X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Cynamonka Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje dziecko rwie się do chodzenia i myślę, że czas kupić mu buty na zewnątrz. Moja mama mówi, że do nauki chodzenia muszą być za kostkę, ale w sklepach za kostkę to tylko zimowe. W najbliższym czasie nie mam wizyty u fizjo, ale Wy jesteście oblatane w tematach różnych, to może wiecie, jakich butów szukać?

1 IV: start wrzesień '23
    Punkcja: 5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻

Zostały ❄️❄️

age.png
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 28 marca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Dziewczyny, moje dziecko rwie się do chodzenia i myślę, że czas kupić mu buty na zewnątrz. Moja mama mówi, że do nauki chodzenia muszą być za kostkę, ale w sklepach za kostkę to tylko zimowe. W najbliższym czasie nie mam wizyty u fizjo, ale Wy jesteście oblatane w tematach różnych, to może wiecie, jakich butów szukać?

Jest dużo skórzanych adidaskow za kostkę ☺️ mam na myśli rodzaj obowia a nie markę ☺️

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 marca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Dlaczego za kostkę ?

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:

Z tego co czytałam to nie muszą być za kostkę, mają mieć lekko usztywniony zapiętek. Moja córcia jeszcze nie chodzi i będę jej na dniach zamawiać takie skarpetobuty Attipas albo Komuelo. A dopiero jak nauczy się chodzić i będzie chodzić samodzielnie będę kupować pierwsze butki. Problem mam tylko taki że moja Dziewczynka jest bardzo malutka i ma malutka stopkę i boje się że te najmniejsze będą na nią za duże 🙈

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 marca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pytałam dlaczego za kostkę bo może mama Cynamonki ma jakieś przesłanki, ja kojarzę jak byłam dzieckiem że mówili że but za kostkę trzyma nóżkę sztywno i dlatego takie powinna mieć dzieci . Zupełne przeciwieństwo tego co teraz wiemy

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonko, rozmawiałyśmy o butach z fizjo i
    Najważniejsze to elastyczna i szeroka podeszwa dłuższa o 1-1,5 cm od stopy i usztywniony zapiętek.

Rosa_13 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Mimi09 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, póki co nie jest tragicznie, osłuchowo czysto a to najwazniejsze, ale to dopiero się rozkręca. Najgorsza 5 doba ponoc. Ogolnie Mała zle się czuje, gile jej lecą non stop, mokry kaszel, oczka ma takie czerwone 🥺 całe szczęście nie ma gorączki, tylko stan podgorączkowy. Ale i tak juz drugi dzień w zasadzie nie schodzi z moich rąk. Oby przeszla łagodnie... Mnie też już cos zbiera, mąż na razie bez objawów.

Cynamonka, nasza córa tez juz wstaje i miała ostatnio epizod stania na stacji benzynowej 🙈, więc stwierdziłam że jakies pierwsze butki się przydadzą na takie okazje. Potrzebowałam na już i wzięłam w Smyku z serii Barefoot Zdrowa Stópka. Wydają się ok, zwłaszcza na te krótkie chwile stania póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 20:34

🔹 Łącznie 4 stymulacje, 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek 💔
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    37t4d - po 5 latach walki zostałam mamą 🥰

age.png
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi trzymam kciuki za łagodny przebieg 🤞🏻

Mimi09 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Monester, póki co nie jest tragicznie, osłuchowo czysto a to najwazniejsze, ale to dopiero się rozkręca. Najgorsza 5 doba ponoc. Ogolnie Mała zle się czuje, gile jej lecą non stop, mokry kaszel, oczka ma takie czerwone 🥺 całe szczęście nie ma gorączki, tylko stan podgorączkowy. Ale i tak juz drugi dzień w zasadzie nie schodzi z moich rąk. Oby przeszla łagodnie... Mnie też już cos zbiera, mąż na razie bez objawów.

Cynamonka, nasza córa tez juz wstaje i miała ostatnio epizod stania na stacji benzynowej 🙈, więc stwierdziłam że jakies pierwsze butki się przydadzą na takie okazje. Potrzebowałam na już i wzięłam w Smyku z serii Barefoot Zdrowa Stópka. Wydają się ok, zwłaszcza na te krótkie chwile stania póki co.
    Moja przy RSV właśnie bardzo kaszlała aż się dusiła prawie i stan podgorączkowy. Testy miała robione w piątek a w poniedziałek znowu lekarz bo całe ucho miała zawalone i było zapalenie ucha i lekarz mówił że to częste przy rsv

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi - zdrówka dla Małej.

Cynamonka - ja kupiłam na początek Attipasy.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Mimi - zdrówka dla Małej.

Cynamonka - ja kupiłam na początek Attipasy.

Polecasz attipasy? Jak z rozmiarówką? Zgadzają się wymiary z podanymi na stronie internetowej?

age.png

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:

Trzymam kciuki żeby łagodnie przeszła. My też już mamy rsv za sobą ( listopad) trzymało nas tydzień, najgorszy u nas był katar bo poszło później wszystko na oczka i miała całe zaropiałe.
    Będzie dobrze ❤️

age.png

• Saimi Autorytet

Wysłany: 28 marca, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Nasza pediatra widziała dzisiaj wyniki i siwterdzila, że nie ma tragedii mimo że ferrytyna 5 😅 bo pozostałe parametry są w normie... Ja w sumie mam inne odczucie, no ale dostaliśmy zalecenie suplementacji.

W ogóle Mała ma RSV 😔 a myślałam, że się uchowała, a tu na koniec sezonu infekcyjnego jeszcze wpadło.

Dużo zdrówka dla małej.
    U nas też rsv ale niestety już zapalenie oskrzeli się rozwinęło. Dziś 8 dzień wychodzi ale u lekarza byliśmy dopiero 3 i 4 dnia i od 4 dnia leki. U nas saturacja ok, oddycha dobrze, gorączki brak. Duży katar, który przeszkadza w jedzeniu. Śpi dobrze. Kaszel mokry ale niezbyt częsty raczej po drzemkach, inhalacjach i gdy się zmęczy. Mniejszy apetyt. We wtr wizyta i mam nadzieję, że powie, że już jest lepiej bo jestem podłamana całą sytuacją .

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi i Mimi zdrówka dla Waszych Dziewczynek, żeby szybko minęło 🙏🙏🫂

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 marca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Polecasz attipasy? Jak z rozmiarówką? Zgadzają się wymiary z podanymi na stronie internetowej?

Tak, polecam. Obrysowałam stopę Młodego na kartce, zmierzyłam i tym się kierowałam wybierając rozmiar. Jedyne "ale" jest takie, że mega ciężko się je zakłada na skarpetki, także sprawdza się tylko moim zdaniem zakładane na bosą stopkę.

Rosa_13 lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie my mamy ostatnio ciężkie noce :-( Dziś kolejna noc, po której ledwo żyję. Nie wiem, czy przespaliśmy ciągiem 2 godziny. Młody albo budzi się co chwile i nie można Go uśpić, albo kręci się przez sen. Drzemki w ciągu dnia też do niczego, albo dwie krótkie (po 20min), a wczoraj tylko jedna (około godzinę). Widać, że dziecko niewyspane w cuagu dnia, bo marudne. Jak mogę mu (i nam) pomoć? Chodzimy na spacery, sypialnią przed snem zawsze porządnie wywietrzona, głodny nie jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 13:52

Starania od 2019.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 marca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Jakie my mamy ostatnio ciężkie noce :-( Dziś kolejna noc, po której ledwo żyję. Nie wiem, czy przespaliśmy ciągiem 2 godziny. Młody albo budzi się co chwile i nie można Go uśpić, albo kręci się przez sen. Dzięki w ciągu dnia też do niczego, albo dwie krótkie (po 20min), a wczoraj tylko jedna (około godzinę). Widać, że dziecko niewyspane w cuagu dnia, bo marudne. Jak mogę mu (i nam) pomoć? Chodzimy na spacery, sypialnią przed snem zawsze porządnie wywietrzona, głodny nie jest...
    Przytulaj. Nos. I nic więcej zrobić nie możesz. Mogę tylko przybić piątke z nocami 😅 znaczy tak jak piszesz to mieliśmy w apogeum ząbkowania teraz też jest kiepsko ale no przynajmniej jedno z nas się budzi wyspane. Chociaż dzisiaj jęczy od rana i marudzi

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 29 marca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Jakie my mamy ostatnio ciężkie noce :-( Dziś kolejna noc, po której ledwo żyję. Nie wiem, czy przespaliśmy ciągiem 2 godziny. Młody albo budzi się co chwile i nie można Go uśpić, albo kręci się przez sen. Dzięki w ciągu dnia też do niczego, albo dwie krótkie (po 20min), a wczoraj tylko jedna (około godzinę). Widać, że dziecko niewyspane w cuagu dnia, bo marudne. Jak mogę mu (i nam) pomoć? Chodzimy na spacery, sypialnią przed snem zawsze porządnie wywietrzona, głodny nie jest...
    U nas jest dokładnie tak samo. Dodatkowo w dzień jest tragedia żeby ją uśpić. Wpada w takie histerie, że na siłę muszę ją do siebie przytulać… widać, że walczy z całych sił aby nie zasnąć . Wieczorem i w nocy jest to samo, zazwyczaj zaśnie około 20-21 i pośpi do 23, a później zaczyna się jazda…

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 29 marca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo do tyłu z czytaniem forum, ale właśnie miałam do was pisać z pytaniem, zwłaszcza do dziewczyn, które już niedługo wracają do pracy. Czy wam wróciła już zdolność „normalnego” myślenia?
    O co mi chodzi- jestem na etapie odświeżania i poszerzania wiedzy, musiałam też od nowa napisać cv - większość z tego jest po angielsku, którym płynnie władam, ale obecnie mam wrażenie że czytam jedno zdanie po pięć razy i rozumiem poszczególne słowa, ale mój mózg za cholerę nie potrafi połączyć tego w całość… nie wiem czy to kwestia zmęczenia czy kp i hormony jeszcze robią swoje. No czuję się jak głupek

• monester Autorytet

Wysłany: 29 marca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wracam do pracy, ale widzę pomimo tego, że mam straszne dziury w głowie. Przypisuje to w dużej mierze kp bo to jest jednak duży wysiłek dla organizmu - podobno 30 procent energii na to idzie - mniej niż mózg potrzebuje. Do tego niewyspanie i wieczne zaległości w domu. Po tych rozwalonych nocach zastanawiam się jak ludzie funkcjonują w pracy jednocześnie mając dziecko. A oczywiście zewsząd atakują mnie doradcy snu 😅
    Pamiętajcie to wszystko jest tylko chwila -przeminie.

‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ