WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
lithe123 wrote:Na drugąfazę cyklu jest taka mieszanka:
Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu(wzmacniające prod. progesteronu):
przywrotnik 40g
pokrzywa 40g
krwawnik 40g
Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie (można na zapas w termosie) ".
Oryginalny Sroka to:
ebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
Pić szklankę odwaru przed snem.
mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby :
1. całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy lub
2. pić tylko do owu (jeśli jest pewnosć ze owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem)
(sprawdziłąm oryginalnosć ten mieszanki w "Poradniku ziołowym" o.Sroki)
Myslicie ze picie tych ziolek caly cykl moze zle wplywac na ewentualne zaplodnienie?
Ja gdzies jeszcze wyczytalam ze maz tez moze je pic. Cco myslicie? Na co to moze wlywac?jeju, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:dzień dobry:)
a ja nadal popijam sobie Sroczkę i łykam donga:) czuję się dobrze:) mogłabym nawet dawkę zwiększyć ale nie będę ryzykowała:)
Werka fajnie że jesteś po ilu dniach powinnam zmniejszyć dawkę donga?? teraz łykam 2x1:) dziś w sumie 4 dzień łykania.
a te zioła Sroki to tak co do minuty trzeba wypić pół godziny przed spaniem?
często mam na nie ochotę wieczorem, nie koniecznie tuż przed spaniem....
Kochana ja wiem tylko o tym aby pic przed spaniem(czy.wieczorkiem) a 30 min parzyćjeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykejti91 wrote:Aa czyli tez moje z allegro sa ok bo tam wlasnie jest ten sklad . Dzieki
Myslicie ze picie tych ziolek caly cykl moze zle wplywac na ewentualne zaplodnienie?
Ja gdzies jeszcze wyczytalam ze maz tez moze je pic. Cco myslicie? Na co to moze wlywac?
ja jestem na zioka nr 3
w poprzednim cyklu pilam tez ale ta nieoryginalna mieszanke i tylko do owulacji.
W tym cyklu juz z orginalnym składem, poszperałam po necie(a uwierz mi ze niezle go przekopałam aby zasięgnąć opinii) i najlepsze efekty(w postaci ciazy) daje jak sie pije caly cykl,(rzadko ktora pije do owulki) i tak teraz zamierzam ,moj maz tez pije maja polepszyc i podsilic pleminikiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 17:17
jeju, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Witam nowa kolezanke!
ja jestem na zioka nr 3
w poprzednim cyklu pilam tez ale ta nieoryginalna mieszanke i tylko do owulacji.
W tym cyklu juz z orginalnym składem, poszperałam po necie(a uwierz mi ze niezle go przekopałam aby zasięgnąć opinii) i najlepsze efekty(w postaci ciazy) daje jak sie pije caly cykl,(rzadko ktora pije do owulki) i tak teraz zamierzam ,moj maz tez pije maja polepszyc i podsilic pleminiki
W takim razie tez bede pila caly cykl, w sobote mam wizyte u gina, to bedzie moj 11 dc, moze zobaczy czy bedzie owulacja...jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeszcze troche info o ziolkach o sroki nr.3
Mieszanka nr 3 - zioła ojca Grzegorza - na owulację.
Mieszanka przeznaczona jest dla pań mających problemy z płodnością o różnym podłożu, między innymi wywołaną niedoczynnością ciałka żółtego, brakiem owulacji, krótką fazą poowulacyjną, zbyt wysokim poziomem prolaktyny.
Zioła te leczą również niedoczynność tarczycy, brak równowagi hormonalnej, nieregularne miesiączkowanie, zaburzenie emocjonalne przed miesiączka i w czasie menopauzy .
Przepis na napar z tej mieszanki ziół jest bardzo prosty, w tym jego dodatkowy geniusz, i nie ma potrzeby go po swojemu udoskonalać.
W swoich poradnikach ojciec Sroka pisze, żeby łyżeczkę tych ziół sypać na szklankę wrzątku, przykryć i po pół godzinie przecedzić , wypić powoli, nie duszkiem, koniecznie przed snem - wieczorem, kiedy organizm w sposób najbardziej efektywny można stymulować w kwestiach hormonalnych.
Z obserwacji wielu z nas wynika, że najlepiej sprawdza się picie tych ziół od początku cyklu- czyli od pierwszego dnia miesiączki.
W necie można spotkać wiele wypowiedzi osób, które stosując regularnie zioła, doczekały się nie tylko wyregulowania hormonalnego "bałaganu" w organizmie - ale i upragnionego dziecka.weronika86, KisSzilva lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Witam nowa kolezanke!
ja jestem na zioka nr 3
W tym cyklu juz z orginalnym składem, poszperałam po necie(a uwierz mi ze niezle go przekopałam aby zasięgnąć opinii) i najlepsze efekty(w postaci ciazy) daje jak sie pije caly cykl,(rzadko ktora pije do owulki) i tak teraz zamierzam ,moj maz tez pije maja polepszyc i podsilic pleminiki
a one maja w składzie dziurawiec a ja czytalam ze mezczyźni nie powinni pic dziurawca -
```````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Dziurawiec zwyczajny - w dużych ilościach niekorzystnie wpływa na genetyczny skład plemników.
Jeżówka purpurowa - może zmienić główkę plemników, co uniemożliwi im wniknięcie do komórki jajowej.
``````````````````````weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Kochana jakby pil sam dziurawiec, a tu w tej mieszance sa naprawdę śladowe ilości, sam o. sroka zaleca picie razem z partnerem
aha
czy te co znalazlam czymś sie roznią?
http://allegro.pl/ciaza-hormony-na-1-i-2-faze-cyklu-200-gr-200sroki-i4020696689.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=4020696697
podrzućcie jakiś dobry link z allegro gdzie kupowałyście -
nick nieaktualnyKochana to są te same co ja mam:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4020696697 (ten sam skład)
ale ja kupowalam osobno w zielarskim i sama mieszałam bo jakos tym z allegro nie ufam(taki moj widzimis, ze wole wiedziec co tak naprawde pije ;P) ale z tego linku duzo kupywało lasek a wiec chyba sprawdzone)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 18:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam cos tu do naszej Apteki czarownic, kiedys załozyłam watek i jest tam pare dobrych info, widziałam ze Aga sie apteka zajmuje a wiec mozesz cos przekopiować
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ziola-tabletki-wspomagajace-zajscie-w-ciaze,1520.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 21:00
aga.just, jeju lubią tę wiadomość
-
Witam, poczytałam troszkę i tak sobie przypomniałam, że jak już tak pije ten przywrotnik (sam tylko jeden i raz pierwszy od 26 dni) i popatrzyłam na swój wykresik, to stwierdzam, że przed i w czasie owulki miałam kilka KILKA dni z płodnym śluzem
zwykle był to jeden dzień, śluz gęsty i taki hmmm gęsty
a w tym cyklu ..... noooo miodzioweronika86 lubi tę wiadomość
czekamy na Henia
Bąbelek 13.10.2013 (14tc)
Maluszek 19.11.2014 (8tc)