X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dobrze liczę że mamy już 3 ciąże na dongu? Ja, Aga i Doris - poprawcie mnie jeśli się mylę.

sara_nar, aga.just lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithee ja chce do was dolaczyc...

sara_nar, Doris-83, lithe123 lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Kochana a jestes pewna terminu owulki? Mi bardziej wyglada na 20dc z wykresu.
    W tym cyklu nie jestem niczego pewna heh ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    W tym cyklu nie jestem niczego pewna heh ;)
    w sumie owulka mogla być tego 20 .... poczekamy i zobaczymy :D

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 dc robiłam progesteron, wyszedł 11.39 więc nie wiem czy byłam wtedy już po owulacji? Chyba faktycznie odstawie już luteine, dzisiaj znowu mnie boli brzuch jak na @...

dqpro7esxqkrk97e.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Ja brałam czystą wit E, ale wtedy odstawiłam prenatalne.
    Właśnie taką podjęłam dziś decyzję :) zamówiłam już tokovit E 200, to naturalna wit E.
    Czy ten lek mozna brać przez cały czas czy tylko jakiś okres?

FITop1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atakasobiejedna odstaw.

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja w łóżku jeszcze.Jajniki cały czas pobolewają. Nawet wczoraj z M <3 troszkę zaszaleliśmy, chociaż pozątkowo średnio mi się chciało.
    Gardło mnie już drugi dzień boli :( masakra.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara a korzystajcie poki możecie i macie sily ! :D

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe pewnie, że trzeba korzystać. Może coś się wykluje z tego bzykania.
    Może i mi z dongiem się uda szybciej. Mam nadzieję,że nie będę musiała znów czekać 1,5 roku do ujrzenia dwóch kresek.
    Tak się zastanawiam ... luteina pomaga w zajściu ? Kiedy trzeba ją wtedy brać ?
    Zmykam na zakupy trzeba obiad będzie zrobić. Chyba będzie szczawiowa, dużo jajek mam w lodówce, szkoda żeby się zmarnowały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 11:22

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara luteinę bierze się po owulacji. to progesteron bierze się go jak jest neidomoga

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to możesz zrobić i mi wyslac :
    http://bebzol.com/pl/Danie-z-glownej.147593.html

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara luteina pomaga w utrzymaniu ciąży. Czasem progesteronu jest za mało, żeby w ogóle dotrwać do testowania i wtedy pomaga i w zajściu w pewnym sensie...

Mam dziś taki radosny dzień.. Kolega z klasy z LO został tatą i wrzucił na FB fotki. Koleżanka z klasy na piątek miała termin.. no cudownie.. tyle szczęście...
    No jakoś wcale nie :/
    Pierwsi wzięliśmy ślub (20 lat), pierwsza byłam w ciąży (22 lata) a teraz kolejne osoby się doczekały szczęścia a ja mogę sobie odwiedzić synka na cmentarzu... i pozastanawiać się ile będzie trwał mój aktualny cykl, pół roku czy trochę krócej :(

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cierpię tych uczuć.. są złe i zwykle się ich wstydzę, w życiu bym się normalnie nikomu nie przyznała że płaczę za każdym razem jak się dowiem, że ktoś jest w ciąży albo doczekał się dziecka... Ta moja zazdrość, rozgoryczenie.. no nie chcę tych uczuć, chcę umieć się cieszyć z czyjegoś szczęścia, ale nie umiem.. czuję tylko żal :(

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bialakredka a nie myslalas nad wizyta u psychologa ? mysle ze by to wam pomoglo..

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja uciekam bo niedługo koncze prace. papapa :* udanego weekendu Wam zycze ! :*

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka tynie myśl za dużo!
    Ja uciekłam z belly bo za dużo paniki laski sieją, a mi o nie potrzebne.
    Zostałam w domu bo moja kolezanka od dwóch dni chora przyłazi....prosiłam żeby w domu została i się wyleczyła. To przyłazi , a ja nie mam ochot siebie i fasolki narażać. To sobie popracuje ....pierd....to:-)

aga.just lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris i dobrze :)
    Staraczka wątpię żeby mi pomógł psycholog. Ja ogólnie nie mam jakiejś obsesji już od dawna, bo też trochę straciłam nadzieję że niedługo się uda.. Ale w takich chwilach niestety przeżywam to..

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Doris i dobrze :)
    Staraczka wątpię żeby mi pomógł psycholog. Ja ogólnie nie mam jakiejś obsesji już od dawna, bo też trochę straciłam nadzieję że niedługo się uda.. Ale w takich chwilach niestety przeżywam to..
    Myślę że to są całkiem naturalne uczucia ;) z jednej strony człowiek się cieszy że komuś się udało, a z drugiej zal że to nie my. Grunt to żeby nie zostać w tym stanie na dłużej ;)

Doris-83 lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, pierwszy krok do uwolnienia się od tych uczuć to ich akceptacja, tylko to daje szansę na żałobę i pójście dalej.
    Tuż po moim poronieniu dowiedziałam się, że moja sąsiadka jest w ciązy, gdy ja roniłam ona zaszła w ciążę. Udawałam przy niej, że super, ze tak się cieszę, tylko mąz widział jak płaczę po kątach za każdym razem po spotkaniu z nią.
    Też nie miałam zgody na te trudne(nie złe) uczucia. Jednak pewnego dnia postawiłam przed sobą spraw jasno: odchorowuję takie kontakty, czuję się źle. Odsunęłam się, nie wychodziłam z inicjatywa kontaktów, usunęłam ja ze znajomych na fejsie by nie widzieć zdjęć itp, zaznałam spokoju.
    Po pewnym czasie spotkałam ją już w mocno zaawansowanej ciąży, ona zapytała mnie czy się obraziłam czy co? Szczerze jej powiedziałam, że spotkania z nią są dla mnie trudne, wie że poroniłam, że ona nie jest odpowiedzialna za moje uczucia, które po prostu są i są moje i mam też do nich prawo i....przejdą.
    I przeszły, teraz jest we mnie wielki spokój, także dlatego, że stanęłam po swojej stronie, zadbałam o siebie i to też jest ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 12:11

aga.just, Margos82 lubią tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ