WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
aga.just wrote:Może i mogła nie wyjść. Nie ma pewności.
A jak temp?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 11:29
-
natt wrote:Pierwszy cykl brałam po dwa dziennie bo tak poleciły mi dziewczyny. Czułam się po nim zupełnie normalnie więc postanowiłam zwiększyć dawkę do czterech. Sara_nar ( o ile się nie mylę...) brała 4 dziennie czeka teraz na swoją fasolkę. zresztą ciężarnych na donqu było tu więcej.
Jeśli zaczynasz swój pierwszy cykl to radziłabym zacząć od dwóch.
Powodzenia Lulu!
natt, nie widziałam Twojej odpowiedzi
Ja miałam już jeden cykl z dongiem, brałam 1 kapsułkę rano. Endometrium mi po nim urosło (bo ja z tym mam problem) i w końcu miałam obfitszy okres (normalnie 2 - 3 dni, po dongu 5). Pomimo tego w kolejnym cyklu lekarz zapisał mi estrofem mite w I fazie cyklu i strasznie mi się po nim wszystko skomplikowało, cykl był chyba bezowulacyjny, możliwe, że dawka estrogenu była dla mnie za duża i lek miał działanie antykoncepcyjne Dlatego od tego cyklu wracam do donga, jest łagodniejszy i działa na to moje nieszczęsne endomondo. Planuję brać dwie kapsułki, rano i wieczorem. Więcej chyba nie trzeba, po 1 dziennie w 12 dc miałam endo 7 mm, wystarczy, że jeszcze trochę podrośnie.
Mam nadzieję natt, ze Twoja owulka jednak wróci na swoje miejsce, zaglądałam na Twój wykres i widzę, że zniknęła
-
natt wrote:Aaa i jak brałam po 2 to z rana i zapijałam mlekiem od razu, a jak skoczyłam do czterech to rano dwa i potem po południu kolejne dwa. Dziewczyny pisały że najlepiej zapijać go mlekiem ale czemu to powiem szczerze, że nie wiem.
też o tym czytałam, podobno po mleku się, excuse moi, mniej tym dongiem odbija
-
nick nieaktualnyLulu faktycznie po spadku temp owulka mi zniknęła, chyba za szybko się podnieciłam. Ale luzik, do sierpnia daję spokój ze skupieniem na staraniach. Wyjeżdżam i skupiam się na przyjemnościach.
Ale za Was ciągle trzymam kciuki!lulu_ovufriend lubi tę wiadomość
-
kis wrote:Robiłam dziś test w 26dc niestety negatywny. Czyli dupka juz nie biorę. Wczoraj wieczorem miałam zabarwiony śluz na brąz ciągnący się dziś też ale juz prawie pod czerwień.. do tego brzuch boli jak na @ niestety pewnie się nie udało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 17:04
-
aga.just wrote:Nom, 30 mm to już za dużo chyba żeby coś się z tego wykluło.
Jak możesz to wpychaj się na monitoring, bo przy Clo bez tego to ani rusz.
Jak Ci się nie uda z monitorongiem to nie kombinuj z dongiem, bo widzę, że sam pęchol Ci rośnie z Clo bez wspomagania dongiem skoro do 30 mm.
A masz możliwość zmiany lekarza?
Jutro zadzwonie i umowie sie na wizyte sprobuje wskoczyc na 14 dzien cyklu jak mi sie uda.... po ostatniej wizycie nic nie wyszlo...
Wiesz jak wwale sie w 14 dzien cyklu to moze poda mi pregnyl to moze sie uda....
Jak slyszalam to pecherz musi miec max 25 mm zeby cos wyszlo... trzeba probowac....jak po lasce sie nie da to na chama trzeba.... bo nie chce zmarnowac nastepnego cyklu...
-
Czesc dziewczyny! Mam to samo pytanie, pierwszy cykl z Dongiem z ziolami o. Sroki plus do tego niepokalanek mnisi i olej z wiesiolka. Poszlam na calego ale nie wiem czy nie przedobrzylam
PS. bardzo fajnie was sie czyta, jestescie fantastycznym zrodlem wiedzy! -
Florka wrote:Czesc dziewczyny! Mam to samo pytanie, pierwszy cykl z Dongiem z ziolami o. Sroki plus do tego niepokalanek mnisi i olej z wiesiolka. Poszlam na calego ale nie wiem czy nie przedobrzylam
PS. bardzo fajnie was sie czyta, jestescie fantastycznym zrodlem wiedzy!
Nie przedobrzylas. Z tej mieszanki nic zlego sobie nie narobisz, bo kazdy specyfik jest na coś innego.
Florka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Myszka-Minnie wrote:Akurat Ja nie zazywalam donga,ale byl w planach na nastepny cykl. Pomogly mi Ziola Sroki.
Myszka-Minnie lubi tę wiadomość
-
@kis - można, ale lepszy jest elektroniczny, szczególnie taki, który posiada zakres 2 miejsc po przecinku.
Dziewczyny, czy przy braniu kwasów omega (oeparol), śluz powinien być większy przez cały cykl?
Bo u mnie po kilku dniach zażywania pojawiło się faktycznie dużo śluzu, jajnik mnie bolał i w ogóle było to chyba doświadczenie najbliższe owulacji od miesięcy (ale po temp wychodzi, że owulka jednak nie miała miejsca), a po tygodniu śluz zniknął i jest takie lekkie niewiadomo co.