WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Florka wrote:Dzięki dziewczyny za wszystkie porady. Chodzi mi przede wszystkim o sprawdzenie grubości endo bo tego jeszcze nie robiłam. Ja tez właśnie parze ziolka i spadam na kanapę miłego wieczoru zielary!
dziewczyny dzisiaj moj maz mnie zabil myslalam, ze umre ze smiechu...wola mnie z dolu ( ja bylam na pietrze), ze widzi pieknego dzikeigo ptaka, ale wygl;ada jak udomowiony....myslalam ze chodzi debilowi o jakies myszolowy bo tu pewno, a ten stoi ze stojacym ptakiem w kuchni....mowi zrob zdjecia bo takie chwile w przyrodzie trzeba lapac, tak robia w NATIONAL GEOGRAPHIC ...ja cie pierdole...mowilam juz wam ze kocham tego idiote? masakrahiacynta99, kis, ewwiel, Florka, kiti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuknijcie na mój wykres co z nim nie tak? gdzie ta owulacja temp spada chyba nie ma już z czego ;/ jajnik mnie boli prawy ostatnio go tak czułam wzeszły czwartek a tak to tylko takie kłucia a dziś to od rana go czuje ból pulsujący jak by ktos go ciągnął .
Jak ja dzisiejsze USG wytrzymam ;/ -
hiacynta99 wrote:Luknijcie na mój wykres co z nim nie tak? gdzie ta owulacja temp spada chyba nie ma już z czego ;/ jajnik mnie boli prawy ostatnio go tak czułam wzeszły czwartek a tak to tylko takie kłucia a dziś to od rana go czuje ból pulsujący jak by ktos go ciągnął .
Jak ja dzisiejsze USG wytrzymam ;/
Daj znać co po Usg. Jeśli cie boli to może dziś owulka. Temp niska, wiec na mój gust ok. Ale czekaj jeszcze na komentarze ekspertówweronika86 lubi tę wiadomość
-
weronika86 wrote:
dziewczyny dzisiaj moj maz mnie zabil myslalam, ze umre ze smiechu...wola mnie z dolu ( ja bylam na pietrze), ze widzi pieknego dzikeigo ptaka, ale wygl;ada jak udomowiony....myslalam ze chodzi debilowi o jakies myszolowy bo tu pewno, a ten stoi ze stojacym ptakiem w kuchni....mowi zrob zdjecia bo takie chwile w przyrodzie trzeba lapac, tak robia w NATIONAL GEOGRAPHIC ...ja cie pierdole...mowilam juz wam ze kocham tego idiote? masakra
Ja bym chyba plakala ze śmiechu... Ale agent. Choć mój tez byłby do tego zdolny, tylko ze cora w domu, wiec musi się kontrolować. Ale milo rozśmieszył cię na początek dniaweronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny Mam pytanko odnośnie ziół o.Sroki i sproszkowanego korzenia maca. Mace biorę prawie od miesiąca, a ziółka na druga fazę zaczęłam popijać zaraz po owulacji. Stosunkowo długo czekałam na owulacje no i teraz druga faza strasznie mi się wydłuża. W ciąży niestety nie jestem, robiłam dziś dwa testy. Czy któraś z Was miała podobne objawy po mace lub ziółkach? Spójrzcie proszę na mój wykres. Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nikus, a bez wspomagaczy nie masz owu ? powodzenia
dziewczyny mam jeszcze pytanko jedno
Jak to jest, jeśli nie ma owu to nie ma i śluzu rozciągliwego? czy jest sluz rozciągliwy pomimo, że nie ma owu ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 18:37
-
kis wrote:nikus, a bez wspomagaczy nie masz owu ? powodzenia
dziewczyny mam jeszcze pytanko jedno
Jak to jest, jeśli nie ma owu to nie ma i śluzu rozciągliwego? czy jest sluz rozciągliwy pomimo, że nie ma owu ?
U mnie był śluz, szyjka wysoko, otwarta i rozpulchniona, nawet czułam bol owulacyjny. Pytalam lekarza dlaczego tak jest, to powiedział, ze organizm jest tak zaprogramowany, ze przygotowuje się do owulacji, a to czy ona będzie to zalezy od dojrzewających pęcherzyków i hormonów doprowadzających do uwolnienie jajeczka. Żaden zewnętrzny objaw nie potwierdzi na 100% owulacji. Tylko usg może to potwierdzić. -
hiacynta99 wrote:Na usg nie było widac nic tylko liczne torbiele musze się dzis napic
Przykro mi:( my kobiety jesteśmy silne i po chwilach smutku czasem deprechy, bierzemy się w garść i walczymy dalej. U mnie taka deprecha byla wczoraj. Miałam iść na HSG 1 lipca, ale oczywiście wtedy w pracy nawal obowiazku i zero prób wybycia, wiec chciałam iść 3 lipca (w te dni mój gin ma dyżury w szpitalu), ale wczoraj okazalo się , ze kierowniczka ma spotkanie z dyrektorem, wiec o wolnym znów można pomarzyć. A w kolejnym tyg na HSG będzie za późno. Miesiac temu też nie mogłam, bo cora miała wtedy imprezę na dzień mamy. Wiec kolejny miesiąc tracę... A czas leci... Ryczeć się chce wiec hiacynta obie czekamy na lepszy czas... -
weronika86 wrote:mi tez nie pekaly, ale lepiej niz ziolka podzialal dong quai.
Weronika,
mam w domu donga ( jeszcze nigdy nie zażywałam) myślisz, że mogę go wziąć donga wraz z ziołami i femarą? to chyba przesada, prawda? -
hiacynta99 wrote:Dziewczyny bol minol z2 godz trwał jeszcze jedno. Pyt czy nie za wcześnie mierze temp ? o 5 rano
hiacynta, nie za wczesnie, mozesz mierzyc od 5-7 rano i nie bedzie sie roznic, tylko oczywiscie zaraz po przebudzeniu. od godz 8-8.30 juz jest tendencja wzrostowa. -
suzysue wrote:Witajcie dziewczyny Mam pytanko odnośnie ziół o.Sroki i sproszkowanego korzenia maca. Mace biorę prawie od miesiąca, a ziółka na druga fazę zaczęłam popijać zaraz po owulacji. Stosunkowo długo czekałam na owulacje no i teraz druga faza strasznie mi się wydłuża. W ciąży niestety nie jestem, robiłam dziś dwa testy. Czy któraś z Was miała podobne objawy po mace lub ziółkach? Spójrzcie proszę na mój wykres. Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie.
suzi spadek byl 2 dni temu, jesli to spadek @owy to jutro, najpozniej pojutzre bedzie malpa...jesli pojdzie jutro do gory to powtorz test. Nie ma co sie stresowac przedluzona fl, bo masz wieksza szanse zagniezdzenia.Jeszcze nie wszysko stracone, czekaj na jutrzejsza tempke.
Hiacynta probowalas diety dla pcos? torbiele znikna.
Binka mozesz go wziac z femara, ale nie te 3 razem, mozna przesadzic i zablokuje ci wtedy wszystko.
Nikus pewnie, ze dziala..przeciez go kurka testowalam na sobie pierwsza na ovufriendzie a ja samoistnie nigdy nie mam owulek
kis czasami tak jest, chociaz wiele dziewczat nie odnotowywuje typowego sluzu plodnego przy owulacji, moze byc wodnisty i nadal jest dla ciebie plodny...druga sprawa, ze jedna babka moze miec najdluzej 6 dni sluzu rozciagliwego przed skokiem ( dluzej juz swiadczy o zaduzym stezeniu estrogenow) lub tylko jeden dzien przed ovu...niektore ( ja czesto tak mam) maja rozciagliwy bardzo tylko troszke i tylko przy szyjce...ja tylko na dongu mam kilka dni rozciagliwego, przepieknego sluzu, a przy innych wspomagaczach nigdy...ktos juz jeszcze wspomnialam o korzeniu macy...chce napomnac ze to nie jest magia, to jest WARZYWO, ktore po prostu dostarcza nam mnostwo witamin, jesli ktoras znas nie zachodzi z powodu braku jakies witaminy, ktora jest w mace to oczywiscie ze zajdzie...ale ogolnie to maca bardziej dziala na naszych mezow, bo pobudza plemniory i zwieksza libido...to sa witaminy, na owulke nie ma co po tym liczyc jesli sa cykle bezowulacyjne...oczywiscie mace tez stosowalam hahhakis lubi tę wiadomość
-
weronika86, mam pytanie - zaczełam pic zioła od pierwszego dnia cyklu i po @ chce zacząć donga brać. W jakich ilościach najlepiej i przez ile dni? Po CLO (5-9dc) owulacje miałam w 18 dc. Z lewego jajnika zawsze była owulka, a z prawego cos lekko ruszało, ale nie dorosło do pękniecia i sie wchłaniało.