udrażnianie jajowodów
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Dziś byłam na selektywnym Hsg w Lublinie. Udało się udrożnić obydwa jajowody. Wystarczył kontrast podany podczas wyższym ciśnieniem. Trochę bolało ale zdecydowanie mniej niż przy pierwszym hsg. Panie na radiologii cudowne. Jedna trzymała mnie za rękę cały czas i zagadywala. Byłam pacjentką dr Zycha. Doktor towarzyszył nam od samej izby przyjęć aż po wypis. Wszystko tłumaczył, co jakiś czas przychodził i pytał o samopoczucie. Teraz trzeba działać i czekać na efekty. . Mam nadzieję że się uda a jeśli nie to będę wiedziała że nie jest to czynnik jajowodowy.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
Sierpień 2021 IVF Macierzyństwo Kraków dr P.
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Julka super ze sie udało udroznic. Dawaj znać co sie u Ciebie dzieje. A innych badań sobie nie robiłaś?
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Robiłam. Hormony w porządku. Owulacja jest i wszystko z nią ok. Endometriozy ani żadnych innych takich nie mam. Mąż też ma wyniki super. Po wykluczeniu tego wszystkiego było hsg i wtedy wynik :niedrozne obydwa jajowody. Jak po jakimś czasie się nie uda będę szukać dalej.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Super, że u Ciebie też udało się udrożnić.Mamy podobna sytuację, bo u mnie poza tymi jajowodami też wydaje sie, że wszystko ok. Niecierpliwie czekam na nowy cykl, żeby zacząć działać co do szpitalnej opieki w Lublinie widzę, ze też odniosłaś pozytywne wrażenie. Oby więcej takich lekarzy i pielegniarek!
-
Tak. Wczoraj nie miałam już siły pisać. Mój pobyt w szpitalu to było jakieś szaleństwo. Zabieg miałam telefonicznie ustalony na 4 czerwca. Jak zgłosiłam się na izbę przyjęć to zrobiło się małe zamieszanie, ponieważ okazało się, że przyjęcie ma być 4 czerwca, a zabieg został ustalony na 5 czerwca i nikt nie wiedział dlaczego tak się stało. A więc zostałam na noc, mąż musiał brać urlop na żądanie i szukać na szybko noclegu. Wczoraj od samego rana nie mogłam uzyskać informacji o której mam mieć zabieg, nikt nic nie wiedział. Położne pytały mnie o nazwisko i po co tu jestem, a jak mówiłam że na shsg to dopytywały czy dziś wychodzę i czy jestem już po zabiegu. Nie miały w ogóle pojęcia co się dzieje na oddziale. Byłam zszokowana. W końcu o 14 pojechałam, zabieg wykonano i udało się. Powiedzieli, że oba jajowody zostały udrożnione. Pielęgniarki na radiologii bardzo miłe. Wracając na oddział lekarz który wykonywał shsg powiedział, żebym odczekała godzinę czy nie będę miała żadnych dolegliwości i mogę być wypisana. Po godzinie poszłam do pielęgniarek które tradycyjnie nie wiedziały kim jestem, po wytłumaczeniu zapytały czy zabieg już się odbył (!) i nie wiedziały nic o wypisie. Podeszła do mnie lekarka dyżurna, ponieważ wszyscy inni lekarze poszli już do domu, która również nic nie wiedziała i stwierdziła, że mam zostać do środy i wtedy mnie wypiszą, bo ona nie wie o co chodzi. Powiedziałam, że nie zostanę i wypisałam się na własne żądanie. Od rana dziś próbuje dodzwonić się do lekarzy, żeby wysłali mi wypis pocztą. Jestem bardzo szczęśliwa, że udało się udrożnić i nie mam żadnych zastrzeżeń co do samego zabiegu, ale chciałam się z Wami podzielić co się dzieje w III Klinice Ginekologii.
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
No to rzeczywiście zamieszanie to mało powiedziane. Ale najważniejsze że już po, stres minął, a przede wszystkim zabieg udany! Widocznie jak nas kierował dr Zych to czuł się odpowiedzialny za organizację i szło wszystko sprawniej. Ale tak czy inaczej efekt pobytu w szpitalu ten sam
-
Właśnie dziewczyny, czekam na dobre wieści od Was sama zastanawiam się czy ten cykl sobie odpuścić czy nie
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
Dr Zych wszystkiego pilnuje to nie ma takiego zamieszania. Nas przeprowadził od izby przyjęć po wypis prawie że za rękę . Co do starań jedni mówią że można bo promienie rtg są szkodliwe dopiero po zapłodnieniu. Inni że powinno się wstrzymać. My się trochę wstrzymalismy bo przez parę dni po zabiegu plamiłam. W sumie niby coś było w dniu owulacji ale.... na pewno bardziej postaramy się w przyszłym cyklu.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Właśnie o plamienie mi chodzi. Nie wiem czy na tyle wszystko będzie wygojone. Poczekam, zobaczę. A Wy dziewczyny chyba jesteście już w kolejnym cyklu? Trzymam kciuki.
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
Karola trzymam kciuki za kolejny, nie tracmy jeszcze nadziei. Ja obecnie jestem w połowie cyklu. Wszystko się okaże około 20 lipca.
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
Ja jestem dwa dni po owulacji więc teraz pozostaje czekać. Coraz częściej dopadaja mnie myśli że u nas może być jakaś inna przyczyna niż te jajowody. I znów trzeba będzie szukać . Tak sobie tylko rozmyslam bo parę dni temu stuknela mi 30 i mnie nachodzi na rozmyślania.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
To trzymam za Was kciuki i czekam na dobre wiadomości Też jak dostałam @ miałam podobne mysli do Ciebie. Ale jeśli nie jajowody to już nie wiem co... Więc jak stwierdzili ta niedrożność to pomyślałam że chociaż wiem co mi jest a teraz to już zwatpilam. No cóż.. jak to mówią - nowy cykl nowe nadzieje
-
Drogie Panie,
bardzo miło czyta się te ciepłe słowa na temat Radiologii Zabiegowej. Nie ukrywam, że wkładamy w to dużo serca. Panie pielęgniarki są niesamowitym wsparciem dla naszych pacjentek.
Celem wyjaśnienia pewnych kwestii. W naszym szpitalu są trzy kliniki ginekologii.
1. Położnictwo i Perinatologia (tutaj pracuje dr Zych)
2. III Klinika Ginekologii
3. Ginekologia Operacyjna
Współpracujemy ze wszystkimi. Zabiegi wykonuje się na Radiologii Zabiegowej w ramach umowy z NFZ. W większości ja je wykonuje. Jeśli chodzi o długość pobytu to przeważnie jest to jeden dzień. Dr Zych prosi dodatkowo o wyniki nasienia, ponieważ nierzadko zdarza się, że czynnikiem sprawczym są żylaki powrózka, które również leczymy w Zakładzie Radiologii Zabiegowej. U każdego Pana z niezadawalającymi wynikami nasienia, warto wykonać USG Doppler i sprawdzić czy nie ma żylaków. (u zainteresowanych Panów wykonuje to badanie - bezpłatnie - po sHSG)
Jeśli maja Panie pytania służę pomocą ([email protected])
Pozdrawiam
Dr Krzysztof PyraJulka1825, -karola12-, Bellakawa, KoniczynkaNaSzczęście, hipisiątko, dżona, Multiwitamina, miamia, KisSzilva lubią tę wiadomość
Radiologia Zabiegowa -
nick nieaktualny