udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:Taką, że ze Młody z wszystkożernego małego człowieka stał się wybrzydzającym małym człowiekiem i teraz najlepiej wchodzi pieczywo, banany, makaron, mięso, placki ale tylko na słodko i właśnie twaróg pod wszelką postacią. Generalnie warzywa są ble.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Osa 🐝 wrote:Macie jakiś sprawdzony olej z czarnuszki? I jaka dawka ? Może udałoby mi się pipeta podać od probiotyku, bo tym idzie sprawnie 🙈
Młodemu nie podaję, ale sama łykam. Kupuję w sklepie eko.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
_Pina wrote:Zrobiłyście już jakieś zakupy na sezon jesień/zima dla
bobasów? Któraś już kupiła komplet czapka + coś pod szyję? My mamy jeszcze z wiosny ale zaczynam się rozglądać za czymś cieplejszym i czymś do samochodu
-
Zamówiony z olini.
My mamy kominiarkę merino , czapek jakiś innych też mam dużo. Chociaż mnie najbardziej przekonują wiązane od samego urodzenia 🙈 i w tym roku skusiłam się na kombinezon merino. Patrząc na obecne pogody to chyba szybko wskoczymy w to -
Na razie kupiłam tylko kominiarkę merino i kombinezon reimy, ale to na zimę.
Osa, a gdzie kupujesz czapki wiązane? Ledwo założę i już fruwa we wszystkie strony. Może wiązanej nie zdejmie tak łatwo 😁 Na razie jadę na patencie czapka i na wierzch kaptur 🙈 -
Jenny w tamtym roku miałam od siostry. Teraz spróbujemy z kominiarką , a jak nie pójdzie będę szukać wiązanej.
Latem nie było szans, żeby miała kapelusz , czapka z daszkiem tak samo. Teraz w zimniejsze dni miała czapkę założona, to w samochodzie latała, więc już widzę ta nasza przyszłość 😅
Moja też ma włosków już dużo, grzywkę musiałam obciąć, bo ze spinkami to nawet nie podchodzę. Czasami uda się zrobić kitki/kitka , ale to tylko do momentu, aż jej się przypomni i gumki latają 😅 raz nawet spróbowałam jej przewiązać chustkę, coś na wzór opaski no to była aferka 🙈 -
Tak, ciężko czytać forum przez ten shit 🙀🤯
U nas czapka też szybko spada
Mamy kominiarki merino na prawdziwą zimę - zawsze to trudniej zdjąć
-
Dziewczyny, co prawda bez refundacji, ale jest
Jednodawkowe przeciwciało Beyfortus monoklonalne przeciwko RSV
Zabezpieczy nasze dzieciaki na najbliższy sezon.
-
AnkaSłomianka wrote:Dziewczyny, co prawda bez refundacji, ale jest
Jednodawkowe przeciwciało Beyfortus monoklonalne przeciwko RSV
Zabezpieczy nasze dzieciaki na najbliższy sezon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 16:40
-
Jejku ja ostatnio zrezygnowałam z forum, bo myślałam że to jakiś wirus, a to tylko reklamy.
Beyfortus chyba powyżej 8 miesiąca życia trzeba podać w podwójnej dawce, co daje koszt około 4000 zł 😵💫 i można podawać dzieciom do 24 miesiąca.
U nas ostatnio z jedzeniem jest naprawdę spoko. Pochwaliłam się, więc spodziewam się za kilka dni pogorszenia 😉
Na jesień mamy na razie tylko kurtkę merino, ale boję się jak to będzie, bo ostatnio była tragedia jak założyła kurtkę z kapturem.
No i powiem wam jeszcze, że sprzedaliśmy ostatnio naszą spacerówkę pinga i przesiedliśmy się na joolza aer + i jestem nią zachwycona -
Dla naszych Maluchow w sprawie beyfortus jest jak pisze Milusia - 2 x 100mg by trzeba podać, można przyjąć do 24 miesiąca życia.
AnkaSłomianka - dzięki za przypomnienie o myBasic. Właśnie rozglądałam się za jakąś czapką dla Młodego. Miałam od nich muślinowy kapelusiki na lato i były ekstra.
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Tak, to prawda że podwójna dawka- czytanie ze zrozumieniem u mnie jeszcze średnio działa 🫣🤯🙀
-
U nas jedzeniowo bywa różnie,moje żarłoczne dziecko zostawia dużo na talerzu już. W ogóle z jedzeniem w krześle jest zazwyczaj masakra bo zje kęsa i wstaje,jak posadzę to ryk więc kończymy i je na stojąco przy kanapie albo na podłodze 🫠po kęsie bo w międzyczasie musi się kręcić po pokoju, ubijając wszystko widelcem - musi mieć chociaż jeszcze za bardzo z niego nie korzysta 🫣
W ogóle w niedzielę widziałam, że już zmęczony jest ale chciałam mu dać jeszcze obiad przed drzemka i zasnął mi w krześle 🫣 😅oczy zamknięte i głową poleciała ale rękę jeszcze wyciągał, jadł swóje ulubione danie pieczony łosoś i ziemniaczki z koperkiem i brokuł. Myślałam, że takie akcje tylko na Instagramie 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 19:47