WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
aga.just wrote:Binka jak masz niski poziom progesteronu to powinnaś brać coś po owu.
Na edno dong powinien pomóc.
Na torbiele też jest jakaś mieszanka ziołowa Sroki.
A myślisz że mieszanka ziół nr 3 nie pomoże?
Liczyłam właśnie że dong mi pomoże troszkę z endo. -
nick nieaktualnyMyszka-Minnie wrote:Pilam 2 cykle zioła i udalo sie w 2 cyklu.
1 cykl piłam caly, ale czulam ze mi nie sluzy w 2 fazie cyklu. Okolo 7 dni przed spodziewana @ je odstawilam.
W 2 cyklu pilam do owulacji, a po ovulacji pokrzywe i tu byl szczesliwy cykl
Moja rada jest taka,ze sama musisz wyczuc czy zioła pic caly cykl czy tylko do owulacji.
Ja tez cos pije. Nie sa to ziola Sroki, bo nie mieszkam w Polsce i nie mam mozliwosci zamowienia ich.
Kupilam sobie ziolka ze Stanow. Tam tez maja cos takiego slynnego jak ziola ojca Sroki w Polsce. I pije od 4 dc. Owulacje mialam ladna, sluz tez, z tymze ja nigdy nie mialam z tym problemow. Cykle mialam regularne, ok 26-28 dni, sluz zawsze byl, owulacja tez. Czytalam, ze jesli ktos ma regularnie wszystko to takie ziolka moga zaszkodzic...
Teraz jestem juz w fazie lutealnej, niedlugo @ ma przyjsc a ja czuje sie swietnie, tzn.nie mam zadnych bolow jak na @. Zadnego PMS. Dlatego wypowiedz Myszki Mini mnie troche wystraszyla. Na amerykanskim forum czytalam, ze dziewczyny pily caly cykl... Sama nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 16:49
-
nick nieaktualny
-
hiacynta99 wrote:Dziewczyny donga się bierze do owulacji a skąd ja mam wiedzieć tak na 100 % czy była owulka ? a jak wogóle jej nie będzie to ile ja mam go brać ?
-
Odebrałam dzisiaj mój poniedziałkowy wynik progrsteronu 17,65. Najwyższy jak do tej pory u mnie bez luteiny, bo wczesniej miałam max 11. Byłam u lekarza i zaproponowal badanie drożności jajników? Można w cyklu z tym badaniem brać ziola o. Sroki i donga?
-
nick nieaktualnyja wogóle mam cykle bezowulacyjne jajników nigdy nie czułam jak by ich nie było . śluz był rociagliwy tam w dany dc i szyjka też się otwierała ale owul nie było jajniki nie reagowały, przez to mnie kierują na Laparoskopię ale zdecydowałam się w tym cyklu pić zioła i dong.
No i odrazu zauważyłam że jajniki pracują bolą kują wczoraj myślałam że umrę ;/ szyjka widzę jest miększa i otwiera się ale to jeszcze nie to!.
Była bardziej otwarta w poprzednim cyklu a śluz ciężko mi określić taki rozciągliwy ale barwa kremowa raczej nie jest taki przeźroczysty ..
PS: koło naszego szpitala budują psychiatryk będę miała z pracy blisko hehe bo czuję ze głupieje -
hiacynta99, a nie masz możliwości pójscia na monitoring? Skoro szyjka nie jest super otwarta, więc może to nie owu jeszcze. Życzę Ci w końcu tej owocnej owulki U mnie tez wiekszość cykli bezowulacyjnych było, tez po clo z lewego jajnika owulki byłya z prawego nic. Mi lekarz HSG radzi, ale nie wiem czy w tym miesiącu zgra mi się to z pracą, bo urlopy pełną parą już a przy osłabionym składzie, ciężko sie wyrwac na jeden dzień do szpitala.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hiacynta99 wrote:Dziewczyny donga się bierze do owulacji a skąd ja mam wiedzieć tak na 100 % czy była owulka ? a jak wogóle jej nie będzie to ile ja mam go brać ?
Bierz do skoku, do wyznaczenia owulki - do 3 wyższych temp.
Ja zawsze miałam monitoring więc widziałam dokładnie co i jak. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewwiel wrote:Można w cyklu z tym badaniem brać ziola o. Sroki i donga?
Teoretycznie można. W czym miało by to niby przeszkadzać?
HSG robi się po @ i w tym samym cyklu można się już starać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 21:22
ewwiel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aga.just wrote:Teoretycznie można. W czym miało by to niby przeszkadzać?
HSG robi się po @ i w tym samym cyklu można się już starać.
A donga tez moge po @ zaczac brac, jesli doszłoby do HSG, czy moze lepiej zaczekac do kolejnego cyklu i tylko z ziołami działać na razie?