X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wielokrotne transfery
Odpowiedz

Wielokrotne transfery

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja9 Znajoma

Wysłany: 6 października, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Tak, kiry też. Mam okej wszystko. W ogóle lekarze jak patrzą, to mówią że zaskakująco dobre wyniki. To jest jak cios w serce, bo niewiadoma jest najgorsza.

Rozumiem :( Na logikę, w takim razie, adopcja zarodka rzeczywiście mogłaby być naturalnym kolejnym krokiem, bo może jest po prostu jakiś powód, dla którego Wasze wspólne zarodki organizm odrzuca? Invimed to jedna z klinik o gorszych opiniach, w Novum zgadzam się że bez sensu - próbowałam tam robić diagnostykę i mają jakiś przedpotopowy mindset, to nie jest klinika do leczenia niestandardowych problemów. Poszłabym do Bociana, ja tam się leczę, tam nie wciskają na siłę kolejnych stymulacji. W Ovi byłam na 1 konsultacji, gdyby nie lokalizacja to też bym ich rozważała.

• przyszłamama96 Ekspertka

Wysłany: 6 października, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Myślałam o zmianie, ale nie wiem gdzie iść. Novum ma złe opinie, a to co w tym roku stało się z dofinansowaniem, to był strzał w kolano ich. Myślałam o Oviklinice. No i myślałam, czy nie iść do Czekańskiej teraz. Tak żeby ktoś inny spojrzał na to.
    Do AZ nie mam zgody lekarzy. Wszyscy mówią, że to nie czas. A ja już wymiękam..

Myślę że Czekańska jest bardziej empatyczna od niego, patrzy na nas trochę inaczej, jak kobieta na kobietę i trochę bardziej się utożsamia z naszymi emocjami, dostałam od niej bardzo dużo wsparcia po tych biochemach i poronieniach, sama raz przyznała że nie wie jakim cudem się trzymam po
    Tym wszystkim w takim krótkim czasie bo wszystkie te 4 ciąże były w przeciągu 5 miesięcy, myślę że byłaby bardziej otwarta na adopcje zarodka, bardziej chyba bierze pod uwagę to że ktoś może mieć psychicznie dość i naprawdę chce czegoś innego mimo wszystko

Grażyna lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 października, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja9 wrote:
    Rozumiem :( Na logikę, w takim razie, adopcja zarodka rzeczywiście mogłaby być naturalnym kolejnym krokiem, bo może jest po prostu jakiś powód, dla którego Wasze wspólne zarodki organizm odrzuca? Invimed to jedna z klinik o gorszych opiniach, w Novum zgadzam się że bez sensu - próbowałam tam robić diagnostykę i mają jakiś przedpotopowy mindset, to nie jest klinika do leczenia niestandardowych problemów. Poszłabym do Bociana, ja tam się leczę, tam nie wciskają na siłę kolejnych stymulacji. W Ovi byłam na 1 konsultacji, gdyby nie lokalizacja to też bym ich rozważała.

Myślę że nie ma dobrej i złej kliniki, ja znowu czytałam same złe opinie o bocianie i ovi, mrożenie zarodków w 2-3 dobie i niezadowolone pacjentki które chwalą Invimed i novum, każda ma inną sytuację, trafi na innego lekarza, koordynatora itp i ciężko pewne rzeczy porównać

Grażyna lubi tę wiadomość

• Wiki98 Debiutantka

Wysłany: 7 października, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Hej, szukam jakiejś pomocy. Co dalej robić. Jestem po 7 transferach. Wszystko beta zero, biochemy lub poronienie.
    Wszystkie wyniki okej. Lekarze nie mają pomysłu. Brałam encorton w niskiej dawce, tak na w razie czego. Dawali mi też heparynę i acard, ale bez wskazań. Przy ostatnim transferze bez leków też biochem.
    Opadam z sił. Invimed Warszawa aktualnie.

A robiliscie badania zarodków lub macie je w planie?

• Grażyna Znajoma

Wysłany: 7 października, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki98 wrote:

Mamy w planie. Tylko że serio wątpię, by dotychczas wszystkie były złe. Coś musi być nie tak z implantacją.

Rok starań naturalnych
    3 IUI ☹️☹️☹️

I procedura in vitro - podano dwa zarodki
    Beta 0 ☹️

II procedura in vitro (❄️❄️❄️❄️❄️❄️)
    1. Beta 0 😔
    2. Biochem😔
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem 😔
    5. Biochem😔

CD138 ✅️
    CD56 nieznacznie podwyższone
    Jajowody drożne ✅️
    histeroskopia (wycięto polip)
    immunologia i genetyka ✅️
    Własne cykle
    Dobre endometrium
  • Sisi30 Koleżanka

Wysłany: 8 października, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad zmianą kliniki, Novum albo Oviklinika. Czy któraś w Was leczyła się w tych klinikach i może mi doradzić na co zwrócić uwagę, do kogo się kierować, czy proponują jakieś badania immunologiczne?

Starania rok.
    👱‍♀️30 🧔29 czynnik męski
    AMH 3,8
    Punkcja 18.09.2024 r. - tylko 1 zarodek, zapłodnienie ICSI
    23.09 transfer
    2.10 wynik betahcg 8,3 Ciąża biochemiczna
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 8 października, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat też szukam nowej kliniki a jestem w invimedzie

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅
    AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
    On
    10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
    03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
    Teratozoospermia
    Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅

1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌

Wysłany: 8 października, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Podbijam temat też szukam nowej kliniki a jestem w invimedzie

Ja mam wrażenie że w Warszawie nie ma idealnej kliniki, novum i ovi mroza zarodki w 3 dobie

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 8 października, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Mamy w planie. Tylko że serio wątpię, by dotychczas wszystkie były złe. Coś musi być nie tak z implantacją.
    Hej wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 😊 może będę mogła coś podpowiedzieć

Radika lubi tę wiadomość

• Radika Debiutantka

Wysłany: 9 października, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula wrote:
    Hej wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 😊 może będę mogła coś podpowiedzieć

Hej wysłałam również do Ciebie zaproszenie, też jestem ciekawa co można jeszcze zrobić. Również mamy problem z implantacją

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 10 października, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    Ja mam wrażenie że w Warszawie nie ma idealnej kliniki, novum i ovi mroza zarodki w 3 dobie
    U mnie nawet nie zamrozili bo jak miałam dwa to lekarz powiedział że nie będziemy się bawić w mrożenie i podajemy dwa

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅
    AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
    On
    10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
    03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
    Teratozoospermia
    Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅

1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌
  • Grażyna Znajoma

Wysłany: 11 października, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle każdy lekarz mówi co innego. Jeden radzi mi test era. Inny odradza. Szaleństwo. Kliniki rzeczywiście są bardzo różnie oceniane. I nie wiadomo co robić..

Rok starań naturalnych
    3 IUI ☹️☹️☹️

I procedura in vitro - podano dwa zarodki
    Beta 0 ☹️

II procedura in vitro (❄️❄️❄️❄️❄️❄️)
    1. Beta 0 😔
    2. Biochem😔
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem 😔
    5. Biochem😔

CD138 ✅️
    CD56 nieznacznie podwyższone
    Jajowody drożne ✅️
    histeroskopia (wycięto polip)
    immunologia i genetyka ✅️
    Własne cykle
    Dobre endometrium
  • tuonela Autorytet

Wysłany: 13 października, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi30 wrote:
    Zastanawiam się nad zmianą kliniki, Novum albo Oviklinika. Czy któraś w Was leczyła się w tych klinikach i może mi doradzić na co zwrócić uwagę, do kogo się kierować, czy proponują jakieś badania immunologiczne?
    Jak novum polecam doktora Zamore mieliśmy 6 transferów szukał szukał...po 3 wyslal nas do paśnika, laparoskopie zlecał. Histeroskopie i inne. on zawsze wierzył że nam się uda a jesteśmy jakimś pechowym przypadkiem i mega trudnym w Trójmieście nie podjęli się leczenia bo nie uzyskamy zarodkow miedzy innymi fragnetacjs DNA plemnika 70% to jest mega zly wynik padlo na novum maja uwazam bardzo dobre labolatorium widac po ilosci zarodkow..ja wątpiłam on wierzył..zawsze zarodki 5 doba . Teraz nawet miałam wodniaka temat nie do usunięcia podczas laparoskopii poddałam się..ale mnie klinika namówiła bo jest refundacja i chwala im za to obecnie 12tc+3...modle się żeby ten cud z nami został.
    Powodzenia kochane każdy przechodzi lepsze gorsze momenty ale ta sila i wiara pcha nas w nie możliwe do wytrzymania leczenie . Dopóki są komórki dopóki macie odpowiedzi wiek warto walczyć. Ì

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 06:51

KarolinaKika, Grażyna lubią tę wiadomość

Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
    08.12.2022 5 transfer
    6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
    30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
    06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 21 października, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Jak novum polecam doktora Zamore mieliśmy 6 transferów szukał szukał...po 3 wyslal nas do paśnika, laparoskopie zlecał. Histeroskopie i inne. on zawsze wierzył że nam się uda a jesteśmy jakimś pechowym przypadkiem i mega trudnym w Trójmieście nie podjęli się leczenia bo nie uzyskamy zarodkow miedzy innymi fragnetacjs DNA plemnika 70% to jest mega zly wynik padlo na novum maja uwazam bardzo dobre labolatorium widac po ilosci zarodkow..ja wątpiłam on wierzył..zawsze zarodki 5 doba . Teraz nawet miałam wodniaka temat nie do usunięcia podczas laparoskopii poddałam się..ale mnie klinika namówiła bo jest refundacja i chwala im za to obecnie 12tc+3...modle się żeby ten cud z nami został.
    Powodzenia kochane każdy przechodzi lepsze gorsze momenty ale ta sila i wiara pcha nas w nie możliwe do wytrzymania leczenie . Dopóki są komórki dopóki macie odpowiedzi wiek warto walczyć. Ì

Hej,
    My jesteśmy u dr Z, w nov.um z 4 prawidłowo zapłodnionych 4 blastki. Pierwszy raz miałam swiezy transfer I beta po raz 4ty zero;(. Coś Ci wyszło w immunologii? Zastosowaliście cos do tego ostatniego 6stego transferu wg wskazań Docenta? W No.vum mogli podziałać? U Ciebie chociaz" biochemiczna były, u mnie 0. Kiedyś 3 naturalne ciaze: cp, zdrowa i biochemiczna. Teraz 39 i od 2 lat inf...;(
    Co zastosowalaliscie przy ostatnim transferze? Na sztucznym? Wcześniejsze blastki były też klasy A?
    Trzymam kciuki, żeby już było tylko pięknie u Ciebie
    Ja pomalu tracę siły i nadzieję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 20:41

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 21 października, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:

A czy doktor Czekańska Rawska uznaje immunologie czy raczej nie za bardzo. Jakie ona ma podejście do pacjentki?

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 21 października, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Myślałam o zmianie, ale nie wiem gdzie iść. Novum ma złe opinie, a to co w tym roku stało się z dofinansowaniem, to był strzał w kolano ich. Myślałam o Oviklinice. No i myślałam, czy nie iść do Czekańskiej teraz. Tak żeby ktoś inny spojrzał na to.
    Do AZ nie mam zgody lekarzy. Wszyscy mówią, że to nie czas. A ja już wymiękam..

Kurcze czemu nie masz zgody. Już tyle transferow miałaś. Jakie masz Amh? Ja tam od razu podchodzę do adopcji zarodka. Jakoś nie ma z tym problemu. Lekarz jeszcze proponował mi adopcję komórki bo u męża dobre nasienie jest. Póki co próbujemy adopcji zarodka i jakoś nie ma z tym problemu.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Małe marzenia Koleżanka

Wysłany: 22 października, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLECAM SPRAWDZIĆ HELICOBAKTER PYLORII, LAMBIE I Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, Trichomonas vaginalis, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum, Mycoplasma hominis

wykrywanie DNA 7 patogenów jednocześnie. WIELE WYCHODZI I NIE DOCHODZI DO IMPLANTACJI

• Virginia Autorytet

Wysłany: 22 października, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    W ogóle każdy lekarz mówi co innego. Jeden radzi mi test era. Inny odradza. Szaleństwo. Kliniki rzeczywiście są bardzo różnie oceniane. I nie wiadomo co robić..

Grazyna, to wszystko tez zalezy ile Ty jestes w stanie zniesc. Jak juz masz dosyc, to zawsze sa Czechy jezeli chcesz zrobic AZ, a w Polsce odmawiaja.

Ja mialam zawsze dobre wyniki, a jednak IVF i transfery sie nie udawaly. Nigdy nie dostalam diagnozy. Po 3 IVF nie mialam juz sily na dalsza walke i zrobilam AZ. Zaskoczylo za pierwszym razem co mnie utwierdzilo w tym, ze po prostu mielismy slabe zarodki. I tak, pewnie moglismy jeszcze probowac, ale ja nie mialam na to sily psychicznie i fizycznie.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • barbra Nowa

Wysłany: 23 października, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Ja miałam 5 procedur i 9 transferów. Dwie pierwsze procedury były w Krakowie i miałam tylko 1 zarodek... przenieśliśmy się do Novum, najpierw u Wojewódzkiego, później już u P. Lewandowskiego. Bety zawsze były 0, nie wiedzieli w sumie czemu zarodki się nie przyjmują, podejrzewali słaba jakość komórek, przez to że mam endometrioze.
    Za 9-tym razem się udało! :) jestem teraz w 6 TC i mam nadzieję że tym razem wszystko się poukłada.
    Jeśli chodzi o Novum to mam zaufanie tylko do dr Piotra Lewandowskiego i dr Wojewódzkiego. Często trafiałam do innych lekarzy, a to przy wypisach, albo jak któryś z nich był nieobecny i niestety większość lekarzy nie budziła mojego zaufania. Dr
    Lewandowski to świetny specjalista, pierwsze wrażenie może nie było najlepsze bo zawsze się spieszy i wizyty wydają się chaotyczne, ale po kilku wizytach sam zauważył że jesteśmy trudnym przypadkiem i wykazał więcej empatii :)
    Ciężko powiedzieć co tym razem pomogło, dostałam cały komplet leków po transferze: estrogen, duphaston, encorton, prolutex, cyclogest, acesan, neoparin.
    Przed ostatnia punkcja miałam zabieg sklerotyzacji torbieli endometrialnej, a przed samym transferem akupunkturę. Przez kilka dni przed transferem piłam codziennie czerwone wino wytrawne 50-100ml, na ukrwienie macicy.

Wiele razy tu czytałam o przypadkach innych osób którym się udawało i które pisały żeby się nie poddawać i też powiem to samo - wiem że momentami jest mega ciężko, ale warto próbować:)

Virginia, Julia85 lubią tę wiadomość

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 24 października, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki98 wrote:
    Hej, ja.4 transfery beta 0. Histero zrobione, zarodki klasy dobrej, niebadane. Wybieram soe do immunologa.
    Ile biochem i ile poronien na te 7 transferów? Ile procedur? Próbowałaś 2 transferować?

‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ