X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • kis Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że tutaj o to pytam ale powiedzcie mi żeby mieć swój wykres aktywny to muszę wykupić pakiet ? Z góry dziękuje za odpowiedz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 09:35

ewwiel lubi tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Może i mogła nie wyjść. Nie ma pewności.
    A jak temp?
    Na razie na poziomie ok. 37 st. Dzisiaj jest 11dpo a 2 faza trwala u mnie zawsze różnie - nieregularne cykle, ale nie krócej niż 16 dni. Na razie mierze temp i czekam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 11:29

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Pierwszy cykl brałam po dwa dziennie bo tak poleciły mi dziewczyny. Czułam się po nim zupełnie normalnie więc postanowiłam zwiększyć dawkę do czterech. Sara_nar ( o ile się nie mylę...) brała 4 dziennie czeka teraz na swoją fasolkę. :) zresztą ciężarnych na donqu było tu więcej. :)
    Jeśli zaczynasz swój pierwszy cykl to radziłabym zacząć od dwóch. ;)
    Powodzenia Lulu! :)

natt, nie widziałam Twojej odpowiedzi :)

Ja miałam już jeden cykl z dongiem, brałam 1 kapsułkę rano. Endometrium mi po nim urosło (bo ja z tym mam problem) i w końcu miałam obfitszy okres (normalnie 2 - 3 dni, po dongu 5). Pomimo tego w kolejnym cyklu lekarz zapisał mi estrofem mite w I fazie cyklu i strasznie mi się po nim wszystko skomplikowało, cykl był chyba bezowulacyjny, możliwe, że dawka estrogenu była dla mnie za duża i lek miał działanie antykoncepcyjne :/ Dlatego od tego cyklu wracam do donga, jest łagodniejszy i działa na to moje nieszczęsne endomondo. Planuję brać dwie kapsułki, rano i wieczorem. Więcej chyba nie trzeba, po 1 dziennie w 12 dc miałam endo 7 mm, wystarczy, że jeszcze trochę podrośnie.
    Mam nadzieję natt, ze Twoja owulka jednak wróci na swoje miejsce, zaglądałam na Twój wykres i widzę, że zniknęła :(

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Aaa i jak brałam po 2 to z rana i zapijałam mlekiem od razu, a jak skoczyłam do czterech to rano dwa i potem po południu kolejne dwa. Dziewczyny pisały że najlepiej zapijać go mlekiem ale czemu to powiem szczerze, że nie wiem. :D

też o tym czytałam, podobno po mleku się, excuse moi, mniej tym dongiem odbija ;)

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu faktycznie po spadku temp owulka mi zniknęła, chyba za szybko się podnieciłam. :D Ale luzik, do sierpnia daję spokój ze skupieniem na staraniach. Wyjeżdżam i skupiam się na przyjemnościach. :)

Ale za Was ciągle trzymam kciuki! :)

lulu_ovufriend lubi tę wiadomość

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,ze dong guai kroluje na salonach jako naturalny specyfik wspomagania poczecia :-) Oby bylo Nas jak najwiecej. Zycze wszystkim owocnych staran.

lulu_ovufriend, Florka lubią tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dziś test w 26dc niestety negatywny. Czyli dupka juz nie biorę. Wczoraj wieczorem miałam zabarwiony śluz na brąz ciągnący się dziś też ale juz prawie pod czerwień.. do tego brzuch boli jak na @ niestety pewnie się nie udało :(

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Robiłam dziś test w 26dc niestety negatywny. Czyli dupka juz nie biorę. Wczoraj wieczorem miałam zabarwiony śluz na brąz ciągnący się dziś też ale juz prawie pod czerwień.. do tego brzuch boli jak na @ niestety pewnie się nie udało :(
    Przykro mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 17:04

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • binka Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy można stosować zioła ojca Sroki nr 3 wraz dong quai jednocześnie? Czy może zacząć pierwszy cykl tylko z ziołami? ( już zakupiłam)

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • Dora88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Nom, 30 mm to już za dużo chyba żeby coś się z tego wykluło.
    Jak możesz to wpychaj się na monitoring, bo przy Clo bez tego to ani rusz.
    Jak Ci się nie uda z monitorongiem to nie kombinuj z dongiem, bo widzę, że sam pęchol Ci rośnie z Clo bez wspomagania dongiem skoro do 30 mm.
    A masz możliwość zmiany lekarza?
    No za bardzo nie mam mozliwosci zmiany lekarza to jeden konkretniejszy bylam juz u wielu w tym szpitalu i nie podchodza zbyt profesionalnie aby zbyc i nastepna....ten chociaz wysluchal i co kolwiek robi...
    Jutro zadzwonie i umowie sie na wizyte sprobuje wskoczyc na 14 dzien cyklu jak mi sie uda.... po ostatniej wizycie nic nie wyszlo...:(
    Wiesz jak wwale sie w 14 dzien cyklu to moze poda mi pregnyl to moze sie uda....
    Jak slyszalam to pecherz musi miec max 25 mm zeby cos wyszlo... trzeba probowac....jak po lasce sie nie da to na chama trzeba.... bo nie chce zmarnowac nastepnego cyklu...

Kiedyś to się stanie... i się stało.... Kocham
    d5f2d2ef3d.png
  • Florka Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Mam to samo pytanie, pierwszy cykl z Dongiem z ziolami o. Sroki plus do tego niepokalanek mnisi i olej z wiesiolka. Poszlam na calego ale nie wiem czy nie przedobrzylam :)
    PS. bardzo fajnie was sie czyta, jestescie fantastycznym zrodlem wiedzy!:)

http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Widze,ze dong guai kroluje na salonach jako naturalny specyfik wspomagania poczecia :-) Oby bylo Nas jak najwiecej. Zycze wszystkim owocnych staran.

A Ty też na dongu? :)

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka wrote:
    Dziewczyny, czy można stosować zioła ojca Sroki nr 3 wraz dong quai jednocześnie? Czy może zacząć pierwszy cykl tylko z ziołami? ( już zakupiłam)

Mozna pic zuola Sroki i zazywac dong guai.

aga.just lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka wrote:
    Czesc dziewczyny! Mam to samo pytanie, pierwszy cykl z Dongiem z ziolami o. Sroki plus do tego niepokalanek mnisi i olej z wiesiolka. Poszlam na calego ale nie wiem czy nie przedobrzylam :)
    PS. bardzo fajnie was sie czyta, jestescie fantastycznym zrodlem wiedzy!:)

Nie przedobrzylas. Z tej mieszanki nic zlego sobie nie narobisz, bo kazdy specyfik jest na coś innego.

Florka lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lulu_ovufriend wrote:
    A Ty też na dongu? :)

Akurat Ja nie zazywalam donga,ale byl w planach na nastepny cykl. Pomogly mi Ziola Sroki.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • binka Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Mozna pic zuola Sroki i zazywac dong guai.

Bardzo dziękuję za info, Kochana jesteś:) ja chyba tak jak Ty spróbuje 1 cykl tylko z ziołami, a w którym cyklu Ci się udało po ziołach?

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez obaw ja jestem na dongu, xiolach G.Sroki na inofiliku i na witam dla kobiet planujących i żyję

• Florka Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Akurat Ja nie zazywalam donga,ale byl w planach na nastepny cykl. Pomogly mi Ziola Sroki.
    Dzieki wielkie!! Fajnie slyszec ze te mikstury dzialaja :). Zycze przyjemnego ciazowania Myszko-Minnie :)

Myszka-Minnie lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6
  • kis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tempkę można mierzyć zwykłym termometrem od gorączki ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 12:16

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kis - można, ale lepszy jest elektroniczny, szczególnie taki, który posiada zakres 2 miejsc po przecinku.

Dziewczyny, czy przy braniu kwasów omega (oeparol), śluz powinien być większy przez cały cykl?
    Bo u mnie po kilku dniach zażywania pojawiło się faktycznie dużo śluzu, jajnik mnie bolał i w ogóle było to chyba doświadczenie najbliższe owulacji od miesięcy (ale po temp wychodzi, że owulka jednak nie miała miejsca), a po tygodniu śluz zniknął i jest takie lekkie niewiadomo co.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ