WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Forka prl lekko odchylona tzn jaki wynik? Nawet ciut zawyżona prl może psuć nam szyki. I niepokalanek nie zawsze sobie z tym poradzi.
Skoro nie masz możliwości monitoringu skąd pewność, że owulacja jest prawie zawsze?
Badałaś progesteron?
Sprawdzałaś grubość endo w okresie okołoowulacyjnym?
Podaj jeśli możesz wyniki badań wraz z normami + info kiedy robiłaś te badania i w którym dc i będziemy coś myśleć
weronika86, Florka lubią tę wiadomość
-
sara_nar wrote:Doris dziękuję za pamięć. Jak po USG prenatalnym ?
Mnie mdłości i wymioty wykończą, a to dopiero drugi dzień z wymiotami. Cukry trocę szaleją, ale staram się pilnować na każdym kroku. Za dwa tyg kolejna wizyta więc umieram z niecierpliwości.
Cały czas o Nas wszystkich myślę
Dzisiaj pierwszy raz mi puścili głośno serducho maleństwa, a ma już 8 cm:-)
Dltego Kochane walczcie o swoje szczęście:-)
Sara wszystko musi teraz być dobrze.weronika86, natt lubią tę wiadomość
-
Doris-83 wrote:Cały czas o Nas wszystkich myślę
Sara wszystko musi teraz być dobrze. -
aga.just wrote:skok o min. 0.2 C i potem 3 wyższe to duże prawdopodobieństwo owulki.
Czasem są 3 wyższe i 4/5 dzień temp spada. To może oznaczać jedynie próbę owulacji.
Jak jest te min 12 wyższych można mieć prawie pewność, że cykl był owulacyjny. -
Doris-83 wrote:Hello!
Witam nowe zielary :-)Pozdrawiam te stare :-)Prezpraszam chwile mnie tutaj nie było ale obiecuje się poprawić.
SARA:-)Zaglądasz tutaj jeszcze?
WERKA co u Ciebie? -
weronika86 wrote:hej dziewczyny, wlasnie dostalam dzisiaj nowego laptopa wiec wracam na forum, mam nadzieje, ze sie cieszycie widze duzo nowych TWARZY...fajnie aga widze, ze super sobie radzisz tutaj sama
robiłam co mogłam w zastępstwie raz lepiej, raz gorzej pewnieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 22:25
weronika86, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość
-
aga.just wrote:Forka prl lekko odchylona tzn jaki wynik? Nawet ciut zawyżona prl może psuć nam szyki. I niepokalanek nie zawsze sobie z tym poradzi.
Skoro nie masz możliwości monitoringu skąd pewność, że owulacja jest prawie zawsze?
Badałaś progesteron?
Sprawdzałaś grubość endo w okresie okołoowulacyjnym?
Podaj jeśli możesz wyniki badań wraz z normami + info kiedy robiłaś te badania i w którym dc i będziemy coś myśleć
Hej! No wiec znalazlam jakis stary wynik prl sprzed 1.5 roku (nowe wyniki bede musiala wykupic ze szpitala bo to poufne dane i byle kto nie ma do nich dostepu ) Wynik: 34.7 ng/ml przy normie 1.9 - 25.7. Niestety nie wiem ktory dzien cyklu bo wtedy jeszcze zielona bylam i pojecia o niczym... Progesteronu ani endo nie mierzylam do tej pory, za to chodzilam na akupunkture, ktora miala pomoc i g... dala Wnioski o owulacji wysunelam na podstawie testow, temperatury, sluzu i bolow owulacyjnych ktorych nie da sie niezauwazyc... To tak w przyblizeniu.
A tak w ogole to chcialam powiedziec ze az mi sie plaknelo na sama mysl ze sa takie dobre dusze jak wy co sie tak pieknie wpieraja. Fajnie ze jestescie dziewczyny! -
Florka wrote:Hej! No wiec znalazlam jakis stary wynik prl sprzed 1.5 roku (nowe wyniki bede musiala wykupic ze szpitala bo to poufne dane i byle kto nie ma do nich dostepu ) Wynik: 34.7 ng/ml przy normie 1.9 - 25.7. Niestety nie wiem ktory dzien cyklu bo wtedy jeszcze zielona bylam i pojecia o niczym... Progesteronu ani endo nie mierzylam do tej pory, za to chodzilam na akupunkture, ktora miala pomoc i g... dala Wnioski o owulacji wysunelam na podstawie testow, temperatury, sluzu i bolow owulacyjnych ktorych nie da sie niezauwazyc... To tak w przyblizeniu.
A tak w ogole to chcialam powiedziec ze az mi sie plaknelo na sama mysl ze sa takie dobre dusze jak wy co sie tak pieknie wpieraja. Fajnie ze jestescie dziewczyny!
Florka wyniki badan sprzed 1.5 roku nie sa wiarygodne, mogly sie calkiem jeszcze popsuc albo samo wyjsc na dobre...prl mozesz sobie ladnie sama naturalnie kochana obnizyc pijac herbate z szalwi...ale ja sie pije przez 2 tygodnie, 3 tygodnie przerwy i tak w kolko...wiecej nie powinno sie pic bo szalwia jest najsilniejsza rzecza obok bromka, ktora tak szybko i tak mocno zbija prl. a se plakaj dziewczyno razem razniej na pewnoFlorka lubi tę wiadomość
-
Doris-83 wrote:Cały czas o Nas wszystkich myślę
Sara wszystko musi teraz być dobrze.weronika86 lubi tę wiadomość
-
aga.just wrote:robiłam co mogłam w zastępstwie raz lepiej, raz gorzej pewnie
aga.just, weronika86, Florka, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość
-
Hej
Miło, że forum się znów rozkręca.
Witaj weronika, jestem tu nowa ale czytałam początek forum i mniej więcej Coś tam wiem z forum i Cię kojarzę
Dziewczyny myślicie, że na samych ziołach dongu i sroki ruszy coś u mnie ? Bez clo nie miałam owu..
powiedzcie mi jeszcze jak mierzycie tempkę to liczy się pierwsza temp ? (u mnie było 36,4) bo jak drugi i trzeci raz sprawdziłam to już utrzymywało się 36,5 . Którą w takim razie wpisać ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 09:33
-
Kis temp mierzysz i wpisujesz tę pierwszą ale czasami termometr może być wychłodzony, warto przytrzymać chwilkę w dłoniach np. i za chwilkę zmierzyć. Co do "donga i sroczki", donga użyłam w dwóch cyklach a ziół o. Sroki nie piłam.
Wpisałabym 36,4 i nie mierzyła drugi raz, bo własnie później są dylematy. Temp. ciała wzrasta nawet gdy się poruszamy po przebudzeniu, oczywiście nie u wszystkich i nie od razu np. chociaż u mnie wizyta w toalecie po przebudzeniu podnosi temp. o min. 0,5 stopnia a to dużo.
Jeśli będziesz stosować ziółka i masz jeden z problemów, na który się je stosuje to może coś ruszyć. Jednak ważna jest regularność.
Życzę powodzenia kis Możesz udostępnić wykres?
kis lubi tę wiadomość