X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy donga i te zioła o. sroki nr 3 można brać podczas kuracji bromkiem?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Dziewczyny czy donga i te zioła o. sroki nr 3 można brać podczas kuracji bromkiem?

tak

• aga.just Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni mam dobre przeczucia co do jutra :)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dobre przeczucia :-) Aguś jak szybko ta Twoja podziałka się przesuwa :-D
    Szok, dopiero cicho się chwaliłaś, że to chyba to :-D Pełna obaw a tu już 12 tydzień :-)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki, tak tu sobie do Was zajrzałam z ciekawości, bo mam dosyć leczenia chemią, które nie przynosi rezultatów. Biorę clo, etrofem i luteinę (brak jajeczkowania po braniu tabletek antykoncepcyjnych, wcześniej długie cykle, stwierdzone PCO). W obecnym cyklu miałam pierwsze jajeczkowanie od pół roku, które zakończyło się klapą (miesiączka czarna jak błoto tydzień po owulacji). I kompletny bałagan- objawy drugiej fazy w pierwszej fazie cyklu, brak śluzu, marne libido w dniach płodnych. Czy któraś z Was jest podobnym przypadkiem do mojego? Jeśli tak, to czy ziółka naprawdę pomagają, i jak je stosować? Jestem zielona jak ziółko w tych sprawach. Pozdrawiam Was serdecznie :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Kochane :-)
    Doła mam od tego leżenia i zrobiłam sobie chwilę przerwy ale już jestem:-)

Sara może nic straconego. Trzeba wierzyć,że będzie dobrze:-) Słabe to ale prawdziwe:-)

Atakasobie super wieści! Oby beta rosła i wszystko było ok.

Bombelek, a czy bierzesz metforminę? Na regulację cyklu? Ja w szczęśliwym cyklu brałam Inofolic i dong quai.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek zioła ojca Sroki cały cykl 3 x 1, w pierwszej fazie dong quai 2 x1 po @ aż do owu. No i druga faza progesteron. Brałaś przy cyklach z CLo?

Bombelek87 lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju podziałka się przesuwa, ale lęk i obawy nie minęły :) W środę mam ważne usg i może po nim jakoś mi ulży :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga będzie ok:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Doris, oby. Dziś od rana świętuje Dzień Matki masakrycznymi wymiotami.

Ania1986 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:16

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Oby Doris, oby. Dziś od rana świętuje Dzień Matki masakrycznymi wymiotami.

Ania1986 <3 <3 <3
    Ojoj, ciekawe czy mnie też dopadnie ;) Chcemy powiedzieć rodzinie za 2 tyg jeśli będzie widać serduszko na usg, myślicie że to za wcześnie? Tylko później męża nie będzie, dopiero za kolejny mc przyjedzie, a tyle na pewno nie utrzymam tego w tajemnicy... no i sama nie chciałabym o tym mówić.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy rodzicom, moim siostrom jak był prawidłowy przyrost bety.
    Reszcie dopiero zaczynamy mówić - albo inaczej - po mnie już widać, więc jak ktoś pyta to nie zaprzeczam. Ale sama z siebie będę mówić po środzie, po genetycznym.

Wysłany: 26 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik bety, dzisiaj 171, a w piatek 43, wiec chyba gites ;) Im dluzej o tym mysle tym dochodze do wniosku ze co ma byc to bedzie, jak zobaczymy serduszko to powiemy rodzinie i najblizszym znajomym jesli sie spotkamy, w koncu to nasi najblizsi i jakby co to zrozumieja...

MistrzyniWKochamCieMisiu, kiti, weronika86 lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Czytałam, że niektórzy lekarze do CLO zalecają własnie donga zamiast sztucznych estrogenów. Ale to nie w PL.
    ja brałam clo i donga( zapytałam gina i powiedział ze nie widzi przeciwwskazan )

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, wróciłam, fajnie widzieć na tym forum tyle Fasolek :)To daje nadzieję na sukces. Aga.Just właśnie jak do tej pory leczyłam się tylko chemicznie (clo, estrofem, luteina), myślałam, ze nie wolno mieszać leków z ziołami. Z naturalnych wspomagaczy brałam tylko olej z wiesiołka do owulacji. A może wiecie, co może być przyczyną skrócenia cyklu do 19 dni ? :( dostałam strasznego, czarnego krwawienia 4 dni po owulce.. Pierwsza owulka od pół roku, wiązałam z nią ogromne nadzieje... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 22:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie zaopatrzacie się w wasze ziółka? w internecie, czy może w aptece? Naprawdę, jestem zielona..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podbijam :) gdzie kupic? donga zakupiłam, chce jeszcze te zioła ojca sroki nr 3 i nie wiem gdzie kupic ...

Kupowała któraś z ovu shopa cokolwiek ? długo idzie przesyłka ?

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Mistrzyni mam dobre przeczucia co do jutra :)
    jeju wrote:
    Też mam dobre przeczucia :-)

Wasze przeczucia się sprawdziły :) Dzięki laski za wsparcie!
    HCG - 380,7 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Dodam jeszcze, że to mój 12 cykl starań. Pierwszy na dongu i inozytolu, wiesiołku, piąty na clo i pierwszy na ovitrelli (wcześniej pregnyle). Do tego kilka mies biorę metforminę i piję ocet jabłkowy. Teraz duphaston.
    Wszyscy piszą, żeby wrzucić na luz i ja to popieram, ale akurat u mnie się nie sprawdziło :P to był pierwszy cykl na ovufriend, więc codzienne czytanie wpisów, mierzenie temp i myślenie o dziecku... myślałam, że zwariuję i obiecałam sobie nawet, że w następnym cyklu nie mierze temp - hihihi faktycznie, oby następnego cyklu już dłuuuuuugo nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 23:18

aga.just, Margos82 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 26 maja 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Wasze przeczucia się sprawdziły :) Dzięki laski za wsparcie!
    HCG - 380,7 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Dodam jeszcze, że to mój 12 cykl starań. Pierwszy na dongu i inozytolu, wiesiołku, piąty na clo i pierwszy na ovitrelli (wcześniej pregnyle). Do tego kilka mies biorę metforminę i piję ocet jabłkowy. Teraz duphaston.
    Wszyscy piszą, żeby wrzucić na luz i ja to popieram, ale akurat u mnie się nie sprawdziło :P to był pierwszy cykl na ovufriend, więc codzienne czytanie wpisów, mierzenie temp i myślenie o dziecku... myślałam, że zwariuję i obiecałam sobie nawet, że w następnym cyklu nie mierze temp - hihihi faktycznie, oby następnego cyklu już dłuuuuuugo nie było.
    Piekna beta, gratuluje :)
    To teraz sie martwie ze moja tylko 171 :/

dqpro7esxqkrk97e.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Piekna beta, gratuluje :)
    To teraz sie martwie ze moja tylko 171 :/

Nie martw się, bo u Ciebie mogło dojść do implantacji później niż u mnie. A Ty robiłaś beta-hCG czy hCG (całościowo). Ja robiłam to drugie i stąd też mogą być rozbieżności.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ