X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Cynamonka Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje dziecko rwie się do chodzenia i myślę, że czas kupić mu buty na zewnątrz. Moja mama mówi, że do nauki chodzenia muszą być za kostkę, ale w sklepach za kostkę to tylko zimowe. W najbliższym czasie nie mam wizyty u fizjo, ale Wy jesteście oblatane w tematach różnych, to może wiecie, jakich butów szukać?

1 IV: start wrzesień '23
    Punkcja: 5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻

Zostały ❄️❄️

age.png
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 28 marca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Dziewczyny, moje dziecko rwie się do chodzenia i myślę, że czas kupić mu buty na zewnątrz. Moja mama mówi, że do nauki chodzenia muszą być za kostkę, ale w sklepach za kostkę to tylko zimowe. W najbliższym czasie nie mam wizyty u fizjo, ale Wy jesteście oblatane w tematach różnych, to może wiecie, jakich butów szukać?

Jest dużo skórzanych adidaskow za kostkę ☺️ mam na myśli rodzaj obowia a nie markę ☺️

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 marca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Dlaczego za kostkę ?

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:

Z tego co czytałam to nie muszą być za kostkę, mają mieć lekko usztywniony zapiętek. Moja córcia jeszcze nie chodzi i będę jej na dniach zamawiać takie skarpetobuty Attipas albo Komuelo. A dopiero jak nauczy się chodzić i będzie chodzić samodzielnie będę kupować pierwsze butki. Problem mam tylko taki że moja Dziewczynka jest bardzo malutka i ma malutka stopkę i boje się że te najmniejsze będą na nią za duże 🙈

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 marca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pytałam dlaczego za kostkę bo może mama Cynamonki ma jakieś przesłanki, ja kojarzę jak byłam dzieckiem że mówili że but za kostkę trzyma nóżkę sztywno i dlatego takie powinna mieć dzieci . Zupełne przeciwieństwo tego co teraz wiemy

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonko, rozmawiałyśmy o butach z fizjo i
    Najważniejsze to elastyczna i szeroka podeszwa dłuższa o 1-1,5 cm od stopy i usztywniony zapiętek.

Rosa_13 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Mimi09 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, póki co nie jest tragicznie, osłuchowo czysto a to najwazniejsze, ale to dopiero się rozkręca. Najgorsza 5 doba ponoc. Ogolnie Mała zle się czuje, gile jej lecą non stop, mokry kaszel, oczka ma takie czerwone 🥺 całe szczęście nie ma gorączki, tylko stan podgorączkowy. Ale i tak juz drugi dzień w zasadzie nie schodzi z moich rąk. Oby przeszla łagodnie... Mnie też już cos zbiera, mąż na razie bez objawów.

Cynamonka, nasza córa tez juz wstaje i miała ostatnio epizod stania na stacji benzynowej 🙈, więc stwierdziłam że jakies pierwsze butki się przydadzą na takie okazje. Potrzebowałam na już i wzięłam w Smyku z serii Barefoot Zdrowa Stópka. Wydają się ok, zwłaszcza na te krótkie chwile stania póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 20:34

🔹 Łącznie 4 stymulacje, 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek 💔
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    37t4d - po 5 latach walki zostałam mamą 🥰

age.png
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi trzymam kciuki za łagodny przebieg 🤞🏻

Mimi09 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Monester, póki co nie jest tragicznie, osłuchowo czysto a to najwazniejsze, ale to dopiero się rozkręca. Najgorsza 5 doba ponoc. Ogolnie Mała zle się czuje, gile jej lecą non stop, mokry kaszel, oczka ma takie czerwone 🥺 całe szczęście nie ma gorączki, tylko stan podgorączkowy. Ale i tak juz drugi dzień w zasadzie nie schodzi z moich rąk. Oby przeszla łagodnie... Mnie też już cos zbiera, mąż na razie bez objawów.

Cynamonka, nasza córa tez juz wstaje i miała ostatnio epizod stania na stacji benzynowej 🙈, więc stwierdziłam że jakies pierwsze butki się przydadzą na takie okazje. Potrzebowałam na już i wzięłam w Smyku z serii Barefoot Zdrowa Stópka. Wydają się ok, zwłaszcza na te krótkie chwile stania póki co.
    Moja przy RSV właśnie bardzo kaszlała aż się dusiła prawie i stan podgorączkowy. Testy miała robione w piątek a w poniedziałek znowu lekarz bo całe ucho miała zawalone i było zapalenie ucha i lekarz mówił że to częste przy rsv

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi - zdrówka dla Małej.

Cynamonka - ja kupiłam na początek Attipasy.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Mimi - zdrówka dla Małej.

Cynamonka - ja kupiłam na początek Attipasy.

Polecasz attipasy? Jak z rozmiarówką? Zgadzają się wymiary z podanymi na stronie internetowej?

age.png

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:

Trzymam kciuki żeby łagodnie przeszła. My też już mamy rsv za sobą ( listopad) trzymało nas tydzień, najgorszy u nas był katar bo poszło później wszystko na oczka i miała całe zaropiałe.
    Będzie dobrze ❤️

age.png

• Saimi Autorytet

Wysłany: 28 marca, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Nasza pediatra widziała dzisiaj wyniki i siwterdzila, że nie ma tragedii mimo że ferrytyna 5 😅 bo pozostałe parametry są w normie... Ja w sumie mam inne odczucie, no ale dostaliśmy zalecenie suplementacji.

W ogóle Mała ma RSV 😔 a myślałam, że się uchowała, a tu na koniec sezonu infekcyjnego jeszcze wpadło.

Dużo zdrówka dla małej.
    U nas też rsv ale niestety już zapalenie oskrzeli się rozwinęło. Dziś 8 dzień wychodzi ale u lekarza byliśmy dopiero 3 i 4 dnia i od 4 dnia leki. U nas saturacja ok, oddycha dobrze, gorączki brak. Duży katar, który przeszkadza w jedzeniu. Śpi dobrze. Kaszel mokry ale niezbyt częsty raczej po drzemkach, inhalacjach i gdy się zmęczy. Mniejszy apetyt. We wtr wizyta i mam nadzieję, że powie, że już jest lepiej bo jestem podłamana całą sytuacją .

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi i Mimi zdrówka dla Waszych Dziewczynek, żeby szybko minęło 🙏🙏🫂

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 marca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Polecasz attipasy? Jak z rozmiarówką? Zgadzają się wymiary z podanymi na stronie internetowej?

Tak, polecam. Obrysowałam stopę Młodego na kartce, zmierzyłam i tym się kierowałam wybierając rozmiar. Jedyne "ale" jest takie, że mega ciężko się je zakłada na skarpetki, także sprawdza się tylko moim zdaniem zakładane na bosą stopkę.

Rosa_13 lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie my mamy ostatnio ciężkie noce :-( Dziś kolejna noc, po której ledwo żyję. Nie wiem, czy przespaliśmy ciągiem 2 godziny. Młody albo budzi się co chwile i nie można Go uśpić, albo kręci się przez sen. Drzemki w ciągu dnia też do niczego, albo dwie krótkie (po 20min), a wczoraj tylko jedna (około godzinę). Widać, że dziecko niewyspane w cuagu dnia, bo marudne. Jak mogę mu (i nam) pomoć? Chodzimy na spacery, sypialnią przed snem zawsze porządnie wywietrzona, głodny nie jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 13:52

Starania od 2019.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 marca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Jakie my mamy ostatnio ciężkie noce :-( Dziś kolejna noc, po której ledwo żyję. Nie wiem, czy przespaliśmy ciągiem 2 godziny. Młody albo budzi się co chwile i nie można Go uśpić, albo kręci się przez sen. Dzięki w ciągu dnia też do niczego, albo dwie krótkie (po 20min), a wczoraj tylko jedna (około godzinę). Widać, że dziecko niewyspane w cuagu dnia, bo marudne. Jak mogę mu (i nam) pomoć? Chodzimy na spacery, sypialnią przed snem zawsze porządnie wywietrzona, głodny nie jest...
    Przytulaj. Nos. I nic więcej zrobić nie możesz. Mogę tylko przybić piątke z nocami 😅 znaczy tak jak piszesz to mieliśmy w apogeum ząbkowania teraz też jest kiepsko ale no przynajmniej jedno z nas się budzi wyspane. Chociaż dzisiaj jęczy od rana i marudzi

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 29 marca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Jakie my mamy ostatnio ciężkie noce :-( Dziś kolejna noc, po której ledwo żyję. Nie wiem, czy przespaliśmy ciągiem 2 godziny. Młody albo budzi się co chwile i nie można Go uśpić, albo kręci się przez sen. Dzięki w ciągu dnia też do niczego, albo dwie krótkie (po 20min), a wczoraj tylko jedna (około godzinę). Widać, że dziecko niewyspane w cuagu dnia, bo marudne. Jak mogę mu (i nam) pomoć? Chodzimy na spacery, sypialnią przed snem zawsze porządnie wywietrzona, głodny nie jest...
    U nas jest dokładnie tak samo. Dodatkowo w dzień jest tragedia żeby ją uśpić. Wpada w takie histerie, że na siłę muszę ją do siebie przytulać… widać, że walczy z całych sił aby nie zasnąć . Wieczorem i w nocy jest to samo, zazwyczaj zaśnie około 20-21 i pośpi do 23, a później zaczyna się jazda…

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 29 marca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo do tyłu z czytaniem forum, ale właśnie miałam do was pisać z pytaniem, zwłaszcza do dziewczyn, które już niedługo wracają do pracy. Czy wam wróciła już zdolność „normalnego” myślenia?
    O co mi chodzi- jestem na etapie odświeżania i poszerzania wiedzy, musiałam też od nowa napisać cv - większość z tego jest po angielsku, którym płynnie władam, ale obecnie mam wrażenie że czytam jedno zdanie po pięć razy i rozumiem poszczególne słowa, ale mój mózg za cholerę nie potrafi połączyć tego w całość… nie wiem czy to kwestia zmęczenia czy kp i hormony jeszcze robią swoje. No czuję się jak głupek

• monester Autorytet

Wysłany: 29 marca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wracam do pracy, ale widzę pomimo tego, że mam straszne dziury w głowie. Przypisuje to w dużej mierze kp bo to jest jednak duży wysiłek dla organizmu - podobno 30 procent energii na to idzie - mniej niż mózg potrzebuje. Do tego niewyspanie i wieczne zaległości w domu. Po tych rozwalonych nocach zastanawiam się jak ludzie funkcjonują w pracy jednocześnie mając dziecko. A oczywiście zewsząd atakują mnie doradcy snu 😅
    Pamiętajcie to wszystko jest tylko chwila -przeminie.

‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ