X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    No właśnie jestem w szoku. Nas wszystkie grypy i covidy do tej pory omijały. A tymczasem lato w pełni, a tu taki klops.

Zaczęło się wczoraj rano od drapania w gardle. Poszedł z Młodym na plac zabaw i wrócił już z gorączka - test potrójny wskazał Covid. Wczoraj gorączka doszła do 39,2. Stosuje na przemiennie paracetamol i ibuprofen, mocno się nawadnia. Dziś już ciut lepiej, ale do pełni formy jeszcze daleko. Ech :-(

Dużo zdrówka dla Was, trzymam kciuki żeby tylko tata chorował i na Was nie przeszło 🍀🍀

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Dużo zdrówka dla Was, trzymam kciuki żeby tylko tata chorował i na Was nie przeszło 🍀🍀
    Wydaje się, że to niemożliwe przy takiej zaraźliwości tego gówna. Natomiast ja trzymam kciuki za łagodny przebieg. Ostatnio widziałam statystyki że nawet rsv jest teraz dużo !
    Co do książeczek - tylko moje dziecko się nimi nie interesuje w inny sposób niż zrzucić z półki wysokiej ? Albo układać jedna na drugiej ? Albo przewrócić stronę.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wydaje się, że to niemożliwe przy takiej zaraźliwości tego gówna. Natomiast ja trzymam kciuki za łagodny przebieg. Ostatnio widziałam statystyki że nawet rsv jest teraz dużo !
    Co do książeczek - tylko moje dziecko się nimi nie interesuje w inny sposób niż zrzucić z półki wysokiej ? Albo układać jedna na drugiej ? Albo przewrócić stronę.

Na razie u mnie i Młodego testy ujemne.
    Powtórzę ponownie jutro.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Na razie u mnie i Młodego testy ujemne.
    Powtórzę ponownie jutro.
    Jak to świeża sprawa to czekaj dłużej - myślę, że nie ma co robić testów bez objawów. U nas chyba była różnica 3 dni od pierwszych objawów pierwszej osoby przy covid.
    Ale gdyby nie test to bym nie wiedziała że młody też złapał, natomiast my mieliśmy oczywiście objawy chociaż to był nasz nie wiem czwarty chyba. Albo trzeci.

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy covid jak mała miała 2 msc. My przechodziliśmy tragicznie, ona bez objawów. Pediatra nas przyjęła, a młodej zrobiła test przy okazji + crp (tu nie miała). Parę dni lecieliśmy na mega oparach sił, mała nakarmiona, ubrana ciepło i na dworze, a to była zima.
    Wtedy nam pediatra mówiła, że dzieci to przechodzą bez objawów i bardzo lekko i mamy się cieszyć, że to jest to, bo wtedy też panowały rsv krztuśce i inne grypy.

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Krakus Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, jakie książeczki są obecnie u Waszych dzieci na topie?
    Moja jest młodsza od Twojego, bo ma 12,5 mies, ale jest wielką czytelniczką i mamy w domu dużo książeczek. Może innym dziewczynom z mlodzszymi dziećmi się coś przyda 😊
    Najbardziej lubi zeszyt 1 od Mówimy (logopeda z Instagrama), ona naprawdę uwielbia jak przechodzimy sylaby i oglądamy prawdziwe zdjęcia. Bardzo lubi Kicię Kocię i Nunusia - mamy kilka książeczek zwykłych oraz jedną dużą z okienkami (Kicia Kocia i Nunuś. Bardzo fajna rodzina). Na tym etapie nie lubi Pucia, ale bardzo ją ciekawi "Moje pierwsze 100 słów" - tam jest dużo obrazkow i ja jej opowiadam. Książeczki z ruchomymi obrazkami z Akademii Mądrego Dziecka już są podniszczone od ciągłego ruszania palcem - lubi "W lesie", o małym żyrafiątku, o pandzie. Ja już na pamięć znam ukochanego "Małego Pieska" i "Wesoły pociąg". Mamy dużo książeczek z wierszami Tuwima.

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
    IV FET 07.2025 🍀
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ