Wielokrotne transfery
-
WIADOMOŚĆ
-
barbra wrote:Cześć,
Ja miałam 5 procedur i 9 transferów. Dwie pierwsze procedury były w Krakowie i miałam tylko 1 zarodek... przenieśliśmy się do Novum, najpierw u Wojewódzkiego, później już u P. Lewandowskiego. Bety zawsze były 0, nie wiedzieli w sumie czemu zarodki się nie przyjmują, podejrzewali słaba jakość komórek, przez to że mam endometrioze.
Za 9-tym razem się udało! jestem teraz w 6 TC i mam nadzieję że tym razem wszystko się poukłada.
Jeśli chodzi o Novum to mam zaufanie tylko do dr Piotra Lewandowskiego i dr Wojewódzkiego. Często trafiałam do innych lekarzy, a to przy wypisach, albo jak któryś z nich był nieobecny i niestety większość lekarzy nie budziła mojego zaufania. Dr
Lewandowski to świetny specjalista, pierwsze wrażenie może nie było najlepsze bo zawsze się spieszy i wizyty wydają się chaotyczne, ale po kilku wizytach sam zauważył że jesteśmy trudnym przypadkiem i wykazał więcej empatii
Ciężko powiedzieć co tym razem pomogło, dostałam cały komplet leków po transferze: estrogen, duphaston, encorton, prolutex, cyclogest, acesan, neoparin.
Przed ostatnia punkcja miałam zabieg sklerotyzacji torbieli endometrialnej, a przed samym transferem akupunkturę. Przez kilka dni przed transferem piłam codziennie czerwone wino wytrawne 50-100ml, na ukrwienie macicy.
Wiele razy tu czytałam o przypadkach innych osób którym się udawało i które pisały żeby się nie poddawać i też powiem to samo - wiem że momentami jest mega ciężko, ale warto próbować
Cześć, Twój post dostał mi otuchy. Jestem po 3 nieudanym transferze, beta 0 za każdym razem. Teraz szykujemy się do kolejnej procedury z zamrożonych komórek. Mam nadzieję że uda uzyskać się jak najwięcej zarodków.
Mam endometrioze, jestem po histeriskopii (wycięcie polipa, CD138), po leczeniu antybiotykami, po diagnostyce immunologicznej (wszystko wyszło ok). Lekarz już nie ma mi co zaproponować poza kolejnymi próbami.
Wszystkie transfery mialam z zarodkami dobrej klasy, komorki jajowe pobrane w wieku 36 lat. Teraz mam 39.
Pisałaś o tym czerwonym winie, może to pomoże? Tonący brzytwy się chwyta..'85 👩
Endometrioza
Torbiel jajnika
1 IVF
1ET 4AA ❌
2FET 3AA ❌
Histeroskopia + CD138 = polip, przewlekłe zapalenie endometrium, leczenie
Cross match 12%
Allo MLR 25%
KIR Bx
3FET 4BB ❌
2 IVF
9 komórek jajowych = > 6 komórek zaplodninych => 1 x 3AA + 1 x ❄️4BB + 1x ❄️3AA
4 ET 3AA 🥳
5dpt 8,7
9dpt 140 -
Hejka
Czy ktoś tutaj jeszcze jest?? o_0
Czy może jest nowy wątek w tym temacie?
dajcie znać plis
z góry dzięki!
'85 👩
Endometrioza
Torbiel jajnika
1 IVF
1ET 4AA ❌
2FET 3AA ❌
Histeroskopia + CD138 = polip, przewlekłe zapalenie endometrium, leczenie
Cross match 12%
Allo MLR 25%
KIR Bx
3FET 4BB ❌
2 IVF
9 komórek jajowych = > 6 komórek zaplodninych => 1 x 3AA + 1 x ❄️4BB + 1x ❄️3AA
4 ET 3AA 🥳
5dpt 8,7
9dpt 140 -
Cześć, piszę tylko zameldować, że kolejny transfer za nami - beta 0.
To był nasz ostatni. Za nami 7 transferów (8 zarodków).
Nie wiem już co robić. Nie widzę sensu już.1 Rok starań naturalnych
IUI ☹️
IUI ☹️
IUI ☹️
I procedura in vitro - podano dwa zarodki 3-dniowe, świeży cykl
Beta 0 ☹️☹️
II procedura in vitro (blastki ❄️❄️❄️❄️❄️❄️)
1. Beta 0 😔
2. Biochem😔
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem 😔
5. Biochem😔
6. Beta 0 😔
III procedura, 35 lat
⏳️
CD138 ok ✅️
CD56 nieznacznie podwyższone
Jajowody drożne ✅️
histeroskopia (wycięto mini polip)
immunologia i genetyka ok ✅️
Własne cykle
Dobre endometrium
Cross match 23,5%
Żadnych stwierdzonych problemów u obojga. -
Grażyna wrote:Cześć, piszę tylko zameldować, że kolejny transfer za nami - beta 0.
Nie wiem już co robić. Nie widzę sensu już.
Bardzo mi przykro. ☹️ Jeśli szukasz przyczyny niepowodzeń to zajrzyj może na wątek miesięczny, tam dziewczyny mają ogromną wiedzę i może coś Ci podpowiedzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 19:17
On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer
BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞 -
Grażyna wrote:Cześć, piszę tylko zameldować, że kolejny transfer za nami - beta 0.
Cześć, a robiłaś badania hematologiczne? Bo nie widzę w stopce, to też ma duże znaczenie a czesto lekarze o tym zapominaja👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
trombofilia wrodzona
10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
06.2023 - II FET beta 0 😞
10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
01.2024 -3 FET beta 0 😞
AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
02.11.2024 FET
Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
28dpt ❤️ -
Tzn. jakie? Na zespół antyfosfolipidowy, trombofilię, celiakię itd? Robiłam. Wszystko ok.1 Rok starań naturalnych
IUI ☹️
IUI ☹️
IUI ☹️
I procedura in vitro - podano dwa zarodki 3-dniowe, świeży cykl
Beta 0 ☹️☹️
II procedura in vitro (blastki ❄️❄️❄️❄️❄️❄️)
1. Beta 0 😔
2. Biochem😔
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem 😔
5. Biochem😔
6. Beta 0 😔
III procedura, 35 lat
⏳️
CD138 ok ✅️
CD56 nieznacznie podwyższone
Jajowody drożne ✅️
histeroskopia (wycięto mini polip)
immunologia i genetyka ok ✅️
Własne cykle
Dobre endometrium
Cross match 23,5%
Żadnych stwierdzonych problemów u obojga. -
Badanie nazywa się test uma robia go w klinikach Invicta.Ja sprawdzałam białko wolne s,toczeń, poziom homocysteiny, robiłam badania na trombofilie wrodzona cały pakiet.
Czy przy każdym transferze robiłaś w dniu transferu i potrm na kontrolę poziomy hormonów progesteron, estrodial?
Dodatkowo cxy przy transferze braliście nacięcie otoczki ah zarodka?embrioglue?
Ja te dwie rzeczy przy udanych transferach brałam plus wlew atosibanu I relanium i Neoparin I wiadomo estrofem, luteina,progesteron bensins,prolutex.
Warto skonsultować swój przypadek u innego lekarza w innej klinice. Byliśmy w Invimed,Novuum a udało się w Invicta... -