udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:Tutaj oprócz wieku moim zdaniem ważny jest też temperament dziecka. Przynajmniej tak jak sobie porównujemy ze znajomymi. W ciąży mały w nocy się nie wiercił, nie wybudzał mnie, a np mój siostrzeniec tak i to jest totalna sowa 🙈 Koleżanki synek tak samo w brzuszku był spokojny i przesypia noce, a z kolei innej miesiąc młodszy i budzi się 3 razy 😅
Dwa na powierzchni i już widzę kolejne dwa w drodze 😅
Tak, to się chyba sprawdza. Moja szła ze mną spać, w nocy nie buszowała jeden raz pamiętam po 30 tc. Jak się obróciła główkowo, wstawala na śniadanku i tak jest 😅Jenny93, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:A jak Wam się w nocy maluszki wybudzają to zapalacie światło, mówicie do nich? Bo u nas też ostatnio przez ząbki często się wybudza, ale ja go po prostu biorę na boczek, przytulam do siebie i tak się bujamy i zasypia. Ale właśnie nie zapalam światła, nie mówię nic, nie nawiązuję kontaktu wzrokowego, tylko podglądam jednym okiem czy już śpi 🤣
Nie zapalam światła, nie rozmawiam do Młodego. Też udaje, że śpię i jednym okiem podglądam nieśmiało, czy Królewicz zorientował się, że to środek nocy i wypada jeszcze pospać.
P.s. U nas dziś sąsiad dwa piętra niżej o godzinie 7 zaczął pałować wiertarką udarową. Myślałam, że chłopa zozszarpię. Zeszłam do niego (w piżamie rzecz jasna) i tak mu nawrzucałam, że aż byłam z siebie dumna.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:Mam wniosek po opisach nocek - dziewczynki nie mają takiego burdlu w mózgu 😅 toteż nocki spokojniejsze. A faceci wiadomo, kręcą afery o nic
Ja się wyłamuje, moja dziewczynka to niestety słabe ma nocki, teraz ogólnie lepsze niż powiedzmy 3-4 tygodnie temu, ale to nadal są 3-4 pobudki i wstawanie o 5:30 🥴🥴 a złe nocki to np 8 pobudek, i trzymanie na rękach (nie że w łóżku razem, tylko musi być na rękach przytulona) od 3 żeby jakoś dospała do 5. Drzemki, żeby trwały dłużej niż 30 min muszą być kontaktowe, czasami udaje się w wózku. Tak jest zawsze gdy jest skok, no i choroba (jak teraz). Co będzie przy zbakownaiu to nie wiem, bo nie mamy jeszcze ani jednego zęba 🫣
A co do wiercenia to się strasznie wierci w nocy, czasami śpi w takich dziwnych pozycjach że jestem w szoku jak to może być wygodne 🙈 często się wybudza jak się przekręca na brzuch. Wiem że nie jest to zalecane, ale kupiłam taki ochraniacz dookoła lozeczka, bo i inaczej waliła głowa w szczebelki jak się wierciła i było jeszcze więcej pobudek 🥵 -
WiosnyFanka wrote:Nie zapalam światła, nie rozmawiam do Młodego. Też udaje, że śpię i jednym okiem podglądam nieśmiało, czy Królewicz zorientował się, że to środek nocy i wypada jeszcze pospać.
P.s. U nas dziś sąsiad dwa piętra niżej o godzinie 7 zaczął pałować wiertarką udarową. Myślałam, że chłopa zozszarpię. Zeszłam do niego (w piżamie rzecz jasna) i tak mu nawrzucałam, że aż byłam z siebie dumna.
I dobrze zrobiłaś! Ja mam sąsiadów (mieszkają pod nami) których dziecko lat 3 ogląda cały dzień bajki, ale czasami tak głośno jakbym to ja włączyła w domu na cały regulator 🙈 Kilka dni temu obudzili nam Mała tymi bajkami o 22 🤦🏼♀️ Mój od razu do nich dzwonił że mają to ściszyć a na drugi dzień pieprzyli że wychowujemy dziecko jak w wojsku że chodzi spać o 20 bo ich dziecko to chodzi po północy i wtedy kiedy sam chce 🙈🤦🏼♀️szkoda dzieciaka tylko bo codziennie cały dzień przed tv 🙈 -
monester wrote:Mam wniosek po opisach nocek - dziewczynki nie mają takiego burdlu w mózgu 😅 toteż nocki spokojniejsze. A faceci wiadomo, kręcą afery o nic
-
Mi_Lusia wrote:Ja się nie zgadzam z tą teorią 😉 tak do 8 miesiąca nie było wielkiej tragedii, ale później wszystko się popsuło i teraz spokojne nocki to rzadka rzadkość 🙈
-
Nawet nie mów….
Ze standardowo trzygodzinnego OA zrobiło się nam 4,5 z czego ostatnia godzina to jakiś dramat. Tak się męczył i równocześnie chciał spać i nie chciał spać.
U nas chyba kumulacja z górnymi siekaczami i skokiem
No ale teraz śpi w łóżeczku 🤞🏻🤞🏻
Nie chcę zapeszyć, ale młody uwielbia myć zęby, od +-2 miesięcy pokazuję mu jak myje swoje i teraz też myjemy równocześnie i u nas to działa. -
monester wrote:W ogóle dziewczyny codziennie odkurzamy, zwierząt brak, a moje dziecko pod koniec dnia jest tak brudne jakby wróciło z placu zabaw na dworze . I ta ślina cieknąca wszystko zbiera i rozmazuje po buzi a między palcami u stóp czarno.
To my odkurzamy raz w tygodniu 😁
Na częstrze spacery z odkurzaczem brak czasu, sił I ochoty. Dobrze, że mamy ciemną podłogę, to przynajmniej brud nie bije po oczachStarania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:To my odkurzamy raz w tygodniu 😁
Na częstrze spacery z odkurzaczem brak czasu, sił I ochoty. Dobrze, że mamy ciemną podłogę, to przynajmniej brud nie bije po oczach -
Monester, a to nie kwestia np Ciemnych dywanów? Kanap?
Bo u nas, fakt że odkurzane codziennie, ale porządek mamy taki „nienachalny” 🤣a młody dość czysty. -
AnkaSłomianka wrote:Monester, a to nie kwestia np Ciemnych dywanów? Kanap?
Bo u nas, fakt że odkurzane codziennie, ale porządek mamy taki „nienachalny” 🤣a młody dość czysty.u nas jedyna rzeczą którą staram się utrzymać w czystości jest podłoga i się nie udaje. To może być też kwestia tego gdzie się mieszka nie ? Syfiate powietrze jest u nas.
-
monester wrote:Dzisiejszy dzień mnie tak przeorał, że nie wiem, mam wrażenie, że ten czas przestawiliśmy przez pomyłkę źle i jest już tak naprawdę 1 w nocy , czuje się strasznie.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
monester wrote:Ale no nie że tak jakoś dokładnie tylko tam gdzie się najczęściej używa raz dwa bezprzewodowym. Wcześniej jeździł samojezdny ale kto by teraz zebrał zabawki z podłogi. I też dziec wieczorem jak z kopalni? Czy czysty?
A gdzie tam czysty. Generalnie wieczorny outfit synka wygląda tak, że wstyd byłoby wpuścić do domu nieproszonych gości. A i tak przebieramy się przynajmniej 2 razy dziennie - ale u nas to głównie wina samodzielnego jedzenia. Największy dramat to owocowe rollsy - po tym nawet trudno dziecia domyć.monester lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
monester wrote:Szczerze to nie mam pojęcia skąd to się bierze, ja zbieram dużo w tym zbiorniku od odkurzacza i ciągle rozmyślam jak to możliwe po 1 dniu /ale w sumie może to być też od kanapy, bo mamy ciemna. Pięknie określiłas taki nienachalny
u nas jedyna rzeczą którą staram się utrzymać w czystości jest podłoga i się nie udaje. To może być też kwestia tego gdzie się mieszka nie ? Syfiate powietrze jest u nas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 22:32
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Te powietrze może, tak jak mówisz. U nas w miarę czyste, to i nie widzę jakiegoś większego syfu... Odkurzam tak co drugi dzień wszędzie, tu gdzie najwięcej czasu się spędza czasami codziennie. Darowałam już mycie podłóg co drugi dzień, myje raz w tygodniu 🫣 i nie większe aby mała była jakaś upaciana no chyba, że mi wlezie i się dopadnie do kół od wózka.
-
Myślę że to zdecydowanie może być kwestia mieszkania w mieście
U nas za to, za moment wszystko będzie w seledynowym pyle sosen i brzôz🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 22:35