X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wrocław- Invimed czy inna klinika
Odpowiedz

Wrocław- Invimed czy inna klinika

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2 potencjalne a zarazem stresujace dni kiedy moga nas odwołać, jak tel mi dzwoni to pierwsze co oblewa mnie zimny pot..... Prosze o mocne trzymanie kciukow!!

• Alincia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki trzymamy:)

jigt0hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam jesli sie powtarzam z pytaniem ale zaczynam panikowac
    mam zaswaidczenie o 2 lata leczenia(6 cykli z clo-czynnik jajnikowy) bad. nasienia, fsh, amh

i czy wymagali od wAS w invikcie potwierdzenia w sensie , wyników badan itd tych lat wpisanych w zaswaidczeniu?

czy jesli mam czynnik jajnikowy czy musze wszystkie papiery z cykli monitorowanych brac ze soba(zdjacia usg,opisy cyklu) , beda tego wymagac aby przedstawic potwierdzenie?

• Alincia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez ze soba wszystko co masz...to nie zaszkodzi...a jesli chodzi o zaswiadczenie o 2 latach to tylko to...zadnych badan ani nic nie wołali. ..

Ania1986 lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • freya Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja na zaświadczeniu od ginekologa miałam info o czasie starań o ciążę i bardzo krótką informację o cyklach stymulowanych (miesiąc, jaki lek, jaka dawka, cykl reaktywny, albo niereaktywny). Tylko tyle. To wystarczyło :) Dr powiedziała, że porządny ginekolog, że takie zaświadczenie mi wystawił. Żadnych papierów z monitoringów nie potrzebujesz. Oczywiście w razie W możesz je mieć przy sobie.
    Powodzenia!! :)

Ania1986 lubi tę wiadomość

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny przepraszam jesli sie powtarzam z pytaniem ale zaczynam panikowac
    mam zaswaidczenie o 2 lata leczenia(6 cykli z clo-czynnik jajnikowy) bad. nasienia, fsh, amh

i czy wymagali od wAS w invikcie potwierdzenia w sensie , wyników badan itd tych lat wpisanych w zaswaidczeniu?

czy jesli mam czynnik jajnikowy czy musze wszystkie papiery z cykli monitorowanych brac ze soba(zdjacia usg,opisy cyklu) , beda tego wymagac aby przedstawic potwierdzenie?

A u kogo masz kwalifikację?

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    A u kogo masz kwalifikację?
    u W-O :)

J. omijam szerokim lukiem!:) bo juz mialam z nim do czynienia i on mi gawarantowal jeszcze w marcu ze sie nie zakwalifikujemy z nasza historia , a jesli jutro sie uda to umowie sie specjalnie na ktoras wizyte do niego aby mu dowalic tekstem jakims :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 21:40

mysza89 lubi tę wiadomość

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u W-O to powinno wystarczyć. Trzymam kciuki :) i daj znać jak poszło. A J. lepiej dalej omijaj szerokim łukiem, szkoda Twoich nerwów :P

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ile kosztuje wizyta jesli jest sie juz ich pacjentem 100 czy 120 zl?

• margo001 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u W-O nie powinno być problemu, weź wszystko co masz na wszelki wypadek ale obstawiam, że będzie ją interesowało tylko amh, nasienie i zaświadczenie

hmmm nie pamiętam ile wizyta tam kosztowała, zwykle jakieś badania przy okazji robiłam. Trzymam kciuki za wizytę :)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki ja nie mialam problemu z kwalifikacja u W-O. pierwsze podejscie niestety sie nie udalo w sierpniu. teraz mam 2dzien @ i juz biore estrofem i 11. wrzesnia mam wizyte przygotowujaca do krio. pozdrawiam, sciskam

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zamiast pisac do kazdej z osobna napisze tu :)

Wyniki z dzis:

betaHCG 640.08 mIU/ml (po 6 dniach od pierwszej bety)
    estradiol 1376 pg/ml
    progesteron 51.89

no i... chyba klinika ma dobry sprzet, bo dr wypatrzyla pecherzyk :) ja osobiscie bym go nie dojrzala na tym ekranie, ona mi pokazala malutenka kropeczke. Pecherzyk ma na dzien dzisiejszy 0,18 cm, a endometrium 2 cm.

Jutro musze umawiac sie na wizyte juz do lekarza prowadzacego, mam nadzieje, ze bedzie ok. Teraz najgorsze bedzie czekanie. No i apropo jajnika lewego, co mnie klul, dr mowi, ze oba jajniki sa ok, wiec tez sie uspokoilam <3

Pozdrawiam i zycze milego dnia :)

freya, margo001, mysza89 lubią tę wiadomość

• margo001 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania255 życzę ci aby dalej się tak wszystko ładnie układało, dbajcie o siebie.

Anna255 lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Kochane, zamiast pisac do kazdej z osobna napisze tu :)

Wyniki z dzis:

betaHCG 640.08 mIU/ml (po 6 dniach od pierwszej bety)
    estradiol 1376 pg/ml
    progesteron 51.89

no i... chyba klinika ma dobry sprzet, bo dr wypatrzyla pecherzyk :) ja osobiscie bym go nie dojrzala na tym ekranie, ona mi pokazala malutenka kropeczke. Pecherzyk ma na dzien dzisiejszy 0,18 cm, a endometrium 2 cm.

Jutro musze umawiac sie na wizyte juz do lekarza prowadzacego, mam nadzieje, ze bedzie ok. Teraz najgorsze bedzie czekanie. No i apropo jajnika lewego, co mnie klul, dr mowi, ze oba jajniki sa ok, wiec tez sie uspokoilam <3

Pozdrawiam i zycze milego dnia :)

a co dr .W O na to ,że sie udało mimo tego ,że nie dawała szans??i jak z białkiem bierzesz dalej??

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy tez umawialyscie się na wizytę taka przed kwalifikacja? Aby leklarz sprawdzil papiery? Czy od razu na kwalifikacje?

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny a wy tez umawialyscie się na wizytę taka przed kwalifikacja? Aby leklarz sprawdzil papiery? Czy od razu na kwalifikacje?

ja byłam wcześniej na wizycie u profesora i to on zadecydował .ty dzis masz wizyte ?trzymam kciuki :)

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,dziś i zastanawiam sie czy nie odmowic prywatnej wizyty bo mamy ja o 19 a o 19:30 kwalifikacje

• freya Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ja umawiałam się od razu na bezpłatną wizytę kwalifikacyjną. Wiem, że w Inviccie polecają odbyć płatną wizytę przedkwalifikacyjną, żeby sprawdzić wszystkie papiery.

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 no i jestem mega szczesliwa ze wszystko jest ok:) dajesz nadzieje naprawde:) napisz jak bedziesz juz po wizycie u gina prowadzacego... a powiesz ze jestes po in vitro? Bo to chyba wazne...

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1986 jak po wizytach?

jigt0hs.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ