WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że nawet wczoraj do męża mówiłam, że chętnie komuś bym oddała porcję dzienną swojej diety cateringowej dla niemowlaka, bo posiłki przygotowuję Młodemu na dwa dni, a i tak zawsze zostaje :-)

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    A wiecie, że nawet wczoraj do męża mówiłam, że chętnie komuś bym oddała porcję dzienną swojej diety cateringowej dla niemowlaka, bo posiłki przygotowuję Młodemu na dwa dni, a i tak zawsze zostaje :-)
    To blisko masz chyba Izabelke w sensie najbliżej ;)
    No i aż korci żeby zapytać co macie w menu obiadowym.
    Ale no jak dziecko je to sama przyjemność przygotowywać jedzenie i wymyślać coś. A jak rzuca to smaruje kromkę masłem i serkiem i tylko patrzę która strona spadnie na podłogę 😃 wiecie że zawsze spada posmarowaną ? U was też tak ?

• monester Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z mm - nie chce pić go to raz ale ten wyrzut w oczach jak mu daje to jest masakra. Jeczze trochę i będę mieć traumę ja .

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja mam problem z mm - nie chce pić go to raz ale ten wyrzut w oczach jak mu daje to jest masakra. Jeczze trochę i będę mieć traumę ja .

A jakie używasz? Próbowałaś różnych? Może znajdziesz smak, który mu odpowiada. Spróbuj kupić saszetki albo małe butelki żeby nie ładować się od razu w całą puszkę.

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To blisko masz chyba Izabelke w sensie najbliżej ;)
    No i aż korci żeby zapytać co macie w menu obiadowym.
    Ale no jak dziecko je to sama przyjemność przygotowywać jedzenie i wymyślać coś. A jak rzuca to smaruje kromkę masłem i serkiem i tylko patrzę która strona spadnie na podłogę 😃 wiecie że zawsze spada posmarowaną ? U was też tak ?
    Już śmiałam się pod nosem że wysyłam starego po pudełka rano😅😂
    Jeszcze bliżej Mas jest 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:19

AnkaSłomianka, WiosnyFanka, Mas lubią tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do oddania Kendamil Bio Nature 2 HMO+, mleko następne, po 6 miesiącu, 800 g
    Kupiony na wszelki wypadek, ale ze względu na ABMK nie użyjemy go na pewno

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Lidia19 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Mam ogromną prośbę do Pań którym udało się pokonać niepłodność i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🙏☺️

Jestem studentką dietetyki, piszę pracę magisterską, której celem jest wskazanie ewentualnych różnic w poziomie wiedzy oraz identyfikacja obszarów wymagających zwiększonej edukacji w zakresie suplementacji w okresie przedkoncepcyjnym i ciążowym, w dwóch grupach kobiet: tych które nie miały problemu z niepłodnością i tych które niestety się z nią mierzyły .
    Obecnie jestem również w ciąży, aktualnie 32+4 tc, rozwiązanie w czerwcu i koniecznie chciałabym do tego czasu skończyć pisanie pracy 😅 ale żeby to zrobić muszę przeprowadzić badania, a do tego potrzebuję jeszcze około 15 ankiet, wypełnionych głównie przez bohaterki, które walkę z niepłodnością wygrały i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🥰
    Będę bardzo wdzięczna jeśli znajdą się tu kobietki które zechcą mi w tym pomóc i wypełnią ankietę 🙏 nie zajmie to dużo czasu, maksymalnie 5-6 minut ☺️ będę bardzo wdzięczna za pomoc ❤️

Poniżej zostawiam link:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=JKjnj0H2e0ijvNzbetXfXy43DtFe1YVFjjT4QbRN9sNUNDUyRVg1NlhOTjZINjBYN1lMMFk1Q01HNy4u

• Kessa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Na początku RD korzystałam z ebooka "Jak ugryźć rozszerzanie diety". Teraz albo sama wymyślam albo korzystam z profilu na IG "U Wojtusia na talerzu". Kupiłam też jakiś czas temu książkę autorki tego konta "Chrup, mlask, mniam" - przerobiliśmy z niej już prawie wszystkie przepisy i nie było żadnej wtopy. Wszystkie pyszne. Generalnie staram się by dieta Mlodego opierała się na warzywach. W różnej formie je przemycam - placki, mufinki, kaszotto, leczo, zupy itd.
    Super są to przepisy na tym insta tam 😍
    Że ja tego wcześniej nie widziałam 😁

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Już śmiałam się pod nosem że wysyłam starego po pudełka rano😅😂
    Jeszcze bliżej Mas jest 😃

Ja chetnie zrobie sobie urlop prosze o adres 😅🙈

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ