udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_89 wrote:Monester a wy dalej bierzecie żelazo ?
Hope_89, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Tak, sideral. Próbowałam kiedyś zmienić na ten co polecała Wiosnyfanka ale brzuch bolał. Będziemy brać żelazo dopóki nie zacznie jeść pełnowartościowych posiłków stałych (tych bogatych w żelazo).
Nie wiem jak mam to zrobić, dwa punkty bez możliwości bo niewyczuwalne żyły.
Martwię się bo ona taka bladziutka.
Nie wiem czy to RD tak słabo też przez to nie idzie.[/url] -
Hope_89 wrote:Kurde ja mam problem, dwukrotnie próbowałam pobrać krew i się nie udało. Od sierpnia nie podaję, bo pediatra mówi, że nie było aż takie złe i na tym stanęło.
Nie wiem czy to RD tak słabo też przez to nie idzie.
Jeżeli masz w pobliżu szpital, gdzie jest oddział pediatryczny albo jeszcze lepiej noworodkowy to spróbuj tam pobrać. Jak panie w labie nie dadzą rady, to mają możliwość poprosić kogoś doświadczonego z oddziału dziecięcego do pomocy -
Hope_89 wrote:Kurde ja mam problem, dwukrotnie próbowałam pobrać krew i się nie udało. Od sierpnia nie podaję, bo pediatra mówi, że nie było aż takie złe i na tym stanęło.
Nie wiem czy to RD tak słabo też przez to nie idzie. -
monester wrote:Masz wcześniaka to tak jak napisała Milusia - koniecznie pobierz i sprawdź. My też mamy problem z kontrolą teraz- albo się nie da pobrać albo robi się skrzep - i próbujemy sprawdzić poziom - niedługo próba kolejna. Ale podaje ciągle sideral. Tylko Ty jesteś na mm już a ono ma żelazo - bo mleko matki to prawie nic nie ma, więc jakieś żelazo dostaje. A polepszyło się wam z jedzeniem trochę ?
Byliśmy u logopedy i mówiła żeby próbował półpłynne że słoiczka żeby nie katować jej łyżeczka. No i trochę na flipsach, żeby w ogóle jadła.
Coś nawet z naszego talerza spróbować podać jeśli faktycznie jest zainteresowana.
Zobaczę jak to będzie , no przy niej coś tam pojadła. Ale naprawdę szału nie ma.[/url] -
Hope_89 wrote:Średnio niestety , ale tak jak wspominałam musiało się zbiec to w czasie bo mamy dwie dolne jedynki! 🥹
Byliśmy u logopedy i mówiła żeby próbował półpłynne że słoiczka żeby nie katować jej łyżeczka. No i trochę na flipsach, żeby w ogóle jadła.
Coś nawet z naszego talerza spróbować podać jeśli faktycznie jest zainteresowana.
Zobaczę jak to będzie , no przy niej coś tam pojadła. Ale naprawdę szału nie ma. -
monester wrote:Mój też odruch wymiotny przy innej konsystencji niż półpłynna. Ale no dopiero pół roku korygowane ma czas . Za to półpłynne nawet zasmakował niektóre rzeczy
Jeśli mogę, dziewczyny, odwrażliwianie zależy od dziecka ale czasami długo trwa. My do neurologopedy chodziliśmy regularnie do sierpnia/wrzesnia, masaże buźki bo mamy napięcia wewnątrz, cofnięta rzuchwa, napięta potylica. Mały dalej wszystko testuje i grzebie w buzi, odruch wymiotny na grudki i akceptacja grudek weszła może pod koniec września, albo nawet w październiku. Dalej są dni, że jak poczuje konsystencję dziwną to ma odruch wymiotny. Ale u nas jedynie czas pomógł. Mój mąż jest stary koń i dalej grudek do buzi nie weźmie. Moje dziecko było skrajnie niejedzące w pewnym momencie, ratowałam się kaszką bo to był pewniak, doszło do myśli, że może hormon mu nie działa, odpowiadający za głód. Bo i nam i naszej neurologopedce tak wyglądało jak przyszliśmy z nim na próbę karmienia, była w szoku, bo wszystkie dzieci chore i zdrowe nie reagowały taką niechęcią na jedzenie. Kazala nam czekać, bawić się, nie zmuszać.
Ma odruch wymiotny jest jakaś metoda chińska ostukiwania 30 sekund punktu na brodzie a dopiero potem próba jedzenia. U nas nie zadziałało 😋
Dalej wiem, że są dzieci jedzące od początku wszystko pięknie, ale no nie każde takie jest ♥️♥️kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
KateM wrote:Jeśli mogę, dziewczyny, odwrażliwianie zależy od dziecka ale czasami długo trwa. My do neurologopedy chodziliśmy regularnie do sierpnia/wrzesnia, masaże buźki bo mamy napięcia wewnątrz, cofnięta rzuchwa, napięta potylica. Mały dalej wszystko testuje i grzebie w buzi, odruch wymiotny na grudki i akceptacja grudek weszła może pod koniec września, albo nawet w październiku. Dalej są dni, że jak poczuje konsystencję dziwną to ma odruch wymiotny. Ale u nas jedynie czas pomógł. Mój mąż jest stary koń i dalej grudek do buzi nie weźmie. Moje dziecko było skrajnie niejedzące w pewnym momencie, ratowałam się kaszką bo to był pewniak, doszło do myśli, że może hormon mu nie działa, odpowiadający za głód. Bo i nam i naszej neurologopedce tak wyglądało jak przyszliśmy z nim na próbę karmienia, była w szoku, bo wszystkie dzieci chore i zdrowe nie reagowały taką niechęcią na jedzenie. Kazala nam czekać, bawić się, nie zmuszać.
Ma odruch wymiotny jest jakaś metoda chińska ostukiwania 30 sekund punktu na brodzie a dopiero potem próba jedzenia. U nas nie zadziałało 😋
Dalej wiem, że są dzieci jedzące od początku wszystko pięknie, ale no nie każde takie jest ♥️♥️KateM lubi tę wiadomość
-
Może któreś się przyda bo przez przypadek trafiłam na te polecające , sterylizacja i suszenie, podgrzewanie butelek a cena niska w porównaniu do innych ☺️
https://allegro.pl/oferta/sterylizator-suszarka-elektryczna-na-6-butelek-600w-12324869128Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Maggie0709 wrote:Dziewczyny, witam się z Wami po przerwie. Poprzednia ciąża zakończyła się poronieniem w 12tc (serduszko zatrzymało się w połowie 9tc, ale dowiedziałam sie dopiero, kiedy pojechałam na kolejne usg..
Teraz jesteśmy po kolejnym cyklu in-vitro.
Może jest tu jakaś dusza, która miała podobnie:
25/11/2024 świeży transfer 3 dniowego zarodka (Cl.8.1)
05/12/2024 (10dpt) beta HCG 105 mlU/ml
07/12/2024 (12dpt) beta HCG 252 mlU/ml
09/12/2014 (14dpt) beta HCG 739 mlU/ml
11/12/2024 (16dpt) beta HCG 2.273 mlU/ml
14/12/2024 (19dpt) beta HCG 10.895 mlU/ml
16/12/2024 (21dpt) beta HCG 19.424 mlU/ml, a na usg tylko pęcherzyk..
Mamy dziś 6td1, wiec z kalkulatora wygląda, że jest ok, ale wysokość bety jest dla mnie trochę szokująca, jak na tak wczesną ciążę.
W styczniu tez byłam w ciąży po świeżym transferze, ale 5 dniowej blastocysty i 18dpt miałam wynik 7420 mlU/ml, więc biorąc pod uwagę wiek transferowanego zarodka, można by to porównać do aktualnego wyniku z 20dpt. Poprzednia ciąża zatrzymała sie w połowie 9 tygodnia..
Macie jakieś doświadczenia? Jest tu któraś, która miała tak wysoka betę i wyłącznie pęcherzyk w obrazie usg?
Wiem, że za dwa tygodnie wszystko sie wyjaśni, ale to będą dluuugie dwa tygodnie 🙈
Hej
Myślę, że jest jeszcze spora szansa.
Patrz na moją stopkę. U mnie musiało minąć 6 tydz i 4 dni by było coś więcej niż pęcherzyk.
Bety bym nie sprawdzała. USG ważniejsze. Czasem może być i kwestia sprzętu, także trzymam gorąco kciukiHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Mi_Lusia wrote:Dziewczyny czytałyście o tej zagłodzonej trzylatce? We mnie aż gotuje się jak widzę takie historie. Moje dziecko mając pół roku waży ponad 8kg. Jestem taka zła na niesprawiedliwość tego świata… my tutaj główkujemy jak wcisnąć dziecku jak najwięcej zdrowych rzeczy do diety, a gdzieś tam są rodzice którzy robią dzieci bez problemu i mają wywalone na ich dalszy rozwój 🤬
Przy okazji opowiem wam jedną historię z praktyki mojej mamy - kobieta (niepracująca urodziła 4 dziecko, trzeci raz założony szew ratunkowy i oczywiście za każdym razem dostawała zakaz kolejnych ciąż od ginekologów, no ale zasiłki takie fajne, bo robić nie trzeba, jeszcze gdyby tylko dzieci nie miały żadnych potrzeb, to ona by z 10 sobie zrobiła) urodziła w pandemii to 4 dziecko, wcześniak z 33 tc. Wiadomo jak to wtedy było- dziecko na neonatologii matka do domu. Miała codziennie donosić dziecku mleko (wiadomo jak ważne jest mleko mamy zwłaszcza dla malutkiego wcześniaczka). A że pani się nie chciało odciągać i robić sobie kłopotu, to zamiast to powiedzieć to ta głupia pinda 3 dni przywoziła…mleko krowie z kartonu. Dopiero tego 3 dnia była jakaś starszą pielęgniarka, której nie pasowały niemal hurtowe ilości, które ona przywoziła kilka dni po porodzie i konsystencja tego mleka. Ona po konfrontacji tylko głupio się zaśmiała, że no przecież nic się nie stało…
Ja pier... co za nieodpowiedzialność...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
monester wrote:Pineaple a ile zjada już ? Bo ja to ciągle jestem na musowej konsystencji i dopiero od niedawna jakos to idzie ale kupy mamy ok . Jak więcej zje to widać od razu ale dalej z kategorii rzadszych
U nas też raczej papki, chociaż podaje też kawałki. Wkłada je do buzi ale chyba mało z nich zje bo raczej wypluwa.
Ile zje? Tak róznie. Zupki ok 40-50ml, mus owocowy lub kaszka to chyba trochę mniej.
U nas tak na zmianę raz kupka gęsta a raz rzadszą.
Ale z wodą jest problem. Niby chce, otwiera buzię ale leci po brodzie, a jak jej trochę wpadnie to się wygłupia i robi takie grrrr, bulgotanie czy jak to nazwać♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
pineapple89 wrote:U nas też raczej papki, chociaż podaje też kawałki. Wkłada je do buzi ale chyba mało z nich zje bo raczej wypluwa.
Ile zje? Tak róznie. Zupki ok 40-50ml, mus owocowy lub kaszka to chyba trochę mniej.
U nas tak na zmianę raz kupka gęsta a raz rzadszą.
Ale z wodą jest problem. Niby chce, otwiera buzię ale leci po brodzie, a jak jej trochę wpadnie to się wygłupia i robi takie grrrr, bulgotanie czy jak to nazwaćpineapple89 lubi tę wiadomość
-
Hope - jak dziewczyny radzą, spróbujcie pobrac krew w punkcie przy szpitalu dziecięcym, albo tam gdzie jest oddział dziecięcy/neonatologiczny.
My żelazo wciąż podajemy i póki co mamy utrzymać do 1rż, w lutym mamy kolejna kontrolę morfologii i ferrytyny.
W sprawie jedzenie nie ma się co przejmować na tym etapie. Przecież te nasze dzieci jeszcze chwilę temu były w brzuchach, a znakomita większość to wcześniaki. Mój Młody póki co też nic poza papkowatą konsystencją nie akceptuje. Za to uwaga - po miesiącu prób mamy mały sukces w postaci umiejętności picia z Bboxa. Jeszcze się czasami krztusi, ale już wie że trzeba słomkę zassać. Trochę nam to zajęło, ale w końcu się udało.
A tak na marginesie - co kupiłyście swoim Maluchom na święta? Ja postawiłam na chodzacą kaczkę z maluchami i książeczki z cyklu "Gdzie jest".Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 11:31
Hope_89, pineapple89, Mi_Lusia, Nowa na forum lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Hope - jak dziewczyny radzą, spróbujcie pobrac krew w punkcie przy szpitalu dziecięcym, albo tam gdzie jest oddział dziecięcy/neonatologiczny.
My żelazo wciąż podajemy i póki co mamy utrzymać do 1rż, w lutym mamy kolejna kontrolę morfologii i ferrytyny.
W sprawie jedzenie nie ma się co przejmować na tym etapie. Przecież te nasze dzieci jeszcze chwilę temu były w brzuchach, a znakomita większość to wcześniaki. Mój Młody póki co też nic poza papkowatą konsystencją nie akceptuje. Za to uwaga - po miesiącu prób mamy mały sukces w postaci umiejętności picia z Bboxa. Jeszcze się czasami krztusi, ale już wie że trzeba słomkę zassać. Trochę nam to zajęło, ale w końcu się udało.
A tak na marginesie - co kupiłyście swoim Maluchom na święta? Ja postawiłam na chodzacą kaczkę z maluchami i książeczki z cyklu "Gdzie jest".
Żeby jakieś chęci były chociaż, a wciskać to bezsensu wiadomo.
Ja kupiłam króliczka alilo smarty i misia z projektorem gwiazd.
Dodatkowo prosiliśmy o basen z kulkami i jakis pierwszy wozik ale to dlatego, że nie chcieliśmy pierdół 😅[/url] -
WiosnyFanka wrote:Hope - jak dziewczyny radzą, spróbujcie pobrac krew w punkcie przy szpitalu dziecięcym, albo tam gdzie jest oddział dziecięcy/neonatologiczny.
A tak na marginesie - co kupiłyście swoim Maluchom na święta? Ja postawiłam na chodzacą kaczkę z maluchami i książeczki z cyklu "Gdzie jest".[/url] -
Hope_89 wrote:No trochę mnie to znaczyna męczyć, te dwie sprawy ta krew i to jedzenie.
Żeby jakieś chęci były chociaż, a wciskać to bezsensu wiadomo.
Ja kupiłam króliczka alilo smarty i misia z projektorem gwiazd.
Dodatkowo prosiliśmy o basen z kulkami i jakis pierwszy wozik ale to dlatego, że nie chcieliśmy pierdół 😅
Zobaczysz, że nadejdzie taki dzień, że ruszy z jedzeniem. Próbuj, podawaj różne smaki. U nas hitem jest twaróg tłusty drobno zmielony z jogurtem greckim i musem owocowym (ze sloiczka np. jabłko z brzoskwinią). Może coś takiego spróbuj? Niech memla rączkami w miseczce z jedzeniem, zawsze coś tam może na rączkach do buzi przemyci.
Basen z kulkami świetna rzecz, U nas niestety póki co miejsca nie ma na takie bajeryStarania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:Zobaczysz, że nadejdzie taki dzień, że ruszy z jedzeniem. Próbuj, podawaj różne smaki. U nas hitem jest twaróg tłusty drobno zmielony z jogurtem greckim i musem owocowym (ze sloiczka np. jabłko z brzoskwinią). Może coś takiego spróbuj? Niech memla rączkami w miseczce z jedzeniem, zawsze coś tam może na rączkach do buzi przemyci.
Basen z kulkami świetna rzecz, U nas niestety póki co miejsca nie ma na takie bajery
Są też narożne baseny z kulkami, może taki byłby bardziej ustawny 🙂
Ja się na taki zdecydowałam, wydaje mi się że można go lepiej ustawić, a jest spory[/
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6 🫶 -
PatrycjaBbbbb wrote:Są też narożne baseny z kulkami, może taki byłby bardziej ustawny 🙂
Ja się na taki zdecydowałam, wydaje mi się że można go lepiej ustawić, a jest spory
U nas obecnie nawet w żadnym kącie nie ma nawet gdzie igły włożyćStarania od 2019.
-
Hope_89 wrote:A jakiej firmy ta kaczka ? Fajna ona jest?
Hola Toys. Opis to "Interaktywna rodzina kaczek". Według mnie to będzie dla Młodego hit - zobaczymy.Hope_89 lubi tę wiadomość
Starania od 2019.