X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    O to takie treści do mnie docierają 😃.
    Jenny gdzie suwaczek ?😜

Mamy wyniki:
    Ferrytyna 32,5
    Wit. D 66 🙈 tu poszalała.
    Dodatkowo morfologia , wysłane do pediatry zobaczymy :)
    U mnie ferrytyna taka sama 32,5
    Wit. D 38 🙈

Trafiła tu moja koleżanka 🙈 Muszę być incognito 🤣 u nas D ponad 75. Pediatra kazała na razie odstawić albo dawać co drugi dzień i dążymy do 50.

• Kessa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 9 miesiąc skończony, czasami nie czaję 🫣 jak to zleciało, niedawno takie maleństwo, a tu już 10kg do kochania i noszenia 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 20:09

izabelka90, Jenny93, Mimi09, Rosa_13, AnkaSłomianka, monester, Osa 🐝, Kasiek789, Saimi, Monita, _Pina, gosinka lubią tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    U nas dziś 9 miesiąc skończony, czasami nie czaję 🫣 jak to zleciało, niedawno takie maleństwo, a tu już 10kg do kochania i noszenia 😅

Ani się nie obejrzysz i będziesz roczek szykować 🥰

Kessa lubi tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodajecie swoje mleko do kąpieli? Chciałam się pozbyć trochę mrożonek i wrzuciłam dzisiaj jedną do kąpieli, ale teraz czuję to mleko 🙈 Powinnam jeszcze dodatkowo go jakoś spłukać samą wodą?

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Trafiła tu moja koleżanka 🙈 Muszę być incognito 🤣 u nas D ponad 75. Pediatra kazała na razie odstawić albo dawać co drugi dzień i dążymy do 50.

Ok, to zrozumiałe 😜
    Też jej zmniejszę, i muszę pomyśleć o bardziej wybujałym rd 😅

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Ok, to zrozumiałe 😜
    Też jej zmniejszę, i muszę pomyśleć o bardziej wybujałym rd 😅

Najśmieszniejsze, albo i nie, to że początkowo usunęłam przez przypadek, bo chciałam tylko zmienić, ale koniec końców dobrze wyszło jak wyszło 🙈

A hemoglobinę jaką ma?

• monester Autorytet

Wysłany: 27 marca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dodajecie swoje mleko do kąpieli? Chciałam się pozbyć trochę mrożonek i wrzuciłam dzisiaj jedną do kąpieli, ale teraz czuję to mleko 🙈 Powinnam jeszcze dodatkowo go jakoś spłukać samą wodą?
    Daje ale mrożone to tak 50 ml i najlepiej od razu takie rozmrożone zimne z lodówki nie podgrzane. Wtedy nie capi 😆

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Najśmieszniejsze, albo i nie, to że początkowo usunęłam przez przypadek, bo chciałam tylko zmienić, ale koniec końców dobrze wyszło jak wyszło 🙈

A hemoglobinę jaką ma?

13,1 🙈

Jenny93 lubi tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Daje ale mrożone to tak 50 ml i najlepiej od razu takie rozmrożone zimne z lodówki nie podgrzane. Wtedy nie capi 😆

Ja to nawet nie rozmrażałam 😅 Wrzuciłam kostkę i zalałam cieplejszą wodą. Może po prostu za dużo, bo dałam 180 ml 😅

• Staraczka2023 Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z innego wątpliwości , ale macie dużą wiedzę , a Was ciągle podczytuję , więc pozwolę sobie dopytać.

Badanie krwi robicie profilaktycznie ? Czy pediatra Wam zleca ?

Jestem KPI , ale ostatnio mała mnie gryzie ( myślę że to przez nocą) i pojawiła się krew dzisiaj .
    Musze na noc dać sztuczne bo chyba za często je i gryzie i moje sutki nie dają rady . Jakie mleko polecacie ?

AnkaSłomianka lubi tę wiadomość

event.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 marca, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:
    Dziewczyny ja z innego wątpliwości , ale macie dużą wiedzę , a Was ciągle podczytuję , więc pozwolę sobie dopytać.

Jestem KPI , ale ostatnio mała mnie gryzie ( myślę że to przez nocą) i pojawiła się krew dzisiaj .
    Musze na noc dać sztuczne bo chyba za często je i gryzie i moje sutki nie dają rady . Jakie mleko polecacie ?
    Po 6 miesiącach już nie ma żelaza zgromadzonego w życiu płodowym a jednocześnie zapotrzebowanie rosnie drastycznie. Z mlekiem nie pomogę bo mój nie akceptuje mm. Ale może być Ci ciężko po takim czasie wprowadzić. Nie musisz kupować dwójki, może być spokojnie 1.

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:

Nam pediatra nie zalecał nic badać poza przeciwciałami i morfologià kiedy pojawiła się alergia. W związku z tym że młody miał i tak pobranie to dodatkowo żelazo, ferrytyna i Wit D

Z mlekiem Ci niestety nie doradzę.

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:

Po 6 msc. Pediatra zleciła nam ferrytyne + pełną morfologie sama dorzuciłam wit. D.

Mleko mamy nan opti 2. Od ur. Była dokarmiana nan 1, później przeszłam na comfort. Po 6 msc. Wróciłam do nan.

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Staraczka2023 Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali podawać żelazo od urodzenia do 6 miesiąca życia ( ze względu na niską masę urodzeniową ) więc wychodzi na to że odstawiłam żelazo jak w sumie zapotrzebowanie wzrosło 😏
    Muszę wybrać się na badanie , ale już się boję jak to będzie wyglądać 🫣
    Zastanawia mnie czemu pediatrzy o tym nie mówią ?:/
    Czy jeśli będzie mało żelaza organizm da jakoś znać ?

event.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u neurologopedy i wyszło że jednak mój maluch nie jest gotowy na kawałki pod względem życia także zostajemy na papkach i grudkach obecnie a za dwa tygodnie wizyta kolejna i pani zobaczy czy da radę sobie z rolsami oraz mam wziąć obiadek w słoiczku by zobaczyła jak je ☺️ super babka nam się trafiła ☺️

Odnośnie badań krwi
    To wczoraj byliśmy u doktor i profilaktycznie dała małemu na podstawową morfologię oraz mocz i powiedziała by zbadać dodatkowo vit D3 ale mówiła by się nie spieszyć z robieniem wyników i właśnie myślałam by dorzucić ferrytyne tylko możecie mi przypomnieć czy z nią coś jeszcze mam zrobić aby dobrze był wynik do odczytu ? Bo chyba pisałyście że z ferrytyna coś jeszcze albo się mylę

I 1.04 idę do ginekolog zobaczyć co z tą ciążą naturalną , czy prawidłowo się rozwinęła 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 11:47

Osa 🐝, Krakus, Szarlotka90, Monita, Mimi09, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    age.png
    preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:
    Mi kazali podawać żelazo od urodzenia do 6 miesiąca życia ( ze względu na niską masę urodzeniową ) więc wychodzi na to że odstawiłam żelazo jak w sumie zapotrzebowanie wzrosło 😏
    Muszę wybrać się na badanie , ale już się boję jak to będzie wyglądać 🫣
    Zastanawia mnie czemu pediatrzy o tym nie mówią ?:/
    Czy jeśli będzie mało żelaza organizm da jakoś znać ?
    Niestety czesto dopiero jak będzie skrajna anemia zagrażającą życiu to się może jakoś objawiać fizycznie. No niestety pediatrzy są różni - jak ludzie różnych zawodów. Te dzieci które dostaja mm mają więcej żelaza niż dzieci karmione piersią. Ale no dziwnie że do 6 miesiąca bez badań żadnych dodatkowych i kazali wtedy odstawić. My mamy brać do roku w zależności jak będzie szło rozszerzanie diety. Moim zdaniem będziemy brać dłużej 😅

• Mimi09 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Niestety czesto dopiero jak będzie skrajna anemia zagrażającą życiu to się może jakoś objawiać fizycznie. No niestety pediatrzy są różni - jak ludzie różnych zawodów. Te dzieci które dostaja mm mają więcej żelaza niż dzieci karmione piersią. Ale no dziwnie że do 6 miesiąca bez badań żadnych dodatkowych i kazali wtedy odstawić. My mamy brać do roku w zależności jak będzie szło rozszerzanie diety. Moim zdaniem będziemy brać dłużej 😅

Nasza pediatra widziała dzisiaj wyniki i siwterdzila, że nie ma tragedii mimo że ferrytyna 5 😅 bo pozostałe parametry są w normie... Ja w sumie mam inne odczucie, no ale dostaliśmy zalecenie suplementacji.

W ogóle Mała ma RSV 😔 a myślałam, że się uchowała, a tu na koniec sezonu infekcyjnego jeszcze wpadło.

🔹 Łącznie 4 stymulacje, 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek 💔
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    37t4d - po 5 latach walki zostałam mamą 🥰

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    13,1 🙈

Wow, pięknie

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    My po wizycie u neurologopedy i wyszło że jednak mój maluch nie jest gotowy na kawałki pod względem życia także zostajemy na papkach i grudkach obecnie a za dwa tygodnie wizyta kolejna i pani zobaczy czy da radę sobie z rolsami oraz mam wziąć obiadek w słoiczku by zobaczyła jak je ☺️ super babka nam się trafiła ☺️

Odnośnie badań krwi
    To wczoraj byliśmy u doktor i profilaktycznie dała małemu na podstawową morfologię oraz mocz i powiedziała by zbadać dodatkowo vit D3 ale mówiła by się nie spieszyć z robieniem wyników i właśnie myślałam by dorzucić ferrytyne tylko możecie mi przypomnieć czy z nią coś jeszcze mam zrobić aby dobrze był wynik do odczytu ? Bo chyba pisałyście że z ferrytyna coś jeszcze albo się mylę

I 1.04 idę do ginekolog zobaczyć co z tą ciążą naturalną , czy prawidłowo się rozwinęła 🙂

Ferrytyna zawsze z crp

xxMiaxx lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 28 marca, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi współczucia ;( jak się czuje córeczka ? Kurde okropne jest to rsv, tyle osób pisało o tym w tym sezonie na forum. Wy też chorzy ?

‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ