X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz pytanie do ekspertek: czy zioła nr 3 o.sroki mogły mi wydłużyć cykl? Zwykle miałam 30-31 (raz 32) dni, a teraz 39... czy to przez późną owulkę? I co robić teraz? pić je dalej 2 cykl? B6 brać czy po owulce?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B6 możesz cały cykl. Zioła kurcze nie wiem czy mogły namieszać aż tak, żeby zamiast przyspieszyć opóźniły owulkę. Choć wiadomo, że każdy na wszytsko reaguje inaczej. Ja bym piła nadal zioła + poleciała z dongiem. Ale to tylko moja opinia.

weronika86 lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam na zbyciu, można się targować :D

Oeparol 40 tabletek, ważne 12.2014 - 14 zł
    Castangus całe opakowanie, ważne 12.2015 - 20 zł
    Wit. B6 - 2 opak. po 50 tabletek, ważne 06.2016 - 8 zł za dwa
    Mleczko pszczele ok. 56 tabletek, ważne 06.2015 - 23 zł

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.just specyfiki mam ale chcę taki zielony kropek na wykresie jak ty :-)
    A czuję się tak jakby @ miała przyjść...

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a czemu Ty nie testujesz????

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    No czy mam owulki to z temperatury wyjdzie prawda? Ciężko mi do tego było się zebraću także zaczęłam w tym cyklu. Cykle trwają ile chcą, Prolaktyna w 19dc 393, norma do 500. Glukoza ok, insulina 15 i 59 po 1h, usg wychodzą różnie. 2 na 4 razy wyszło że lewy jajnik nie ma śladów pco, powinien działać w porządku, a lekarz który robił ostatnio stwierdził nawet że macicia i endometrium książkowe. Niestety do gina prowadzącego mam pecha - albo nie leczy albo jak już zacznie to sie z szefostwem pokloci i prace zmienia.
    Smarta poobserwowalabym sie najpierw dwa cykle kochana, zeby nie przesadzic z suplementami czy ziolami, jak dlugie masz miesiaczki, jaka jest ich obfitosc?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Doris a czemu Ty nie testujesz????
    Mi sie wydaje ze juz powinno wyjsc chociaz nie koniecznie bo jesli ten spadek to zagniezdzenie to moze dopiero za dwa dni wyjsc. Ale ja przy takim wykresie juz bym nie usiedziala na miejscu :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Ania~ wrote:
    To teraz pytanie do ekspertek: czy zioła nr 3 o.sroki mogły mi wydłużyć cykl? Zwykle miałam 30-31 (raz 32) dni, a teraz 39... czy to przez późną owulkę? I co robić teraz? pić je dalej 2 cykl? B6 brać czy po owulce?
    Ania pij dalej, ziola ladnie wydluzaja fl moze dlatego cykl byl dluzszy?

~Ania~ lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Ania~ wrote:
    :( :( :( i przyszła wredna @... brzuch mnie tak strasznie boli :( czekam na wynik bety, ale wynik będzie wiadomy... :(
    oj przykro mi :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Dokładnie! Może następny cykl okaże się tym szczęśliwym? Nigdy nie wiadomo :-)

doris ja mocno trzymam kciuki za ciebie! moim zdaniem to juz tylko formalnosc zrobienie testu :D mialam przeczucie :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Mi sie wydaje ze juz powinno wyjsc chociaz nie koniecznie bo jesli ten spadek to zagniezdzenie to moze dopiero za dwa dni wyjsc. Ale ja przy takim wykresie juz bym nie usiedziala na miejscu :D

Ja już bym z 3 testy zrobiła :D

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie zielarki :)
    Mam mieszanke zrobiona z tego przepisu:
    Liść melisy 100

Ziele lebiodki 50

Kwiat rumianku 50

Ziele macierzanki 50

Liść pokrzywy 50

Ziele dziurawca 50

Ziele rdestu ptasiego 50

Owoc niepokalanka 50

Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem ½ godz. przecedzić, pić wieczorem (oboje małżonkowie mogą pić napar).

Czy moge zaczac ja pic w trakcie cyklu, czy lepiej zaczac juz od nowego cyklu? I czy moze wplywac na wynik badania hormonow ktore mam zrobic na poczatku nowego cyklu? No i kolejne pytanie czy moge ta mieszanke laczyc z Inofoliciem i luteina dopochwowa?

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Zrobię test jutro rano. Ale Werka drugi zrobię jak coś w czwartek tak jak pisałaś....nie robiłam wcześniej bo w poprzedniej ciąży to mi test pozytywny wyszedł dopiero w 20 dniu po ovulce.

Może zdarzy się kolejny cud:-) Jak nie to czekam na @ i biorę donga i raczej inseminacja.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Witam wszystkie zielarki :)
    Mam mieszanke zrobiona z tego przepisu:
    Liść melisy 100

Ziele lebiodki 50

Kwiat rumianku 50

Ziele macierzanki 50

Liść pokrzywy 50

Ziele dziurawca 50

Ziele rdestu ptasiego 50

Owoc niepokalanka 50

Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem ½ godz. przecedzić, pić wieczorem (oboje małżonkowie mogą pić napar).

Czy moge zaczac ja pic w trakcie cyklu, czy lepiej zaczac juz od nowego cyklu? I czy moze wplywac na wynik badania hormonow ktore mam zrobic na poczatku nowego cyklu? No i kolejne pytanie czy moge ta mieszanke laczyc z Inofoliciem i luteina dopochwowa?

CO to za mieszanka?

• smarta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Smarta poobserwowalabym sie najpierw dwa cykle kochana, zeby nie przesadzic z suplementami czy ziolami, jak dlugie masz miesiaczki, jaka jest ich obfitosc?

Weronika, rożnie od 2 dniwych tylko lekkich do 2 tygodniowych tak ze za przeproszeniem przez 3 dni mi sie po nogach leje. Raz nawet trafiłam na ostry dyżur z podejrzeniem poronienia ale beta była nisko wiec wykluczyli... Moja giń stwierdziła ze taki mój urok... Moze rzeczywiście poczekam ze dwa cykle ale jest to trudne bo z cierpliwością u mnie słabo a ze cykl potrafi trwać nawet 90 dni to pół roku do tylu... Ale spróbuje sie powstrzymać :)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać. Jutro z rańca napiszę....ale na prawdę czuję się jak na @....

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    CO to za mieszanka?
    Zioła ojca Sroki, przepis stad http://www.bonimed.pl/artykuly/zdrowie-kobiety/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki/

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just to te niby 2 o sroki, ja je pilam 1 cykl, laska z forum zaszla na nich

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Zioła ojca Sroki, przepis stad http://www.bonimed.pl/artykuly/zdrowie-kobiety/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki/
    kochana zacznij pic od 1 dc i pij cale 3 cykle;)

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki, pojawiam sie i znikam, ale obserwuje was :)i pozdrawiam goraca :) w koncu po 32 dc przyszla malpka i zaczelam brac wieska :) 4x500=2000 / dzien , coctail z octu popijam ciagle, siemie rowniez i jak bedzie zblizac sie owulka to zobaczymy co z tym sluzem sie stanie...w razie "niemca" w szufladzie czeka tubka z misja- C+ :)

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ