X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka wrote:
    Dzięki dziewczyny za wszystkie porady. Chodzi mi przede wszystkim o sprawdzenie grubości endo bo tego jeszcze nie robiłam. Ja tez właśnie parze ziolka i spadam na kanapę :) miłego wieczoru zielary!
    jesli bedzie za male to mozesz brac dong quaia kochana, lekarze przed inseminacji i in vitro daja go wlasnie babkom na pogrubienie endometrium...ja bez niego nawet w 140dc mialam endo 8cm...czyli prawie prawie prawei przed owulacja...tylko takie prawie prawie przed owulacja to mialam non stop od 10dc do 140dc...normalnie zawiecha organizmu jak komputera...szkoda ze nie mamy kombinacji klawiszy typu alt+ctrl+ delete zeby sie zresetowac :D hahha

dziewczyny dzisiaj moj maz mnie zabil :) myslalam, ze umre ze smiechu...wola mnie z dolu ( ja bylam na pietrze), ze widzi pieknego dzikeigo ptaka, ale wygl;ada jak udomowiony....myslalam ze chodzi debilowi o jakies myszolowy bo tu pewno, a ten stoi ze stojacym ptakiem w kuchni....mowi zrob zdjecia bo takie chwile w przyrodzie trzeba lapac, tak robia w NATIONAL GEOGRAPHIC ...ja cie pierdole...mowilam juz wam ze kocham tego idiote? masakra

hiacynta99, kis, ewwiel, Florka, kiti lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luknijcie na mój wykres co z nim nie tak? gdzie ta owulacja temp spada chyba nie ma już z czego ;/ jajnik mnie boli prawy ostatnio go tak czułam wzeszły czwartek a tak to tylko takie kłucia a dziś to od rana go czuje ból pulsujący jak by ktos go ciągnął .

Jak ja dzisiejsze USG wytrzymam ;/

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Luknijcie na mój wykres co z nim nie tak? gdzie ta owulacja temp spada chyba nie ma już z czego ;/ jajnik mnie boli prawy ostatnio go tak czułam wzeszły czwartek a tak to tylko takie kłucia a dziś to od rana go czuje ból pulsujący jak by ktos go ciągnął .

Jak ja dzisiejsze USG wytrzymam ;/

Daj znać co po Usg. Jeśli cie boli to może dziś owulka. Temp niska, wiec na mój gust ok. Ale czekaj jeszcze na komentarze ekspertów :)

weronika86 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka, ahaha padłam :D pocieszny facet :D

hiacynta, może będzie skok ja miałam owu w 16dc, ty masz dopiero 12 dc więc może coś się szykuje.

u mnie endo w poprzednim cyklu w 14dc było 14mm, w tamtym cyklu brałam donga 6dni. :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:

dziewczyny dzisiaj moj maz mnie zabil :) myslalam, ze umre ze smiechu...wola mnie z dolu ( ja bylam na pietrze), ze widzi pieknego dzikeigo ptaka, ale wygl;ada jak udomowiony....myslalam ze chodzi debilowi o jakies myszolowy bo tu pewno, a ten stoi ze stojacym ptakiem w kuchni....mowi zrob zdjecia bo takie chwile w przyrodzie trzeba lapac, tak robia w NATIONAL GEOGRAPHIC ...ja cie pierdole...mowilam juz wam ze kocham tego idiote? masakra

Ja bym chyba plakala ze śmiechu... Ale agent. Choć mój tez byłby do tego zdolny, tylko ze cora w domu, wiec musi się kontrolować. Ale milo rozśmieszył cię na początek dnia :)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maly juz w szkole byl :D powiem wam ze u mnie chyba cos na rzeczy jest, dziwnie sie czuje..

ewwiel, jeju lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    maly juz w szkole byl :D powiem wam ze u mnie chyba cos na rzeczy jest, dziwnie sie czuje..

A moze ciaza :-) Chociaz widze, ze dopiero 9 dpo to troche za wczwsnie na testowanie. Badz pozytywnej mysli :-)

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bol minol z2 godz trwał jeszcze jedno. Pyt czy nie za wcześnie mierze temp ? o 5 rano

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Mam pytanko odnośnie ziół o.Sroki i sproszkowanego korzenia maca. Mace biorę prawie od miesiąca, a ziółka na druga fazę zaczęłam popijać zaraz po owulacji. Stosunkowo długo czekałam na owulacje no i teraz druga faza strasznie mi się wydłuża. W ciąży niestety nie jestem, robiłam dziś dwa testy. Czy któraś z Was miała podobne objawy po mace lub ziółkach? Spójrzcie proszę na mój wykres. Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja umiera ostatnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg nie było widac nic tylko liczne torbiele musze się dzis napic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 16:48

• nikuś Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! dong działa!!!! brałam go razem z inofemem i wczoraj - endo 9mm -pęcherzyk 23mm ("na pęknięciu") <3 czekam...

ewwiel, weronika86, Anna255, aga.just lubią tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikus, a bez wspomagaczy nie masz owu ? powodzenia :) :)

dziewczyny mam jeszcze pytanko jedno
    Jak to jest, jeśli nie ma owu to nie ma i śluzu rozciągliwego? czy jest sluz rozciągliwy pomimo, że nie ma owu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 18:37

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    nikus, a bez wspomagaczy nie masz owu ? powodzenia :) :)

dziewczyny mam jeszcze pytanko jedno
    Jak to jest, jeśli nie ma owu to nie ma i śluzu rozciągliwego? czy jest sluz rozciągliwy pomimo, że nie ma owu ?

U mnie był śluz, szyjka wysoko, otwarta i rozpulchniona, nawet czułam bol owulacyjny. Pytalam lekarza dlaczego tak jest, to powiedział, ze organizm jest tak zaprogramowany, ze przygotowuje się do owulacji, a to czy ona będzie to zalezy od dojrzewających pęcherzyków i hormonów doprowadzających do uwolnienie jajeczka. Żaden zewnętrzny objaw nie potwierdzi na 100% owulacji. Tylko usg może to potwierdzić.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Na usg nie było widac nic tylko liczne torbiele musze się dzis napic

Przykro mi:( my kobiety jesteśmy silne i po chwilach smutku czasem deprechy, bierzemy się w garść i walczymy dalej. U mnie taka deprecha byla wczoraj. Miałam iść na HSG 1 lipca, ale oczywiście wtedy w pracy nawal obowiazku i zero prób wybycia, wiec chciałam iść 3 lipca (w te dni mój gin ma dyżury w szpitalu), ale wczoraj okazalo się , ze kierowniczka ma spotkanie z dyrektorem, wiec o wolnym znów można pomarzyć. A w kolejnym tyg na HSG będzie za późno. Miesiac temu też nie mogłam, bo cora miała wtedy imprezę na dzień mamy. Wiec kolejny miesiąc tracę... A czas leci... Ryczeć się chce :( wiec hiacynta obie czekamy na lepszy czas...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Trzymam kciuki

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • binka Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    mi tez nie pekaly, ale lepiej niz ziolka podzialal dong quai.

Weronika,
    mam w domu donga ( jeszcze nigdy nie zażywałam) myślisz, że mogę go wziąć donga wraz z ziołami i femarą? to chyba przesada, prawda?

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Dziewczyny bol minol z2 godz trwał jeszcze jedno. Pyt czy nie za wcześnie mierze temp ? o 5 rano

hiacynta, nie za wczesnie, mozesz mierzyc od 5-7 rano i nie bedzie sie roznic, tylko oczywiscie zaraz po przebudzeniu. od godz 8-8.30 juz jest tendencja wzrostowa.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzysue wrote:
    Witajcie dziewczyny :) Mam pytanko odnośnie ziół o.Sroki i sproszkowanego korzenia maca. Mace biorę prawie od miesiąca, a ziółka na druga fazę zaczęłam popijać zaraz po owulacji. Stosunkowo długo czekałam na owulacje no i teraz druga faza strasznie mi się wydłuża. W ciąży niestety nie jestem, robiłam dziś dwa testy. Czy któraś z Was miała podobne objawy po mace lub ziółkach? Spójrzcie proszę na mój wykres. Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie.

suzi spadek byl 2 dni temu, jesli to spadek @owy to jutro, najpozniej pojutzre bedzie malpa...jesli pojdzie jutro do gory to powtorz test. Nie ma co sie stresowac przedluzona fl, bo masz wieksza szanse zagniezdzenia.Jeszcze nie wszysko stracone, czekaj na jutrzejsza tempke.

Hiacynta probowalas diety dla pcos? torbiele znikna.

Binka mozesz go wziac z femara, ale nie te 3 razem, mozna przesadzic i zablokuje ci wtedy wszystko.

Nikus pewnie, ze dziala..przeciez go kurka testowalam na sobie pierwsza na ovufriendzie :) a ja samoistnie nigdy nie mam owulek :)

kis czasami tak jest, chociaz wiele dziewczat nie odnotowywuje typowego sluzu plodnego przy owulacji, moze byc wodnisty i nadal jest dla ciebie plodny...druga sprawa, ze jedna babka moze miec najdluzej 6 dni sluzu rozciagliwego przed skokiem ( dluzej juz swiadczy o zaduzym stezeniu estrogenow) lub tylko jeden dzien przed ovu...niektore ( ja czesto tak mam) maja rozciagliwy bardzo tylko troszke i tylko przy szyjce...ja tylko na dongu mam kilka dni rozciagliwego, przepieknego sluzu, a przy innych wspomagaczach nigdy...ktos juz jeszcze wspomnialam o korzeniu macy...chce napomnac ze to nie jest magia, to jest WARZYWO, ktore po prostu dostarcza nam mnostwo witamin, jesli ktoras znas nie zachodzi z powodu braku jakies witaminy, ktora jest w mace to oczywiscie ze zajdzie...ale ogolnie to maca bardziej dziala na naszych mezow, bo pobudza plemniory i zwieksza libido...to sa witaminy, na owulke nie ma co po tym liczyc jesli sa cykle bezowulacyjne...oczywiscie mace tez stosowalam hahha :)

kis lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86, mam pytanie - zaczełam pic zioła od pierwszego dnia cyklu i po @ chce zacząć donga brać. W jakich ilościach najlepiej i przez ile dni? Po CLO (5-9dc) owulacje miałam w 18 dc. Z lewego jajnika zawsze była owulka, a z prawego cos lekko ruszało, ale nie dorosło do pękniecia i sie wchłaniało.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ