X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wrocław- Invimed czy inna klinika
Odpowiedz

Wrocław- Invimed czy inna klinika

Oceń ten wątek:
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze i dlatego... ciekawe czemu mamy rozne...a jeszcze powiedz jaki wy macie wynik nasienia? Bo wy macie czynnik meski tylko?

jigt0hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Tak mi Ania pisala ze brala o 7 i o 21.
    Spokojnie wdrożysz się do nich przy gonapeptylu.
    Nie jest tak zle jak myslalam, ze będzie.
    A to chociaz jakies krotkie igly sa? ;)
    A jak to jest z tym Gonapeptylem to sa ampulki 0.1 i to jest tak jaby jeden zastrzyk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy robiliscie wirusologie itd? Tzn te badania co sie robi po kwalifikacji? Bo my jeszcze zadnych skierowan nie dostalismy, a widzialam ze niektore dziewczyny robily zaraz po kwalifikacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 07:56

• Alincia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gonapeptyl juz w strzykawce. Chociaz ogladalam na you tube ze pobieraja dopiero do strzykawki... a igly krociutkie... nie jest tak zle jak sie wstrzykuje.. bo ja dopiero po wyjeciu strzykawki zaczekam "watowiec"...

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kariotypy itd to jeszcze przed kwalifikacja nam przepisala...

jigt0hs.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ania to sa ampułkostrzykawki wiec igly krótkie i cienkie. Jest ok. Potem chyba już się pobiera lek do strzykawki wiec nie wiem czy będzie tak samo wygodnie.
    My wirusologie robiliśmy w tym samym dniu, w którym dostaliśmy kwalifikacje.
    A Ty kiedy masz zrobić ?
    Alincia potem Ci napisze jak z tym nasieniem, ale szalu nie ma.

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Tak ania to sa ampułkostrzykawki wiec igly krótkie i cienkie. Jest ok. Potem chyba już się pobiera lek do strzykawki wiec nie wiem czy będzie tak samo wygodnie.
    My wirusologie robiliśmy w tym samym dniu, w którym dostaliśmy kwalifikacje.
    A Ty kiedy masz zrobić ?
    Alincia potem Ci napisze jak z tym nasieniem, ale szalu nie ma.
    No my właśnie zadnego skierowania ani info nie dostalismy ze mamy wirusologie zrobić

• muszynka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    No my właśnie zadnego skierowania ani info nie dostalismy ze mamy wirusologie zrobić
    No to pewnie 20 września dostaniesz wszystkie skierowania itd. ;)

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    a to dziwne Ania bo mi WO antyki kazala brac od 9dc.
    Ale najważniejsze, ze macie kwalifikacje bo już się balam, ze nic z tego skoro się nie odzywalas...
    Gratuluje :)

moze maja za duzo osob na dany termin i dlatego tak powiedziala z tymi antykami. Ja mialam stymulacje rozpoczac pod koniec lipca, a mnie tydzien pozniej przeniesli na sierpien, bo juz za duzo osob mieli... <3

• Alincia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dostaniecie nast razem... albo zrob na wlasna reke... to nie zaszkodzi a nawet bedziesz spokojniejsza... kariotypy i mutacje i tak sa bez refundacji... przynajmniej my musielismy placic

jigt0hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Tak mi Ania pisala ze brala o 7 i o 21.
    Spokojnie wdrożysz się do nich przy gonapeptylu.
    Nie jest tak zle jak myslalam, ze będzie.

muszynka - zapomnialam dodac, ze to 2 dziennie podczas stymulacji :)

poki co bierze sie 1 gonapeptyl co 2 dni, potem jak sie rozpocznie stymulacje to rano bralam gonapeptyl, a wieczorem menopur. Ale spokojnie wszystko macie na rozpisce i tego sie trzymajcie ;)

• Alincia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z mutacji wyszlo ze musze brac febrisan i do tego kwas foliowy 4mg ...bo nie przyswajam kwasu f...

jigt0hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A muszynka ciebie tez jajnini caly czas kluja po tych antykach? Wczoraj na plazy myslalam ze mi pekna:(

mnie na ovulastanie jajniki bardzo bolaly i czesto + bol piersi nie do wytrzymania!

• Alincia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlugo ten menopur?

jigt0hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    Mi z mutacji wyszlo ze musze brac febrisan i do tego kwas foliowy 4mg ...bo nie przyswajam kwasu f...

no ja tez mam mutacje MTHFR, ale mialam dawke 5 mg kwasu - a Ty 4 mg? Dzwne :/ a febrisan? na co to jest, w czym to pomaga?

Alincia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A dlugo ten menopur?

ja mialam stymulacje menopurem 12 dni az, roznie to bywa, w zaleznosci jak rosna pecherzyki...

przy menopurze najpierw trzeba zmieszac 2 ampulki - rozpuszczalnik z ta druga ampulka w ktorej znajduje sie tabletka do rozpuszczenia. Potem juz tylko kazdego dnia nabiera sie z jednego pojemnika odpowiednia dawke leku :)

• muszynka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dobrze, ze Cie tu mamy :) Jesteś naszą skarbnicą wiedzy :)

Anna255, Alincia lubią tę wiadomość

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam jeszcze jak ja meczylam dziewczyny na watku IVF, bo nic nie wiedzialam :)
    Takze - czekam na Wasze brzuszki :) Powodzenia kochane :******* <3 <3 <3

pomagam Wam, bo i Wy mnie strasznie tu wspieralyscie, nawet wtedy gdy "swirowalam" ze strachu za bardzo :) hihi

muszynka, Alincia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    To dostaniecie nast razem... albo zrob na wlasna reke... to nie zaszkodzi a nawet bedziesz spokojniejsza... kariotypy i mutacje i tak sa bez refundacji... przynajmniej my musielismy placic
    My nie będziemy robic kariotypow ani mutacji puki co. Chodzilo mi o te badania co sa niezbedne ;)

• Alincia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Anna255 wrote:
    no ja tez mam mutacje MTHFR, ale mialam dawke 5 mg kwasu - a Ty 4 mg? Dzwne :/ a febrisan? na co to jest, w czym to pomaga?

Kochana pochrzanilam... kwas 5mg a femibion a nie febrisan... femibion kazala mi brac bo ta mutacja nie przyswaja kwasu f a w skladzie femibionu jest jakis skladnik ktory pozwala temu kwasowu sie wchlonoc a nie wydalic...

jigt0hs.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ