X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dobrze liczę że mamy już 3 ciąże na dongu? Ja, Aga i Doris - poprawcie mnie jeśli się mylę.

sara_nar, aga.just lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithee ja chce do was dolaczyc...

sara_nar, Doris-83, lithe123 lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Kochana a jestes pewna terminu owulki? Mi bardziej wyglada na 20dc z wykresu.
    W tym cyklu nie jestem niczego pewna heh ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    W tym cyklu nie jestem niczego pewna heh ;)
    w sumie owulka mogla być tego 20 .... poczekamy i zobaczymy :D

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 dc robiłam progesteron, wyszedł 11.39 więc nie wiem czy byłam wtedy już po owulacji? Chyba faktycznie odstawie już luteine, dzisiaj znowu mnie boli brzuch jak na @...

dqpro7esxqkrk97e.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Ja brałam czystą wit E, ale wtedy odstawiłam prenatalne.
    Właśnie taką podjęłam dziś decyzję :) zamówiłam już tokovit E 200, to naturalna wit E.
    Czy ten lek mozna brać przez cały czas czy tylko jakiś okres?

FITop1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atakasobiejedna odstaw.

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja w łóżku jeszcze.Jajniki cały czas pobolewają. Nawet wczoraj z M <3 troszkę zaszaleliśmy, chociaż pozątkowo średnio mi się chciało.
    Gardło mnie już drugi dzień boli :( masakra.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara a korzystajcie poki możecie i macie sily ! :D

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe pewnie, że trzeba korzystać. Może coś się wykluje z tego bzykania.
    Może i mi z dongiem się uda szybciej. Mam nadzieję,że nie będę musiała znów czekać 1,5 roku do ujrzenia dwóch kresek.
    Tak się zastanawiam ... luteina pomaga w zajściu ? Kiedy trzeba ją wtedy brać ?
    Zmykam na zakupy trzeba obiad będzie zrobić. Chyba będzie szczawiowa, dużo jajek mam w lodówce, szkoda żeby się zmarnowały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 11:22

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara luteinę bierze się po owulacji. to progesteron bierze się go jak jest neidomoga

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to możesz zrobić i mi wyslac :
    http://bebzol.com/pl/Danie-z-glownej.147593.html

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara luteina pomaga w utrzymaniu ciąży. Czasem progesteronu jest za mało, żeby w ogóle dotrwać do testowania i wtedy pomaga i w zajściu w pewnym sensie...

Mam dziś taki radosny dzień.. Kolega z klasy z LO został tatą i wrzucił na FB fotki. Koleżanka z klasy na piątek miała termin.. no cudownie.. tyle szczęście...
    No jakoś wcale nie :/
    Pierwsi wzięliśmy ślub (20 lat), pierwsza byłam w ciąży (22 lata) a teraz kolejne osoby się doczekały szczęścia a ja mogę sobie odwiedzić synka na cmentarzu... i pozastanawiać się ile będzie trwał mój aktualny cykl, pół roku czy trochę krócej :(

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cierpię tych uczuć.. są złe i zwykle się ich wstydzę, w życiu bym się normalnie nikomu nie przyznała że płaczę za każdym razem jak się dowiem, że ktoś jest w ciąży albo doczekał się dziecka... Ta moja zazdrość, rozgoryczenie.. no nie chcę tych uczuć, chcę umieć się cieszyć z czyjegoś szczęścia, ale nie umiem.. czuję tylko żal :(

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bialakredka a nie myslalas nad wizyta u psychologa ? mysle ze by to wam pomoglo..

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja uciekam bo niedługo koncze prace. papapa :* udanego weekendu Wam zycze ! :*

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka tynie myśl za dużo!
    Ja uciekłam z belly bo za dużo paniki laski sieją, a mi o nie potrzebne.
    Zostałam w domu bo moja kolezanka od dwóch dni chora przyłazi....prosiłam żeby w domu została i się wyleczyła. To przyłazi , a ja nie mam ochot siebie i fasolki narażać. To sobie popracuje ....pierd....to:-)

aga.just lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris i dobrze :)
    Staraczka wątpię żeby mi pomógł psycholog. Ja ogólnie nie mam jakiejś obsesji już od dawna, bo też trochę straciłam nadzieję że niedługo się uda.. Ale w takich chwilach niestety przeżywam to..

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Doris i dobrze :)
    Staraczka wątpię żeby mi pomógł psycholog. Ja ogólnie nie mam jakiejś obsesji już od dawna, bo też trochę straciłam nadzieję że niedługo się uda.. Ale w takich chwilach niestety przeżywam to..
    Myślę że to są całkiem naturalne uczucia ;) z jednej strony człowiek się cieszy że komuś się udało, a z drugiej zal że to nie my. Grunt to żeby nie zostać w tym stanie na dłużej ;)

Doris-83 lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, pierwszy krok do uwolnienia się od tych uczuć to ich akceptacja, tylko to daje szansę na żałobę i pójście dalej.
    Tuż po moim poronieniu dowiedziałam się, że moja sąsiadka jest w ciązy, gdy ja roniłam ona zaszła w ciążę. Udawałam przy niej, że super, ze tak się cieszę, tylko mąz widział jak płaczę po kątach za każdym razem po spotkaniu z nią.
    Też nie miałam zgody na te trudne(nie złe) uczucia. Jednak pewnego dnia postawiłam przed sobą spraw jasno: odchorowuję takie kontakty, czuję się źle. Odsunęłam się, nie wychodziłam z inicjatywa kontaktów, usunęłam ja ze znajomych na fejsie by nie widzieć zdjęć itp, zaznałam spokoju.
    Po pewnym czasie spotkałam ją już w mocno zaawansowanej ciąży, ona zapytała mnie czy się obraziłam czy co? Szczerze jej powiedziałam, że spotkania z nią są dla mnie trudne, wie że poroniłam, że ona nie jest odpowiedzialna za moje uczucia, które po prostu są i są moje i mam też do nich prawo i....przejdą.
    I przeszły, teraz jest we mnie wielki spokój, także dlatego, że stanęłam po swojej stronie, zadbałam o siebie i to też jest ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 12:11

aga.just, Margos82 lubią tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ