Wielokrotne transfery
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabka wrote:Dołączam do grupy po 4 transferach. Zarodki przebadane 5.1.1 i 5.2.2. Pierwszy transfer tylko z metypredem i poronienie zatrzymane w 7tc. Trzeci też. Ostatni to już pakiet: metypred, accofil, clexane, acard, plaquenil i beta nawet nie drgnęła. Nie mamy już pomysłu i mam wrażenie że to bardziej od tej jednej komórki zależy niż od masy leków.
Jestem w podobnej sytuacji - cztery przebadane zarodki najwyższej klasy. Pierwszy transfer bez zbadanej immunologii, tylko na samym Encortonie - puste jajo, od początku niskie bety, poza tabelką, ale z prawidłowym przyrostem. Przy drugim i trzecim dodatkowo wjechał Intralipid (mam wysokie NK) - beta zero. Czwarty - na Equoralu, Accofilu i również Encortonie i Intralipidzie (zawsze też miałam heparynę) - ciąża biochemiczna, zatrzymana na 45 becie w 10 dniu.
Jeśli nie robiłaś zbadałabym jeszcze dla świętego spokoju: histeroskopię, ew. komórki CD 138 i NK w macicy (biopsja) oraz krzywą cukrową. Rozumiem, że tarczyca też przebadana jako podstawa.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:Jestem w podobnej sytuacji - cztery przebadane zarodki najwyższej klasy. Pierwszy transfer bez zbadanej immunologii, tylko na samym Encortonie - puste jajo, od początku niskie bety, poza tabelką, ale z prawidłowym przyrostem. Przy drugim i trzecim dodatkowo wjechał Intralipid (mam wysokie NK) - beta zero. Czwarty - na Equoralu, Accofilu i również Encortonie i Intralipidzie (zawsze też miałam heparynę) - ciąża biochemiczna, zatrzymana na 45 becie w 10 dniu.
Jeśli nie robiłaś zbadałabym jeszcze dla świętego spokoju: histeroskopię, ew. komórki CD 138 i NK w macicy (biopsja) oraz krzywą cukrową. Rozumiem, że tarczyca też przebadana jako podstawa.
Chyba pisałyśmy nawet kiedyś . W swoich staraniach doszłam do bet na poziomie 6500 ale zawsze rosły nierówno. Z dnia na dzień czułam jak znikają wszystkie objawy . Tarczycę mam przebadaną i biorę eurhyrox ale w minimalnej dawce (choć moja klinika nie monitorowała jej w trakcie starań). Biopsja wyszła ok. Widzę w necie, że CD138 mówi o stanie zapalnym endometrium. U mnie w opisie biopsji jest info, że stanu zapalnego nie stwierdzono. Krzywa cukrowa ok, insulinowa niby ok ale tylko 2-punktowa więc nie wiem czy interpretacja jest miarodajna. Histeroskopii i intralipidu nie miałam ponieważ lekarz uważał, że nie ma potrzeby. Teraz odpoczywam, a potem zmieniam klinikę żeby może jakieś inne podejście spróbować. Czy Tobie się udało przy podejściu 5 ?01.2020 IUI
06.2020 ICSI, Famsi, brak zarodków
09.2020 ICSI, Famsi, 3 ❄
10.2020 ICSI, Famsi, 2 ❄, faza lutealna
4xFET nieudany po PGD, w tym poronienia 1x7tc i 1x8tc [*]
Zmiana kliniki
07.2022 ICSI, 3❄
10.2022 FET, ❤️🤰🏼-> 24.06.2023👶🏻
37l, AMH ok, kariotypy ok, HSG ok, test ERA/biopsja endo ok, histeroskopia ok, immunologia ok, MTHFR, PAI, endometrioza -
Żabka wrote:Chyba pisałyśmy nawet kiedyś . W swoich staraniach doszłam do bet na poziomie 6500 ale zawsze rosły nierówno. Z dnia na dzień czułam jak znikają wszystkie objawy . Tarczycę mam przebadaną i biorę eurhyrox ale w minimalnej dawce (choć moja klinika nie monitorowała jej w trakcie starań). Biopsja wyszła ok. Widzę w necie, że CD138 mówi o stanie zapalnym endometrium. U mnie w opisie biopsji jest info, że stanu zapalnego nie stwierdzono. Krzywa cukrowa ok, insulinowa niby ok ale tylko 2-punktowa więc nie wiem czy interpretacja jest miarodajna. Histeroskopii i intralipidu nie miałam ponieważ lekarz uważał, że nie ma potrzeby. Teraz odpoczywam, a potem zmieniam klinikę żeby może jakieś inne podejście spróbować. Czy Tobie się udało przy podejściu 5 ?
W poniedziałek będzie transfer.
Z krzywą jeszcze powiem, że dobrze stawić wynik na jakieś tematyczne forum bo mi dwóch lekarzy wykluczyło IO i dopiero trzeci dopatrzył się nieprawidłowości i włączył metforminę (na podstawie tego samego wyniku, lekarze twierdzili, że absolutnie nie, najwyżej dieta).
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Super, trzymam kciuki żeby to był Twój ostatni!
Krakowska lubi tę wiadomość
01.2020 IUI
06.2020 ICSI, Famsi, brak zarodków
09.2020 ICSI, Famsi, 3 ❄
10.2020 ICSI, Famsi, 2 ❄, faza lutealna
4xFET nieudany po PGD, w tym poronienia 1x7tc i 1x8tc [*]
Zmiana kliniki
07.2022 ICSI, 3❄
10.2022 FET, ❤️🤰🏼-> 24.06.2023👶🏻
37l, AMH ok, kariotypy ok, HSG ok, test ERA/biopsja endo ok, histeroskopia ok, immunologia ok, MTHFR, PAI, endometrioza -
Też macie wyrąbane na kolejny transfer? Ja już podchodzę do tego jak do zwykłego zabiegu. Nawet powiedziałam mężowi, który chciał wziąć wolne by nie robił cyrków bo żadna okazja i normalnie szedł do pracy. Formalność, którą trzeba spełnić i tyle.
Już mnie nic nie cieszy, nie mam ekscytacji, jak coś w rodzaju cytologii. Straciłam nadzieję.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
Krakowska wrote:Też macie wyrąbane na kolejny transfer? Ja już podchodzę do tego jak do zwykłego zabiegu. Nawet powiedziałam mężowi, który chciał wziąć wolne by nie robił cyrków bo żadna okazja i normalnie szedł do pracy. Formalność, którą trzeba spełnić i tyle.
Już mnie nic nie cieszy, nie mam ekscytacji, jak coś w rodzaju cytologii. Straciłam nadzieję. -
efcia84 wrote:Ja tez mam dzis taki dzien, dzis robilam bete mojego 12 transferu i nawet nie drgnela :(tez juz trace nadzieje......
Lekarze mają jeszcze jakieś pomysły?
Masz inne zarodki?Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
Krakowska wrote:Lekarze mają jeszcze jakieś pomysły?
Masz inne zarodki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 18:43
-
Czesc,
jest tu ktoś po takim czasie ?32l.
Starania od 11.2017r.
04.2019r. rozpoczęcie stymulacji
Można liczyć tylko na prawy jajowod 💁♀️
Ja: Hashimoto, podwyższone komórki NK, mutacja Leiden,
on: Mała ruchliwość plemników.
12.2019r. Pierwsze IUI, beta <0,2
01.2020r. Druga IUI 🍷
02.2020r. Trzecia IUI 😔
Przechodzimy do pierwszej procedury (3x 😔),
Druga procedura (2x 😔, 3x jest cud 🤱 1*❄️)
Wracamy po rodzeństwo.
08.2023r. 1x 😔
Trzecia procedura: badanie zarodków, 2x❄️.
2x crio 😔😔
Kolejna procedura. -
Małe marzenia wrote:Zacznijcie diagnostykę od badania na helicobakter pyllori, lambie, wymaz na bakterie z pochwy, żelazo ferrytyna itp dużo można zarodków transferować ale jak Twoje wyniki są kiepskie to organizm będzie odrzucał zarodki mimo Accofilu i encortu.
nawet zmiana podpasek na bawełniane wiele daje -