X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • jeju Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/niezbednik-staraczki-6363/ ciekawy link do stronki dla staraczek a tam linki do potrzebnych stronek :-)
    Najlepsze życzenia z okazji tej 8 rocznicy ślubu, duuuuuuuuuuużoooo miłooooości :-*

ewwiel lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Wszystko jest tam u góry. Zapisane

Staram się o tym pamiętać :) U mnie również cała ciąża przebiegała bezproblemowo, trochę gorzej było z porodem, ale mniejsza o to. Dobrze, że niektóre rzeczy się zapomina z czasem;)

A tak poza tym, to zapomniałam napisać, że moje górnolotne tempki dziś poleciały na dół no i teraz zawitała @. Więc jutro zadzwonie do mojego gina i zapyta co z tym HSG. Mój najbliższy realny wolny termin to 3 lipiec, wiec nie wiem, czy nie bedzie za późno na te badanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 07:40

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    http://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/niezbednik-staraczki-6363/ ciekawy link do stronki dla staraczek a tam linki do potrzebnych stronek :-)
    Najlepsze życzenia z okazji tej 8 rocznicy ślubu, duuuuuuuuuuużoooo miłooooości :-*

Dziękuję za link, zajrzę na pewno i dziękuję za życzenie :)

Tak mi się spodobał ten cytat, że wkleję :
    "Nie wystarczy pokochać, trzeba jeszcze umieć wziąć tę miłość w ręce i przenieść ją przez całe życie."
    Nam do tej pory wychodziło to całkiem nieźle i oby tak dalej :) czego i Wam z całego serca życzę :) Ta rocznica chyba wpływa na mnie kojąco :)

Kobietki, wiec skoro zawitała u mnie @, to dziś pierwszy dzień ziółek :) już się parzą :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pewnie tez na 3 lipca dostane termin do szpitala na laparoskopie . Moje temp są cały czas na dole hehe kolejny test ovu negatywnym .

ewwiel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parz parz bo dobre w smaku są

ewwiel, weronika86 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie... kiedy najlepiej zbadac endo bo szukalam tych informacji na necie ale dokopac sie do jakis konkretow to napawde trzeba byc mega mozgiem :)
    najlepiej sie robi w polowie cyklu ksiazkowego, ok 14 dpo jesli cykle sa dlugie i nieregularne, 10/11 dpo przy regualrnych 28-30 dniowych cyklach :)

Florka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    No ja pewnie tez na 3 lipca dostane termin do szpitala na laparoskopie . Moje temp są cały czas na dole hehe kolejny test ovu negatywnym .
    Na mnie te testy nigdy nie działały, zawsze sugerowałam sie temperatura i obserwacją szyjki, choc w przedostatnim cyklu miałam wszytskie objawy owulacji a usg wykazało, ze owulacji nie było, nawet w dniu owulki miałam typowy kilkugodzinny silny ból. Mój lekarz się śmieje (bo idzie z nim pożartować), że jestem nieprzewidywalna :) i ma rację, bo nigdy nie umiałam przewidzieć, kiedy przyjdzie @. Wielokrotnie cykle ciagnęły mi sie w nieskończoność miesiacami i @ musiała być wywoływana. Więc głowa do góry, może owulka u Ciebie zawita :) A w laparoskopie robi się w jakimś konkretnej fazie cyklu?

Ja miałam laparoskopie, ale innego formatu ;)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • binka Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,
    ja mierzyłam endo na początku cyklu ok 1-4 dc przed owulacją i po owulacji.
    Muszę się Wam pochwalić, że byłam dzisiaj u gina i nie wiem czy to przypadek,ale wszystkie moje torbiele zniknęły- pisałam Wam że mam skłonność do torbieli.
    Piję ziółka od 4 dni więc to chyba nie możliwe, że one miały na to wpływ.
    Doktor zaproponował mi dzisiaj stymulację kolejnych 6 cykli po czym złożenie dokumentów w spr in vitro. Trochę mnie to przeraziło, z drugiej strony gin mówi że jak skorzystamy najpierw z inseminacji to aby skorzystać z dofinansowania do in vitro będę musiała wykonać laparoskopie i histeroskopię więc chyba lepiej bez inseminacji. Mam nadzieję, że jednak uda się naturalnie zanim będę musiała podjąć taką decyzję.

weronika86, aga.just lubią tę wiadomość

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka, super wieści :) gratulcje :)

binka lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Na mnie te testy nigdy nie działały, zawsze sugerowałam sie temperatura i obserwacją szyjki, choc w przedostatnim cyklu miałam wszytskie objawy owulacji a usg wykazało, ze owulacji nie było, nawet w dniu owulki miałam typowy kilkugodzinny silny ból. Mój lekarz się śmieje (bo idzie z nim pożartować), że jestem nieprzewidywalna :) i ma rację, bo nigdy nie umiałam przewidzieć, kiedy przyjdzie @. Wielokrotnie cykle ciagnęły mi sie w nieskończoność miesiacami i @ musiała być wywoływana. Więc głowa do góry, może owulka u Ciebie zawita :) A w laparoskopie robi się w jakimś konkretnej fazie cyklu?

Ja miałam laparoskopie, ale innego formatu ;)

ewwiel nie znam twojej sytuacji, masz pcos? brzmi to jak moje cykle przy pcos i hipoglikemi, u mnie dopiero zmiana tryby zycia ( nie bede uzywac slowa dieta, bo to nie dieta) i dong quai zdzialal cuda...na ovu jestem ponad 3 lata, w ciagu roku mialam 6 owulek jak wzielam sprawe w swoje rece...poprzednio przez 10 lat mialam moze 3-4, takze roznica jest...na razie staram sie jesc regularnie, od listopada 30kg w dol...wg mnie za duzo, ale jadlam bardzo bardzo duzo i na dodatek nie cwiczylam...zauwazylam ze im mniejsza waga lepiej dzialaja na mnie ziola...pewnie tez dlatego przy clo, kaza odzywiac sie zdrowo. Jesli nie odzywiam sie zdrowo przy dong quaiu czy przy izoflawonach sojowych to nici z owulki, wiec cos w tym musi byc.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka wrote:
    hej Dziewczyny,
    ja mierzyłam endo na początku cyklu ok 1-4 dc przed owulacją i po owulacji.
    Muszę się Wam pochwalić, że byłam dzisiaj u gina i nie wiem czy to przypadek,ale wszystkie moje torbiele zniknęły- pisałam Wam że mam skłonność do torbieli.
    Piję ziółka od 4 dni więc to chyba nie możliwe, że one miały na to wpływ.
    Doktor zaproponował mi dzisiaj stymulację kolejnych 6 cykli po czym złożenie dokumentów w spr in vitro. Trochę mnie to przeraziło, z drugiej strony gin mówi że jak skorzystamy najpierw z inseminacji to aby skorzystać z dofinansowania do in vitro będę musiała wykonać laparoskopie i histeroskopię więc chyba lepiej bez inseminacji. Mam nadzieję, że jednak uda się naturalnie zanim będę musiała podjąć taką decyzję.
    binka kazda decyzja jest dobra jesli na koniec prowadzi do wybranego celu :D

binka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    hej dziewczyny, wlasnie dostalam dzisiaj nowego laptopa wiec wracam na forum, mam nadzieje, ze sie cieszycie :) widze duzo nowych TWARZY...fajnie :) aga widze, ze super sobie radzisz tutaj sama :)

Witamy ponownie Weronika na salonach :-)

weronika86 lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Florka Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta. Czy ktoras z was ma zdiagnozowane tylozgiecie szyjki macicy? Wlasnie mi sie przypomnialo ze mailam ostatnio ciekawa przygode z moim GP (dostac sie do ginekologa w Anglii latwo nie jest...). Wymacalam sobie mala cyste na szyjce macicy (ktora jakos szybko mi rosla...) wiec przerazona podreptalam to lekarza. Jako ze mi bylo bardzo pilno nie czekalam na moja lekarke (ktora zajmuje sie tak zwanymi sprawami kobiecymi) tylko poszlam do jej meza. Pan lekarz bardzo mily, spytal czy moze mnie zbadac zeby sie upewnic ze to tylko cysta, zaprosil pielegniarke do gabinetu zeby byla osoba trzecia obecna i za parawanikiem probowal zlapac moja szyjke macicy ale po jakis 10 minutach sie poddal. Chlop nie mial wprawy a ze ona taka wygieta to nie chciala wspolpracowac :). Chyba nie musze dodawac ze mialam ochote stamtad z krzykiem uciec...(normalnie nowych pozycji sie nauczylam heheh) w kazdym razie dalo mi to do myslenia ze moze faktycznie z ta moja szyjka kiepsko bo jak ja sobie badam to ona zawsze jest strasznie blisko, znaczy sie na jakies pol palca... a jak jest z wami?

http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6
  • jeju Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka u mnie zaledwie kilka razy w życiu szyjka była nisko...póki co jest średnio...ale zazwyczaj nie sięgam niestety....nie mam żadnych wiadomości na temat tyłozgięcia, kojarzę jedynie coś, że nieco inne pozycje przy współżyciu podobno pomagają ale plemniki jak chcą to i tak znajdą dojście...to jest pewne :-D
    Kochana nie martw się, jeśli byłoby to coś bardzo złego, to raczej nie rosłoby tak szybko. Kiedy będzie Twoja pani doktor?

Florka, weronika86 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) zerkła by któraś kobietka na te badania , robiłam na tarczycę a nie znam się wg mnie chyba okej ale nie wiem.

tsh 2.140 0,25-5 eutyreoza
    do 0,15 nadczynnosc
    od 7 niedoczynnosc

ft3 4,24 min 4 max 8,30
    ft4 14,6 min 10,60 max 19,40

• Florka Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju, to zupelnie inaczej niz u mnie, ale ja generalnie malutka jestem (raptem 157cm :)). zapomnialam dodac ze cysta zniknela kilka dni temu!! no moj maz ma teorie ze jego plemniki sa jakies slepawe i nie trafiaja ;)

http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6
  • binka Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka wrote:
    Czesc dziewczeta. Czy ktoras z was ma zdiagnozowane tylozgiecie szyjki macicy? Wlasnie mi sie przypomnialo ze mailam ostatnio ciekawa przygode z moim GP (dostac sie do ginekologa w Anglii latwo nie jest...). Wymacalam sobie mala cyste na szyjce macicy (ktora jakos szybko mi rosla...) wiec przerazona podreptalam to lekarza. Jako ze mi bylo bardzo pilno nie czekalam na moja lekarke (ktora zajmuje sie tak zwanymi sprawami kobiecymi) tylko poszlam do jej meza. Pan lekarz bardzo mily, spytal czy moze mnie zbadac zeby sie upewnic ze to tylko cysta, zaprosil pielegniarke do gabinetu zeby byla osoba trzecia obecna i za parawanikiem probowal zlapac moja szyjke macicy ale po jakis 10 minutach sie poddal. Chlop nie mial wprawy a ze ona taka wygieta to nie chciala wspolpracowac :). Chyba nie musze dodawac ze mialam ochote stamtad z krzykiem uciec...(normalnie nowych pozycji sie nauczylam heheh) w kazdym razie dalo mi to do myslenia ze moze faktycznie z ta moja szyjka kiepsko bo jak ja sobie badam to ona zawsze jest strasznie blisko, znaczy sie na jakies pol palca... a jak jest z wami?

Florka, moja szwagierka ma tyłozgięcie macicy i słyszała, że może mieć większy problem z zajściem w ciąże. Krótko po ślubie choć nie chciała od razu dzieci - współżyła tylko raz!!! bez zabezpieczenia z mężem w teoretycznie niepłodnym dniu ( ok 5 dni przed @) i okazało się że jest w ciąży, więc to chyba nie jest jakiś wielki problem.

Florka lubi tę wiadomość

• binka Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czy któraś z Was stosowała Femare? Zastanawiam się czy mogę mieszać ziółka wraz z tymi tabletkami, nie chciałabym aby moje pęcherzyki były przerośnięte.

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Witamy ponownie Weronika na salonach :-)
    o cholewka ty juz prawie 11tc? ale leci :) no jestem, nie mialam jak wczesniej :)

Myszka-Minnie lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka wrote:
    ja nie mam tylozgiecia,ale wiem,ze to nie sprawia jakiegos wiekszego problemu przy zaplodnieniu. gdzie w anglii mieszkasz? ja west yorkshire

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ