X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • AnkaSłomianka Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tacki Lemo też się nie przysysają 🤬
    Mamy baby ono i mars and cośtam

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Jedzeniem rzuca (a raczej silikonowym talerzem z jedzeniem) jak chce dać znać, że już się najadł.

Przy okazji - jakie macie talerzyki? Te nasze nie chcą przyssać się do tacki od Stokke :-(
    Nic się chyba nie przyssie do tej tacki 🤷
    Też miałam pytać czy tylko moja tacka taka jest, ale w sumie nie ma talerzyka to nie ma czym rzucać. właśnie ja nie wiem czemu mój wszystkim rzuca - płynnie przeszliśmy z etapu plucia do rzucania 😅 ale tak a propos rzucania to bardzo lubi też rzucanie piłeczka czy zabawkami, więc to po prostu taki etap

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja czasem zostawię małą z moją babcią to daje jej na łóżko pełno zabawek to jak wracam ze sklepu to zabawki leżą na podłodze po całym pokoju🤣

age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 25 marca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy talerzyk z oxo i się przyssawa do tej tacki ale młoda już z 2 razy go podniosła jak tacka jest mokra to łatwiej oderwać. Za to jak postawie na stole/blacie to lecą brzydkie słowa bo go nie mogę oderwać. Więc bardziej się przyczepia do tych blatów niż do tacki ze stoke.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie dorobiłam się talerzyka z przyssawką 🙈 jakoś zawsze zapomniałam zamówić, ale to może dlatego że do 10 miesiąca nie używaliśmy talerzyków, dawałam bezpośrednio na tackę. Teraz mój ulubiony to silikonowy z done by deer, dostałam od siostry w prezencie kiedyś. Jest fajny bo jest ciężki, myje go ręcznie bo słyszałam że do zmywarki nie warto nic co silikonowe dla dzieciaków.
    Naszym jedynym "problemem" jedzeniowym jest to że moja nie je zup. Oczywiście dla mnie to nie problem a bardziej dla mojej mamy czy taty 🤡 bo jak to dziecko zup nie je. A u nas tak jakoś wyszło 🙈 od początku dostawała kawałki, potem zaczęłam dawać jej kaszki ale tych zup nigdy nie chciała bo ona chce wszystko sama i do ręki. Je tylko to co można nadziać na widelec 🤣 nie ma jedzenia bez widelca. Muszę się zmobilizować i może faktycznie zacząć jej te zupy jakieś robić i dawać 🤔

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 marca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupy są dużo prostsze no bo możesz zrobić z tego co masz bez wymyślania. Ale widziałam że przy metodzie blw podają zupę krem z kubka

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki poziom witaminy D mają wasze maluchy ? Wizytę mamy dopiero w przyszłym tygodniu a zrobiłam małemu wyniki i ma 75,6 mg/ ml. Zastanawiam się czy nie odstawić na razie, bo dosyć wysoko:/ za to ferrytyna w 2 miesiące nam spadła z 50 na 20 ale hemoglobina na razie w miarę ok 11,3. Myślicie, że wdroży nam zapobiegawczo żelazo?

• AnkaSłomianka Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, jedna uwaga - ng nie mg ;)
    Wysoko, ale w granicach normy
    U nas 26 a miesiąc temu było 15,6 wiec zwiększyliśmy suplementację

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 25 marca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziewczyny jaki poziom witaminy D mają wasze maluchy ? Wizytę mamy dopiero w przyszłym tygodniu a zrobiłam małemu wyniki i ma 75,6 mg/ ml. Zastanawiam się czy nie odstawić na razie, bo dosyć wysoko:/ za to ferrytyna w 2 miesiące nam spadła z 50 na 20 ale hemoglobina na razie w miarę ok 11,3. Myślicie, że wdroży nam zapobiegawczo żelazo?

U nas witamina D na poziomie 38 ng/ml. Podawałam cały czas 400j, po wyniku zwiększyliśmy suplementacje na 600j.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Jenny, jedna uwaga - ng nie mg ;)
    Wysoko, ale w granicach normy
    U nas 26 a miesiąc temu było 15,6 wiec zwiększyliśmy suplementację

Tak, ng. Słownik zmienił. No właśnie tak czytałam, że najlepiej żeby było w granicach 50. Ja jak w ciąży miałam 80 to mi hematolog też kazała odstawić, bo podobno łatwo przedobrzyć, a nadmiar jest toksyczny

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Tak, ng. Słownik zmienił. No właśnie tak czytałam, że najlepiej żeby było w granicach 50. Ja jak w ciąży miałam 80 to mi hematolog też kazała odstawić, bo podobno łatwo przedobrzyć, a nadmiar jest toksyczny
    Ja ostatnio sprawdziłam sobie poziom to miałam 15 i teraz suplementuje po 20tys

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    U nas witamina D na poziomie 38 ng/ml. Podawałam cały czas 400j, po wyniku zwiększyliśmy suplementacje na 600j.

My mamy devikap. Tam jest ok. 500j w jednej kropli. Kurczę chyba jednak zadzwonię chociaż na teleporadę. Niech powie co robić

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Ja ostatnio sprawdziłam sobie poziom to miałam 15 i teraz suplementuje po 20tys

To też uważaj, bo ja przy 8000j. dobiłam do 80 😅 tak źle i tak niedobrze

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    To też uważaj, bo ja przy 8000j. dobiłam do 80 😅 tak źle i tak niedobrze
    Mi mówiła lekarka ze miesiąc mam brać 20tys potem 10tys potem 8 potem 4 i za pół roku powtórzyć badania bo to długo schodzi żeby podnieść. Dietetyczka też tak samo zalecila

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Mi mówiła lekarka ze miesiąc mam brać 20tys potem 10tys potem 8 potem 4 i za pół roku powtórzyć badania bo to długo schodzi żeby podnieść. Dietetyczka też tak samo zalecila
    O kurde mega duża dawka - koleżanka miała zalecenie od reumatologa ale miała brać 20 tysięcy 3 razy w tyg, potem 2 razy potem dalsze redukcje. Zbadałabym to szybciej, i w ogóle nie bralabym chyba tak długo yakeij dawki. Koleżance z poziomu 9 wskoczyło 63 a ile mniej brała niż Ty.

• monester Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Kończą się zapasy z życia płodowego. Myślę, że dawka profilaktyczna jak najbardziej bo Ty jesteś kp i przed RD a wiadomo na początku RD to nie jest jedzenie. U nas profilaktyka było 1 kropla na 1 kilogram masy ciała sideral. Ale to jak był malutki. Bo po 6 miesiącach drastycznie rośnie zapotrzebowanie

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    O kurde mega duża dawka - koleżanka miała zalecenie od reumatologa ale miała brać 20 tysięcy 3 razy w tyg, potem 2 razy potem dalsze redukcje. Zbadałabym to szybciej, i w ogóle nie bralabym chyba tak długo yakeij dawki. Koleżance z poziomu 9 wskoczyło 63 a ile mniej brała niż Ty.
    Napewno szybciej zrobię kolejne badania. I nie ukrywam że zdarza mi się wogole zapomnieć wziasc🫣. Niedługo mam też wizytę u endokrynologa to też dopytam o to

age.png
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny korzystacie ze spacerówek - czy siedziska u was rozkładają się totalnie na płasko? Czy jest to jakiś kąt 10/15 stopni? Producent podaje że rozkłada się na płasko, co prawda nie jest jeszcze wpięta w stelaż ale zaczęłam się zastanawiać jak to u was wygląda?

Dziękuję za wasze posty a propos rozszerzania diety, nie miałam co prawda jakiś wybujałych oczekiwań ale liczyłam że jakaś tam łyżeczka, dwie wpadnie jednak do buzi ;) ale nie poddajemy się i nie załamujemy.

Co do witaminy D brałam też w takim schemacie jak pisze monester, zalecenia miałam od endokrynologa.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Dziewczyny korzystacie ze spacerówek - czy siedziska u was rozkładają się totalnie na płasko? Czy jest to jakiś kąt 10/15 stopni? Producent podaje że rozkłada się na płasko, co prawda nie jest jeszcze wpięta w stelaż ale zaczęłam się zastanawiać jak to u was wygląda?

Dziękuję za wasze posty a propos rozszerzania diety, nie miałam co prawda jakiś wybujałych oczekiwań ale liczyłam że jakaś tam łyżeczka, dwie wpadnie jednak do buzi ;) ale nie poddajemy się i nie załamujemy.

Co do witaminy D brałam też w takim schemacie jak pisze monester, zalecenia miałam od endokrynologa.
    Nie jest totalnie na płasko, najgorzej było z tą 2 w 1 - później ten ping nie najgorzej bo nie jest profilowany.

• Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie jest totalnie na płasko, najgorzej było z tą 2 w 1 - później ten ping nie najgorzej bo nie jest profilowany.

No właśnie moja 2 w 1 i nie jest to do końca płaski. Dostaliśmy pozwolenie od fizjo na spacerówkę rozłożona na płasko ale teraz się zastanawiam co z tym fantem zrobić..

age.png
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ