X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Uspokoiłas mnie, dzięki.

Odnośnie spania, u nas też bez szału. W nocy częste pobudki, a w dzień mamy tylko jedną drzemkę, ale taka 1,5-2h. Próbuje go położyć o 17 i rzuca się jak krokodyl. Wczoraj pozwoliłam mu zasnąć w wózku o 18 na pół godziny i później sen nocny był dopiero o 22, zamiast o 19:30 🤡 Dziś zmiana czasu, więc znów wszystko stanie na głowie.
    Zapomniałam o zmianie czasu 😅

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zawsze spala do południa z godzinę i popołudniu. Ale ostatnio ledwo już ma oczy otwarte ale za cholerę nie chce spać i rzuca się tak że mało z wózka nie wyskoczy. Jedynie jak ją na dwór wezmę to wtedy śpi ostatnio 3.5h z nią chodziłam i spala i jeszcze w domu we wózku chwilę spala. Wieczorem to zazwyczaj między 20.30 a 21 idzie spać. Choć ostatnio zdarzyło się kilka razy że do 22 wariowała jeszcze u nas na łóżku aż wkońcu sama zasnęła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 21:42

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    U nas bez zmian (odpukac), śpi od 20 do 1-2 później różnie 6-7 i dalej do 8-8:30
    No ale u nas w łóżku 😅
    Ale jak wstaje to my nie słyszymy np i już jest na nas lub budzi ręką 😅 martwię się ,że jak nie usłyszymy to wstanie i wyjdzie🤣
    Ja bez barierek na łóżku to bym chyba oszalała, a i tak obkładamy poduszkami bo to jest moment jak wstaje i siedzi lub ucieka
    Ale jak śpicie to zasuwacie barierki ? Ja też muszę kupić bo na razie to ja jestem blokada a on płacze jak się budzi ale to właśnie może się zmienić szybko. Macie te lionelo?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale jak śpicie to zasuwacie barierki ? Ja też muszę kupić bo na razie to ja jestem blokada a on płacze jak się budzi ale to właśnie może się zmienić szybko. Macie te lionelo?
    Tak, jak śpimy składamy. Mamy lionelo.
    Naprawdę nie wyobrażam sobie inaczej. Ona jeszcze śpi u góry w domu, więc z dołu trzeba biec 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 21:55

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myślę o bucikach, dziś było tak ciepło i chciała chodzić na dworze na nóżkach.
    Te attipasy bez skarpetek na dworku? Czy nie pozwalać? Czy lepiej skarpetki podwójne ?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Tak, jak śpimy składamy. Mamy lionelo.
    Naprawdę nie wyobrażam sobie inaczej. Ona jeszcze śpi u góry w domu, więc z dołu trzeba biec 😅
    No my nie mamy piętra i robię blokadę z kołdry z jednej strony a druga jest zastawiona no i patrzę w kamerkę. Polecasz te lionelo ? Widziałam jezcze primamabobo i nie wiem

• Kessa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najgorsze, do tej pory 🙈, noce były gdy szły nam pierwsze ząbki - dolne jedynki i usypianie nocne wtedy bardzo trudne, no i ogólnie jakoś jak skończyła 8 mies to dobre 2 tyg, może dłużej było bardzo słabo że spaniem i z zasypianiem. No nie licząc takich dni, w których na wieczór pojawiał się katar i nosek był zawalony, bo wtedy też spania nie było.
    W dzień już teraz zredukowała z 3 drzemek na 2, z tej drugiej wstaje mi między 15 a 16 no i już zabawa zabawa do 20 albo trochę dłużej, max 20.30 kąpiel i do spania... No i też różnie raz zaśnie szybciej, raz później...czasem się wybudzi za pół h i gotowa do działania, a czasami już nie 🫣

Tak czytałam Was dziś na szybko - ja też mam, czuję, jakaś mgle mózgową. 🙈

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No my nie mamy piętra i robię blokadę z kołdry z jednej strony a druga jest zastawiona no i patrzę w kamerkę. Polecasz te lionelo ? Widziałam jezcze primamabobo i nie wiem
    Są dość sztywne , innych nie widzialam to nie mam porównania. Nie wysuwają się i nic się nie stało no ale mamy te wyższe

event.png[/url]
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A czy wasze dzieci jak śpią w łóżeczkach to też z takim impetem się obracają i budzi je dotknięcie barierki? Bo u nas to nie dało się dziecka odłożyć bo co chwilę tam biegłam, kładę teraz na dużym łóżku i jest lepiej ale okrutnie się wierci i rzuca przez sen.
    Niechcący polubiłam 🙈

Moja już teraz się raczej nie wybudza jak dotknie barierki, choć jeszcze się zdarza. Bardziej to budzi mnie xD a ona sobie śpi dalej. Wierci się strasznie, czasami to już tak tam szaleje że podnoszę się i sprawdzam, co ona tam wydziwia w tym łóżeczku 😅

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 29 marca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, te barierki jak się je podnosi / obniża są ciche? Bo mam wrażenie że młodego czasem wszystko wybudza🫣
    Do piątku daję nam deadline, jak nie zacznie się sytuacja poprawiać to kupuję barierki.
    W nocy śpi pomiędzy nami i jakakolwiek jego aktywność mnie budzi.
    U nas też sypialnia na piętrze a młody raczkuje i wstaje więc bez barierek go nie zostawiamy nawet na sekundę

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 29 marca, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki (z wyjątkiem teraz gdy chora jest) od początku dobrze. Śpi od około 21 do 6-7. Jedna albo dwie pobudki. Czasem zdarzy się oa w nocy ale raczej rzadko. Pozycji miliard tak się kręci w łóżeczku. Najwygodniej jej chyba wzdłuż krótkiego boku spać haha a rano jak się za szybko nie obudzimy to wstaje w łóżeczku i na nas krzyczy 🙈

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie do polecenia jakieś fajne śpiworki? Kupiłam ostatnio na allegro taki z nogawkami, ale jest jakoś kiepsko skrojony i młodemu w nim na maksa niewygodnie. W takim bez nogawek już ledwo się mieści, a i tak jest dość spory, bo 50x90cm.

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Hope, te barierki jak się je podnosi / obniża są ciche? Bo mam wrażenie że młodego czasem wszystko wybudza🫣
    Do piątku daję nam deadline, jak nie zacznie się sytuacja poprawiać to kupuję barierki.
    W nocy śpi pomiędzy nami i jakakolwiek jego aktywność mnie budzi.
    U nas też sypialnia na piętrze a młody raczkuje i wstaje więc bez barierek go nie zostawiamy nawet na sekundę
    Jest lekki "klik", może przeszkodzić. Nasza się przyzwyczaiła

AnkaSłomianka lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    U nas bez zmian (odpukac), śpi od 20 do 1-2 później różnie 6-7 i dalej do 8-8:30
    No ale u nas w łóżku 😅
    Ale jak wstaje to my nie słyszymy np i już jest na nas lub budzi ręką 😅 martwię się ,że jak nie usłyszymy to wstanie i wyjdzie🤣
    Ja bez barierek na łóżku to bym chyba oszalała, a i tak obkładamy poduszkami bo to jest moment jak wstaje i siedzi lub ucieka

Jakie macie barierki? Też szukam najlepiej takich opuszczanych, ale żeby nie były za głośne 🙈 U nas też już się zdarza, że mały się obudzi ale nie płacze i robi przewroty,obroty i inne wygibasy na łóżku, a ja śpię 😅

Edit już doczytałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 08:31

• monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wniosek po opisach nocek - dziewczynki nie mają takiego burdlu w mózgu 😅 toteż nocki spokojniejsze. A faceci wiadomo, kręcą afery o nic

AnkaSłomianka, WiosnyFanka, Hope_89, Saimi, Monita lubią tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wam się w nocy maluszki wybudzają to zapalacie światło, mówicie do nich? Bo u nas też ostatnio przez ząbki często się wybudza, ale ja go po prostu biorę na boczek, przytulam do siebie i tak się bujamy i zasypia. Ale właśnie nie zapalam światła, nie mówię nic, nie nawiązuję kontaktu wzrokowego, tylko podglądam jednym okiem czy już śpi 🤣

• Kessa Autorytet

Wysłany: 30 marca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A jak Wam się w nocy maluszki wybudzają to zapalacie światło, mówicie do nich? Bo u nas też ostatnio przez ząbki często się wybudza, ale ja go po prostu biorę na boczek, przytulam do siebie i tak się bujamy i zasypia. Ale właśnie nie zapalam światła, nie mówię nic, nie nawiązuję kontaktu wzrokowego, tylko podglądam jednym okiem czy już śpi 🤣
    Ja światła nie zapalam, gadać mi się szeptem zdarza jak już widzę, że oczy robi jak 5zł to tłumacze, że przecież jeszcze mamy noc i trzeba spać 🤣 jak już w łóżeczku nie wychodzi to biorę do siebie, tule i głaszcze.
    Ja nigdy nie zapalam światła, ewentualnie na przedpokoju jak musiałam przewijać;)

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki zależy od dnia.
    Sen nocny 19/19:30, mleko o 1 albo o 3, pobudka 6:30, ale matka bierze do łóżka daje do gryzienia coś i drzemka 30 min 😅 obłożone poduszkami jesteśmy, ale już szukam barierki na vinted 🤔
    Co do światła to od początku mam lampkę misia z różnymi kolorami, ma też zmianę natężenia i całą noc jest czerwone, a czasami jak nic nie widzę to zmieniam na białe.
    Drzemki w ciągu dnia też w kratkę, czasami pierwsza 2h. Druga 40 min. A czasami 3 drzemki po 40/1 h 🙂
    Jest wyspana , nie walczę z nia 😅 ale cieszy mnie, bo dalej da się położyć w gondoli na dworze 🙈

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Jenny ale Ty masz jeczze maluszka - potem to już jest inny rodzaj wybudzania. Przynajmniej u nas totalnie inaczej to wyglądało kiedys. I jak będzie chciał oa w nocy to je po prostu zrobi. A ile wy już macie zębów ? To tak offtopic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 11:41

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jenny ale Ty masz jeczze maluszka - potem to już jest inny rodzaj wybudzania. Przynajmniej u nas totalnie inaczej to wyglądało kiedys. I jak będzie chciał oa w nocy to je po prostu zrobi. A ile wy już macie zębów ? To tak offtopic

Tutaj oprócz wieku moim zdaniem ważny jest też temperament dziecka. Przynajmniej tak jak sobie porównujemy ze znajomymi. W ciąży mały w nocy się nie wiercił, nie wybudzał mnie, a np mój siostrzeniec tak i to jest totalna sowa 🙈 Koleżanki synek tak samo w brzuszku był spokojny i przesypia noce, a z kolei innej miesiąc młodszy i budzi się 3 razy 😅

Dwa na powierzchni i już widzę kolejne dwa w drodze 😅

‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ