Warszawa-opinie o invimed
-
WIADOMOŚĆ
-
moonlight wrote:Hmmm nie znam się na immunologii ale to chyba coś innego? Bo Asinek pisala o kirach implantacyjnych
Tak ale chodzi mi ogólnie o jego podejście do immunologii, czy po prostu tego nie olał,a może być to ważneStarania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
10 tydzień 3.3 cm
13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍 -
justka87 wrote:Sama na własną rękę badalam imunologie i tam wyszło sporo rzeczy niedobrych jestem pod opieką imunnologa, u mnie wskazania do in vitro czynnik męski ale teraz po badaniach wyszło problemy i u mnie
U kogo leczyłaś się w invimedzie? U nas też czynnik męski, u mnie na ten moment "tylko" hashimoto stwierdzono, ale uregulowane. Jaki u Was dalszy plan działania?Invimed Warszawa/dr K.
Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️
-
agaguska wrote:Tak ale chodzi mi ogólnie o jego podejście do immunologii, czy po prostu tego nie olał,a może być to ważne
Nie wiem sama co Ci doradzić, myslę, że warto doradzić się może innego lekarza? Z tego co widziałam to w invimedzie w Poznaniu mają immmunologa, w Warszawie słyszałam tylko o dr Jerzak.agaguska lubi tę wiadomość
Invimed Warszawa/dr K.
-
Kurcze dziewczyny, zaczynam się martwić decyzja o leczeniu i invimedzie...
Tyle że o moim lekarzu to najpierw czytałam opinie, i ma abrdoz dobre, że pomaga kobietom zajsc w ciążę, że dobiera dobre terapie, bo już się sparzylam jedna Panią dr o której ni nie poczytałam...
My koło co będziemy pewnie narazie jeszze coś działać naturalnie, kolejnym krokiem to inseminacja, a co dalej jeszcze nie wiem.
Ja narazie nie myślę o InVitro
-
Urszula wrote:Kurcze dziewczyny, zaczynam się martwić decyzja o leczeniu i invimedzie...
Tyle że o moim lekarzu to najpierw czytałam opinie, i ma abrdoz dobre, że pomaga kobietom zajsc w ciążę, że dobiera dobre terapie, bo już się sparzylam jedna Panią dr o której ni nie poczytałam...
My koło co będziemy pewnie narazie jeszze coś działać naturalnie, kolejnym krokiem to inseminacja, a co dalej jeszcze nie wiem.
Ja narazie nie myślę o InVitro
Patrzyłam z ciekawości tego dr Rawskiego i faktycznie opinie ma świetne. Wiesz myślę, że nie ma co się zrażać i oceniać całej kliniki na podstawie doświadczeń z innym lekarzem.Bo po raz każda z nas czegoś innego oczekuje od lekarza, a po 2 to właśnie ten konkretny lekarz jest istotny. Jeśli Ci podpasował to zobacz co Ci zaproponuje. Jak się naczytałam o nim opinii to sama sie zastanawiam czy sie do niego nie przenieść, no ale jestem tez w sumie zadowolona na razie z Kaczyńskiego i chyba nie ma co tak skakać z kwiatka na kwiatek. Sama nie wiemInvimed Warszawa/dr K.
-
moonlight wrote:Patrzyłam z ciekawości tego dr Rawskiego i faktycznie opinie ma świetne. Wiesz myślę, że nie ma co się zrażać i oceniać całej kliniki na podstawie doświadczeń z innym lekarzem.Bo po raz każda z nas czegoś innego oczekuje od lekarza, a po 2 to właśnie ten konkretny lekarz jest istotny. Jeśli Ci podpasował to zobacz co Ci zaproponuje. Jak się naczytałam o nim opinii to sama sie zastanawiam czy sie do niego nie przenieść, no ale jestem tez w sumie zadowolona na razie z Kaczyńskiego i chyba nie ma co tak skakać z kwiatka na kwiatek. Sama nie wiem
No właśnie mnie tez przekonały te opinie 🙂
Jeśli jesteś zadowolona ze swojego to może jeszcze się zastanów dobrze-ja ze swojego lekarza wcześniejszego nie byłam zadowolona dlatego zmieniłam.
W rzeczywistości dr jest bardzo miły i nie pozostawia żadnego pytania bez odpowiedzi-sam nawet dopytuje kilka razy na koniec czy napewno wszystko wiemy i jeszcze o coś nie chcemy zapytać 🙂
Ja u wcześniejszego lekarza nie mogłam się doprosić komentarza na temat wyników badań nasienia męża-babka nie potrafiła mi odpowiedzieć czy są dobre czy nie... on wziął tylko do ręki zobaczył j bez żadnych pytań wszystko o nich powiedział-a jak tym podbudowal męża to hoho 😁
W sumie narazie to tylko jedna wizyta, ale dr daje do siebie mr telefonu i w razie pytan kaze dzownic-na zabieg histeroskopi sam nie zapisywać, dal numer i miałam możliwość się zastanowić czy chce na NFZ w szpitu ww którym pracuje czy w invimed. Z racji że chciałam mieć to z głowy już w następnym cyklu to wybrałam invimed.
On jest ginekologiem i endykrynologiem i to mi też pasowało, bo wcześniej chciałam się zapisać do Dr Marcina wrony, ale on ma takie kolejki w każdej z przychodni że szok-w każdej zapisałam.sie na listę rezerwową i już chyba trzeci miesiąc leci a terminów nadal brak... -
Chociaż moja przygoda z Invimed zaczęła się stosunkowo niedawno bo dwa lata temu przeszłam do nich po czterech latach spędzonych w Novum to osobiście mogę polecić dr Ziółkowską przeszłam do niej od dr Dworniaka i to była chyba najlepsza decyzja 😃. Miałam ostatnią blastke i to ona przygotowywała mnie do transferu.
Chociaż ja podchodziłam w Invimed do procedury z komórką dawczyni więc nie mam doświadczenia jak jest w trakcie stymulacji.
Pani doktor wzięła pod uwagę wszystkie zalecenia dr Paśnika i od hematologa miałam zalecony clexane wypisała recepty bez problemu. -
Dziewczyny, co tam u Was? Ja mam już wykupione leki, czekam na @ i jadę z zastrzykami, powiem Wam, że stresuje mnie to, bo w życiu zastrzyku nie robiłam Wczoraj z mężem robiliśmy testowe na pomaranczyInvimed Warszawa/dr K.
-
Jestem po transferze blastki z 1 marca 😄 dni się dłużą a jeszcze wiele przede mną 🤣 postanowiłam że jeśli się nie uda również tym razem to zmieniam lekarza, może inne spojrzenie coś zdziała, ale nie wyprzedzam faktów. Zniechęciło mnie to, że doktor K nie kazał mi sprawdzać progesteronu na cyklu sztucznym
emka29 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
10 tydzień 3.3 cm
Ja dziś po histeroskopii-polip w endometrium usunięty, okazało się że macica za głęboka i nacinana miałam.
Także z głowy 🙂
Ogólnie Panie w invimed miłe które przygotowywały do zabiegu, jedyny minus to opóźnienie pół godziny...
A że na czczo to każda minuta się dluzyla...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 14:54
-
agaguska wrote:Jestem po transferze blastki z 1 marca 😄 dni się dłużą a jeszcze wiele przede mną 🤣 postanowiłam że jeśli się nie uda również tym razem to zmieniam lekarza, może inne spojrzenie coś zdziała, ale nie wyprzedzam faktów. Zniechęciło mnie to, że doktor K nie kazał mi sprawdzać progesteronu na cyklu sztucznym
KoszulkaUlka o tym czekaniu na czczo coś wiem Dla mnie w ogole jakiekolwiek badania na czczo to męka... Nie moge sobie poradzić jak nie zjem śniadania, bo zaraz mi słabo. Jaki macie plan na dalsze działanie?
Invimed Warszawa/dr K.
-
moonlight wrote:I do kogo myślisz się przenieść? Do Rawskiego? Trzymam kciuki, żeby nie było takiej potrzeby Nie ma co się negatywnie nastawiać, może akuart sie okaże, że u Was zaskoczyło?
KoszulkaUlka o tym czekaniu na czczo coś wiem Dla mnie w ogole jakiekolwiek badania na czczo to męka... Nie moge sobie poradzić jak nie zjem śniadania, bo zaraz mi słabo. Jaki macie plan na dalsze działanie?
Ten cykl spróbujemy jeszcze bez niczyjej ingerencji, a dalej narazie w sumie nie wiem-wizytę bede miec dopiero w kwietniu u dr, wtedy cos więcej się dowiem jakie dalsze dzialania-mam nadzieję że dobierze odpowiednią terapię i stanie się cud 👶
Chociaż mam cichą nadzieję, że nacięcie tego dna macicy coś da 🙂👶 -
Dziewczyny, co tutaj tak cicho? Ja mam za sobą pierwsze zastrzyki do stymulacji, na razie wszystko ok. Jutro mam wizytę na podglądanie co tam się dziejeInvimed Warszawa/dr K.
-
Ooo to trzymam kciukasy za pęcherzyki ✊
Ja wyczekuje miesiączki, choć w takim znaczeniu żeby był jej termin i żeby nie przyszła 😄
Wizytę dopiero mam w kwietniu bo czekam na wyniki kariotypu -oby były dobre...
Cicha nadzieję mam że po tej histeroskopii ten cykl zakończy się ⏸ -
agaguska wrote:Jestem po transferze blastki z 1 marca 😄 dni się dłużą a jeszcze wiele przede mną 🤣 postanowiłam że jeśli się nie uda również tym razem to zmieniam lekarza, może inne spojrzenie coś zdziała, ale nie wyprzedzam faktów. Zniechęciło mnie to, że doktor K nie kazał mi sprawdzać progesteronu na cyklu sztucznym
Jak się czujesz, jakieś objawy już się pojawiły?agaguska lubi tę wiadomość
-
KoszulkaUlka wrote:Ooo to trzymam kciukasy za pęcherzyki ✊
Ja wyczekuje miesiączki, choć w takim znaczeniu żeby był jej termin i żeby nie przyszła 😄
Wizytę dopiero mam w kwietniu bo czekam na wyniki kariotypu -oby były dobre...
Cicha nadzieję mam że po tej histeroskopii ten cykl zakończy się ⏸
Nie dziękuję I trzymam oczywiście kciuki za 2 kreseczki Kiedy powinna przyjść @?Invimed Warszawa/dr K.
-
emka29 wrote:Widzę po stopce, że się udało 😃. Gratuluję, ja też z blastki tylko 3bb mam dzisiaj Dominikę ❤️❤️❤️.
Jak się czujesz, jakieś objawy już się pojawiły?
Tak, na chwilę obecną się udało 😁 mam nadzieję, że moja historia zakończy się tak jak Twoja 🥰 jak na razie mam tylko czasem obolałe piersi, wieczorami lekką zgagę i chodzę zmęczona ale nie mogę zasnąć 🙃
We wtorek byłam u Kaczyńskiego i dostałam zastrzyki prolutex (ała) bo mam od 6 dni plamienia. Ale widziałam kropeczka 😍
Wiecie tylko Wy bo rodzinie i znajomym powiemy pewnie w 4 miesiącuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 22:48
Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
10 tydzień 3.3 cm
agaguska wrote:Tak, na chwilę obecną się udało 😁 mam nadzieję, że moja historia zakończy się tak jak Twoja 🥰 jak na razie mam tylko czasem obolałe piersi, wieczorami lekką zgagę i chodzę zmęczona ale nie mogę zasnąć 🙃
We wtorek byłam u Kaczyńskiego i dostałam zastrzyki prolutex (ała) bo mam od 6 dni plamienia. Ale widziałam kropeczka 😍
Wiecie tylko Wy bo rodzinie i znajomym powiemy pewnie w 4 miesiącu
Gratulacje!!! Który to tydzień i dzień? Macie jeszcze jakieś mrozaczki? Moja siostra też miała plamienia w ciąży i jej powiedziała doktórka, że to fizjologiczne i dopóki nie boli przy tym brzuch i nie ma żywej krwi to się nie przejmować, bo teraz większość kobiet takie maInvimed Warszawa/dr K.
-
moonlight wrote:Gratulacje!!! Który to tydzień i dzień? Macie jeszcze jakieś mrozaczki? Moja siostra też miała plamienia w ciąży i jej powiedziała doktórka, że to fizjologiczne i dopóki nie boli przy tym brzuch i nie ma żywej krwi to się nie przejmować, bo teraz większość kobiet takie ma
5+2 także jest jeszcze baaardzo wcześnie. Mamy jeszcze 3 zamrożone blastki: jedną 3AA i dwie 2/3BB. Dziękuję Ci bardzo mnie uspokoiłaś, na szczęście brzuch pobolewa czasami, ale to pewnie dzidzia się rozbija 😂 ledwo czućStarania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
10 tydzień 3.3 cm
11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍