X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy donga i te zioła o. sroki nr 3 można brać podczas kuracji bromkiem?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Dziewczyny czy donga i te zioła o. sroki nr 3 można brać podczas kuracji bromkiem?

tak

• aga.just Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni mam dobre przeczucia co do jutra :)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dobre przeczucia :-) Aguś jak szybko ta Twoja podziałka się przesuwa :-D
    Szok, dopiero cicho się chwaliłaś, że to chyba to :-D Pełna obaw a tu już 12 tydzień :-)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki, tak tu sobie do Was zajrzałam z ciekawości, bo mam dosyć leczenia chemią, które nie przynosi rezultatów. Biorę clo, etrofem i luteinę (brak jajeczkowania po braniu tabletek antykoncepcyjnych, wcześniej długie cykle, stwierdzone PCO). W obecnym cyklu miałam pierwsze jajeczkowanie od pół roku, które zakończyło się klapą (miesiączka czarna jak błoto tydzień po owulacji). I kompletny bałagan- objawy drugiej fazy w pierwszej fazie cyklu, brak śluzu, marne libido w dniach płodnych. Czy któraś z Was jest podobnym przypadkiem do mojego? Jeśli tak, to czy ziółka naprawdę pomagają, i jak je stosować? Jestem zielona jak ziółko w tych sprawach. Pozdrawiam Was serdecznie :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Kochane :-)
    Doła mam od tego leżenia i zrobiłam sobie chwilę przerwy ale już jestem:-)

Sara może nic straconego. Trzeba wierzyć,że będzie dobrze:-) Słabe to ale prawdziwe:-)

Atakasobie super wieści! Oby beta rosła i wszystko było ok.

Bombelek, a czy bierzesz metforminę? Na regulację cyklu? Ja w szczęśliwym cyklu brałam Inofolic i dong quai.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek zioła ojca Sroki cały cykl 3 x 1, w pierwszej fazie dong quai 2 x1 po @ aż do owu. No i druga faza progesteron. Brałaś przy cyklach z CLo?

Bombelek87 lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju podziałka się przesuwa, ale lęk i obawy nie minęły :) W środę mam ważne usg i może po nim jakoś mi ulży :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga będzie ok:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Doris, oby. Dziś od rana świętuje Dzień Matki masakrycznymi wymiotami.

Ania1986 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:16

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Oby Doris, oby. Dziś od rana świętuje Dzień Matki masakrycznymi wymiotami.

Ania1986 <3 <3 <3
    Ojoj, ciekawe czy mnie też dopadnie ;) Chcemy powiedzieć rodzinie za 2 tyg jeśli będzie widać serduszko na usg, myślicie że to za wcześnie? Tylko później męża nie będzie, dopiero za kolejny mc przyjedzie, a tyle na pewno nie utrzymam tego w tajemnicy... no i sama nie chciałabym o tym mówić.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy rodzicom, moim siostrom jak był prawidłowy przyrost bety.
    Reszcie dopiero zaczynamy mówić - albo inaczej - po mnie już widać, więc jak ktoś pyta to nie zaprzeczam. Ale sama z siebie będę mówić po środzie, po genetycznym.

Wysłany: 26 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik bety, dzisiaj 171, a w piatek 43, wiec chyba gites ;) Im dluzej o tym mysle tym dochodze do wniosku ze co ma byc to bedzie, jak zobaczymy serduszko to powiemy rodzinie i najblizszym znajomym jesli sie spotkamy, w koncu to nasi najblizsi i jakby co to zrozumieja...

MistrzyniWKochamCieMisiu, kiti, weronika86 lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Czytałam, że niektórzy lekarze do CLO zalecają własnie donga zamiast sztucznych estrogenów. Ale to nie w PL.
    ja brałam clo i donga( zapytałam gina i powiedział ze nie widzi przeciwwskazan )

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, wróciłam, fajnie widzieć na tym forum tyle Fasolek :)To daje nadzieję na sukces. Aga.Just właśnie jak do tej pory leczyłam się tylko chemicznie (clo, estrofem, luteina), myślałam, ze nie wolno mieszać leków z ziołami. Z naturalnych wspomagaczy brałam tylko olej z wiesiołka do owulacji. A może wiecie, co może być przyczyną skrócenia cyklu do 19 dni ? :( dostałam strasznego, czarnego krwawienia 4 dni po owulce.. Pierwsza owulka od pół roku, wiązałam z nią ogromne nadzieje... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 22:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie zaopatrzacie się w wasze ziółka? w internecie, czy może w aptece? Naprawdę, jestem zielona..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podbijam :) gdzie kupic? donga zakupiłam, chce jeszcze te zioła ojca sroki nr 3 i nie wiem gdzie kupic ...

Kupowała któraś z ovu shopa cokolwiek ? długo idzie przesyłka ?

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Mistrzyni mam dobre przeczucia co do jutra :)
    jeju wrote:
    Też mam dobre przeczucia :-)

Wasze przeczucia się sprawdziły :) Dzięki laski za wsparcie!
    HCG - 380,7 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Dodam jeszcze, że to mój 12 cykl starań. Pierwszy na dongu i inozytolu, wiesiołku, piąty na clo i pierwszy na ovitrelli (wcześniej pregnyle). Do tego kilka mies biorę metforminę i piję ocet jabłkowy. Teraz duphaston.
    Wszyscy piszą, żeby wrzucić na luz i ja to popieram, ale akurat u mnie się nie sprawdziło :P to był pierwszy cykl na ovufriend, więc codzienne czytanie wpisów, mierzenie temp i myślenie o dziecku... myślałam, że zwariuję i obiecałam sobie nawet, że w następnym cyklu nie mierze temp - hihihi faktycznie, oby następnego cyklu już dłuuuuuugo nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 23:18

aga.just, Margos82 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 26 maja 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Wasze przeczucia się sprawdziły :) Dzięki laski za wsparcie!
    HCG - 380,7 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Dodam jeszcze, że to mój 12 cykl starań. Pierwszy na dongu i inozytolu, wiesiołku, piąty na clo i pierwszy na ovitrelli (wcześniej pregnyle). Do tego kilka mies biorę metforminę i piję ocet jabłkowy. Teraz duphaston.
    Wszyscy piszą, żeby wrzucić na luz i ja to popieram, ale akurat u mnie się nie sprawdziło :P to był pierwszy cykl na ovufriend, więc codzienne czytanie wpisów, mierzenie temp i myślenie o dziecku... myślałam, że zwariuję i obiecałam sobie nawet, że w następnym cyklu nie mierze temp - hihihi faktycznie, oby następnego cyklu już dłuuuuuugo nie było.
    Piekna beta, gratuluje :)
    To teraz sie martwie ze moja tylko 171 :/

dqpro7esxqkrk97e.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Piekna beta, gratuluje :)
    To teraz sie martwie ze moja tylko 171 :/

Nie martw się, bo u Ciebie mogło dojść do implantacji później niż u mnie. A Ty robiłaś beta-hCG czy hCG (całościowo). Ja robiłam to drugie i stąd też mogą być rozbieżności.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ