udrażnianie jajowodów
-
WIADOMOŚĆ
-
KoniczynkaNaSzczęście wrote:Witam.
Wczoraj mialam laparoskopie...mam oba niedrozne...
Czy któraś stosowala np. borowiny? ziola klimuszki na zrosty itp.?
Czy jest tu jakas ktora zaszla w ciaze po shsg w Lublinie?
Myślałam o Lublinie ale bardzo boje się bólu no i nie widzę opinii aby dziewczyny zaszły w ciąże po tym zabiegu. Obecnie jestem w trakcie pierwszej i raczej ostatniej próby IVF, jeśli się nie uda to idziemy w adopcję. No chyba, że zdarzy się cud
edit: dodatkowo robiłam w domu okłady z plastrów borowinowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 11:11
-
Robiłam okłady z borowiny i pilam zioła o. Klimuszko. Być może dzięki temu udało się udrożnić w Lublinie oba jajowody. Ale najważniejszego efektu w postaci ciąży póki co brak pocieszam się że to tylko jeden cykl po zabiegu, na dodatek po owulacji bylam za granica,lecialam samolotem, zmiana klimatu itd. I pocieszam się że może dlatego się nie udało. Teraz drugi cykl, zobaczymy co przyniesie..
-
nick nieaktualny
-
Ja bym na Twoim miejscu zdała się na lekarzy. To oni ewentualnie kwalifikują do zabiegu shsg. Wysyła się mailem wypisy ze szpitala i wyniki badań i na tej podstawie jest decyzja czy próbują udrazniać. Nie chcesz to nie namawiam, ale nie masz nic do stracenia
-
I już dziś wiem, ze nie udało się tym razem:(
A przed shsg ja nic nie piłam i niczym się nie okladalam i udało się udroznic. Przede mną nowy cykl.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hipisiątko wrote:Ja mam pytanie czysto techniczne.
Miałam shsg w 2017 roku po jakim czasie mogę wykonać kolejnu taki zabieg ? I czy najpierw muszę wykonać zwykłe hsg, żeby wykazać niedrożność czy wystarczą dokumenty z czasów przed shsg ??
Tak panie pielęgniarki na radiologi to anioły bardzo ciepło wspominam ten zabieg mimo bólu.
Dzień dobry, ma Pani pewność, że jajowody są ponownie niedrożne ? najlepiej niech Pani do mnie przedzwoni 691 507 825 to porozmawiamy na spokojnie. Jak nie odbieram to prosze o sms (kilka słów o co chodzi) to oddzwonię.
Pozdrawiam
KPKoniczynkaNaSzczęście, hipisiątko lubią tę wiadomość
Radiologia Zabiegowa -
Marzenka85 wrote:Myślałam o Lublinie ale bardzo boje się bólu no i nie widzę opinii aby dziewczyny zaszły w ciąże po tym zabiegu. Obecnie jestem w trakcie pierwszej i raczej ostatniej próby IVF, jeśli się nie uda to idziemy w adopcję. No chyba, że zdarzy się cud
.
Skuteczność techniczna - to znaczy, że uda się udrożnić jajowody wynosi ponad 90 %, ale wiadomo, że nie u wszystkich Pań to jest przyczyną niepodności. Z danych w literaturze wynika, że około 20-30% kobiet zachodzi w ciąże. Nasze wyniki są podobne.
Zabieg jest refundowany, wykonywany w trybie pobytu jednodniowego. Uważam, że jest to duża szansa i szkoda by było z niej nie skorzystać.
Pozdrawiam
Krzysztof Pyra
Radiologia Zabiegowa -
Wow Kropka to cudownie!!!!
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
Trzymaj się, może to jeszcze nic pewnego:(
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
On ma swoją stronę internetową. Przyjmuje tez prywatnie w LublinieStarania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
Sierpień 2021 IVF Macierzyństwo Kraków dr P.
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
nick nieaktualny