X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wielokrotne transfery
Odpowiedz

Wielokrotne transfery

Oceń ten wątek:
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wrote:
    Dołączam do grupy po 4 transferach. Zarodki przebadane 5.1.1 i 5.2.2. Pierwszy transfer tylko z metypredem i poronienie zatrzymane w 7tc. Trzeci też. Ostatni to już pakiet: metypred, accofil, clexane, acard, plaquenil i beta nawet nie drgnęła. Nie mamy już pomysłu i mam wrażenie że to bardziej od tej jednej komórki zależy niż od masy leków.

Jestem w podobnej sytuacji - cztery przebadane zarodki najwyższej klasy. Pierwszy transfer bez zbadanej immunologii, tylko na samym Encortonie - puste jajo, od początku niskie bety, poza tabelką, ale z prawidłowym przyrostem. Przy drugim i trzecim dodatkowo wjechał Intralipid (mam wysokie NK) - beta zero. Czwarty - na Equoralu, Accofilu i również Encortonie i Intralipidzie (zawsze też miałam heparynę) - ciąża biochemiczna, zatrzymana na 45 becie w 10 dniu.
    Jeśli nie robiłaś zbadałabym jeszcze dla świętego spokoju: histeroskopię, ew. komórki CD 138 i NK w macicy (biopsja) oraz krzywą cukrową. Rozumiem, że tarczyca też przebadana jako podstawa.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Żabka Koleżanka

Wysłany: 21 października 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Jestem w podobnej sytuacji - cztery przebadane zarodki najwyższej klasy. Pierwszy transfer bez zbadanej immunologii, tylko na samym Encortonie - puste jajo, od początku niskie bety, poza tabelką, ale z prawidłowym przyrostem. Przy drugim i trzecim dodatkowo wjechał Intralipid (mam wysokie NK) - beta zero. Czwarty - na Equoralu, Accofilu i również Encortonie i Intralipidzie (zawsze też miałam heparynę) - ciąża biochemiczna, zatrzymana na 45 becie w 10 dniu.
    Jeśli nie robiłaś zbadałabym jeszcze dla świętego spokoju: histeroskopię, ew. komórki CD 138 i NK w macicy (biopsja) oraz krzywą cukrową. Rozumiem, że tarczyca też przebadana jako podstawa.

Chyba pisałyśmy nawet kiedyś :). W swoich staraniach doszłam do bet na poziomie 6500 ale zawsze rosły nierówno. Z dnia na dzień czułam jak znikają wszystkie objawy :/. Tarczycę mam przebadaną i biorę eurhyrox ale w minimalnej dawce (choć moja klinika nie monitorowała jej w trakcie starań). Biopsja wyszła ok. Widzę w necie, że CD138 mówi o stanie zapalnym endometrium. U mnie w opisie biopsji jest info, że stanu zapalnego nie stwierdzono. Krzywa cukrowa ok, insulinowa niby ok ale tylko 2-punktowa więc nie wiem czy interpretacja jest miarodajna. Histeroskopii i intralipidu nie miałam ponieważ lekarz uważał, że nie ma potrzeby. Teraz odpoczywam, a potem zmieniam klinikę żeby może jakieś inne podejście spróbować. Czy Tobie się udało przy podejściu 5 :)?

01.2020 IUI
    06.2020 ICSI, Famsi, brak zarodków
    09.2020 ICSI, Famsi, 3 ❄
    10.2020 ICSI, Famsi, 2 ❄, faza lutealna
    4xFET nieudany po PGD, w tym poronienia 1x7tc i 1x8tc [*]

Zmiana kliniki
    07.2022 ICSI, 3❄
    10.2022 FET, ❤️🤰🏼-> 24.06.2023👶🏻

37l, AMH ok, kariotypy ok, HSG ok, test ERA/biopsja endo ok, histeroskopia ok, immunologia ok, MTHFR, PAI, endometrioza
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wrote:
    Chyba pisałyśmy nawet kiedyś :). W swoich staraniach doszłam do bet na poziomie 6500 ale zawsze rosły nierówno. Z dnia na dzień czułam jak znikają wszystkie objawy :/. Tarczycę mam przebadaną i biorę eurhyrox ale w minimalnej dawce (choć moja klinika nie monitorowała jej w trakcie starań). Biopsja wyszła ok. Widzę w necie, że CD138 mówi o stanie zapalnym endometrium. U mnie w opisie biopsji jest info, że stanu zapalnego nie stwierdzono. Krzywa cukrowa ok, insulinowa niby ok ale tylko 2-punktowa więc nie wiem czy interpretacja jest miarodajna. Histeroskopii i intralipidu nie miałam ponieważ lekarz uważał, że nie ma potrzeby. Teraz odpoczywam, a potem zmieniam klinikę żeby może jakieś inne podejście spróbować. Czy Tobie się udało przy podejściu 5 :)?

W poniedziałek będzie transfer.
    Z krzywą jeszcze powiem, że dobrze stawić wynik na jakieś tematyczne forum bo mi dwóch lekarzy wykluczyło IO i dopiero trzeci dopatrzył się nieprawidłowości i włączył metforminę (na podstawie tego samego wyniku, lekarze twierdzili, że absolutnie nie, najwyżej dieta).

VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Żabka Koleżanka

Wysłany: 22 października 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, trzymam kciuki żeby to był Twój ostatni!

Krakowska lubi tę wiadomość

01.2020 IUI
    06.2020 ICSI, Famsi, brak zarodków
    09.2020 ICSI, Famsi, 3 ❄
    10.2020 ICSI, Famsi, 2 ❄, faza lutealna
    4xFET nieudany po PGD, w tym poronienia 1x7tc i 1x8tc [*]

Zmiana kliniki
    07.2022 ICSI, 3❄
    10.2022 FET, ❤️🤰🏼-> 24.06.2023👶🏻

37l, AMH ok, kariotypy ok, HSG ok, test ERA/biopsja endo ok, histeroskopia ok, immunologia ok, MTHFR, PAI, endometrioza
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie wyrąbane na kolejny transfer? Ja już podchodzę do tego jak do zwykłego zabiegu. Nawet powiedziałam mężowi, który chciał wziąć wolne by nie robił cyrków bo żadna okazja i normalnie szedł do pracy. Formalność, którą trzeba spełnić i tyle.
    Już mnie nic nie cieszy, nie mam ekscytacji, jak coś w rodzaju cytologii. Straciłam nadzieję.

• efcia84 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Też macie wyrąbane na kolejny transfer? Ja już podchodzę do tego jak do zwykłego zabiegu. Nawet powiedziałam mężowi, który chciał wziąć wolne by nie robił cyrków bo żadna okazja i normalnie szedł do pracy. Formalność, którą trzeba spełnić i tyle.
    Już mnie nic nie cieszy, nie mam ekscytacji, jak coś w rodzaju cytologii. Straciłam nadzieję.
    Ja tez mam dzis taki dzien, dzis robilam bete mojego 12 transferu i nawet nie drgnela :(tez juz trace nadzieje......

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia84 wrote:
    Ja tez mam dzis taki dzien, dzis robilam bete mojego 12 transferu i nawet nie drgnela :(tez juz trace nadzieje......

Lekarze mają jeszcze jakieś pomysły?
    Masz inne zarodki?

• efcia84 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Lekarze mają jeszcze jakieś pomysły?
    Masz inne zarodki?
    Już mam chyba wszystkie możliwe leki cały zależny zestaw. Mam jeszcze 5 zarodkow zamrożonych. Miałam 4 razy piękna beta, ale wszystkie poroniłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 18:43

‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ