X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forka prl lekko odchylona tzn jaki wynik? Nawet ciut zawyżona prl może psuć nam szyki. I niepokalanek nie zawsze sobie z tym poradzi.
    Skoro nie masz możliwości monitoringu skąd pewność, że owulacja jest prawie zawsze?
    Badałaś progesteron?
    Sprawdzałaś grubość endo w okresie okołoowulacyjnym?

Podaj jeśli możesz wyniki badań wraz z normami + info kiedy robiłaś te badania i w którym dc i będziemy coś myśleć :)

weronika86, Florka lubią tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a Ty widzę nastawiona na chłopca jesteś? :)

• aga.just Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do poniedziałku raczej będę jedynie podczytywać z telefonu. W sprawach pilnych jak coś to priv :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Doris dziękuję za pamięć. Jak po USG prenatalnym ?
    Mnie mdłości i wymioty wykończą, a to dopiero drugi dzień z wymiotami. Cukry trocę szaleją, ale staram się pilnować na każdym kroku. Za dwa tyg kolejna wizyta więc umieram z niecierpliwości.

Cały czas o Nas wszystkich myślę:-)
    Dzisiaj pierwszy raz mi puścili głośno serducho maleństwa, a ma już 8 cm:-)

Dltego Kochane walczcie o swoje szczęście:-)
    Sara wszystko musi teraz być dobrze.

weronika86, natt lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, wlasnie dostalam dzisiaj nowego laptopa wiec wracam na forum, mam nadzieje, ze sie cieszycie :) widze duzo nowych TWARZY...fajnie :) aga widze, ze super sobie radzisz tutaj sama :)

aga.just, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:

super, pewnie niezapomniane przezycie co?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    skok o min. 0.2 C i potem 3 wyższe to duże prawdopodobieństwo owulki.
    Czasem są 3 wyższe i 4/5 dzień temp spada. To może oznaczać jedynie próbę owulacji.
    Jak jest te min 12 wyższych można mieć prawie pewność, że cykl był owulacyjny.
    zazwyczaj przy pcos albo bezowulacyjnych cykalch czy probie nieudanej owulacji sa 2 wysokie tempki i 3 dnia tempka spada na pysk. wh zasad npru 4 dzien wyzszych temperatur wyznacza juz faze nieplodnosci bezwzglednej. pamietaj rowniez ze do owulacji dochodzi od 3 dni przed skokiem do 3 dni po skoku, programy typu ovufriend nie wskazuja dokladnie dnia owulacji, bo to praktycznie niemozliwe do ustalenia, pokazuje jedynie OKRES OKOLOOWULACYJNY- niestety :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Hello!
    Witam nowe zielary :-)Pozdrawiam te stare :-)Prezpraszam chwile mnie tutaj nie było ale obiecuje się poprawić.

SARA:-)Zaglądasz tutaj jeszcze?
    WERKA co u Ciebie?
    doris mnie nie bylo dobre kilka tygodni bo komp mi padl, a na syna kompie to moglam wpisywac temp[ke, ale cholera nie moglam nic tutaj komentowac, ale juz dzisiaj przyszedl nowy laptopik wiec wracam na dobre :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    hej dziewczyny, wlasnie dostalam dzisiaj nowego laptopa wiec wracam na forum, mam nadzieje, ze sie cieszycie :) widze duzo nowych TWARZY...fajnie :) aga widze, ze super sobie radzisz tutaj sama :)

robiłam co mogłam w zastępstwie :) raz lepiej, raz gorzej pewnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 22:25

weronika86, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość

• Florka Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Forka prl lekko odchylona tzn jaki wynik? Nawet ciut zawyżona prl może psuć nam szyki. I niepokalanek nie zawsze sobie z tym poradzi.
    Skoro nie masz możliwości monitoringu skąd pewność, że owulacja jest prawie zawsze?
    Badałaś progesteron?
    Sprawdzałaś grubość endo w okresie okołoowulacyjnym?

Podaj jeśli możesz wyniki badań wraz z normami + info kiedy robiłaś te badania i w którym dc i będziemy coś myśleć :)

Hej! No wiec znalazlam jakis stary wynik prl sprzed 1.5 roku (nowe wyniki bede musiala wykupic ze szpitala bo to poufne dane i byle kto nie ma do nich dostepu :)) Wynik: 34.7 ng/ml przy normie 1.9 - 25.7. Niestety nie wiem ktory dzien cyklu bo wtedy jeszcze zielona bylam i pojecia o niczym... Progesteronu ani endo nie mierzylam do tej pory, za to chodzilam na akupunkture, ktora miala pomoc i g... dala :) Wnioski o owulacji wysunelam na podstawie testow, temperatury, sluzu i bolow owulacyjnych ktorych nie da sie niezauwazyc... To tak w przyblizeniu.
    A tak w ogole to chcialam powiedziec ze az mi sie plaknelo na sama mysl ze sa takie dobre dusze jak wy co sie tak pieknie wpieraja. Fajnie ze jestescie dziewczyny!

http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka wrote:
    Hej! No wiec znalazlam jakis stary wynik prl sprzed 1.5 roku (nowe wyniki bede musiala wykupic ze szpitala bo to poufne dane i byle kto nie ma do nich dostepu :)) Wynik: 34.7 ng/ml przy normie 1.9 - 25.7. Niestety nie wiem ktory dzien cyklu bo wtedy jeszcze zielona bylam i pojecia o niczym... Progesteronu ani endo nie mierzylam do tej pory, za to chodzilam na akupunkture, ktora miala pomoc i g... dala :) Wnioski o owulacji wysunelam na podstawie testow, temperatury, sluzu i bolow owulacyjnych ktorych nie da sie niezauwazyc... To tak w przyblizeniu.
    A tak w ogole to chcialam powiedziec ze az mi sie plaknelo na sama mysl ze sa takie dobre dusze jak wy co sie tak pieknie wpieraja. Fajnie ze jestescie dziewczyny!

Florka wyniki badan sprzed 1.5 roku nie sa wiarygodne, mogly sie calkiem jeszcze popsuc albo samo wyjsc na dobre...prl mozesz sobie ladnie sama naturalnie kochana obnizyc pijac herbate z szalwi...ale ja sie pije przez 2 tygodnie, 3 tygodnie przerwy i tak w kolko...wiecej nie powinno sie pic bo szalwia jest najsilniejsza rzecza obok bromka, ktora tak szybko i tak mocno zbija prl. a se plakaj dziewczyno :D razem razniej na pewno :)

Florka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    florka a ty nie udostepniasz kochana wykresiku?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:

Dzieki za słowa wsparcia i nadziei. Pewnie słuchając serduszka bylas przeszczęśliwa. Życzę nam wszystkim tutaj, żebyśmy jak najszybciej mogly sluchac bicia serc naszych maleństw :)

weronika86 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    robiłam co mogłam w zastępstwie :) raz lepiej, raz gorzej pewnie :)
    Bardzo dobrze sluzylas nam swoją rada i dzieliłaś się wiedza:) dziękuję wam wszystkim za pomoc i oby do kolejnego cyklu, który nadchodzi:) miłego dnia Wam życzę:)

aga.just, weronika86, Florka, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka koniecznie powtorz badania. Prl jaka mialas wymaga lekow, same ziola tu nie pomoga. Dodatkowk spr progesteron w 7-8 dpo i strzel sobie choc 1 monitorinng zeby zobaczyc endo

weronika86, Florka lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie kawal z ranca :) a co :)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=216006318594677&set=a.187613424767300.1073741827.178392195689423&type=1&theater

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEŃ DOBRY!

Idę robić śniadanie, już cały plan dnia opóźniony zdrowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 08:18

weronika86 lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    DZIEŃ DOBRY!

Idę robić śniadanie, już cały plan dnia opóźniony zdrowo.
    mnie dzisiaj ssie od samego rana, nawet w nocy sie budzilam glodna :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Miło, że forum się znów rozkręca.

Witaj weronika, jestem tu nowa ale czytałam początek forum i mniej więcej Coś tam wiem z forum i Cię kojarzę ;)

Dziewczyny myślicie, że na samych ziołach dongu i sroki ruszy coś u mnie ? Bez clo nie miałam owu..

powiedzcie mi jeszcze jak mierzycie tempkę to liczy się pierwsza temp ? (u mnie było 36,4) bo jak drugi i trzeci raz sprawdziłam to już utrzymywało się 36,5 . Którą w takim razie wpisać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 09:33

• jeju Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis temp mierzysz i wpisujesz tę pierwszą ale czasami termometr może być wychłodzony, warto przytrzymać chwilkę w dłoniach np. i za chwilkę zmierzyć. Co do "donga i sroczki", donga użyłam w dwóch cyklach a ziół o. Sroki nie piłam.

Wpisałabym 36,4 i nie mierzyła drugi raz, bo własnie później są dylematy. Temp. ciała wzrasta nawet gdy się poruszamy po przebudzeniu, oczywiście nie u wszystkich i nie od razu np. chociaż u mnie wizyta w toalecie po przebudzeniu podnosi temp. o min. 0,5 stopnia a to dużo.

Jeśli będziesz stosować ziółka i masz jeden z problemów, na który się je stosuje to może coś ruszyć. Jednak ważna jest regularność.

Życzę powodzenia kis :-D Możesz udostępnić wykres?

kis lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ