udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie, że nawet wczoraj do męża mówiłam, że chętnie komuś bym oddała porcję dzienną swojej diety cateringowej dla niemowlaka, bo posiłki przygotowuję Młodemu na dwa dni, a i tak zawsze zostaje
Osa 🐝 lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:A wiecie, że nawet wczoraj do męża mówiłam, że chętnie komuś bym oddała porcję dzienną swojej diety cateringowej dla niemowlaka, bo posiłki przygotowuję Młodemu na dwa dni, a i tak zawsze zostaje
No i aż korci żeby zapytać co macie w menu obiadowym.
Ale no jak dziecko je to sama przyjemność przygotowywać jedzenie i wymyślać coś. A jak rzuca to smaruje kromkę masłem i serkiem i tylko patrzę która strona spadnie na podłogę 😃 wiecie że zawsze spada posmarowaną ? U was też tak ? -
monester wrote:Ja mam problem z mm - nie chce pić go to raz ale ten wyrzut w oczach jak mu daje to jest masakra. Jeczze trochę i będę mieć traumę ja .
A jakie używasz? Próbowałaś różnych? Może znajdziesz smak, który mu odpowiada. Spróbuj kupić saszetki albo małe butelki żeby nie ładować się od razu w całą puszkę. -
monester wrote:To blisko masz chyba Izabelke w sensie najbliżej
No i aż korci żeby zapytać co macie w menu obiadowym.
Ale no jak dziecko je to sama przyjemność przygotowywać jedzenie i wymyślać coś. A jak rzuca to smaruje kromkę masłem i serkiem i tylko patrzę która strona spadnie na podłogę 😃 wiecie że zawsze spada posmarowaną ? U was też tak ?
Jeszcze bliżej Mas jest 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:19
AnkaSłomianka, WiosnyFanka, Mas lubią tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Mam do oddania Kendamil Bio Nature 2 HMO+, mleko następne, po 6 miesiącu, 800 g
Kupiony na wszelki wypadek, ale ze względu na ABMK nie użyjemy go na pewno
-
Cześć!
Mam ogromną prośbę do Pań którym udało się pokonać niepłodność i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🙏☺️
Jestem studentką dietetyki, piszę pracę magisterską, której celem jest wskazanie ewentualnych różnic w poziomie wiedzy oraz identyfikacja obszarów wymagających zwiększonej edukacji w zakresie suplementacji w okresie przedkoncepcyjnym i ciążowym, w dwóch grupach kobiet: tych które nie miały problemu z niepłodnością i tych które niestety się z nią mierzyły .
Obecnie jestem również w ciąży, aktualnie 32+4 tc, rozwiązanie w czerwcu i koniecznie chciałabym do tego czasu skończyć pisanie pracy 😅 ale żeby to zrobić muszę przeprowadzić badania, a do tego potrzebuję jeszcze około 15 ankiet, wypełnionych głównie przez bohaterki, które walkę z niepłodnością wygrały i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🥰
Będę bardzo wdzięczna jeśli znajdą się tu kobietki które zechcą mi w tym pomóc i wypełnią ankietę 🙏 nie zajmie to dużo czasu, maksymalnie 5-6 minut ☺️ będę bardzo wdzięczna za pomoc ❤️
Poniżej zostawiam link:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=JKjnj0H2e0ijvNzbetXfXy43DtFe1YVFjjT4QbRN9sNUNDUyRVg1NlhOTjZINjBYN1lMMFk1Q01HNy4u -
WiosnyFanka wrote:Na początku RD korzystałam z ebooka "Jak ugryźć rozszerzanie diety". Teraz albo sama wymyślam albo korzystam z profilu na IG "U Wojtusia na talerzu". Kupiłam też jakiś czas temu książkę autorki tego konta "Chrup, mlask, mniam" - przerobiliśmy z niej już prawie wszystkie przepisy i nie było żadnej wtopy. Wszystkie pyszne. Generalnie staram się by dieta Mlodego opierała się na warzywach. W różnej formie je przemycam - placki, mufinki, kaszotto, leczo, zupy itd.
Że ja tego wcześniej nie widziałam 😁WiosnyFanka lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -