Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wrocław- Invimed czy inna klinika
Odpowiedz

Wrocław- Invimed czy inna klinika

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania betę powtórzę jutro wynik będzie w czwartek. Sikańca nie robiłam i całe szczęście bo niska ta moja beta pewnie wyszedłby ujemny.

margo001 ja też z dnia na dzień miałam większy problem żeby się wkłuć to chyba normalne pod koniec stymulacji musiałam po trzy podejścia robić do jednego zastrzyku a na początku wchodziły jak w masełko. Tym że nie czujesz jajników się nie przejmuj to o niczym nie świadczy ja nie czułam w ogóle a pobrali mi 11 dojrzałych komórek i do tego na jednym mam torbiel endometrialną. A znowu jak brałam CLO to jajniki chciało mi rozsadzić taki ból.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Ja wcześnie zaczęłam starania i całe szczęście ;) W sumie po prostu się nie zabezpieczaliśmy i czekaliśmy co los nam przyniesie i dopiero po ponad dwóch lata poprosiłam o pomoc lekarza, przechodziłam wszystkie etapy nic nie pomagała udało mi się tylko przeskoczyć IUI. A w tym roku skończyłam 28 lat.

Ania1986 trzymam kciuki żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli :)

ja tez duzo etapow przeskoczylam tak naprawde, bo skonczylam clo, a chwile po tym udalismy sie od razu do kliniki i wtedy padla decyzja o IVF. Nie wiem nawet czy mam drozne jajowody, czy mam wrogi sluz... :/ pewnie jak IVF bedzie zawodzic bede szukac innych alternatyw <3 Niekoniecznie to IVF jest koncowym wyjsciem dla staraczek <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Ania kasa jest bo wiem że na bieżąco kwalifikują tylko na stymulację raczej musisz się nastawić na październik, znajoma wczoraj do nich dzwoniła i pytała jak sytuacja wygląda.

Anuszka bardzo ci życzę żeby beta rosła, czyli dobrą decyzję podjęłaś z tym Invimedem.

nie wiem wlasnie ktora wersja prawdziwsza sa dwie: pazdziernik i styczen :/ jak styczen, to wracam na te kilka miesiecy do mojego :) no chyba, ze mnie kropek tu zatrzyma na 9 miesiecy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 14:31

• margo001 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania255 trzymajmy się tego, że kropek jest i szybko nie wyjdzie.

Ania1986 ja mam amh minimalnie niższe.

Zobaczymy w piątek jak to u mnie wygląda :/

Anna255 lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Mysza ja się stymuluję i niestety muszę potwierdzić, że z każdym zastrzykiem trudniej się wkłuć :( W piątek wizyta 8ds tak to się chyba nazywa. Póki co jajników prawie nie czuję i to mnie zaczyna martwić.

Ania u mnie też patrzyli tylko na zaświadczenie i aktualne badania, no i hsg ale dlatego że miałam jeszcze IUI w klinice.
    Ja też jajników nie czułam tylko wkucie co raz gorzej szło no i po pregnylu schylić sie nie mogłam bo jajniki bolały :(

Moje crio sie nie odbędzie mam wode w macicy zebraną ....juz nawet nie miałam siły pytac o kase i 2 procedure bo ryczeć mi się chciało ....:(musze czekac na @ i dopiero crio czyli koniec września :(

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przy takich amh jaka procedurę mialyscie? Krotka czy dluga?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    I przy takich amh jaka procedurę mialyscie? Krotka czy dluga?

ja co prawda mam wysokie AMH, ale przy nizszych ponoc stosuja krotkie protokoly, zobaczymy co dziewczyny jeszcze powiedza... <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez slyszalam ze stosuja krótki.

A wogule u nas w invikcie jak amh sie robi to mialyscie jakas gorna norme podana?? Bo ja mam same dolne normy, a przeciez od jakiejś tam wysokości amh potwierdza sie pcos

• margo001 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza przykro mi, wiem, że takie wiadomości podcinają skrzydła ale może trochę odpoczniesz, nabierzesz sił i kropek będzie miał dobre warunki żeby z tobą zostać.

Ania ja mam długi protokół i jakoś nie pamiętam żeby któraś z dziewczyn pisała o krótkim :/

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ze jedna z dziewczyn, ktora ze mna równo miala stymulacje, miala wczesniej dlugi protokol (ale tez i wieksze dawki leku niz ja, bo nie miala PCO), a teraz bedzie miala krotki protokol, tez nie miala wysokiego AMH. Moze to jest tak, ze w kazdej klinice zalezy od przypadku i lekarza (naprawde, przechodzac z rak do rak od lekarzy w jednej klinice idzie sie spotkac z tym, ze jeden chce nami kierowac w inny sposob niz ten drugi lekarz, kazdy moze miec zupelnie inna wizje naszego leczenia, nie wszystko sie pokrywa), a pierwsza stymulacja to tak na zasadzie metody "prób i bledow" Mam nadzieje, ze przy kolejnej stymulacji lekarze beda juz wiedzieli jak dzialac w danym przypadku i znajda na kazda "zloty srodek" :)

• margo001 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, też mi się wydaje, że ta pierwsza stymulacja to na zasadzie prób i błędów i pewnie wszystkiego można się spodziewać. Przy następnej to pewnie już coś więcej wiedzą i lepiej dobierają leki i dawki.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z dzisiaj, prosze dziewczyny o dalsze kciuki, zeby ciaza sie utrzymala, bo ja to straszna panikara jestem, nie wierze w to co sie dzisiaj dzieje...! Tym bardziej, ze nie mam mrozaczkow...

bega HCG 58,72
    progesteron 47,85
    estradiol 1122,47

:) :) :)

Niech ta chwila szczescia trwa wiecznie...! Teraz zaciskam kciuki za was :*

dzis 7dpt, rano mocne II krechy - gdyby nie test, nie pojechalabym dzis na bete...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 14:45

Danae, muszynka, mysza89, freya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Wyniki z dzisiaj, prosze dziewczyny o dalsze kciuki, zeby ciaza sie utrzymala, bo ja to straszna panikara jestem, nie wierze w to co sie dzisiaj dzieje...! Tym bardziej, ze nie mam mrozaczkow...

bega HCG 58,72
    progesteron 47,85
    estradiol 1122,47

dzis 7dpt, rano mocne II krechy - gdyby nie test, nie pojechalabym dzis na bete...

Gratulacje!!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

bega HCG 58,72
    progesteron 47,85
    estradiol 1122,47

Gratulacje :))) dobrze, dobrze rob dla mnie miejsce :)

Anna255, mysza89 lubią tę wiadomość

• margo001 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jeszcze raz gratuluję :)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

bega HCG 58,72
    progesteron 47,85
    estradiol 1122,47

Teraz kochana trzymaj kciuki za mnie by dr w o miała dobrą rękę we wrześniu i się udało ujrzeć 2 krechy :)
    A teraz wypoczywaj :)....Trzymam kciuki za przyrost

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    Teraz kochana trzymaj kciuki za mnie by dr w o miała dobrą rękę we wrześniu i się udało ujrzeć 2 krechy :)
    A teraz wypoczywaj :)....Trzymam kciuki za przyrost

wiruski dla kazdej z Was :*:*:*:* łapcie ile wlezie, nie chce sama z brzuszkiem chodzic - musimy sie razem trzymac dalej :D

tt10979844fltt.gif

mysza89, freya lubią tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest piękny dzień dla Ani255, gratulować jeszcze raz:) teraz czas na dalszedobre rokowania pacjętów dr W-O:)

Anna255, mysza89 lubią tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pacjentów*

jigt0hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zrobilam dr W-O niezla reklame, ma babka "dobra reke" hehe :)

http://www.extensor.pl/index.php?strona=stan.fizjologiczny

jedzcie duzo bialka, bo wtedy sa wieksze szanse:

http://www.akademiadietetyki.pl/prozdrowotne-wlasciwosci-serwatki-niedocenianego-skarbu/
    http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 06:48

mysza89 lubi tę wiadomość

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ