Wielokrotne transfery
-
WIADOMOŚĆ
-
Grażyna wrote:Tak, kiry też. Mam okej wszystko. W ogóle lekarze jak patrzą, to mówią że zaskakująco dobre wyniki. To jest jak cios w serce, bo niewiadoma jest najgorsza.
Rozumiem Na logikę, w takim razie, adopcja zarodka rzeczywiście mogłaby być naturalnym kolejnym krokiem, bo może jest po prostu jakiś powód, dla którego Wasze wspólne zarodki organizm odrzuca? Invimed to jedna z klinik o gorszych opiniach, w Novum zgadzam się że bez sensu - próbowałam tam robić diagnostykę i mają jakiś przedpotopowy mindset, to nie jest klinika do leczenia niestandardowych problemów. Poszłabym do Bociana, ja tam się leczę, tam nie wciskają na siłę kolejnych stymulacji. W Ovi byłam na 1 konsultacji, gdyby nie lokalizacja to też bym ich rozważała. -
Grażyna wrote:Myślałam o zmianie, ale nie wiem gdzie iść. Novum ma złe opinie, a to co w tym roku stało się z dofinansowaniem, to był strzał w kolano ich. Myślałam o Oviklinice. No i myślałam, czy nie iść do Czekańskiej teraz. Tak żeby ktoś inny spojrzał na to.
Do AZ nie mam zgody lekarzy. Wszyscy mówią, że to nie czas. A ja już wymiękam..
Myślę że Czekańska jest bardziej empatyczna od niego, patrzy na nas trochę inaczej, jak kobieta na kobietę i trochę bardziej się utożsamia z naszymi emocjami, dostałam od niej bardzo dużo wsparcia po tych biochemach i poronieniach, sama raz przyznała że nie wie jakim cudem się trzymam po
Tym wszystkim w takim krótkim czasie bo wszystkie te 4 ciąże były w przeciągu 5 miesięcy, myślę że byłaby bardziej otwarta na adopcje zarodka, bardziej chyba bierze pod uwagę to że ktoś może mieć psychicznie dość i naprawdę chce czegoś innego mimo wszystkoGrażyna lubi tę wiadomość
-
Nadzieja9 wrote:Rozumiem Na logikę, w takim razie, adopcja zarodka rzeczywiście mogłaby być naturalnym kolejnym krokiem, bo może jest po prostu jakiś powód, dla którego Wasze wspólne zarodki organizm odrzuca? Invimed to jedna z klinik o gorszych opiniach, w Novum zgadzam się że bez sensu - próbowałam tam robić diagnostykę i mają jakiś przedpotopowy mindset, to nie jest klinika do leczenia niestandardowych problemów. Poszłabym do Bociana, ja tam się leczę, tam nie wciskają na siłę kolejnych stymulacji. W Ovi byłam na 1 konsultacji, gdyby nie lokalizacja to też bym ich rozważała.
Myślę że nie ma dobrej i złej kliniki, ja znowu czytałam same złe opinie o bocianie i ovi, mrożenie zarodków w 2-3 dobie i niezadowolone pacjentki które chwalą Invimed i novum, każda ma inną sytuację, trafi na innego lekarza, koordynatora itp i ciężko pewne rzeczy porównaćGrażyna lubi tę wiadomość
-
Grażyna wrote:Hej, szukam jakiejś pomocy. Co dalej robić. Jestem po 7 transferach. Wszystko beta zero, biochemy lub poronienie.
Wszystkie wyniki okej. Lekarze nie mają pomysłu. Brałam encorton w niskiej dawce, tak na w razie czego. Dawali mi też heparynę i acard, ale bez wskazań. Przy ostatnim transferze bez leków też biochem.
Opadam z sił. Invimed Warszawa aktualnie.
A robiliscie badania zarodków lub macie je w planie? -
Wiki98 wrote:A robiliscie badania zarodków lub macie je w planie?
Mamy w planie. Tylko że serio wątpię, by dotychczas wszystkie były złe. Coś musi być nie tak z implantacją.Rok starań naturalnych
3 IUI ☹️☹️☹️
I procedura in vitro - podano dwa zarodki
Beta 0 ☹️
II procedura in vitro (❄️❄️❄️❄️❄️❄️)
1. Beta 0 😔
2. Biochem😔
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem 😔
5. Biochem😔
CD138 ✅️
CD56 nieznacznie podwyższone
Jajowody drożne ✅️
histeroskopia (wycięto polip)
immunologia i genetyka ✅️
Własne cykle
Dobre endometrium -
Zastanawiam się nad zmianą kliniki, Novum albo Oviklinika. Czy któraś w Was leczyła się w tych klinikach i może mi doradzić na co zwrócić uwagę, do kogo się kierować, czy proponują jakieś badania immunologiczne?Starania rok.
👱♀️30 🧔29 czynnik męski
AMH 3,8
Punkcja 18.09.2024 r. - tylko 1 zarodek, zapłodnienie ICSI
23.09 transfer
2.10 wynik betahcg 8,3 Ciąża biochemiczna -
Podbijam temat też szukam nowej kliniki a jestem w invimedzie39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
przyszłamama96 wrote:Ja mam wrażenie że w Warszawie nie ma idealnej kliniki, novum i ovi mroza zarodki w 3 dobie39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
W ogóle każdy lekarz mówi co innego. Jeden radzi mi test era. Inny odradza. Szaleństwo. Kliniki rzeczywiście są bardzo różnie oceniane. I nie wiadomo co robić..Rok starań naturalnych
3 IUI ☹️☹️☹️
I procedura in vitro - podano dwa zarodki
Beta 0 ☹️
II procedura in vitro (❄️❄️❄️❄️❄️❄️)
1. Beta 0 😔
2. Biochem😔
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem 😔
5. Biochem😔
CD138 ✅️
CD56 nieznacznie podwyższone
Jajowody drożne ✅️
histeroskopia (wycięto polip)
immunologia i genetyka ✅️
Własne cykle
Dobre endometrium -
Sisi30 wrote:Zastanawiam się nad zmianą kliniki, Novum albo Oviklinika. Czy któraś w Was leczyła się w tych klinikach i może mi doradzić na co zwrócić uwagę, do kogo się kierować, czy proponują jakieś badania immunologiczne?
Powodzenia kochane każdy przechodzi lepsze gorsze momenty ale ta sila i wiara pcha nas w nie możliwe do wytrzymania leczenie . Dopóki są komórki dopóki macie odpowiedzi wiek warto walczyć. ÌWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 06:51
KarolinaKika, Grażyna lubią tę wiadomość
Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
tuonela wrote:Jak novum polecam doktora Zamore mieliśmy 6 transferów szukał szukał...po 3 wyslal nas do paśnika, laparoskopie zlecał. Histeroskopie i inne. on zawsze wierzył że nam się uda a jesteśmy jakimś pechowym przypadkiem i mega trudnym w Trójmieście nie podjęli się leczenia bo nie uzyskamy zarodkow miedzy innymi fragnetacjs DNA plemnika 70% to jest mega zly wynik padlo na novum maja uwazam bardzo dobre labolatorium widac po ilosci zarodkow..ja wątpiłam on wierzył..zawsze zarodki 5 doba . Teraz nawet miałam wodniaka temat nie do usunięcia podczas laparoskopii poddałam się..ale mnie klinika namówiła bo jest refundacja i chwala im za to obecnie 12tc+3...modle się żeby ten cud z nami został.
Powodzenia kochane każdy przechodzi lepsze gorsze momenty ale ta sila i wiara pcha nas w nie możliwe do wytrzymania leczenie . Dopóki są komórki dopóki macie odpowiedzi wiek warto walczyć. Ì
Hej,
My jesteśmy u dr Z, w nov.um z 4 prawidłowo zapłodnionych 4 blastki. Pierwszy raz miałam swiezy transfer I beta po raz 4ty zero;(. Coś Ci wyszło w immunologii? Zastosowaliście cos do tego ostatniego 6stego transferu wg wskazań Docenta? W No.vum mogli podziałać? U Ciebie chociaz" biochemiczna były, u mnie 0. Kiedyś 3 naturalne ciaze: cp, zdrowa i biochemiczna. Teraz 39 i od 2 lat inf...;(
Co zastosowalaliscie przy ostatnim transferze? Na sztucznym? Wcześniejsze blastki były też klasy A?
Trzymam kciuki, żeby już było tylko pięknie u Ciebie
Ja pomalu tracę siły i nadzieję..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 20:41
-
przyszłamama96 wrote:Ja mam wrażenie że w Warszawie nie ma idealnej kliniki, novum i ovi mroza zarodki w 3 dobie
A czy doktor Czekańska Rawska uznaje immunologie czy raczej nie za bardzo. Jakie ona ma podejście do pacjentki?Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Grażyna wrote:Myślałam o zmianie, ale nie wiem gdzie iść. Novum ma złe opinie, a to co w tym roku stało się z dofinansowaniem, to był strzał w kolano ich. Myślałam o Oviklinice. No i myślałam, czy nie iść do Czekańskiej teraz. Tak żeby ktoś inny spojrzał na to.
Do AZ nie mam zgody lekarzy. Wszyscy mówią, że to nie czas. A ja już wymiękam..
Kurcze czemu nie masz zgody. Już tyle transferow miałaś. Jakie masz Amh? Ja tam od razu podchodzę do adopcji zarodka. Jakoś nie ma z tym problemu. Lekarz jeszcze proponował mi adopcję komórki bo u męża dobre nasienie jest. Póki co próbujemy adopcji zarodka i jakoś nie ma z tym problemu.Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
POLECAM SPRAWDZIĆ HELICOBAKTER PYLORII, LAMBIE I Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, Trichomonas vaginalis, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum, Mycoplasma hominis
wykrywanie DNA 7 patogenów jednocześnie. WIELE WYCHODZI I NIE DOCHODZI DO IMPLANTACJI -
Grażyna wrote:W ogóle każdy lekarz mówi co innego. Jeden radzi mi test era. Inny odradza. Szaleństwo. Kliniki rzeczywiście są bardzo różnie oceniane. I nie wiadomo co robić..
Grazyna, to wszystko tez zalezy ile Ty jestes w stanie zniesc. Jak juz masz dosyc, to zawsze sa Czechy jezeli chcesz zrobic AZ, a w Polsce odmawiaja.
Ja mialam zawsze dobre wyniki, a jednak IVF i transfery sie nie udawaly. Nigdy nie dostalam diagnozy. Po 3 IVF nie mialam juz sily na dalsza walke i zrobilam AZ. Zaskoczylo za pierwszym razem co mnie utwierdzilo w tym, ze po prostu mielismy slabe zarodki. I tak, pewnie moglismy jeszcze probowac, ale ja nie mialam na to sily psychicznie i fizycznie.ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Cześć,
Ja miałam 5 procedur i 9 transferów. Dwie pierwsze procedury były w Krakowie i miałam tylko 1 zarodek... przenieśliśmy się do Novum, najpierw u Wojewódzkiego, później już u P. Lewandowskiego. Bety zawsze były 0, nie wiedzieli w sumie czemu zarodki się nie przyjmują, podejrzewali słaba jakość komórek, przez to że mam endometrioze.
Za 9-tym razem się udało! jestem teraz w 6 TC i mam nadzieję że tym razem wszystko się poukłada.
Jeśli chodzi o Novum to mam zaufanie tylko do dr Piotra Lewandowskiego i dr Wojewódzkiego. Często trafiałam do innych lekarzy, a to przy wypisach, albo jak któryś z nich był nieobecny i niestety większość lekarzy nie budziła mojego zaufania. Dr
Lewandowski to świetny specjalista, pierwsze wrażenie może nie było najlepsze bo zawsze się spieszy i wizyty wydają się chaotyczne, ale po kilku wizytach sam zauważył że jesteśmy trudnym przypadkiem i wykazał więcej empatii
Ciężko powiedzieć co tym razem pomogło, dostałam cały komplet leków po transferze: estrogen, duphaston, encorton, prolutex, cyclogest, acesan, neoparin.
Przed ostatnia punkcja miałam zabieg sklerotyzacji torbieli endometrialnej, a przed samym transferem akupunkturę. Przez kilka dni przed transferem piłam codziennie czerwone wino wytrawne 50-100ml, na ukrwienie macicy.
Wiele razy tu czytałam o przypadkach innych osób którym się udawało i które pisały żeby się nie poddawać i też powiem to samo - wiem że momentami jest mega ciężko, ale warto próbowaćVirginia, Julia85 lubią tę wiadomość
-
Wiki98 wrote:A robiliscie badania zarodków lub macie je w planie?
Ile biochem i ile poronien na te 7 transferów? Ile procedur? Próbowałaś 2 transferować?