wy dalej bierzecie żelazo ?

event.png[/url]
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ