udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
izabelka90 wrote:Mój mały to już nawet na komody chce się wspinać 🤪🥴 nóżka na ostatnią szufladę i próbuje, stolik kawowy w salonie już schowny bo właził i stawał przy komodzie z telewizorem. 🫣 Psa też bym chętnie przed nim schowała 🫣
Nasz wczoraj zrobił to samo 🙈 nogi na uchwyty od komody i jazda do góry. Nawet na sekundę nie można spuścić z oka -
U mnie też wspinaczki wszędzie, z parapetów chce ściągać doniczki , już j tak większość wyniosłam ale chyba muszę resztę ogarnąć. Ściany mam już porysowane bo wali w nie zabawkami. A zawsze się zastanawiałam u ludzi na co oni pozwalają 😆 najlepsze zabawki to nadal wycieraczka, puste butelki, kartony po paczkach z allegro ! Najlepiej z tym wypełnieniem. Reklamówki, woreczki na kupę. Ręczniki papierowe. Zmywak kuchenny. I ładowarki. I kosz na pranie
-
Krakus wrote:Osa, Twoja dziewczynka mówi już "cio too"? Woow ale szybko poszło z zadawaniem pytań i pewnie slowkamk u Was? 🤓
Zaczęło się od „too too” na każdą lampę, która zobaczyła a teraz zamieniła na Cio to na wszystko co ja zaskoczy. Jak dotąd tylko 2 x. Powiedziała Mamamama. Ogólnie zaczęła się ze mną kłócić i wygrażać palcem 😆 udaje dyskutowanie , raczkuje nagle się obraca gada po swojemu z palcem ☝️ obraca się spowrotem i idzie w swoje stronę 😅. Coraz częściej słyszę słowo „kujde” 🤣 myślałam, że się przesłyszałam, ale nawet babcia to usłyszała ostatnio , mam nadzieję, że nie przerodzi się to w przyszłosci w ostrzejszą wersję 😂 -
Ejjj dosłownie, co on mi wyczynia, w krześle wstaję i krok na tacę, w pasach nie siedzi bo jest ryk. Na kanapę jak wlazi to z tego oparcia na łokcie konia sobi albo się wychyla przez to i sięga rączka jak najniżej,potrafi schodzić z kanapy i łóżka ale są lepsze atrakcje podnoszące adrenalinę 🫣Rosa_13 wrote:Mały kaskader rośnie 😜🤡 Mój starszy syn zawsze mówi że to będzie cud jak nasza Mała dożyje dorosłości 🤣 siostra ciągle chce jak to mówi brat " strzelić samobója"🙈
W ogóle od trzech dni stawia pierwsze kroki, oczywiście robi to jak dzikus i zaraz bum a jak podejdzie do tego na spokojnie to większy odcinek przejdzie i jeszcze zatrzyma się po drodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 09:59
Jenny93, Rosa_13, Gonia.. lubią tę wiadomość
-
No to masz wesoło, widać, że mała ma charakter 🤪 bardzo wcześnie zaczęła mówićOsa 🐝 wrote:Zaczęło się od „too too” na każdą lampę, która zobaczyła a teraz zamieniła na Cio to na wszystko co ja zaskoczy. Jak dotąd tylko 2 x. Powiedziała Mamamama. Ogólnie zaczęła się ze mną kłócić i wygrażać palcem 😆 udaje dyskutowanie , raczkuje nagle się obraca gada po swojemu z palcem ☝️ obraca się spowrotem i idzie w swoje stronę 😅. Coraz częściej słyszę słowo „kujde” 🤣 myślałam, że się przesłyszałam, ale nawet babcia to usłyszała ostatnio , mam nadzieję, że nie przerodzi się to w przyszłosci w ostrzejszą wersję 😂
Osa 🐝 lubi tę wiadomość
IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀 -
Szarlotka90 wrote:Mas jak u was sprawy żłobkowe?
Różnie 😉
Wczoraj strasznie płakał, jak wychodziłam z domu, płakał trochę w żłobku a potem...podobno świetnie się bawił. Mamy zdjęcia jako dowód 😉
Ostatnio miał długi weekend, bo jakiś katarek, zakasłał, ale że nic się nie rozwinęło, to poszedł.
Żeby tak chociaż dwa tygodnie pochodził i wszedł w rutynę.
Z nowych umiejętności 😛 mamy chodzenie na kolanach, plucie wodą oraz rzucanie się do przodu z klęku. Że starych...wróciło czworakowanie 🙈
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.

-
U mnie ostatnio moja babcia ją uczyła żeby pokazywała jaka duża urośnie. I teraz od ok miesiąca co chwilę mówi taka taka i ręce do góry podnosi🤣 a jak nikt na nią nie patrzy to jeszcze głośniej taka taka. Jak idę ją usypiać to zanim zaśnie to z 20 razy powtórzy taaka taaka🤣 i dopiero zasnie
Osa 🐝, Krakus, Jenny93, izabelka90, Monita lubią tę wiadomość
-
izabelka90 wrote:Ejjj dosłownie, co on mi wyczynia, w krześle wstaję i krok na tacę, w pasach nie siedzi bo jest ryk. Na kanapę jak wlazi to z tego oparcia na łokcie konia sobi albo się wychyla przez to i sięga rączka jak najniżej,potrafi schodzić z kanapy i łóżka ale są lepsze atrakcje podnoszące adrenalinę 🫣
W ogóle od trzech dni stawia pierwsze kroki, oczywiście robi to jak dzikus i zaraz bum a jak podejdzie do tego na spokojnie to większy odcinek przejdzie i jeszcze zatrzyma się po drodze.
My już stolika i foteli nie mamy w salonie🫣
Na kanapę wchodzi nieco wolniej więc została.
Izabelka, ja nie chcę straszyć ale jak zacznie biegać za chwilę to wszystko jeszcze przyspieszy🤣
izabelka90 lubi tę wiadomość
-
U nas też tak to wygląda z tą wspinaczką i przesuwaniem mebli. Kupiłam właśnie bujak montessori, żeby odwrócić uwagę od stolika kawowego, mam nadzieję, że się sprawdzi.
Byłam w klinice - w następnym cyklu transferujemy (mamy dofinansowanie z programu, gdybyś miała jakieś pytania, Rosa, to pisz). Jak się nie uda, będzie jeszcze jedna szansa, ostatni zarodek.
Ciekawe, jak tam Mia.
Krakus, Jenny93, izabelka90 lubią tę wiadomość
PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Synek na świecie
2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
3 Transfer (3bb) ❌ biochem

-
Osa 🐝 wrote:Zaczęło się od „too too” na każdą lampę, która zobaczyła a teraz zamieniła na Cio to na wszystko co ja zaskoczy. Jak dotąd tylko 2 x. Powiedziała Mamamama. Ogólnie zaczęła się ze mną kłócić i wygrażać palcem 😆 udaje dyskutowanie , raczkuje nagle się obraca gada po swojemu z palcem ☝️ obraca się spowrotem i idzie w swoje stronę 😅. Coraz częściej słyszę słowo „kujde” 🤣 myślałam, że się przesłyszałam, ale nawet babcia to usłyszała ostatnio , mam nadzieję, że nie przerodzi się to w przyszłosci w ostrzejszą wersję 😂
Osa to u nas właśnie dzieje się bardzo podobnie. Zaczęły się dyskusje z palcem a najbardziej cieszy jak macham palcem u mówię nu nu. Zaczyna się wtedy ostra wymiana zdan. 😅 Nadal czekamy na pierwsze proste słowa chociaż dziecko nie wiedzieć czemu upodobało sobie "ciesc" które chyba ma być w przyszłości czesc. -
Mas wrote:Różnie 😉
Wczoraj strasznie płakał, jak wychodziłam z domu, płakał trochę w żłobku a potem...podobno świetnie się bawił. Mamy zdjęcia jako dowód 😉
Ostatnio miał długi weekend, bo jakiś katarek, zakasłał, ale że nic się nie rozwinęło, to poszedł.
Żeby tak chociaż dwa tygodnie pochodził i wszedł w rutynę.
Z nowych umiejętności 😛 mamy chodzenie na kolanach, plucie wodą oraz rzucanie się do przodu z klęku. Że starych...wróciło czworakowanie 🙈
A Ty jak? Jesteś trochę spokojniejsza? -
Cynamonka, mocne kciuki 🤞🏻🍀🤞🏻🍀Cynamonka wrote:U nas też tak to wygląda z tą wspinaczką i przesuwaniem mebli. Kupiłam właśnie bujak montessori, żeby odwrócić uwagę od stolika kawowego, mam nadzieję, że się sprawdzi.
Byłam w klinice - w następnym cyklu transferujemy (mamy dofinansowanie z programu, gdybyś miała jakieś pytania, Rosa, to pisz). Jak się nie uda, będzie jeszcze jedna szansa, ostatni zarodek.
Ciekawe, jak tam Mia.
Cynamonka lubi tę wiadomość
IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀 -
Haha w sumie on chyba chodzić nie będzie tylko biegać 😂 na czworakach też jak dzik przebiera tymi rączkami i nóżkami 😅AnkaSłomianka wrote:My już stolika i foteli nie mamy w salonie🫣
Na kanapę wchodzi nieco wolniej więc została.
Izabelka, ja nie chcę straszyć ale jak zacznie biegać za chwilę to wszystko jeszcze przyspieszy🤣 -
Cynamonka kciuki na pokład 🍀🤞💚Cynamonka wrote:U nas też tak to wygląda z tą wspinaczką i przesuwaniem mebli. Kupiłam właśnie bujak montessori, żeby odwrócić uwagę od stolika kawowego, mam nadzieję, że się sprawdzi.
Ciekawe, jak tam Mia.
Cynamonka lubi tę wiadomość
-
A co Twój synek teraz jada na sniadania i kolacje? Mój mleko pije tylko jeśli się wcześnie obudzi (5-6 rano), poza tym też nie chce, ale ze względu na wartość odżywczą dodaję mu do kaszy, które lubi na śniadanie (z owocami) i kolacje (z warzywami).Mati W. wrote:Dziewczyny nie potrzebuje któraś z was mm Nań opti pro 3 ? Ważne do 2027r. Odsprzedam za 60zl ( 2 puszki + w trzeciej pół opakowania ) + koszty wysyłki. Mój mały zrezygnował z picia mleka.
Rozumiem, że Twój już kaszy też nie lubi 😄 -
Ja trochę się cofam czasowo w postach, bo próbuję nadrobić.monester wrote:Powiedzcie mi, czy jak konczylyscie KP to z dużymi wyrzutami sumienia ? Czy bez ? Zakładając ,że dzieci by się odstawiły bez dramatów . Ja mam ciągle z tyłu głowy że to tyle przeciwciał, a ja ich chce pozbawić dziecko chyba z lenistwa tylko czy wygody.
Monester...no proszę Cię...kto jak kto, ale Ty nie masz prawa zarzucać sobie choćby odrobiny lenistwa czy wygody w kwestii kp
izabelka90, Krakus lubią tę wiadomość
-
Nasza tez od tyg tupta😳😳😳izabelka90 wrote:Ejjj dosłownie, co on mi wyczynia, w krześle wstaję i krok na tacę, w pasach nie siedzi bo jest ryk. Na kanapę jak wlazi to z tego oparcia na łokcie konia sobi albo się wychyla przez to i sięga rączka jak najniżej,potrafi schodzić z kanapy i łóżka ale są lepsze atrakcje podnoszące adrenalinę 🫣
W ogóle od trzech dni stawia pierwsze kroki, oczywiście robi to jak dzikus i zaraz bum a jak podejdzie do tego na spokojnie to większy odcinek przejdzie i jeszcze zatrzyma się po drodze.
Od 3 dni jakos potrafi przejść caly pokoj i wrócić,ale jak zobaczy cos ciekawego to nie ma zmiłuj. Leci do przodu nie patrzy na nic i zaraz w cos uderza 🙈,a wiec u nas czoło czerwone wczoraj bylo z 3 razy .
A jak idzie to rozgląda sie czy patrzymy na nia i wtedy tez nie patrzy i w cos widzie czy sie potknie 🤣🙈
Zawał serca mam co chwile 🤣
Z łóżka niby załapała, ze musi odwrócić sie na brzuszek, ale jak cos zobaczy to leci do przodu i nie zdąży przypomnieć sobie instrukcji schodzenia 🙈
Ogólnie w nocy 2 karmienia mamy 😳💪
Na sniadanko zaczęła jesc twaróg i serki wiejskie. Uwielbia dosłownie. Odrzuciła kaszkę która wcześniej jej smakowała i te owoce ze sloiczka czy obiadki papki ktore jeszcze gdzies tam mi zostały i czasami bym chciala dac na szybko to juz jest na NIEEEE.
Ogólnie robi sie z dnia na dzień bardziej wesoło, ale tez potrafi pokazać swoje fochy . Jak powiemy ,ze nie moze to czesto siada na tylek i kladzie sie na podłogę i wrzeszczy 🙈oby takich scen nie robila kiedyś nam w sklepie 🙈🤣
izabelka90 lubi tę wiadomość
👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
38+5 córeczka jest na Świecie 🩷
Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
13.10 wizyta monitorująca
20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
26.10 II - cień cienia 🙏
Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
17.11 mamy ❤️
Niech stanie sie cud 🙏🍀
Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

tickerfactory.com]
[/url] -
Gonia mój mały też dużo rzeczy pokazuje palcem że chce, niestety dużo których nie damy mu.... Wtedy jest płacz i też się kładzie 🫣😂 właśnie oby takich akcji nie było w sklepie 🫣