X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że choroba bo i katar mam i kaszel (jakaś wydzielina w płucach chyba) więc widać na śluz już nie starcza ;)

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no calkiem możliwe..

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze muszę być trudnym przypadkiem ;)

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na mnie oeparol w ogóle nie działał. Wspomagałam się żelem.

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA SPOKO na mnie on tez nie dzialal ;/

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się wspomagam żelem, bardziej problemem jest dla mnie że nie wiem czy mam płodny śluz czy niepłodny bo go nie ma ;) I ciężko mi ocenić ;)

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala kredka to oceniaj szyjke.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ale w ogóle śluzu nie masz??? Ja rozciągliwego miałam mało, ale płodne poznać można było po tym, że ogólnie było wilgotno, śluz jak woda. A po owu kremowy, biały, gęsty.

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jakie wy jesteście łeeee, obrzydliwe z tym śluzem :P :D
    Chwilę na słońcu pobyłam i już mnie łeb napierdziela i na wymioty się zrobiło. Tragedia , a co dopiero będzie jak upały przyjdą, mdleć będę co i rusz pewnie jak w tamtym roku.
    Heh szkoda, że nie ma nigdzie kupić luteiny lub dupka bez recepty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 16:36

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara tez popieram z tym dupkiem albo lutka... powinni zrobić ze jest brez recepty..

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jakby luteina była bez recepty to jakoś wielkiego nadużycia by nie było. Znacznie bardziej mogą zaszkodzić ogólnie dostępne środki przeciwbólowe niż taka luteina. Poza tym nie wydaje mi się, żeby luteinę można było przedawkować. .... tak myślę.
    Siedzę w kuchni przed komputerem, a za oknem sąsiad w samych spodenkach opala się i dziadyga w okno mi się co raz gapi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 16:52

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ogólne wrażenie suchości raczej. Jak jest to mało, dość rozciągliwy ale białawy jakby... Wodnisty czasem... sama nie wiem co o tym myśleć..
    Co do szyjki to ja nie umiem tam sięgnąć... M. Mi bada to dla niego zawsze twarda, ale kto Go tam wie co tam zmacał;)
    Sara nic co ludzkie nie jest nam obce ;)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymieszałam dzisiaj mieszkanke nr 3 Ojca Sroki, ile tego jest :O Normalnie musialam wziac najwieksza miske z pokrywka jaka mam w domu zeby to zmiescic, srednicy ma ze 40 cm albo i wiecej. W sumie myslalam zeby komus odstapic polowe, ale policzylam ze to jest akurat kuracja na 3 mies, a tyle je trzeba pic.

Tylko w czym ja teraz chleb bede wyrabiac, chyba musze nowa miske kupic :D

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka,

Podziwiam Cie, ze takie konskie dawki brałas donga. Hardkorowa dziewczyna jestes, a raczej Twój organizm. A po zazywaniu tak duze ilosci estrogenu miałas lepszy np. po nim sluz?

staraczka24 lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wam tez w tai upal puchna nogi i rece ? zwariuje zaraz !

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Staraczka,

Podziwiam Cie, ze takie konskie dawki brałas donga. Hardkorowa dziewczyna jestes, a raczej Twój organizm. A po zazywaniu tak duze ilosci estrogenu miałas lepszy np. po nim sluz?
    było mi mokro. a wczesnije miałam z tym problem.
    dziś mam lekkie bole owulacyjne, licze na cud.... jak jutor nie będzie skoku odstawiam termometr w kat, dziś donga już nie brałam .

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    było mi mokro. a wczesnije miałam z tym problem.
    dziś mam lekkie bole owulacyjne, licze na cud....

O to super opinia o dongu. Moze to właśnie lepsze niz te wiesiołki, siemienia lniane i inne rzeczy. Wkonu to estrogen, ktory ma to " produkować" Zycze Ci powodzenia z owulka, a termometr to dobra rzecz, by odstawic w kat. Od kilku dni próbuje tak zrobic, ale jeszcze mam za silna wole. Po przebudzeniu chwytam odrazu za termometr.

staraczka24 lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    O to super opinia o dongu. Moze to właśnie lepsze niz te wiesiołki, siemienia lniane i inne rzeczy. Wkonu to estrogen, ktory ma to " produkować" Zycze Ci powodzenia z owulka, a termometr to dobra rzecz, by odstawic w kat. Od kilku dni próbuje tak zrobic, ale jeszcze mam za silna wole. Po przebudzeniu chwytam odrazu za termometr.
    a mnie trochę to stresuje, dziś pikaja mi jajniki czuje lekkie bole owulacyjne wiec jutro zmierze jak tempka dalej będzie w jednym punkcie odstawie go i co ma być to będzie poczekam na @ jak nie przyjdzie trudno, nic nie będę wywolywac, pojde do gina

Myszka-Minnie, aga.just, sara_nar lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest bardzo dobry plan Staraczko. Jak najmniej stresów i mysli w głowie. Tylko luz, luz i jeszczeraz luz, a wszystko bedzie szło jak bys chciała, a raczej powinno byc.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uważam, że luz jest przereklamowany ;) Ja w ciąże zaszłam tak, że test owu wyszedł i ze względu na to pracowaliśmy, zupełnie celowo, bez luzu. Co więcej to szczerze mówiąc akurat nie miałam ochoty ani przyjemności z tego ;) I się udało w pierwszym cyklu starań wtedy, bez luzu ;)

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ