X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Tutaj oprócz wieku moim zdaniem ważny jest też temperament dziecka. Przynajmniej tak jak sobie porównujemy ze znajomymi. W ciąży mały w nocy się nie wiercił, nie wybudzał mnie, a np mój siostrzeniec tak i to jest totalna sowa 🙈 Koleżanki synek tak samo w brzuszku był spokojny i przesypia noce, a z kolei innej miesiąc młodszy i budzi się 3 razy 😅

Dwa na powierzchni i już widzę kolejne dwa w drodze 😅

Tak, to się chyba sprawdza. Moja szła ze mną spać, w nocy nie buszowała jeden raz pamiętam po 30 tc. Jak się obróciła główkowo, wstawala na śniadanku i tak jest 😅

Jenny93, Kasiek789 lubią tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A jak Wam się w nocy maluszki wybudzają to zapalacie światło, mówicie do nich? Bo u nas też ostatnio przez ząbki często się wybudza, ale ja go po prostu biorę na boczek, przytulam do siebie i tak się bujamy i zasypia. Ale właśnie nie zapalam światła, nie mówię nic, nie nawiązuję kontaktu wzrokowego, tylko podglądam jednym okiem czy już śpi 🤣

Nie zapalam światła, nie rozmawiam do Młodego. Też udaje, że śpię i jednym okiem podglądam nieśmiało, czy Królewicz zorientował się, że to środek nocy i wypada jeszcze pospać.
    P.s. U nas dziś sąsiad dwa piętra niżej o godzinie 7 zaczął pałować wiertarką udarową. Myślałam, że chłopa zozszarpię. Zeszłam do niego (w piżamie rzecz jasna) i tak mu nawrzucałam, że aż byłam z siebie dumna.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś to zaszalała i spala do 9 od 20.15🫣 za to starszy syn już przed 7 się kręcił po domu i przyszedł do nas do łóżka i chciał spać ale się ciągle kręcił że już nie mogłam spac

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mam wniosek po opisach nocek - dziewczynki nie mają takiego burdlu w mózgu 😅 toteż nocki spokojniejsze. A faceci wiadomo, kręcą afery o nic
    Coś w tym jest😅

event.png[/url]
  • Mimi09 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mam wniosek po opisach nocek - dziewczynki nie mają takiego burdlu w mózgu 😅 toteż nocki spokojniejsze. A faceci wiadomo, kręcą afery o nic

Ja się wyłamuje, moja dziewczynka to niestety słabe ma nocki, teraz ogólnie lepsze niż powiedzmy 3-4 tygodnie temu, ale to nadal są 3-4 pobudki i wstawanie o 5:30 🥴🥴 a złe nocki to np 8 pobudek, i trzymanie na rękach (nie że w łóżku razem, tylko musi być na rękach przytulona) od 3 żeby jakoś dospała do 5. Drzemki, żeby trwały dłużej niż 30 min muszą być kontaktowe, czasami udaje się w wózku. Tak jest zawsze gdy jest skok, no i choroba (jak teraz). Co będzie przy zbakownaiu to nie wiem, bo nie mamy jeszcze ani jednego zęba 🫣

A co do wiercenia to się strasznie wierci w nocy, czasami śpi w takich dziwnych pozycjach że jestem w szoku jak to może być wygodne 🙈 często się wybudza jak się przekręca na brzuch. Wiem że nie jest to zalecane, ale kupiłam taki ochraniacz dookoła lozeczka, bo i inaczej waliła głowa w szczebelki jak się wierciła i było jeszcze więcej pobudek 🥵

🔹 Łącznie 4 stymulacje, 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek 💔
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    37t4d - po 5 latach walki zostałam mamą 🥰

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Nie zapalam światła, nie rozmawiam do Młodego. Też udaje, że śpię i jednym okiem podglądam nieśmiało, czy Królewicz zorientował się, że to środek nocy i wypada jeszcze pospać.
    P.s. U nas dziś sąsiad dwa piętra niżej o godzinie 7 zaczął pałować wiertarką udarową. Myślałam, że chłopa zozszarpię. Zeszłam do niego (w piżamie rzecz jasna) i tak mu nawrzucałam, że aż byłam z siebie dumna.

I dobrze zrobiłaś! Ja mam sąsiadów (mieszkają pod nami) których dziecko lat 3 ogląda cały dzień bajki, ale czasami tak głośno jakbym to ja włączyła w domu na cały regulator 🙈 Kilka dni temu obudzili nam Mała tymi bajkami o 22 🤦🏼‍♀️ Mój od razu do nich dzwonił że mają to ściszyć a na drugi dzień pieprzyli że wychowujemy dziecko jak w wojsku że chodzi spać o 20 bo ich dziecko to chodzi po północy i wtedy kiedy sam chce 🙈🤦🏼‍♀️szkoda dzieciaka tylko bo codziennie cały dzień przed tv 🙈

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 30 marca, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja się nie zgadzam z tą teorią 😉 tak do 8 miesiąca nie było wielkiej tragedii, ale później wszystko się popsuło i teraz spokojne nocki to rzadka rzadkość 🙈

• _Pina Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Ja się nie zgadzam z tą teorią 😉 tak do 8 miesiąca nie było wielkiej tragedii, ale później wszystko się popsuło i teraz spokojne nocki to rzadka rzadkość 🙈
    Ja też obalam tą teorię 🙂 u nas w 9 msc spanie pogorszyło się jeszcze bardziej a zasypianie to już w ogóle dramat i końca nie widać 🤦‍♀️

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzień mnie tak przeorał, że nie wiem, mam wrażenie, że ten czas przestawiliśmy przez pomyłkę źle i jest już tak naprawdę 1 w nocy , czuje się strasznie.

• monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny codziennie odkurzamy, zwierząt brak, a moje dziecko pod koniec dnia jest tak brudne jakby wróciło z placu zabaw na dworze . I ta ślina cieknąca wszystko zbiera i rozmazuje po buzi a między palcami u stóp czarno.

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie mów….
    Ze standardowo trzygodzinnego OA zrobiło się nam 4,5 z czego ostatnia godzina to jakiś dramat. Tak się męczył i równocześnie chciał spać i nie chciał spać.
    U nas chyba kumulacja z górnymi siekaczami i skokiem
    No ale teraz śpi w łóżeczku 🤞🏻🤞🏻
    Nie chcę zapeszyć, ale młody uwielbia myć zęby, od +-2 miesięcy pokazuję mu jak myje swoje i teraz też myjemy równocześnie i u nas to działa.

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    W ogóle dziewczyny codziennie odkurzamy, zwierząt brak, a moje dziecko pod koniec dnia jest tak brudne jakby wróciło z placu zabaw na dworze . I ta ślina cieknąca wszystko zbiera i rozmazuje po buzi a między palcami u stóp czarno.

To my odkurzamy raz w tygodniu 😁
    Na częstrze spacery z odkurzaczem brak czasu, sił I ochoty. Dobrze, że mamy ciemną podłogę, to przynajmniej brud nie bije po oczach ;-)

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    To my odkurzamy raz w tygodniu 😁
    Na częstrze spacery z odkurzaczem brak czasu, sił I ochoty. Dobrze, że mamy ciemną podłogę, to przynajmniej brud nie bije po oczach ;-)
    Ale no nie że tak jakoś dokładnie tylko tam gdzie się najczęściej używa raz dwa bezprzewodowym. Wcześniej jeździł samojezdny ale kto by teraz zebrał zabawki z podłogi. I też dziec wieczorem jak z kopalni? Czy czysty?

Wysłany: 30 marca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, a to nie kwestia np Ciemnych dywanów? Kanap?
    Bo u nas, fakt że odkurzane codziennie, ale porządek mamy taki „nienachalny” 🤣a młody dość czysty.

🙎🏻‍♂️1981
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Monester, a to nie kwestia np Ciemnych dywanów? Kanap?
    Bo u nas, fakt że odkurzane codziennie, ale porządek mamy taki „nienachalny” 🤣a młody dość czysty.
    Szczerze to nie mam pojęcia skąd to się bierze, ja zbieram dużo w tym zbiorniku od odkurzacza i ciągle rozmyślam jak to możliwe po 1 dniu /ale w sumie może to być też od kanapy, bo mamy ciemna. Pięknie określiłas taki nienachalny ;) u nas jedyna rzeczą którą staram się utrzymać w czystości jest podłoga i się nie udaje. To może być też kwestia tego gdzie się mieszka nie ? Syfiate powietrze jest u nas.

• Kessa Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dzisiejszy dzień mnie tak przeorał, że nie wiem, mam wrażenie, że ten czas przestawiliśmy przez pomyłkę źle i jest już tak naprawdę 1 w nocy , czuje się strasznie.
    Ojeżu, to witaj w klubie. Ja mam to samo. Dzień ciężki, a wieczór jeszcze cięższy. Teraz panna niby śpi, a ja co 5 minut podaje smoczek bo lament się załącza 😵‍💫

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale no nie że tak jakoś dokładnie tylko tam gdzie się najczęściej używa raz dwa bezprzewodowym. Wcześniej jeździł samojezdny ale kto by teraz zebrał zabawki z podłogi. I też dziec wieczorem jak z kopalni? Czy czysty?

A gdzie tam czysty. Generalnie wieczorny outfit synka wygląda tak, że wstyd byłoby wpuścić do domu nieproszonych gości. A i tak przebieramy się przynajmniej 2 razy dziennie - ale u nas to głównie wina samodzielnego jedzenia. Największy dramat to owocowe rollsy - po tym nawet trudno dziecia domyć.

monester lubi tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Szczerze to nie mam pojęcia skąd to się bierze, ja zbieram dużo w tym zbiorniku od odkurzacza i ciągle rozmyślam jak to możliwe po 1 dniu /ale w sumie może to być też od kanapy, bo mamy ciemna. Pięknie określiłas taki nienachalny ;) u nas jedyna rzeczą którą staram się utrzymać w czystości jest podłoga i się nie udaje. To może być też kwestia tego gdzie się mieszka nie ? Syfiate powietrze jest u nas.
    Te powietrze może, tak jak mówisz. U nas w miarę czyste, to i nie widzę jakiegoś większego syfu... Odkurzam tak co drugi dzień wszędzie, tu gdzie najwięcej czasu się spędza czasami codziennie. Darowałam już mycie podłóg co drugi dzień, myje raz w tygodniu 🫣 i nie widzę aby mała była jakaś upaciana no chyba, że mi wlezie i się dopadnie do kół od wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 22:32

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Te powietrze może, tak jak mówisz. U nas w miarę czyste, to i nie widzę jakiegoś większego syfu... Odkurzam tak co drugi dzień wszędzie, tu gdzie najwięcej czasu się spędza czasami codziennie. Darowałam już mycie podłóg co drugi dzień, myje raz w tygodniu 🫣 i nie większe aby mała była jakaś upaciana no chyba, że mi wlezie i się dopadnie do kół od wózka.
    Buty są najlepsze i koła od wozka . I wycieraczka 🤷

Wysłany: 30 marca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to zdecydowanie może być kwestia mieszkania w mieście
    U nas za to, za moment wszystko będzie w seledynowym pyle sosen i brzôz🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 22:35

🙎🏻‍♂️1981
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ