udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:No właśnie jestem w szoku. Nas wszystkie grypy i covidy do tej pory omijały. A tymczasem lato w pełni, a tu taki klops.
Zaczęło się wczoraj rano od drapania w gardle. Poszedł z Młodym na plac zabaw i wrócił już z gorączka - test potrójny wskazał Covid. Wczoraj gorączka doszła do 39,2. Stosuje na przemiennie paracetamol i ibuprofen, mocno się nawadnia. Dziś już ciut lepiej, ale do pełni formy jeszcze daleko. Ech
Dużo zdrówka dla Was, trzymam kciuki żeby tylko tata chorował i na Was nie przeszło 🍀🍀WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:Dużo zdrówka dla Was, trzymam kciuki żeby tylko tata chorował i na Was nie przeszło 🍀🍀
Co do książeczek - tylko moje dziecko się nimi nie interesuje w inny sposób niż zrzucić z półki wysokiej ? Albo układać jedna na drugiej ? Albo przewrócić stronę. -
monester wrote:Wydaje się, że to niemożliwe przy takiej zaraźliwości tego gówna. Natomiast ja trzymam kciuki za łagodny przebieg. Ostatnio widziałam statystyki że nawet rsv jest teraz dużo !
Co do książeczek - tylko moje dziecko się nimi nie interesuje w inny sposób niż zrzucić z półki wysokiej ? Albo układać jedna na drugiej ? Albo przewrócić stronę.
Na razie u mnie i Młodego testy ujemne.
Powtórzę ponownie jutro.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Na razie u mnie i Młodego testy ujemne.
Powtórzę ponownie jutro.
Ale gdyby nie test to bym nie wiedziała że młody też złapał, natomiast my mieliśmy oczywiście objawy chociaż to był nasz nie wiem czwarty chyba. Albo trzeci.
-
My mieliśmy covid jak mała miała 2 msc. My przechodziliśmy tragicznie, ona bez objawów. Pediatra nas przyjęła, a młodej zrobiła test przy okazji + crp (tu nie miała). Parę dni lecieliśmy na mega oparach sił, mała nakarmiona, ubrana ciepło i na dworze, a to była zima.
Wtedy nam pediatra mówiła, że dzieci to przechodzą bez objawów i bardzo lekko i mamy się cieszyć, że to jest to, bo wtedy też panowały rsv krztuśce i inne grypy.
-
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny, jakie książeczki są obecnie u Waszych dzieci na topie?
Najbardziej lubi zeszyt 1 od Mówimy (logopeda z Instagrama), ona naprawdę uwielbia jak przechodzimy sylaby i oglądamy prawdziwe zdjęcia. Bardzo lubi Kicię Kocię i Nunusia - mamy kilka książeczek zwykłych oraz jedną dużą z okienkami (Kicia Kocia i Nunuś. Bardzo fajna rodzina). Na tym etapie nie lubi Pucia, ale bardzo ją ciekawi "Moje pierwsze 100 słów" - tam jest dużo obrazkow i ja jej opowiadam. Książeczki z ruchomymi obrazkami z Akademii Mądrego Dziecka już są podniszczone od ciągłego ruszania palcem - lubi "W lesie", o małym żyrafiątku, o pandzie. Ja już na pamięć znam ukochanego "Małego Pieska" i "Wesoły pociąg". Mamy dużo książeczek z wierszami Tuwima.IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀 -