X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka może strzel sobie monitoring jak reagujesz na soję i jak pęcherzyki rosną? Zawsze na niepękające pęcherzyki możesz prosić o pregnyl, to jedyny sposób. Powiedz, że miałaś torbiele kiedyś i się boisz.

Doris GRATKI :)

LITHE jak się czujesz zielona wiedźmo?

SARA nawet nie wiesz jak mi przykro :( Trzymaj się. Nie umiem sobie wyobrazić jaki to ból.

weronika86 lubi tę wiadomość

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie chce opowiadać dlaczego monitoring a 2tyg temu miałam usg.. :(

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HeloŁ! Ja dalej z Wami :-)

Co do wiesiołka to ja brałam 2 tabsy rano i 2 po południu.Nawet na opakowaniu było,że do 5 tabsów na dobę.

Lithe już na Belly siedzi :-)

A ja jutro powtarzam betę i do gina!
    Co ma być to będzie!

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę że będę miała dzisiaj ciężka noc, będę się zastanawiać jaka będzie tempka rano... Eh ciężko się nie nakręcić, ale w sumie wcześniej z tym cyklem nie wiązałam żadnych nadziei, tu winko tam piwko ;) Muszę się przestać ekscytowac i się uspokoic :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Lithe już na Belly siedzi :-)
    No bez przesady :P dopisałam się do grudniowych mam i tyle, jakoś sie jeszcze tam nie odnajduję.

Doris, pijesz jeszcze pokrzywę? Ja ją bardzo lubie ale nie chcę przesadzić.
    Noo, tak podsumowując do dzięki wszyskim kochanym ciotkom mojej fasolci za rady i wsparcie. Nie mam wątpliwości, że to ziółka pomogły mi wrócić do formy i dzieki temu się udalo
    A dong "podrasował" owulkę no i mam wymarzonego zielonego kropka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 14:11

Doris-83, aga.just, weronika86 lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    od 8-9 dpo i przez jaki czas? Zazwycaj bierze się od razu po owu i przez 10 dni, wtedy fl trwa te 14 dni. A jak zaczniesz 8-9 to zaraz będziesz musiała odstawiać???
    W terminie @ mam zrobić test, jesli będzie negatywny odstawić, jeśli pozytywny oczywiście brać dalej. Już mi zapowiedział, ze będę brała lutkę przez całą ciążę.
    Teraz tak myślę, ze napewno chodzi o rozrost endo, które jest hamowany przez luteinę, ginowi chodzi by przez ten tydzień endo jeszcze podrosło a progesteron dodany w czasie ewentualnego zagnieżdżenia wspomoże ciążę. Rozmawialiśmy o tym cieńkim endometrium, powiedział, że kobiety zachodzą w ciążę i z mniejszym, że mam się nie martwić i przestać myśleć.

FITop1.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czarownice. Jak dobrze pójdzie i się wyrobię, to na 19 idę do ginekologa. Trzymajcie kciuki. Teraz lecę się stroić, bo na 17 jadę na mszę do kościoła za babcię.
    Kupiłam dzisiaj ocet jabłkowy, nie wiem czy dobry, w ciemnej szklanej butelce jest. Dobrze pamiętam, że do butelki 1,5l łyżkę octu się wlewa ?
    Aga.just jak się czujesz ?

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe ja tak samo do grudniówek się zapisałam e i tak siedzę tutaj:-)
    Nie pije już pokrzywy ...boję się :-) Tempki też nie mierzę żeby sie nie stresować.
    Jutro kolejna beta i wizyta u gina. Oby fasolka była tam gdzie trzeba:-) Innej opcji nie ma! Musi być dobrze:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , hej mi juz strzelil 10 cs ;(

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a jaką betę miałaś i jaka powinna być Jutro ?

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka nie bardzo rozumiem o co chodzi z monitoringiem. Przy kontrolowaniu jak rośnie pęcherzyk masz możliwość wziąć pregnyl, jedyny sposób dla niepękających pęcherzyków. Pytałaś - odp :)

Zielarka Twoja decyzja :)
    Jakie miałaś teraz endo, że się martwisz?

Sara jak u lekarza?
    U mnie ok. Mdłości i ciągle mi niedobrze.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, 4,9 mm. Przy czym gin powiedział, że nie jest źle i że mam sie nie martwić, że kobity i z 3 mm zachodzą w ciążę.

FITop1.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U ginekologa wszystko dorze. Macica ładnie się oczyściła. Więc mówił żeby cykl zaczekać i działać.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar a jak psycha u ciebie? le[piej ie czujesz?

• ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jk dużo zielonych kropek oby u mnie było tak bardzo o tum marze...

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga chodziło mi raczej o naturalne wspomagacze pękania ;) we wrześniu planuje stymulację cyklu monitoringi i pewnie pragnyl.. I te kilka miesięcy chciałam tak na spokojnie bez tego latania po lekarzach jeszcze...
    Tzn ja jestem pod opieką lekarza od dawna bo to juz prawie 4lata, miałam już laparoskopie, droznosc, miałam stymulację. Ale teraz mmieliśmy przerwę, nie zabezpieczaliśmy się ale i specjalnie nie staraliśmy... No i od września planujemy stymulację i jak nie wyjdzie to pewnie zostanie nam in-vitro... Więc przed nami mnóstwo monitoringów...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24- chyba zacznę po prostu od jednej i zobaczę co się będzie ze mną działo. :D

Czy dobrze rozumiem, że po owu odstawić i wrócić dopiero po @ ?
    A co jeśli owu nie będzie bo niestety bywa że do mnie nie zagląda. :)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donga bierze się po to by owu wystąpiła :) bierz jedną pigułkę po zakończeniu jakiegokolwiek krwawienia/plamienia aż do owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 22:56

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zielarko! :) Widzę, że nick zobowiązuje do posiadania wiedzy w temacie! :D

• zielarka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana :D miesiąc temu (czyt. sto stron temu :D) zadawałam morze pytań o donga :D, przekaż wiedzę następnym pokoleniom w tym wątku :*

sara_nar lubi tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ