WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
aga.just wrote:Czarownica zaopatrzyła się na kolejny cykl ww maca, mleczko pszczele, olej z siemienia lnianego, do tego dojdzie dong, inofolic i wit. b6
Siemię zaczęłam sobie popijać na śluz (sama mielę), ale olej budwigowy mam w lodówce ciągle nieotwarty...
Dziś 3ci dzień ziółek, czy możliwe że czuję już wzrost libido? Zazwyczaj dopadało mnie dopiero w okolicach owulkiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 12:01
-
Hej dziewczyny moge dołaczyc? i ja zaczynam przygode z soja i dongiem.Oprócz tego biore tez inofolic i metformine.Póki co to 1 cykl na w takim połaczeniu wspomagaczy zamierzam wiec sprawdzic jak zareaguje moj organizm i czy wogole zareaguje?Powiedzcie czy ktoras z was łaczyła juz soje z dongiem?jesli tak to w jakich dawkach?
aga.just, weronika86 lubią tę wiadomość
-
aga.just wrote:Lith inofolic to kwas foloiowy + coś tam ponoć dobre, gin polecił. Ale drogie. Spróbuję, a co mi tam
-
Cześć dziewczyny. Dziękuję i myślę, że zagoszczę tutaj na dłużej
Weronika dziękuję za informację, nie wiedzedziałam o tym przeciwwskazaniu z drugiej strony mam problem z wysokim cukrem bo trzustka nie pracuje, najwyżej jakby zbijało mi cukier to zawsze mogę zmniejszyć podawaną insulinę.Sama już nie wiem..
No nic, spróbuję z tymi izoflawonami sojowymi. -
aga.just wrote:Ja miałam w tym miesiącu właśnie policystyczny obraz jajników do 13 dc. Dużo, ale małych. Zaczęłam łykać donga i ruszył mi pęcherzyki. Po tym co napisałaś to tym bardziej będę to pić
-
aga.just wrote:eee no to pijemyQuote:Dobra, poszukałam jeszcze - i jednak dla dziewczyn bez pco też jest pomocny.
Badania były robione na babeczkach stymulowanych do in vitro. Przy suplementacji myo-inozytolem była lepsza jakość oocytów, mniej leków do stymulacji potrzebnych. Było też mniej dojrzałych jajeczek, przy podobnej ilości ciąż, to świadczy o tym, że lepiej przebiegała implantacja.
http://www.rbej.com/content/10/1/52Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 14:56
aga.just lubi tę wiadomość
-
ja kejti pijęte ziółka:) od początku cyklu i zamierzam przestać wraz z owulacją
ej laseczki co wy tam popijacie???? hm??
dobra a teraz pytanie za 100punktów....skoro wzmacniam pierwszą fazę dongiem i ziołami, to jak wzmocnić drugą fazę???? -
Robotka1 wrote:ja kejti pijęte ziółka:) od początku cyklu i zamierzam przestać wraz z owulacją
ej laseczki co wy tam popijacie???? hm??
dobra a teraz pytanie za 100punktów....skoro wzmacniam pierwszą fazę dongiem i ziołami, to jak wzmocnić drugą fazę???? -
ja robiłam sama. tak mi dziewczyny poleciły no i wyszło dużo taniej, pozatym nie można być pewnym na 100% czy allegrowe mieszanki są stuprocentowe.....
tak są dwa rodzaje tych ziółek. wpisz sobie w google oryginalna mieszanka ziół o sroki 3 składniki i powinno coś się pojawić.
mi wyszła cała torba tych ziół. mam w planie podzielić się nimi z koleżanką jak będzie oczywiście chciała:) -
Na drugąfazę cyklu jest taka mieszanka:
Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu(wzmacniające prod. progesteronu):
przywrotnik 40g
pokrzywa 40g
krwawnik 40g
Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie (można na zapas w termosie) ".
Oryginalny Sroka to:
ebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
Pić szklankę odwaru przed snem.
mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby :
1. całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy lub
2. pić tylko do owu (jeśli jest pewnosć ze owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem)
(sprawdziłąm oryginalnosć ten mieszanki w "Poradniku ziołowym" o.Sroki)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 16:10
kiti, weronika86 lubią tę wiadomość