X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wielokrotne transfery
Odpowiedz

Wielokrotne transfery

Oceń ten wątek:
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wrote:
    Dołączam do grupy po 4 transferach. Zarodki przebadane 5.1.1 i 5.2.2. Pierwszy transfer tylko z metypredem i poronienie zatrzymane w 7tc. Trzeci też. Ostatni to już pakiet: metypred, accofil, clexane, acard, plaquenil i beta nawet nie drgnęła. Nie mamy już pomysłu i mam wrażenie że to bardziej od tej jednej komórki zależy niż od masy leków.

Jestem w podobnej sytuacji - cztery przebadane zarodki najwyższej klasy. Pierwszy transfer bez zbadanej immunologii, tylko na samym Encortonie - puste jajo, od początku niskie bety, poza tabelką, ale z prawidłowym przyrostem. Przy drugim i trzecim dodatkowo wjechał Intralipid (mam wysokie NK) - beta zero. Czwarty - na Equoralu, Accofilu i również Encortonie i Intralipidzie (zawsze też miałam heparynę) - ciąża biochemiczna, zatrzymana na 45 becie w 10 dniu.
    Jeśli nie robiłaś zbadałabym jeszcze dla świętego spokoju: histeroskopię, ew. komórki CD 138 i NK w macicy (biopsja) oraz krzywą cukrową. Rozumiem, że tarczyca też przebadana jako podstawa.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Żabka Koleżanka

Wysłany: 21 października 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Jestem w podobnej sytuacji - cztery przebadane zarodki najwyższej klasy. Pierwszy transfer bez zbadanej immunologii, tylko na samym Encortonie - puste jajo, od początku niskie bety, poza tabelką, ale z prawidłowym przyrostem. Przy drugim i trzecim dodatkowo wjechał Intralipid (mam wysokie NK) - beta zero. Czwarty - na Equoralu, Accofilu i również Encortonie i Intralipidzie (zawsze też miałam heparynę) - ciąża biochemiczna, zatrzymana na 45 becie w 10 dniu.
    Jeśli nie robiłaś zbadałabym jeszcze dla świętego spokoju: histeroskopię, ew. komórki CD 138 i NK w macicy (biopsja) oraz krzywą cukrową. Rozumiem, że tarczyca też przebadana jako podstawa.

Chyba pisałyśmy nawet kiedyś :). W swoich staraniach doszłam do bet na poziomie 6500 ale zawsze rosły nierówno. Z dnia na dzień czułam jak znikają wszystkie objawy :/. Tarczycę mam przebadaną i biorę eurhyrox ale w minimalnej dawce (choć moja klinika nie monitorowała jej w trakcie starań). Biopsja wyszła ok. Widzę w necie, że CD138 mówi o stanie zapalnym endometrium. U mnie w opisie biopsji jest info, że stanu zapalnego nie stwierdzono. Krzywa cukrowa ok, insulinowa niby ok ale tylko 2-punktowa więc nie wiem czy interpretacja jest miarodajna. Histeroskopii i intralipidu nie miałam ponieważ lekarz uważał, że nie ma potrzeby. Teraz odpoczywam, a potem zmieniam klinikę żeby może jakieś inne podejście spróbować. Czy Tobie się udało przy podejściu 5 :)?

01.2020 IUI
    06.2020 ICSI, Famsi, brak zarodków
    09.2020 ICSI, Famsi, 3 ❄
    10.2020 ICSI, Famsi, 2 ❄, faza lutealna
    4xFET nieudany po PGD, w tym poronienia 1x7tc i 1x8tc [*]

Zmiana kliniki
    07.2022 ICSI, 3❄
    10.2022 FET, ❤️🤰🏼-> 24.06.2023👶🏻

37l, AMH ok, kariotypy ok, HSG ok, test ERA/biopsja endo ok, histeroskopia ok, immunologia ok, MTHFR, PAI, endometrioza
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wrote:
    Chyba pisałyśmy nawet kiedyś :). W swoich staraniach doszłam do bet na poziomie 6500 ale zawsze rosły nierówno. Z dnia na dzień czułam jak znikają wszystkie objawy :/. Tarczycę mam przebadaną i biorę eurhyrox ale w minimalnej dawce (choć moja klinika nie monitorowała jej w trakcie starań). Biopsja wyszła ok. Widzę w necie, że CD138 mówi o stanie zapalnym endometrium. U mnie w opisie biopsji jest info, że stanu zapalnego nie stwierdzono. Krzywa cukrowa ok, insulinowa niby ok ale tylko 2-punktowa więc nie wiem czy interpretacja jest miarodajna. Histeroskopii i intralipidu nie miałam ponieważ lekarz uważał, że nie ma potrzeby. Teraz odpoczywam, a potem zmieniam klinikę żeby może jakieś inne podejście spróbować. Czy Tobie się udało przy podejściu 5 :)?

W poniedziałek będzie transfer.
    Z krzywą jeszcze powiem, że dobrze stawić wynik na jakieś tematyczne forum bo mi dwóch lekarzy wykluczyło IO i dopiero trzeci dopatrzył się nieprawidłowości i włączył metforminę (na podstawie tego samego wyniku, lekarze twierdzili, że absolutnie nie, najwyżej dieta).

VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Żabka Koleżanka

Wysłany: 22 października 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, trzymam kciuki żeby to był Twój ostatni!

Krakowska lubi tę wiadomość

01.2020 IUI
    06.2020 ICSI, Famsi, brak zarodków
    09.2020 ICSI, Famsi, 3 ❄
    10.2020 ICSI, Famsi, 2 ❄, faza lutealna
    4xFET nieudany po PGD, w tym poronienia 1x7tc i 1x8tc [*]

Zmiana kliniki
    07.2022 ICSI, 3❄
    10.2022 FET, ❤️🤰🏼-> 24.06.2023👶🏻

37l, AMH ok, kariotypy ok, HSG ok, test ERA/biopsja endo ok, histeroskopia ok, immunologia ok, MTHFR, PAI, endometrioza
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie wyrąbane na kolejny transfer? Ja już podchodzę do tego jak do zwykłego zabiegu. Nawet powiedziałam mężowi, który chciał wziąć wolne by nie robił cyrków bo żadna okazja i normalnie szedł do pracy. Formalność, którą trzeba spełnić i tyle.
    Już mnie nic nie cieszy, nie mam ekscytacji, jak coś w rodzaju cytologii. Straciłam nadzieję.

• efcia84 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Też macie wyrąbane na kolejny transfer? Ja już podchodzę do tego jak do zwykłego zabiegu. Nawet powiedziałam mężowi, który chciał wziąć wolne by nie robił cyrków bo żadna okazja i normalnie szedł do pracy. Formalność, którą trzeba spełnić i tyle.
    Już mnie nic nie cieszy, nie mam ekscytacji, jak coś w rodzaju cytologii. Straciłam nadzieję.
    Ja tez mam dzis taki dzien, dzis robilam bete mojego 12 transferu i nawet nie drgnela :(tez juz trace nadzieje......

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia84 wrote:
    Ja tez mam dzis taki dzien, dzis robilam bete mojego 12 transferu i nawet nie drgnela :(tez juz trace nadzieje......

Lekarze mają jeszcze jakieś pomysły?
    Masz inne zarodki?

• efcia84 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Lekarze mają jeszcze jakieś pomysły?
    Masz inne zarodki?
    Już mam chyba wszystkie możliwe leki cały zależny zestaw. Mam jeszcze 5 zarodkow zamrożonych. Miałam 4 razy piękna beta, ale wszystkie poroniłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 18:43

• Lillyofthevalley Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,
    jest tu ktoś po takim czasie ?

32l.
    Starania od 11.2017r.
    04.2019r. rozpoczęcie stymulacji
    Można liczyć tylko na prawy jajowod 💁‍♀️
    Ja: Hashimoto, podwyższone komórki NK, mutacja Leiden,
    on: Mała ruchliwość plemników.
    12.2019r. Pierwsze IUI, beta <0,2
    01.2020r. Druga IUI 🍷
    02.2020r. Trzecia IUI 😔
    Przechodzimy do pierwszej procedury (3x 😔),
    Druga procedura (2x 😔, 3x jest cud 🤱 1*❄️)
    Wracamy po rodzeństwo.
    08.2023r. 1x 😔
    Trzecia procedura: badanie zarodków, 2x❄️.
    2x crio 😔😔
    Kolejna procedura.
  • Małe marzenia Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznijcie diagnostykę od badania na helicobakter pyllori, lambie, wymaz na bakterie z pochwy, żelazo ferrytyna itp dużo można zarodków transferować ale jak Twoje wyniki są kiepskie to organizm będzie odrzucał zarodki mimo Accofilu i encortu.

• Małe marzenia Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe marzenia wrote:
    Zacznijcie diagnostykę od badania na helicobakter pyllori, lambie, wymaz na bakterie z pochwy, żelazo ferrytyna itp dużo można zarodków transferować ale jak Twoje wyniki są kiepskie to organizm będzie odrzucał zarodki mimo Accofilu i encortu.
    Pocczytajcie o tym na fb HORMONALNA PRZESTRZEŃ
    nawet zmiana podpasek na bawełniane wiele daje

‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ