udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Osa 🐝 wrote:O to takie treści do mnie docierają 😃.
Jenny gdzie suwaczek ?😜
Mamy wyniki:
Ferrytyna 32,5
Wit. D 66 🙈 tu poszalała.
Dodatkowo morfologia , wysłane do pediatry zobaczymy
U mnie ferrytyna taka sama 32,5
Wit. D 38 🙈
Trafiła tu moja koleżanka 🙈 Muszę być incognito 🤣 u nas D ponad 75. Pediatra kazała na razie odstawić albo dawać co drugi dzień i dążymy do 50. -
U nas dziś 9 miesiąc skończony, czasami nie czaję 🫣 jak to zleciało, niedawno takie maleństwo, a tu już 10kg do kochania i noszenia 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 20:09
izabelka90, Jenny93, Mimi09, Rosa_13, AnkaSłomianka, monester, Osa 🐝, Kasiek789, Saimi, Monita, _Pina, gosinka lubią tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Jenny93 wrote:Trafiła tu moja koleżanka 🙈 Muszę być incognito 🤣 u nas D ponad 75. Pediatra kazała na razie odstawić albo dawać co drugi dzień i dążymy do 50.
Ok, to zrozumiałe 😜
Też jej zmniejszę, i muszę pomyśleć o bardziej wybujałym rd 😅 -
Osa 🐝 wrote:Ok, to zrozumiałe 😜
Też jej zmniejszę, i muszę pomyśleć o bardziej wybujałym rd 😅
Najśmieszniejsze, albo i nie, to że początkowo usunęłam przez przypadek, bo chciałam tylko zmienić, ale koniec końców dobrze wyszło jak wyszło 🙈
A hemoglobinę jaką ma? -
Jenny93 wrote:Dodajecie swoje mleko do kąpieli? Chciałam się pozbyć trochę mrożonek i wrzuciłam dzisiaj jedną do kąpieli, ale teraz czuję to mleko 🙈 Powinnam jeszcze dodatkowo go jakoś spłukać samą wodą?
-
Dziewczyny ja z innego wątpliwości , ale macie dużą wiedzę , a Was ciągle podczytuję , więc pozwolę sobie dopytać.
Badanie krwi robicie profilaktycznie ? Czy pediatra Wam zleca ?
Jestem KPI , ale ostatnio mała mnie gryzie ( myślę że to przez nocą) i pojawiła się krew dzisiaj .
Musze na noc dać sztuczne bo chyba za często je i gryzie i moje sutki nie dają rady . Jakie mleko polecacie ?AnkaSłomianka lubi tę wiadomość
-
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny ja z innego wątpliwości , ale macie dużą wiedzę , a Was ciągle podczytuję , więc pozwolę sobie dopytać.
Jestem KPI , ale ostatnio mała mnie gryzie ( myślę że to przez nocą) i pojawiła się krew dzisiaj .
Musze na noc dać sztuczne bo chyba za często je i gryzie i moje sutki nie dają rady . Jakie mleko polecacie ? -
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny ja z innego wątpliwości , ale macie dużą wiedzę , a Was ciągle podczytuję , więc pozwolę sobie dopytać.
Musze na noc dać sztuczne bo chyba za często je i gryzie i moje sutki nie dają rady . Jakie mleko polecacie ?
Nam pediatra nie zalecał nic badać poza przeciwciałami i morfologià kiedy pojawiła się alergia. W związku z tym że młody miał i tak pobranie to dodatkowo żelazo, ferrytyna i Wit D
Z mlekiem Ci niestety nie doradzę.
-
Musze na noc dać sztuczne bo chyba za często je i gryzie i moje sutki nie dają rady . Jakie mleko polecacie ?
Po 6 msc. Pediatra zleciła nam ferrytyne + pełną morfologie sama dorzuciłam wit. D.
Mleko mamy nan opti 2. Od ur. Była dokarmiana nan 1, później przeszłam na comfort. Po 6 msc. Wróciłam do nan.
-
Mi kazali podawać żelazo od urodzenia do 6 miesiąca życia ( ze względu na niską masę urodzeniową ) więc wychodzi na to że odstawiłam żelazo jak w sumie zapotrzebowanie wzrosło 😏
Muszę wybrać się na badanie , ale już się boję jak to będzie wyglądać 🫣
Zastanawia mnie czemu pediatrzy o tym nie mówią ?
Czy jeśli będzie mało żelaza organizm da jakoś znać ? -
My po wizycie u neurologopedy i wyszło że jednak mój maluch nie jest gotowy na kawałki pod względem życia także zostajemy na papkach i grudkach obecnie a za dwa tygodnie wizyta kolejna i pani zobaczy czy da radę sobie z rolsami oraz mam wziąć obiadek w słoiczku by zobaczyła jak je ☺️ super babka nam się trafiła ☺️
Odnośnie badań krwi
To wczoraj byliśmy u doktor i profilaktycznie dała małemu na podstawową morfologię oraz mocz i powiedziała by zbadać dodatkowo vit D3 ale mówiła by się nie spieszyć z robieniem wyników i właśnie myślałam by dorzucić ferrytyne tylko możecie mi przypomnieć czy z nią coś jeszcze mam zrobić aby dobrze był wynik do odczytu ? Bo chyba pisałyście że z ferrytyna coś jeszcze albo się mylę
I 1.04 idę do ginekolog zobaczyć co z tą ciążą naturalną , czy prawidłowo się rozwinęła 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 11:47
Osa 🐝, Krakus, Szarlotka90, Monita, Mimi09, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
Staraczka2023 wrote:Mi kazali podawać żelazo od urodzenia do 6 miesiąca życia ( ze względu na niską masę urodzeniową ) więc wychodzi na to że odstawiłam żelazo jak w sumie zapotrzebowanie wzrosło 😏
Muszę wybrać się na badanie , ale już się boję jak to będzie wyglądać 🫣
Zastanawia mnie czemu pediatrzy o tym nie mówią ?
Czy jeśli będzie mało żelaza organizm da jakoś znać ? -
monester wrote:Niestety czesto dopiero jak będzie skrajna anemia zagrażającą życiu to się może jakoś objawiać fizycznie. No niestety pediatrzy są różni - jak ludzie różnych zawodów. Te dzieci które dostaja mm mają więcej żelaza niż dzieci karmione piersią. Ale no dziwnie że do 6 miesiąca bez badań żadnych dodatkowych i kazali wtedy odstawić. My mamy brać do roku w zależności jak będzie szło rozszerzanie diety. Moim zdaniem będziemy brać dłużej 😅
Nasza pediatra widziała dzisiaj wyniki i siwterdzila, że nie ma tragedii mimo że ferrytyna 5 😅 bo pozostałe parametry są w normie... Ja w sumie mam inne odczucie, no ale dostaliśmy zalecenie suplementacji.
W ogóle Mała ma RSV 😔 a myślałam, że się uchowała, a tu na koniec sezonu infekcyjnego jeszcze wpadło. -
xxMiaxx wrote:My po wizycie u neurologopedy i wyszło że jednak mój maluch nie jest gotowy na kawałki pod względem życia także zostajemy na papkach i grudkach obecnie a za dwa tygodnie wizyta kolejna i pani zobaczy czy da radę sobie z rolsami oraz mam wziąć obiadek w słoiczku by zobaczyła jak je ☺️ super babka nam się trafiła ☺️
Odnośnie badań krwi
To wczoraj byliśmy u doktor i profilaktycznie dała małemu na podstawową morfologię oraz mocz i powiedziała by zbadać dodatkowo vit D3 ale mówiła by się nie spieszyć z robieniem wyników i właśnie myślałam by dorzucić ferrytyne tylko możecie mi przypomnieć czy z nią coś jeszcze mam zrobić aby dobrze był wynik do odczytu ? Bo chyba pisałyście że z ferrytyna coś jeszcze albo się mylę
I 1.04 idę do ginekolog zobaczyć co z tą ciążą naturalną , czy prawidłowo się rozwinęła 🙂
Ferrytyna zawsze z crpxxMiaxx lubi tę wiadomość