X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    aga.just dogrzebałaś posta o plastrach borowinowych czy jeszcze raz napisać ?

Pozdrawiam! :-)

To staraczka szuka, nie ja :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Kochane kupcie sobie plastry borowinowe. 5 plastrów kosztuje ok 13 zł.
    Gotujeie wodę w dużym garnku do wrzenia,wyłączacie, czekacie 3 min, wkładacie plasry w folii żeby się nagrzały ok 10 min. W tym czasie szykujecie łóżko:-) Rozkładacie koćc,gruby, tak żeby się nim zawinąć. Na koc musicie dać folie,borowina brudzi. Folia malarska sporzywcza albo rozcięty wór na śmieci - ważne jest to że ma być jej na tyle żeby się zawinąć. Bierzecie plaster wyciągacię z folii i kladziecie tak żeby wam po tyłek siegnął i kładziecie sie na nim, a na okolice jajników i macicy dajecie drugi plaster i zawijacie się w folie i koc. Leżakujecie 20 min.

Staraczka guło masz :)

staraczka24, Doris-83 lubią tę wiadomość

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Twój wykres mnie pocieszył ;)
    Ja jakoś miałam w głowie, że trzecia wyższa musi być o 0,2 wyższa od najwyższej z 6 ostatnich niskich ;) U Ciebie w 12dc było 36,66 więc bym zakładała że po owu musi być przynajmniej 36,86 a u Ciebie jest 36,65, 36,68 i 36,78 a owu zdecydowanie miałaś, więc najwyraźniej moja wiedza jest żadna i muszę się doszkolić ;) Nadal nie przekonuje mnie to, że miałam owu bo śluz beznadziejny. Tak jakby ten wiesiołek działał na mnie odwrotnie... Ale może to choroba. Mam katar i może on zabiera całą wilgoś ;)

A jak rozciągliwy musi być śluz żeby uznać go za rozciągliwy? ;)

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Kredka, na kilka cm powinien się dac rozciągnąć jak go chwycisz dwoma palcami ;)

Skoro byłaś chora to owu może się przesunąć, ale jeszcze nic nie wiadomo, bez paniki :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kilka to ile? 2 czy 8? ;)

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i czy musi być przezroczysty?
    U mnie w ogóle trudno bo ciągle działamy więc jak coś jest to ja nie wiem czy to śluz czy po prostu z podniecenia po... a tak to jest sucho jak nie wiem...

• ara Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poratujcie pliz, nie chcę się przekopywać przez cały wątek ;) dobrze rozumiem, że mieszanki na 1 i 2 fazę cyklu pijemy tak, że mieszankę na 1 fazę od @ do owulacji a potem od owu do @ mieszankę na 2 fazę?

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    kilka to ile? 2 czy 8? ;)
    Nie wiem czy są jakieś dokładne normy ale im więcej tym lepiej ;) a to Ty uzywasz conceive plus? bo mi on strasznie zaburzal obserwacje sluzu, jeszcze chyba 2 dni po użyciu miałam przez niego śluz jak plodny :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bialakredka dla mnie rozciągliwy jest od 2.5- 3 cm wzwyż nie musi być calkiem przezroczysty bynajmniej u mnie zadko taki wystepuje...

ara dokładnie tak jak piszesz.

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • ara Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję staraczka24

staraczka24 lubi tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja laski chwilami czuje delikatny bol owu

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki aga.
    Staraczka to już masz odgrzebanego posta :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no mam dzięki :* :D

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Nie wiem czy są jakieś dokładne normy ale im więcej tym lepiej ;) a to Ty uzywasz conceive plus? bo mi on strasznie zaburzal obserwacje sluzu, jeszcze chyba 2 dni po użyciu miałam przez niego śluz jak plodny :P

No to ja jestem jakaś inna. Wczoraj używałam tego żelu i dzisiaj susza.

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    No to ja jestem jakaś inna. Wczoraj używałam tego żelu i dzisiaj susza.
    a ile dziennie pijesz wody ? powinnas pic chociaż te 2 litry- zobaczysz ze efekt będzie niemal natychmiastowy !

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno piję przynajmniej 2l. Rano i wieczorem ok 1szkl z inozytolem, w pracy przynajmniej 3 szklanki wody i jeszcze w międzyczasie...

może dlatego że chora byłam i katar mam straszny to całą wilgoć wysmarkałam ;)

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie myslalas żeby lykac oeparol ? olej z wiesiolka do owulki? ona wspomaga sluz albo pic siemię lniane..

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie łykam. Nigdy nie miałam problemu ze śluzem a raczej jego brakiem. Teraz pierwszy cykl biorę wiesiołka i mam problem ;)

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mogę lepiej go odstaw, albo ta choroba ma taki wpływ;/ wypacasz większość wody pewnie

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ